Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elmés téveszmés

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsi lett a Micra. Amikor vettem, ingázásra egyedülálló szülőként, egy-két gyerek szállítására ideális választás volt. 850 kilós testét szépen viszi az 1,3 literes benzinmotorja. Magyar papírokkal nem is kaptam volna ennyire jól felszerelt példányt, klímával, légzsákkal,…..
Elmés téveszmés 2015.07.11 21:12:58
@min: Ha 60centis bőrönd hosszában bőven befér,akkor miről beszélünk?:)
A hátsó ülések több pozícióban rakhatóak előre-hátra,és mivel bőven van lábtér így is(mi 180centi felett vagyunk,és kényelmes)még mélyebbre bővíthető a csomitér.Marha széles,magasan lehet pakolni..akinek ennél több hely kell,az már nem nyaralni megy,hanem ideiglenesen elköltözik..
Múltkor hoztam haza egy bicót.Az egyik ülést oldalára borítottam,és beraktam a bicót állítva,a kerekén,s így hoztam el.
Nem tudom, mi az öt legnépszerűbb Dubajjal kapcsolatos téma, de az itt pihenő magyar modellek után biztos nagyon hamar következnek az elhagyott luxusautók. Évek óta kering a neten egy sorozat mindenféle drága, és különleges gépről, ahogy leeresztett kerekeiken szívja őket a…..
Több, mint kilencvenezer autó nyertek így 54 év alatt. A nyereménybetétkönyv nem tűnt el, sőt, B Mercit is nyerhet vele. De kinek kell új autó, ha kérheti az árát is? Ja, Roland szülei meg összeszívtak egy kétüléses MG-t! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A Moped blogon eddig zömmel a nyugati típusokra helyeztük a hangsúlyt, ezért külön megörültem, amikor Kiss Péter, a Magyar Riga Motoros Klub elnöke lehetővé tette számomra, hogy igen nagy becsben tartott Riga 3-as mopedjét megtekintsem és kipróbáljam.  Bevallom, némi előítélettel érkeztem a…..
Belsőség - azmegb*ssza!- 2015.01.26 12:51:28
A címben szereplő szó volt az egyedüli, amit sokéves újságírói múlttal a hátam mögött képes voltam kommentben kiizzadni magamból e videó láttán. Szerintem egész jól kifejezi a látottakat. Andreas Martinsson kis műhelye csinálta a gépet és ő maga is vezeti. Szeretgeti,…..
Belsőség Heti merítés 2014.11.02 08:46:40
Ceausescu bosszúja Nem is vártam túl sokat tőlük csak hogy némi sárdagasztást kibírjanak. De nem bírták. Fapados élvezet 2003 körül jött az ötlet édesapámnak, hogy le kellene cserélni az akkor használt Citroen BX-et, ami inkább megbízhatatlan pénznyelő volt mint…..
Belsőség Heti merítés 2014.10.12 08:41:34
Lomha, de szeretni való, hűséges, gazdaságos Külső - ez egyéni megítélés kérdése. Kicsit retrós, különösen elölről. Elölről tetszik is, hátulról már kevésbé. Bár nekem a régi szekérszerű Fiat Multipla is tetszett :-) Használható gépezet, ami bírja a mindennapi…..
Elmés téveszmés 2014.10.12 21:56:28
@akos696:
Én hajtottam 1,3-as stiftet anno,2000-ben lökték ki a gyárkapun.Közös ló volt,ütöttük-vágtuk,de bírta,ezt szerettük benne nagyon.Először 110ezernél,majd rá másfél évre 207 ezernél volt,h a szoknyából letört egy darab.Ekkor már nem csináltatta meg a cégem,hanem beszámolták a helyi opel szalonban egy asztmába...majd a szalon kirakta javítás után a szuzit,megkímélt,107ezer km-esként...
Belsőség Heti merítés 2014.09.21 09:36:57
A legcsajozósabb vas A legújabb LAMBÓ! 2014 év meglepetése!! Az enyém az első Magyarországon, de lehet, hogy egész Európában sem sokadik...GIUGIARO DESING! Sportautó túrázóknak és nagycsaládos hintó A lényeg: sokáig kerestem egy autót, amibe beleférnek a biciklik,…..
