Regisztráció Blogot indítok
Adatok
360fokbringa.hu

4 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevesen gondolnák, hogy a Föld egyik legszebb világöröksége nem egy távoli kontinensen, hanem pontosan 3 órára és 20 ezer forintra van Budapesttől. Matera, az olasz kisváros barlanglakásai olyan hangulatot árasztanak, mintha 2000 évet visszamentünk volna az időben. Nem csoda, hogy…..
A kaliforniai Yosemite Nemzeti Park tökéletes hely a legek szerelmeseinek. Megtalálják itt a világ legnagyobb élőlényeit, amelyek egyébként a legöregebbek toplistájára is felférnek 3000 év körüli korukkal. Itt van Észak-Amerika legmagasabb vízesése, és a Föld leghatalmasabb…..
360fokbringa.hu 2014.08.24 21:21:34
@zdyzs: Hát ha nem az óriás mammutfenyő a világ legnagyobb tömetű élőlénye, akkor mi? Én ezt a Wikipédián olvastam, és onnan vettem ezt, de akkor tévedtem? Most végeztem egy rövid guglizást, de nem találtam nagyobb tömetű élőlényt...

Mi pár hete jártunk a Yosemiteben, bicikliztünk és kirándultunk a parkban, valóban elképesztő gyönyörű, az egyik legszebb hely, ahol eddig jártunk a világban.

Azonban az nem igaz, hogy tömeg lenne nyáron, vagyis csak részigazság. A turistagettókban és a kempingekben lehet, hogy tömeg van, de ha csak pár kilométert elsétálunk ezekről a helyekről, hamar nyugalomra lelhetünk még a csúcsidőben is. És vannak kempingek (pl. Camp 4 a völgyben), ahol elég korán érkezve előzetes foglalás nélkül is tudunk sátrazni akár aznapi érkezéssel, vagy egy másik kempingfajtában (backpacker's), ha gyalog vagy bringával érkezünk, egy éjszakát bármikor maradhatunk.

...és a 3030m magas Tioga utat is megtekertük, még sok érdekes infó és kép található a blogunkon a Yosemite-ről itt: 360fokbringa.hu/hu/tag/yosemite-nemzeti-park

Más: szerintem a szerző megtisztelhetné az itt megjelentett fotók készítőit egy forrásmegjelőléssel! :) Vagy mindenütt személyesen járt és a saját fotói? :) Amúgy jó kis összefoglaló, köszönjük! ;)
360fokbringa.hu 2014.08.24 23:37:39
@lehoczkim: Köszi! :) A South Tufát mi is imádtuk, baromi érdekes. Arról nem akartok írni, véletlenül nem világörökség része? :) Nemrég írtam róla egy cikket www.origo.hu/utazas/amerika/20140723-ahol-legymorzsalek-a-vegeta.html lenyűgözött minket a 75 perces túra a rangerrel :)

