Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oh no

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szavazhatnék 2014-ben rátok, mert 5 millió társammal együtt nincs beidegződött vezérem, akire vakon ikszelnék, nekem mindegy ki vezeti az országot, mert én csak jólétet akarok meg nyugalmat. De sosem fogok, mert titeket nem lehet komolyan venni. Nem is léteztek, amatőr…..
oh no 2012.08.27 17:11:45
@butter-k:

Amikor megírtam és elküldtem, még megjelent.
Nem rajtad keresem, csak úgy általában érdekes.

a logikád és az üzeneted - "ezekre SOHA" - mindenképpen elborzasztó, és minimum felveti a gyanút, itt egy komoly kormányzati igény törekszik testet ölteni. Ez csak hitelesebb azáltal, hogy a kormánynak is beolvasol.
oh no 2012.08.27 17:21:33
@Scagnetti:
A média még sokáig az országos tévékkel és rádiókkal egyenlő, esetleg az országos napilapokkal. A neten a pl. a facebook Magyarországon alkalmatlan eszköz. A millanet.hu kiváló portál, de a szűk érdeklődő kör a rendelkezésre álló marketingeszközökkel nem tudja a massmedia érzetét sugározni. Addig meg az van, amit a nagyméduiumok nyomatnak - nincs ellenzék, komolytalan az ellenzék... Ez a refrén.
oh no 2012.08.28 09:38:33
@Scagnetti:
Abban az időben még úgy teljesített a média, mint ami egy kicsit legalább emlékeztet a közszolgálatra.
Nyilván mindig volt érdek, csúsztatás, volt törekvés a jelentőségek növelésére és csökkentésére, de össze se lehetett hasonlítani azzal, ami most van.
Zaturek Manfréd korlátlan idealizmusával, naiv emberszeretetével és idült jóindulatával tekintek Bayer Zsoltra.  Kedvelem írásainak szellemes szófordulatait, tisztelem széleskörű, bár meglehetősen egyoldalúnak tűnő műveltségét, kalapot emelek harcos elkötelezettsége előtt,…..
Teadélután Never free Breivik! 2012.08.26 02:45:34
A Norvégiában jelenleg kiszabható legmagasabb büntetést rótták ki a tavaly nyáron hetvenhét embert meggyillkoló Anders Breivikre - ami jelen esetben huszonegy év börtönt jelent. Ez minősül (többek közt) Norvégiában is az életfogytiglani börtönbüntetésnek. Mint ismeretes, a…..
oh no 2012.08.26 17:28:06
@Hell0:

Erre már nehéz komolyan mit mondanom, hatalmas :D, meg mindjárt lezuhanok a székről a röhögésről!!!

Valaki azt mondja ebben az országban, hogy a norvég társadalom beteg.

Egy Bubó doktor veszett el benned!
oh no 2012.08.26 19:23:15
@Lord_Valdez:
A svéd társadalom és joggyakorlat se említhető ezen a tájon negatívként, sőt, vernénk a seggünket a földhöz, ha csak egy nagyon kicsit is emlékeztetnénk az ottani mentalitásra (aki szerint ez nem így van, az vagy nem normális, vagy valami erős szert használ).
Egyébként az az állítás, tudniillik, hogy "az igazságszolgáltatás célja a bűnözés bizonyos szint alatt tartása." hát ez nagyon sommás állítás.
De tény, olyan rendszer nincs, ami a bűnözést megszünteti, az pedig baromi nagy kérdés, hogy mi árt többet egy társadalomnak: ha tagjait nem tekintik autonóm személyiségeknek, és totális rendőri ellenőrzést terjesztenek ki mindenre, vagy ha megpróbálnak a felnőtt, érett társadalom normalitására alapozni.
oh no 2012.08.26 19:24:21
@Lord_Valdez:
ja, igazából azért kezdtem írni, hogy Breivik ugye nem svéd.
Kíméletlen harcot vív az ország a rasszizmus terjedése ellen. Nem elég, hogy a holokauszt-üldözési mániába belebetegedett hazai zsidóság birkózik az antiszemitizmussal, a közelmúltban amerikai legátus is vizsgálta és találta aggasztónak a magyarok rasszizmusát, nemrégiben a…..
A romantikus mítosz, mely szerint egy ember, esetleg egy nemzedék képes megváltoztatni az ország, a nemzet, a közösség sorsát, egyszerűen nem igaz. A nagy emberek hamis legendája vérbeli XIX. századi ostobaság, amely Magyarországon sajnos ma is meghatározza némely politikai…..
oh no 2012.08.21 07:40:08
@penumbra1984:
Ja, igazad van, nem érdemes gondolkodni. István államot alapított, lett is neki 52 ezer szobra a csonka országban, most meg Orbán van, élje éljen a nemzet. Aki meg ezt kétségbevonja, azt kár, hogy mind nem írtották ki 70 éve.
oh no 2012.08.23 09:12:05
Balavány György feltalálta a spanyolviaszt az ízlésesen augusztus 20. elé időzített posztjában, amiben arra igyekszik kíméletlenül rámutatni, hogy szadista testvérgyilkost ünnepelünk államalapítóként, nem pedig szentet; valamint hogy Magyarország sosem volt keresztény.…..
oh no 2012.08.23 08:16:53
A szerző érvelése kevésbé érzelmi alapú, ugyanakkor alaposabb, mint a Balavány-poszt, de mindezek dacára szerintem rossz válasz.
Kicsit arra a jó tanulóra emlékeztet, aki a leckét kritikátlanul biflázza be és mondja fel.

