Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antal Zsuzsa

84 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor van vége a karácsonynak?Nem történelmi léptékben gondolkodom, hanem csak úgy, az évi rendes karácsonyi ünnepek aktuális idején.Többször is vége van?Először akkor, amikor megesszük az utolsó –egyúttal- legeslegfinomabb töltött-káposzta adagot, amit már többször,…..
Békés, szép karácsonyt kívánok, szeretettel,Zsuzsa GYŰJTEMÉNYEM KÜLÖNLEGES KARÁCSONYI TOJÁSÁT DARU ESZTER KÉSZÍTETTE..
2013. december másodikán - sajátos természetességével- magára hagyta a földi létet.  56 évesen elment… a kortárs kispróza, publicisztika, novella, memoár, nekrológ mindenevő mindenírója, az örök elégedetlen zsörtölődő, aki anyanyelvünket apanyelvi szinten művelte. Az…..
TAKARÍTÁS Régi történet, mondhatom örökzöld!Takarításban nem vagyok jó - sok egyéb mellett, ebben sem. Nem is voltam. De történeteim a dologról bőven vannak … sikerélményem kevés.Talán ezért is nem értettem meg azokat a kolleganőimet, akik szabadságot vettek ki, hogy…..
2. KITAKARÍTÁS Mostanában ritkán posztolok … nincs időm, bejegyzést írni.Azért nincs időm írni, mert sokat írok.Sokat és nehezen.Azért írok sokat, bár nehezen, hogy majd később sokat írhassak könnyen. Pontosabban, hogy beszélve írhassak.Vagyis, én beszélek a fejemre tett…..
Mostanában ritkán posztolok …Magyarázkodás helyett egy trilógiával állok elő. A három részes mű tárgya a takarítás. 1. BETAKARÍTÁSTavasszal kezdődött a máig - november 25 - tartó sikertörténet… erkély-jelenettel indult:Zsuzsa barátnőmtől kaptam – egy ovális,…..
Egy 3 éves tündéri, cserfes óvodás kislányt és babakocsis kistestvérét az anyukájuk átvitte a az ő anyukájához az ünnep előtti délután.-       Nagyi, nagyi képzeld, ászlót festettük az oviban! –mesélte a nagy hírt a nagy ovis.-       Kislányom, ezt úgy kell…..
Gyönyörű őszi reggel, magamhoz képest korán keltem, fél 10-kor már az irodámban voltam –mintegy 6 méterre az ágyamtól és 2 méterre a reggeliző asztaltól. Ezeket a távolságokat géperejű járművekkel tettem meg, úgymint elektromos emelő és elektromos kerekesszék. Cukor az…..
A múlt hét közepéig a legtöbben már a kérdésre - hogy lesz az idén vénasszonyok nyara, vagy sem?- szkeptikusan legyintettek csak.Jelzem, hogy azért az idén is volt már– igaz - szolid húsz perces adagokban … Akkor észre sem vettük, mert vagy rohantunk, vagy azon örömködtünk az…..
Bezárt a budapesti VIDÁMPARK (1950-2013). Megtaláltam a bezárás, átköltözés, igazi okát! Egy titkokra derült fény!  Gyárfás Endre víziója valóság lett! …pedig ez mostanáig egy kedves mesevers-nek tűnt csupán.  Víziló a vidámparkban  Nem szégyellem, nem…..
Válságba kerültem. Manapság ez nem nagy kunszt. Minden és mindenki válságban van, volt vagy lesz. Valljuk be, már megkedveltük, hiányozni fog, ha egyszer nem lesz. A válságválaszték bőséges, engem most az írói –pontosabban poszt-írói – válság szemelt ki …Előfordul az…..
Nemrég olvastam egy cikket, a Lánchíd hídmesteréről szólt.Elöljáróban: főiskolás koromban sokszor előfordult, hogy gyalog mentem át az alagúton, tudtam, hogy szennyezett a levegője, mégis vonzott a hangulata. Az alagút végénél, a Budai hídfő közelében, volt egy ajtó és egy…..
Hirtelen felindulásból,előre kitervelt módon,csoportosan,elmentünk nyaralni!Ehhez sok csillag együttállására volt szükség. Megadatott! Ez óriási szerencse, mert az elmúlt héten az augusztusban szokásosnál nagyobb mértékű csillaghullás volt. Márpedig lehullott csillagokkal nem…..
