Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xvi.ker.i.szulo

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A HVG-ben jelent meg nemrég a cikk:Szcientológus prospektust osztogattak egy óvodábanÉrdemes elolvasni az egész cikket, a lényegi pontokat kiemelem:Egy XVI. kerületi önkormányzati óvodában pár hete egy egészségről szóló kiadványt kaptak a gyerekek. A szülők vették észre…..
xvi.ker.i.szulo 2012.03.12 16:19:32
Volt szerencsém a Hársfa utcai oviba gyermekét járató hubbardistával találkozni. Nyíltan ugyan nem vallott színt, amit én nem tartok teljesen egyenes dolognak, egy olyan személy részéről, aki mindenféle dianetikai (vagy mi) oklevelekkel dicsekszik a lakásában. És sejthető róla, hogy egész életét arra tette fel, hogy ennek a képviselője legyen. Tulajdonképpen (nagyon is) ebből él. Szóval egyrészt örül ilyenkor az ember, hogy nem kerül vitába valakivel ugyanakkor, bosszantja is, hogy érzi a lapítást. Nos egy ilyen aktivistától pont ennyit vár az ember, hogy egy 99% jószándékba bugyolált röplapon reklámozza a kétes cégét.

Igen, mit tegyen szerencsétlen scientologus szülő, amikor arra programozták be, hogy a nemlétező egyházának (cégének) "hirdesse az igét". Szánalmas csatornapatkány propaganda. Ha valaki hisz valamiben álljon ki, és vállalja nyíltan. Nem fogják nyílt színen lelőni miatta, sőt semmiféle retorzió nem éri, mindössze megtizedeli a társadalmi kapcsolatait. Viszont talán még némi szimpátiát is ébresztene az érdeklődőbbekben. A hitnek ára van.

De így pont annyira értékeli magát mások előtt, mint amennyire mások is értékelik, vagyis egy patkány a csatornában, aki csak éjjel mer kijönni szemetetzabálni és odapiszkítani.

A szcientológia pont egy ilyen patkányvallás, nem mer nyíltan megjelenni, titkolja a tanait, csak a felszínét csillogtatja, és arra vár, hogy egyszer csak mint valami feketelyuk beszippanthat valakit, ahol aztán majd jól megvilágosítja az illetőt.

Ilyen titkos társaságokra mindig is megvolt valamiféle igény, de szükség az soha.