Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csikuszmicsuno

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is valamit le szeretnék szögezni: ízig-vérig fradista vagyok, már a cipszer dédapám is a Ráday ulicában üzemeltetett hentesműhelyt, nem is beszélt magyarul, de megbicskázta azt, aki a magyarságát meg merte kérdőjelezni. Amikor Ypernnél gáztámadás érte, ott üvöltött a franciáknak szászul,…..
Véget ért az Ejrópa bajnokság, lassan az utolsó sikertől megrészegült szurkoló is kijózanodik, főleg ha az eheti nemzetközi kupameccseket használjuk detoxikálás céljából. A nemzetközi színtérre kijutott csapataink az első körben sikeresen megvívták a pékek-cukrászok-villanyszerelők alkotta csapatok…..
"...augusztus 20. Szent István. Nemzeti ünnep. Maszatos arcú gyerekek kergetik a focilabdát. Az egyetlen állva maradt magyar csapat tíz nap múlva kiesik az UEFA-kupából. Északról hideg szél, délről lebarnult olasz válogatott érkezik Budapestre. Az idilli nyárvégbe pedig a köztársasági elnök tesz egy…..
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely (Pénzriport) írása   A minap arról írtam, miként teremtettek pénzt Kossuth Lajosék a szabadságharcos kormány számára 1848-49 során. A történet ma is tanulságos, hiszen az ország pénzügyi tartalékai feletti ellenőrzés a mai korban is stratégiai jelentőséggel…..
Elérkezett a "Nagy Igazságok" napja, amikor pár nap alatt kiderül, hogy a kijutást illetően Dárdai Pál-csapatból lesz-e Pató Pál csapat ("Ej ráérünk arra még"), avagy a válogatott hősök díszlépésben vonul a róluk elnevezett Hősők terétől a Sanzel ...izéig.... Ez a két…..
-        Öregapám se látott még ilyen hőséget március elején – tűnődött el Kuharov.-        Tényleg kutya-meleg van – húzta jobban a fejébe az usankáját Nyikityin.-        Nem a hőség öl, hanem a páratartalom – mondta bölcsen az öreg Misurov, és egy…..
A hétvégi Bohóc-zárás három napja közül a középső éppen december 6.-ra esik, úgy kínálja tehát magát számunkra a Mikulás-tematika, mint az első tavaszi pécsi győzelmet követően az "Így kell járni, úgy kell Jarni" cím munkatársunk tollából a Népszabiban. (Nyilván az…..
Péntek este Dunaújvárosban köszönt be a tavasz, a két előrehozott tavaszi forduló első körében. A Bohócliga bástyáinak körében eltérő népszerűségnek örvend a korán jött tavasz, Szombathelyen vagy Pécsett, ahol 5 illetve 6 meccses pontnélküli szériában vannak, örömmel…..
Kedves sportársak! Ezt a beharangot benéztük, kár lenne vitát nyitni. Mondhatnánk, hogy a 2016-os EB szállásfoglalásával vagyunk elfoglalva, Szent Pál zarándokúton vagyunk Berlin felé, reménytelenül támadjuk az edigital oldalát akciós bármiért, esetleg Urbán Flóri plakátokat…..
Mikor a srácokkal kiosztottuk egymás között a bajnoki fordulókat, akkor nem gondoltam volna, hogy a 12. fordulóval ennyire nehéz fába vágom a fejszémet. Be kellett ülnöm félúton egy helyre, ahol a világ legtündérebb pincérlánya hozta ki az ebédemet, és pár asztallal arrébb…..
Vegyes érzelmekkel készülődök az aranylábúak bukaresti és feröeri fellépésére. Oké, az rendben van, hogy egy ideje már nem az a kérdés, hogy mennyivel nyerünk, de az első fordulóban még az a maradék ihlet is odalett, ami egy selejtező-sorozatban máskor a meccsek feléig…..
Van még 2 forduló, amíg kiderül, hogy a válogatott képes-e saját árnyékát átlépni, vagy hasra esik benne, így ez a két forduló marad aranylábú titánjainknak, hogy belopják magukat Dárdai mester szívébe. (Egyelőre nemhogy összetartás nincs, de Bognár Gyuri már a…..
Kinn a Hősök terén, rád röhög a hős, érzed a gyomrodban már egyre több a gőz Ha kilépsz az utcára, behúzod a vállad, dühösen a földre köpsz, mert keserű a nyálad. Végre valaki kimondta! A magyar edzőtársadalmat leköpték, mit leköpték, szembeköpték. Bognár György…..
Nagy kő eshet le a játékosok szívéről, mert véget ért az első meccs a selejtező-sorozatban. Murphy törvénye kimondja, hogy "Minél előbb lemaradsz, annál több időd lesz felzárkózni" , így tehát igen jó pozícióból várhatjuk a folytatást. Fél Európa kijut az EB-re, így van…..
Elképesztő, de eltelt majnem 9 hónap, mióta Attila , Isten ostora elfoglalta a trónt a válogatott élén,  és elkezdődött az összetartások hosszú sora, ahol mindenki elsajátíthatta az "egy igaz tolódás"  receptjét. Annyi sok felkészülés, és annyi sok gyakorlás után eljött…..
Elindult a bohócliga. Egy forduló után nehéz következtéseket levonni, annyira bátrak nem vagyunk, hogy máris emelkedő színvonalról írjunk. Ezért aztán visszatekintve az előző körre áttekintjük, hogy mit is vártok a bajnoki helyezéseket illetően.   A múlt héten, folytatva…..