Amilyen források alapján az Árpád-kor történészei dolgoztak/dolgoznak, az körülbelül olyan, mintha 1000 év múlva egy nyilvánvalóan teljesen más kontextusból szemlélve egy 1994-es Mai Napból kiszakított cikkrészlet, egy emigráns irredenta 70-es években lejegyzett emlékiratai és mondjuk az 1981-es, a Népszabadság által kiadott 56-os összefoglaló szövegei alapján próbálnák rekonstruálni a forradalom történéseit. Szinte teljesen nyilvánvaló, hogy torz, hamis és hiányos lenne az így létrehozott kép, ráadásul a hézagok kipótlása, az ellentmondások feloldása óhatatlanul nagy mértékben igényelné az alkotó fantázia, a spekuláció bevonását.
Nyugodtan kijelenthető, hogy olyan fontos szereplők maradnának ki, vagy szorulnának a háttérbe, akik részvétele, jelentősége meghatározó volt, mások viszont aránytalanul felértékelődnének. Hasonló lenne a helyzet a szereplők megítélésével kapcsolatban, a többoldalú, alapos, hiteles ismeretek híján aligha lehetséges plasztikus és a valóságossal köszönőviszonyban lévő portrékat megrajzolni.

Ami megmarad, az a törekvés valamiféle "objektív", "elfogulatlan" kép létrehozására, vagy hagyni érvényesülni a jelen kor politikai igényeit, és a viszonyítási pontokat, az előjeleket a ma érdekei, értékrendje szerint meghatározni. Ez persze aligha elkerülhető, s a szerző sem tesz másként.

Félreértéseket elkerülendő - nem gondolom, hogy István történelmi jelentősége, sőt kiemelt szimbolikus szerepe kérdéses lehet.

De mindenképpen riasztónak élem meg, hogy ilyen tartalmú és méretű kultuszt épít köréje a hatalom, amit feloldhatatlan ellentmondások, és riasztó anakronizmus jellemez.

(zárójeles "apróság": ami a két szerző vitájában a kereszténység mibenlétének értelmezését illeti - ez nagyban is megy és igen régóta - ez bizony a süketek párbeszéde.
Tudniillik van-e egymáshoz akár a legcsekélyebb köze is Krisztus tanításainak és az egyház(ak) által hirdetett és képviselt, az államalapításban is döntő jelentőségű kereszténységnek. A kérdés persze költői.)
Sólyom feladta a leckét. Egyértelműen tartalmas, sok rétegű beszédet mondott pár napja az aszófői falunapon. És a sajtó, a bloggertársadalom rá is ugrott  témára. Az Index blogok ünnepeltek. A Varánusz szerint „a baloldali liberálisnak semmilyen alapon nem nevezhető ex…..
Hajónapló Vasárnap. 2012.08.05 18:25:47
Dörög, villámlik, hol szemerkél, hol eláll, hol beborul, hol "veri az ördög a feleségét". Tegnap is ijesztgetett, de sablon után kivágtuk az első szélvédőt polikarbonátból és próbálgatva utánjavítgatva pontos méretre munkáltam. Leszabtam a keretek alu profilját és ma a jobb…..
A hajmeresztő tempójú román belpolitikai nyárnak talán az eddigi csúcspontja volt a hétvégi népszavazás: ezen a nép távolmaradásával úgy döntött, nem erősíti meg az államfő leváltását, Basescu maradhat.Arányszámokban kifejezve nem sokon múlt: a jogosultak kicsit több…..
A nyári szabadságolások kimondottan jót tesznek a koalíciós latolgatásoknak. Egyfelől ilyenkor amúgy is hülységekkel van tele az újság, belefér egy-két idétlen jövővízió. Másfelől a válság sem akar csillapodni. Jó lenne előbb-utóbb egy olyan megoldás felé közeledni, ami…..
Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de…..
Nehéz megérteni a Simicska-jelenséget. Valójában ugyanis nem az a kérdés, miért lopnak a Fideszesek, nem az okozza a kognitív nehézséget, hogy megmagyarázzuk, miért korrupt a rendszer, a megoldandó talány inkább az: miért volt, illetve van szükség arra, hogy valamennyi guruló…..
oh no 2012.07.22 08:42:17
A plakát jelmondata: Schluss mit der Korruption!
Ez a mai Magyarországon is egyre fülbemásztóbb választási szlogen lehet...

