Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teveve

15 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miskolc-Szirma jelenleg csendes kertváros. Önálló településként is érdekes története, történelme van. Először 1343-ban szerepel írott forrásban Szirma neve, de akkor nem magára a településre utalnak, hanem Szirmay Márkra, a Szirmay család egyik ősére.     Szirma felülnézetből    1616-ban pedig…..
Még nem a mostani "divatnak" megfelelően, hanem tavaly ősszel rögzítette a Jeff Beck és Johnny Depp alkotta duó John Lennon egyik dalát, az Isolationt (a dobokon Vinnie Colaiuta, a basszuson Rhonda Smith teljesít, nem is akárhogy). Igaz, még nem akarták kiadni, de ha már úgy hozta a helyzet és a…..
A domonkos szerzetest, Laci atyát arról kérdeztük, hogy követné-e a középkori szentek példáját a nemi vágy legyőzése céljából. Te milyen trükköket vetettél már be? Van egyáltalán értelme elnyomni a vágyakat? 24-én, kedden este 18 órától ismét várunk a képernyők elé, hiszen a következő eseményünket…..
Ebben a posztban pár alapvető dologról fogok írni, amivel esetenként akár 10.000Ft-nál is többet tudunk spórolni repülőjegyvásárlásnál. Az internet népe ennek jó részét ismeri, tehát senki ne várjon csodákat, de azért talán tudok újat mondani...
teveve 2018.08.23 22:33:47
@KennyOMG: Pedig igazat írt, onnan kezdve tényleg mindent intézhetünk a légitársaság saját oldalán keresztül. Idén nyári élményem, a fent leírtak szerint vettem meg a repjegyet, de utána a Qatar Airways saját oldalán intéztem a becsekkolást, ülés választást, sőt az ingyen szállást Dohában.
A Jászai Mari-díjas színész hosszas betegség után hunyta örök álomra a szemét. Kitartása megkérdőjelezhetetlen, hiszen utolsó erejével is színpadra állt, és játszott, fürdött a közönség szeretetében, és a tapsban. Székhelyi Józsefre, s szinkronmunkáira emlékezünk. Az Internetes Szinkron Adatbázis…..
Tegnap írtam a Valami Amerika 3.-ról, meg is kaptam a szokásos mantrát miszerint nekem semmi sem jó. Ez olyannyira nem igaz, hogy sokakkal ellentétben úgy gondolom, nem csupán jó filmek, egyenesen világraszóló munkák készültek a rendszerváltás óta itthon. Lássuk a listát! Csinibaba Ez nem csupán…..
teveve 2018.03.06 18:09:16
@Rébusz: A te egykori nyelvtantanárod akkor igazi nyelvtannáci volt. De te azért elgondolkodhatnál, ha valamit ennyien használnak, mások pedig pontosan értenek, akkor talán mégis van. De ha ez nem győzne meg, mi a véleményed ezekről a sorokról: "Szabadság! itten hordozák Véres zászlóidat, S elhulltanak legjobbjaink A hosszu harc alatt." A tanárod bizonyára irodalmat is tanított, de a Szózat elkerülte a szigorú figyelmét, Vagy akkor Vörösmarty nem tudott magyarul?
Éppen most lenne 76 éves, jön az UltraBalaton - ezek apropóján muszáj szót ejteni id. Schirilla Györgyről. Schirilla életművét túlzások lengik körül, de neki ez teljesen normális. Nála minden "szuper" (hosszútáv-futó, hosszútáv-úszó, egészségőr) Magyarország első számú vitalitás- és jógamestere, aki…..
Szakmai okok miatt távozik az MTVA-tól Gundel Takács Gábor, - írja a Bors. A Bors mellett a ma megjelenő Story magazin is címlapon hozza a hírt, miszerint a Maradj Talpon! műsorvezetője felmondott. Ők az okot is megjelölik: Gundel Takács szerint nagyon méltatlanul bánt kollégáival a csatorna. A…..
teveve 2017.02.08 20:28:04
@mate2003: A szívemből szóltál, rendkívül irritáló, egoista figura, egy mondatát sem vagyok hajlandó végighallgatni.
teveve 2017.02.08 20:30:32
@bloggerman77: Nem hiszem, hogy Sziámira, Kft-re, Kontroll Csoportra vagy pl. Bizottságra az általad 'huligánnak' nevezettek jártak volna és nem éppen az értelmiség.
teveve 2017.02.08 20:31:42
@szociál: Ami visszatekintve és a mai szarral összevetve egy sokkal jobb minőségű szarnak tűnik :)
Január 13-án, pénteken ünnepélyes díjátadó keretében hirdettük ki a II. Miskolc Lencsevégen fotópályázat végeredményét a Drót Bisztróban.  A díjátadón részt vettek a döntőbe jutott képek alkotói, valamint többen az esemény támogatói közül is, így majd' 40 fő tisztelt meg minket jelenlétükkel. ..
teveve 2017.01.19 16:33:42
@bandigyerek: Köszi :)
A vallásszabadság ritka kincs: Földünk népességének 74 százaléka él olyan országban, ahol súlyosan korlátozzák a vallásszabadságot – derült ki az Egyesült Államok külügyminisztériumának legutóbbi, vallásszabadságról szóló nemzetközi jelentéséből.  A súlyos korlátozás azt jelenti, hogy ezeken a…..
teveve 2016.09.02 15:32:39
@inebhedj - szerintem: Részben egyetértek, mert a bulvársajtó valóban szereti kihangsúlyozni, milyen szörnyű hely pl. Irán. Az viszont fény, hogy a demokráciától messze áll, és nem éppen a szabadság földje. Nyáron volt szerencsém megismerkedni pár iráni menekülttel, akik Törökországban élnek (és várják az amerikai vízumot).