Az volt a szándékom, hogy az elmúlt hét minden napján folyamatosan tudósitok az integrált* MOL Vívó Világbajnokság eseményeiről. Nem így történt, ezer okból … Jó magyar szokás szerint mindig vártam az aranyat … jött is a végén! Várakozás közben elrohant a VB hét.…..
Csak üdítő dolgokra van most szükség! Semmi komoly! Üdítő, üdítő … az átlagostól eltérőt keresek … ízlelgetem! … édeset nem, de savanyút sem. Meleget? talán, hideget semmiképp, Vizeset? Pár napja üdítő volt a vizes VB, de hát vége. Jól megúszták! Nemesfém-eső!…..
Mottó:Aki még nem evett jó házi barack-lekvárt, nem is tudja milyen az igazi barack!Aki még nem ivott jó házi barack-pálinkát, nem is tudja milyen az igazi barack!Aki még nem evett érett zamatos, édes, lédús, illatos, szép mosolygós sárgabarackot, … annak javaslom, hogy nyitásra…..
- Vanda? te tudod hány napig él egy szúnyog?- hangzott a kérdés egy barátnős csevegésen, heves vakaródzás közben, dramaturgiailag tökéletes drámaisággal.- Én nem! Miért? Te tudod?- Nem, én sem tudom! De majd …  … abban a szerencsés vagy szerencsétlen helyzetben vagyok –…..
Ő is volt gyerek Ő is Nobel dijas   Ő is idősödött–bár nem érte meg az igazi öregkort A jövőbe látott - akkor is - amikor ezt mondta?„Attól a naptól félek, amikor a technológia meg fogja haladni az emberi kapcsolatokat. Akkor a világnak idióta generációja…..
JÓ EGY KICSIT MÁSHOL LENNI… MOST KÜLÖNÖSEN ÉRTÉKELNÉK EGY KIS VIZET, LEHETNE AZ AKÁR … TENGERPART IS.  A VÍZ FÖLÉ HAJLÓ SZÁZTAGÚ PÁLMAFÁK ALATT BÉKÉSEN MARGARITÁT KORTYOLGATNÉK … KÖVEKET, KAGYLÓKAT GYŰJTÖGETNÉK …  Erre a helyre gondoltam a kezdő sorokban, de…..
Étkezési szokásainkat manapság tanácsadók és szakértők hada kritizálja, reformálja, alakítja. Abban egyetértenek, tanácsadók, hogy zöldségből és gyümölcsből mindenhol az adott hely és idény terményeit a legjobb enni, minél frissebb, annál jobb. Mostanában már a piacokon szemet gyönyörködtető, gazdag…..
Nálunk még mindig kóvályognak szöszök a levegőben. Akkor is kóvályognak, ha úgy érezzük, hogy meg sem mozdul a levegő. Lehet, hogy ez már nem is a klasszikus nyárfa-virág-vatta-szösz? … de bizonyíthatóan kintről jön és bent száll le. Ha már a szösz sem mozdul a levegőben,…..
VÍZ! VÍZ! VÍZ! a csapból is ez folyik … Nem tudok másról írni, pedig próbálkoztam.Péntek délután, a kívánságomat is felülmúló napfényes időben arra készültem, hogy végre ismét –negyedszer- kimenjünk az utcára gyakorolni a vezetést. Tanulni, érezni az utcai…..
Majdnem mindent szeretek, ami népi forrásból fakad. Nem minden tetszik, de tisztelem a munkát, a szándékot, az eredetiséget.Anyám, kicsi korunktól tanított minket kézimunkázni. Emlékeim szerint, Edit húgomat nem szórakoztatta egy munka elkészítésének a szépsége, de a kész…..
Ez a 60. blogbejegyzésem!véletlen? ha vannak véletlenek.6van.A hír igaz:hatvan,vagy inkábbHATVAN?Ötvenesek! nincs ok  izgalomra!három napja vagyok gyakorló hatvanas, semmi változás! Nem is fáj- annyira.Hetvenesek! váárjatook, lo-ho-lok!- nem annyira. ..
A bőség zavarában és az idő szűkének szorításában szenvedek, de inkább tobzódom a posztolásra kívánkozó témák között. Sok írás 90%-os készültségben van, már csak a maradék 90%-ot kell hozzátennem és kész. A félig leírtakat általában újra írom. Legtöbbször aztán…..