Belsőség Heti merítés 2014.09.14 07:49:07
Ezüst nyíl Pontosan olyan, amilyenre számítottam.Szűk, nekem pláné a 196 centimmel, lassú (automata) de nem érdekel. Uras, szép, masszív vas Az érzés? Mesés. Higgadtan, vigyorogva vezet az ember, biztonságérzet, peace, ha meg kell, akkor ez a 150 lovacska jó egy-két…..
Simson Marci posztolta legfrissebb fejlesztését a garázsba állást segítő rendszerről: ...amiről nekem meg eszembe jutott számtalan egyéb megoldás is, a szépemlékű Ezermester barkácsmagazin olvasói ötleteit megszégyenítő kreativitással. Az Autófílián is lőttünk már…..
Belsőség Heti merítés 2014.06.08 08:40:13
Legyőzhetetlen Röncsim Lehetetlen felborítani a kanyarokban (iszonyatosan dől)az alacsony súlypontjának és torziós rugóinak köszönhetően. Kiválóan lehet ijesztgetni a hozzá nem értő, tájékozatlan utasokat. Cucu, a megbocsátó Finoman szóltak, hogy át kéne…..
Belsőség Heti merítés 2014.06.01 08:58:39
Suzi a tekergő(nek való) Az ezer köbcenti elképzelhetetlenül kevés. Kevés a közúton való haladáshoz. A 70 km/h haladás a maximálisan megfelelő ennek a motornak, fölötte már annyira pörög, hogy fájdalmas hallgatni. Természetesen nem tudni mennyi az a sok, mert műszerekből…..
Elmés téveszmés 2014.06.02 10:06:54
@internal_combustion:
Nem szeretek szmájlit használni,ezért nincs lezárva sok mondat.
A helyesírásé' szorri,nehéz munka közben kikapcsolt aggyal írni..:)
Elmés téveszmés 2014.06.02 11:20:35
@Aldo Moro:
Ez nem betegség,hanem egy hosszú tanulmányi kirándulás..:)
A dédapjuk kovácsként lovakat patkolt műhelyében, Hans-Jürgen és Christian egy sok millió eurós vállalat fejei, 170 alkalmazottal. Abték érdekes család, a hétvégi DTM-futamon lesz alkalmam közelről megismerni őket. A lovaskocsik alkonyán jó ütemérzékkel váltottak autóra, ma…..
Elmés téveszmés 2014.05.29 15:32:12
31
Elképedtem, amikor életemben először láttam termeszvárat. Ezek az apró rovarok hogyan hordanak össze egy ember nagyságú kupacot? Félelmetes, ahogy ott zsizsegnek körülötte. Itt valami nincs rendben, ha így folytatják, bekebelezik a következő falut. Nézd már, ott az a hatalmasra…..
Elmés téveszmés 2014.05.21 19:59:33
@Shopping:
marhaság,mi autóipari beszállítók vagyunk,sok márkáé.Alap,h legalább 40k autóhoz legyen oem-es cucc készletünkön,+ sürgős megrendelések,meg after sales-ek....nem szabad,h pénz álljon benne,de rugalmasnak kell lenni,és egy vevőt meg kell tartani bármi áron.Bevétel+presztizs,lehetőségek jövőbeni szerződésekre...sosem a jelenben kell gondolkodni,hanem a jövőben...ugyanezt teszik az autógyárak is...nem az a nagy gond,ha alkalomadtán sok autód van készleten,hanem ha nem alkalmazkodsz a jövőbeni piachoz.
Néha öxe kell húzódszkodni,h kitágulhass majd...ezt diktálja a piac,és erre valók a pufferkészletek
Kíméletlenül fújt az arcunkba a metsző, viharos szél, a szemüvegünkre csapódott fel a vízszintes eső. Az a fajta idő volt, ami ellen a kabát, és a sapka sem véd. Sipossal másodpercekig ki se akartunk szállni az ólmeleg autóból, mert már onnan látszott, hogy a telefonban jónak…..