Na, és vajon kinek áll majd legkobban az öklös/odavágós grafika?

Netán a belvárosi, kissé lányos, nyafis LMP-nek? Ugyan...

Vagy maguk idejében a korrupció mocsarában hónaljig gázoló MSZP/DK politikusoknak?

Ugye, mondani se kell, naná hogy az "eszmetárs" Jobbik lesz a leghitelesebb, a "legodaütőképesebb".

Bár... Van ez a fránya Csanád, aki hangfelvételen kínálgatja az uniós pénzeket "teljesen legálisan".
Hú, ez alámosni látszik a Párt feltétlen tisztaságát.

Igen ám, de a Jobbik hatalmas szerencséjére ez valóságos ugródeszka lehet: itt ez a soraink közé férkőzött bibsi, aki nemcsak összezavarta a tisztavérű magyar párthívek fejét elhazudott tarnopoli vérvonalával, de - a vér ugye nem válik vízzé - beszennyezte a tiszta magyar forrást, azt a keserves-kaftános kútmérgező mindenségit neki!

És ugye ebből is látszik, hogy a magyar megmaradásának egyedüli alapja, ha távoltartja magától, a közélettől, a hatalomtól ezt az aljas és kártékony fajtát. Ahogy Szabó Dezső fogalmaz: Szabadságharc a mi antiszemitizmusunk.

Vagyis a dolgok jelen állása ugyancsak a Jobbik malmára hajthatja a vizet.

Nem kell mást csinálnia, mint fennhangon hirdetni a hatalom bűnös korrupcióját, és minden, a Csanádéhoz hasonló vérszennyezési kísérletet látványosan elutasítania magától.

Szép történet, azaz vezethet még lejjebb az út Magyarországon!
Azt kérdezi a Magyar Katolikus Egyház fejétől, Erdő Péter bíboros úrtól a Milla, hogy összeegyeztethetőnek tartja-e a keresztény szellemiséggel a Kereszténydemokrata Néppárt állásfoglalását: „Prohászka számos esetben joggal vitatott megállapításai még az intézményes…..
oh no 2012.07.08 18:32:20
A címbeli kérdésre (ti. mi legyen?) az volna a válaszom, hogy prohászka és minden ma őt ünneplő húzzon a jó édes anyjába.

A poszt gondolatmenetével kapcsolatban pedig:

Ha jól értem, a szerző azt fejtegeti, hogy ma anakronizmus a 20-as, 30-as évek antiszemitizmusát a nácizmus tetteinek utólagos ismeretében meg- és elítélni.

Mintha valamiféle hivatalos konszenzus érlelődne azügyben (lásd alaptörvény/preambulum), hogy a legitim magyar történelem 1944 március 19-ig tartott. Ami addig történt, az megmaradt a tisztesség, a vállalhatóság keretei között, illetve anakronisztikus és igazságtalan vagdalkozás a 44 előtti magyar politikát bűnösnek, felelőtlennek beállítani.

Hogy szó sincs anakronizmusról, ahhoz hadd hozzak egy példát.
Bartók 1940-ben hagyta el hazáját. Számára legkésőbb AKKOR és nem UTÓBB vált nyilvánvalóvá, hogy az ország vállalhatatlan szövetségesekkel bűnös útra lépett.

1940 októberében keltezett végakarta szerint: "Mindaddig, amíg a budapesti volt Oktogon-tér és a volt Körönd azoknak az embereknek a nevéről van elnevezve, akikéről jelenleg van, továbbá mindaddig, amíg Magyarországon erről a két emberről elnevezett tér vagy utca van, vagy lesz, rólam az országban ne nevezzenek el sem teret, sem utcát, sem nyilvános épületet; velem kapcsolatban emléktáblát mindaddig ne helyezzenek el nyilvános helyen."
Az a bizonyos két ember pedig Mussolini és Hitler.