Én még télen nézném meg, hótalppal / sítúrázva a Yosemite-et, na akkor tényleg nem lehet tömeg! :)
A menyasszonyi ruha már 17 országban járt, nagyjából 217 ezer kilométert tett meg, és igen tartósnak bizonyult. Alighanem jó reklám a készítőinek. Az amerikai Jeff és Jennifer Salvage öt éve házasodott össze a Húsvét-szigeteken egy vulkánon. Aztán jött az ötlet, hogy…..
Üdvözöljük együtt a hozzánk is csatlakozó 360° bringa első posztját! Nagy örömömre válik, hogy a közelmúltban egyre többen keresik meg blogunkat, hogy írnának, bevonnának, segítenének - már csupán perszonális téridő-gazdálkodásom szab határt a viszonzó elhivatottságom…..
Lahore – Amikor a mi inspirációnkra regisztrálnak Couchsurfingre. A vendégposzt harmadik része a világ körül kerékpározó pártól, a 360 fok bringa szerzőjétől, Árpitól. Az első részt itt olvashatjátok. A második részt pedig…..
Iszlámábád, Rawalpindi - Amikor jobb lett volna, ha Nem-et mondanak nekünk. A vendégposzt harmadik része a világ körül kerékpározó pártól, a 360 fok bringa szerzőjétől, Árpitól. Az első részt itt olvashatjátok.  A következő pakisztáni…..
Lódi Tamás és Bölkény Ildikó meglepett minket egy gyönyörű fotószettel, ami nemrég az esküvőjük alkalmából készült. A RIDE THE CATWALK! pályázat mintájára azt is megírták nekünk, miben voltak és mit tekertek. Reméljük ezzel inspirálni tudunk mindenkit, aki mostanában…..
Iránban esett meg velünk a kellemetlen szituáció, hogy bajba kerültünk, és végül a rendőrségen kötöttünk ki, ahová kénytelenek voltunk odahívni a CS hosztjainkat is, egy házaspárt. Na de kezdjük az elején: A történetet kezdjük ott, hogy biciklizünk a világ körül, és…..
Az ember egyedinek születik, de kópiaként hal meg. Erről beszélni kell! Ökológiai, pontosabban ökofenomenológiai(!) szempontból lenne nagyon fontos az alábbi videókat, szövegeket, képeket, idézeteket komolyan venni: egyfajta valódi felvilágosodás eléréséhez! Az alábbiakban…..
A jelentős sajtóérdeklődés által övezett esemény mutatja, lehet és érdemes gyurni a defekt gyors elintézésére is. Az amatőrök számára elsőre nem tűnik célszerű megoldásnak, hogy a teljes munkafolyamat a kormányon áthajolva zajlik, de az eredmény láttán biztosak lehetünk…..
Olasz mérnököknek köszönhetően a kerékpárosok a jövőben vízen is járhatnak. A találmány, a Shuttle Bike Kit egy nem egészen 13 kilós hátizsákban összecsomagolható. Segítségével a kerékpár a vízreszállásra kiszemelt helyen tíz perc alatt vízi járművé alakítható. A…..
Április 6-án, a Merlinben mutatják be a Cycle Me Home-ot, egy 38 napos, Madridtól Budapestig tartó bicikliút történetét. Tavaly nyáron az erasmussal Madridban tanuló Klára Levente biciklivel indult haza, az út alatt a helyi biciklis közösségeknél aludtak, többen csatlakoztak is…..
360fokbringa.hu 2012.03.24 17:44:49
@newtehen:

Az, hogy ki engedheti ezt meg magának, az egy jó kérdés. Az én válaszom erre az, hogy nézz körbe Magyarország útjain. Nézd meg, hogy hány alsó-közép kategóriás, vagy annál drágább autót látsz. Ebből vond ki azokat, akiknek hitele van, és/vagy családja. Na, akik maradtak, ők mind megengedhetnék ezt maguknak! :)
Persze nem teszik, mert nem ez az egyetlen helyes út az életben, hogy világgá megyünk néhány évre biciklivel. :) De nekünk ez bejön és mi ezt csináljuk. És mi kapjuk meg, hogy újgazdagok vagyunk, pedig senkinek nem ártunk azzal, amit csinálunk. Nem úgy az a sok ember az autójában. Úri huncutságból vezet autót, mikor mehetne békávéval, volánnal, bringával, vagy gyalog is... :) Egyáltalán, hová rohan úgy, hogy autó kell neki? És egyedül ül benne... Ember, gondolkodj már!!! :)

Mi egy ilyen autó árából utazgatunk. Hat évnyi meló után nem vettünk autót, hanem elindultunk erre az útra. Mivel a kitűzött büdzsét nem úgy néz ki, hogy tudjuk/akarjuk tartani, és nem hazatérni sem szeretnénk egy büdös peták nélkül, valószínű meg fogunk állni dolgozni valahol a déli féltekén. Ha a szakmában nem sikerül, akkor lehet hogy földeken fogunk gyümölcsöt szedni. Csak úgy, "úri huncutságból"! ;)
A képen középen Ági, Skyia és Andris, körülöttük pedig Matt, Gary és Miki, jóbarátaik. Rég óta ígért és már nagyon esedékes villámlátogatáson voltak a Mesefaluban. Hawaii nagyon vonzó célpont az amerikai kontinensen élők számára. Többnyire úgy élik meg az ilyen…..