Ők azt mondták, a vallási és/vagy politikai meggyőződésük miatt kellett eljönniük. Egyikük áttért a keresztény hitre, és elmondása szerint ezért akár meg is ölhetnék otthon. A többiek (amúgy ateisták) ellenzéki mozgalomban vettek részt, és ezért is minimum börtönbüntetéssel számolhattak volna, ha otthon maradnak.
Nem is olyan régen mutattuk be Mátét és Gergőt – előbbi Angliában él lengyel barátnőjével, utóbbi Olaszországban osztja meg életét toszkán párjával. Meséltek a mindennapjaikról, a kultúrák közötti hasonlóságokról és különbségekről – általában arról, milyen is…..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
teveve 2015.05.17 07:01:40
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez egy újabb dolog, amit el lehetne/kellene tanulnunk tőlük: hogy az ellenségeskedés helyett fogjunk össze. Mert ugye ez nem a magyarok erőssége.
A Kisoroszi-révnél található nyaralójába rendre betört valaki, valakik. Nem tűnt el semmi, csak az élelmiszer. Sokszor megismétlődött az eset, mire Hilda néni megelégelte a dolgot, s egy levelet hagyott jól látható helyen. A lényege annyi volt, hogy a hűtő tele, jó étvágyat,…..
Nagyon nehéz volna megmondani, melyik a Bud Spencer-Terence Hill-páros legjobb filmje. Nekem személy szerint a '70-es évek végi, '80-as évek eleji pofonosztásaik jönnek be a legjobban, mert az általános iskolai napköziben rongyosra néztük anno VHS-en a Bűnvadászokat ("Te mondd, hogy…..
A sorozat első két részében a hetvenes évek alapköveket letévő, és a nyolcvanas évek özönvízszerűen áradó vígjátékaiból válogattam össze öt örökérvényű darabot. Most kicsit visszakanyarodok a hatvanas évekre, a nagy szatírák, és színészi teljesítmények…..
Hat láb, hat kerék Térkép - Map 2012.07.26 14:09:00
Az utunk térképen: (Az első képen Észak-Albánia, a másodikon a déli tengerparti szakasz. Laçból Tiranába, illetve Tiranából Vlore-ig busszal jutottunk el.)   Our tour on the map: (You can see North Albania in the first image and the southern coastline in the second. From Laç to…..
- English summary below -   Az autó még mindig Podgoricában vár ránk, ezért Ákost megkértem, hogy vigyen el addig, én pedig elhozom Barba. Reggel 6 órát beszéltünk meg, és nem kis meglepetésemre pontosan meg is jelenik a parkolóban, a késő esti lefekvés ellenére. Egy…..
- English summary below - Tiranában a forgalom enyhén szólva is kaotikus, és ugyanez elmondható a városból kivezető utakra is, ezért az ötven kilométerre lévő Laçig még minibusszal szeretnénk eljutni. Onnan elvileg egy nap alatt elérhető Shkodra, ahonnan Montenegró csak egy…..
Hiába nem sikerült igazán kialudnunk magunkat, reggel 4-kor én már talpon vagyok, és fél ötkor mindenki mást is kizavarok az ágyból, mert a hágóra tűző napon feljutni igazi szenvedés lenne. Így is csak fél hatkor indulunk el, és hamarosan az emelkedő aljánál vagyunk. Lentről 5…..
- English summary below - Még sötét van, amikor én már a táskákat szerelem fel a biciklikre. A többiek felébresztése bizonyul a legnehezebb feladatnak, de végül egy gyors reggeli után indulásra készen állunk. Már csak a 77 lépcsőfokon kell valahogy lejuttatni a megrakott…..
A hágón való átkelés, de főleg az azt követő hullámvasutazás a tűző napon annyira kimerítő volt, hogy Anita szigorúan ragaszkodik a biciklimentes héthez, de végül is pont ezt terveztük. Viszont a délen tapasztalt forróság és a pénzünk apadása arra késztet bennünket, hogy…..
- English summary below - A pályaudvaron még tegnap megtudtuk, nagyjából merre találjuk a Vlorë-ba induló buszokat, de kiderül, hogy a vasutas félreértett: a közelben csak Vora feliratú minibuszok állnak. Egy taxis igazít végül útba, és a telefon GPS-e segítségével a…..
- English summary below –   A pihenőnap jót tett mindenkinek, újult erővel vágunk neki a mai távnak. Persze a pozitív hangulatnak kedvez az a tudat is, hogy ma csak a nagyjából 35 kilométerre lévő Laçig kell eljutnunk, ráadásul szinte végig egy folyót fogunk követni a…..