Meglehet, Bartók tisztánlátása jócskán meghaladta a kor társadalmáét.
Ám nagyon szomorú, hogy az ő időbeni felismerése bő fél évszázad után sem ért el a magyarság tudatáig, így a jelen társadalma is kóros önismereti és történelmi tudatzavarban szenved.

A szobrok ide-oda pakolászása, a történelemkönyvek át meg átírása, egy nemes és vitathatatlan kultúr- és politikatörténeti kánon szétbarmolása, majd egy új kánon összebarkácsolása telisteli vitatható vagy vitathatatlanul csekélyértékű és/vagy elfogadhatatlan politikai nézetű alakokkal - no ez az, ami évtizedekre tönkre fogja vágni a közgondolkodást, az oktatást kis hazánkban.

Köszönet érte a kétharmados fülkeforradalmi kormánynak, különösen annak fényes tehetségű vezetőjének.

Bárcsak elhúznának ők is innen a büdös k. anyjukba.
Örülünk, Vincent? Mi százezren 2012.06.28 11:49:00
A magánnyugdíj-pénztári szektor fölött elült a lőporfüst, a Nemzeti Dúlás kormányának seregei épp más vidékeken menetelnek dicsőségesen a semmibe. Március 31-ével lejárt a magánnyugdíj-pénztárakban maradt, alig százezernyi tag törvényi határideje az állami…..
oh no 2012.06.28 14:02:57
@lajafix: a manyupok szénné abuzálása utáni helyzet sem egyénileg nem lett jobb, de hosszú távon az egész társadalom fog nagyot szívni egy amúgy is gyenge lábakon álló nyugdíjrendszerből kinyúlt hatalmas summa miatt.
oh no 2012.06.28 14:49:53
@3dom'f'speech: ha ez neked kielégülést okoz, legyen neked.
A hazai médiában sajnos alig olvasni valamit arról, mi zajlik ezekben a napokban Görögországban. Elvont elemzéseket, körülményes latolgatásokat közölnek az újságok, amelyeket jobbára külföldi forrásokból vesznek át, de olyasféle kezdeményezéssel én nem találkoztam, hogy…..
Fodor Gábor A király meztelen 2012.03.28 12:27:00
Négyévente néhány hétig átmenetileg a nemzet egységét nem csak a köztársasági elnök, hanem a magyar olimpiai csapat is megtestesíti. Együtt szurkolunk Cseh Lászlónak, közösen szorítunk a vívóknak, a vízilabdásokkal dobog a szívünk, a kajak-kenu csapatért izgulunk. Amikor…..
Minden óra számít, és ez most nem a hasonlatokban gyakran felbukkanó túlzás, mint pl. "ezer éve nem láttalak", nem. Most tényleg minden óra számít, mert az emberiséggel és különösen a magyarországi politikával egyébként mit sem törődő idő - valószínűleg tudtán és…..
Dr. Következményeknélküli Pál kínos találkozása a valósággal még csak ezután fog megtörténni. A reakciókból azt látni, hogy a kormányoldal legfelsőbb vezetése simán abban a hitben él, hogy el lehet kenni Schmitt Pál kirobbant plágium botrányát, majd valahogy elmismásolják…..
Kezdettől fogva nem értettem, miért van szüksége Orbán Viktornak, aki azért mégiscsak valaki, Schmitt Pálra, aki nyilvánvalóan senki. A kormányváltás heteiben még arról fantáziáltam, hogy Orbán megtartja elnöki székében Sólyom Lászlót, úgy képzeltem, hogy a nagy…..
A Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke 20 évvel ezelőtt csalt és lopott, most, 2012-ben pedig minderről hazudott. És erről az elnök úrnak immáron hivatalos papírja is van.A kormánypártok szerint ezzel a "Schmitt-ügy" lezárult, pedig dehogy zárult, még csak most kezdődik.Lassan…..
Egyáltalán nem akartam hozzászólni a „Vitatkozzunk-e a Jobbikkal?” vitához, de most, hogy Somogyi Zoltán politológus, a Jobbik marginalizálásának élharcosa, rám hivatkozva csípte nyakon a nemzeti radikálisok veszedelmes kettős beszédét, kénytelen vagyok nyilvánosan…..