Elmés téveszmés 2014.01.04 20:25:49
@misinator:
"Merthogy én még az életben nem hallottam olyat, hogy valaki kanyarstabilizátort cserélt volna újra!"-tanár úr kérem,én jelentkeztem!:D
Nem volt nagy kunszt...feladat,végiggondolni,megcsinálni.Nem sopánkodni,rágódni,pánikolni....kellő mennyiségű sörikével előkészülni,s közben káromkodni folyamatosan,h ne maradjon benne az emberben a feszültség..egy a lényeg,hogy ne gondnak vegyük már az ilyesmiket..
Idő...relatív...lehet hobbi is,amiben képzed magad,megismered amit használsz..s megfelelő fórumokon tapasztalatot cserélsz,segítséget kapsz,majd a felépült tapasztalat alapján segítesz másoknak...és észre sem veszed,de behálózott ez a dolog...és kisüt a nap,nem problémák adódnak,hanem feladatok,amiket megoldasz,s büszkén melengeti majd a kebled,mikor vixagondolsz reá...
Asszem nem kéne többet innom..:D
Elmés téveszmés 2014.01.04 20:34:11
@Bambano:
ez is jelezte.Utána már..amint irtam.
Majd a kövi kocsim ilyen superlada lesz akkor,apámnak már úgyse kell a tanyajárója.Fain kis kocsi,küszöböt se kell cserélni,mert már rég lerohadt
Elmés téveszmés 2014.01.05 00:15:17
@20agh:
Vki bélyeget gyűjt,vki bélyeget nyal...kinek mi tetszik..Ez a hobbi lényege,h tartalmas kikapcsolódást tud nyújtani,megvalósítod a gondolataid,álmaid..
Miért kellene vmit patikaállapotba hozni?
Miért lehetne csak ez cél,egy autóval kapcsolatban??Vkinek az is öröm(főleg,ha nem szakmabeli),hogy az alkatrészeket cseréli,felújjít,rendbentart..egy mindennapi használatra szánt autón.Nem nézik meg??Hát istenem...nem mkinek ez a célja..
Nekem is (relative)olasz tucatautóm van,csak néhány spojlerrel.Qrvára lexarom,mondhatni,h nem bámulnak meg.Sőt,kifejezetten szeretek olyan mellékutakon járni(itt szerencsére van pár)ahol nincs egy lélek sem.Élvezem a tájat,élvezem az autót.Otthon meg szerelgetem,élvezem a szerelgetést,élvezem a sört..és ez így nekem jó.Az autót használati eszköznek tartom,nem műtárgynak.Nem féltem,de nem is sajnálok tőle semmit.Nekem nem hiányzik egy 30-éves kocsi,h vadásszak alkatrészre,féltsem,óvjam a széltől.
Nekem ha kell,bedobok pár mázsa cementet,ha kell,akkor a családot viszem.Nekem a használati érték a fontos,és,h műszakilag rendben legyen...én ebben élem ki magam,a műtárgyaknak a vitrinben a helyük.Vitrinem meg nincs,mert nincs szükségem műtárgyakra.
Mohó Hiénák, figyelem, a Michelintől származó ajándékaink megváltoztatják az életedet. Például, aki eddig nem viselt baseball-sapkát, az mostantól igen. Akinek eddig nem volt egérpadja, annak lesz. Akinek eddig csak akkor tűnt el a jég a szélvédőjéről, amikor leolvadt, annak…..
Elmés téveszmés 2013.12.23 12:56:37
769
Belsőség Faluvégi Farolás 2? 2013.11.22 18:03:01
Ha nem tudnád, mi az a Faluvégi Farolás, akkor nyugodtan nézd meg ezt a remek kis filmet, amit ott készítettünk. Nettó autóbuzéria 10 ezer forintért (+5 ezer, ha ketten használtok egy autót), a Kakucsingen. Szeretnénk belőle rendszert csinálni, de semmiképpen nem akarjuk…..
Elmés téveszmés 2013.11.24 17:26:37
@Schütii:
Múltkorin sikerült egyszer...nem biztos,hogy élveztem...:D
Belsőség Heti merítés 2013.11.10 09:57:43
Nemcsak munkára, családdal is beválik Amióta gyerekünk született, még jobban megszerettem, hiszen amellett, hogy az utastérben bőven elférünk akár öten is (de többször volt már, hogy a hátsó ülésen négyen szorongtak), hátul akkora hely van a csomagoknak, mint egy nagy…..