Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemjoezigy

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fideszes panamákat is feltárja majd a jobboldali sajtó? - tette föl a kérdést e poszt írója 2010 nyarán. S igyekezett annyira jóindulatú, jóhiszemű, (ál)naiv lenni, amennyire csak tudott. Nos a kérdésre a válasz három év után: egyértelmű nem. Ez a médiakonglomerátum olyan…..
nemjoezigy 2013.03.26 22:42:29
Olvasom ezt a sok egymás fikázását és egyedül érzem magam = a következőkért nyilván mindkét oldal engem fog fikázni, de vállalom, mert érdekel. A kommunistát már egyszer megkaptam. Tehát az én véleményem, amit a saját bőrömön érzek, hogy amíg a termelő=kétkezi=munkás ember életminősége, életkilátása egyre csökken, addig a "felső" szinten levők lehetőségei egyre növekszenek (már a fölösleges gazdagság szintjén, amit a hazaárulással* is növelnek.(*=külföldi bankokban elhelyezett pénzek, külföldi rendszám, adó elkerülések, stb) MINDEGY MELYIK OLDAL-PÁRT VAN HATALMON. Én elolvasom meghallgatom-nézem mindkét oldal véleményét és elszidom, amelyiket nem érzek igaznak, örülök, annak amelyikkel egyetértek. Legjobban az háborít fel, amikor együtt fognak össze a rossz helyzetben levő nép ellen. Hogy példát is mondjak: miért nem véleményezte egyik oldal sem a Svájci népszavazást, ahol megszavazták a nagykeresetűek bérplafonját. Miért keres nálunk bárki, akárki havi egy millió Ft-ot, vagy többet. Mi hasznot tud letenni ezzel szemben? Jobbára semmit!!!, de az alatta levők ezt kitermelik, mert ők nincsenek megfizetve. Miért szavazza meg a képviselő az év elején az éves jövedelmét, amikor az ország állapota romlik, tehát rosszul végzi a munkáját.
Van ilyen sok, ami a mindenkori kormány rosszindulata, vagy hozzánemértésének eredménye!
Ami a mostaniak legrosszabb húzása a többgyerekesek (látszat)segítése az adókedvezménnyel. Csak pont azok nem tudják igénybe venni, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá. STB.!
Örülünk, Vincent? Buták 2013.03.02 13:59:34
    Orbán Viktor egy buta embert jelölt a Magyar Nemzeti Bank élére. Nem idiótát, nem fasisztát, nem pszichopatát, hanem csak egy butát.     Matolcsy György egy fantaszta, aki időnként teljesen elképesztő hülyeségeket hord össze, de leginkább csak buta. Egész…..
A helyzet egyre aggasztóbb. Azt gondolom, Orbán Viktor eldöntötte, hogy ha kell, hatalmát erőszak árán is megtartja. Ha mégis olyan leváltós hangulat alakulna ki, amely megállíthatatlanná tenné a váltást, a következő kormány is megkapná a törvénytelen ellenállást, csak még…..
nemjoezigy 2013.02.17 11:54:46
Na, ez az a cikk, amivel részben tudok egyet érteni. Pont úgy, ahogy a pártok megnyilvánulásaival.
A nagyobb részével egyetértek, mert én is azt érzem a bőrömön, hogy egyre rosszabbul élek az öt fős családommal, holott nem így kellene lenni, látván, hogy egyesek a felső tízezer
Amikor az Antalék idejében a kisgazdák és a többi szétosztotta az országot a szinte ingyen felvásárolt kárpótlási jegyekért, akkor azt hittem ennél nincsen lejjebb. Tévedtem. Az Antali hiányosság (a mindenki által kötelező vagyonnyilatkozatok megtételének hiánya) megalapozta a jelen helyzetet. Minden hatalomra kerülő párt összelopta a megszerezhetőt. A nép had szegényedjen, ők nincsenek a parlamentben és nem rokonok, ismerősök.
De nem tudok mit kezdeni a „Sukoróval”. Ott csak nem tudták befejezni a lopást.
Aztán nem tudok mit kezdeni a Simor féle megjegyzéssel. Én simán lehazaárulóztam, amikor elment az EU-hoz és perelte Mo.ot a nyolc milkós fizetésének kettőmilliósra csökkentéséért. Én egyet esetleg adtam volna neki, ha nem tetszik, el lehet ballagni, legalább száz ember el tudná látni azt a feladatot amit ott kell, és lehetne még felelősségre is vonni VISSZAMENŐLEGESEN is! De ugyanez a véleményem a képviselők a miniszteri vezetők és egyéb állami vezetők javadalmazásról is. A mindenkori ország állapot és a jövedelmi viszonyok függvényében kellene a javadalmazásukat megállapítani. Ez minősíti az ö munkájukat, teljesítményüket.
Nem értem a Kossuth téri átépítés, a stadionok és az egyéb megalomán beruházások sürgősségét sem. Ezer más olyan hely lenne, ami segítené a népet, serkentené a (fizikai) dolgozók gyarapodását, növelné a keresletet, kínálatot.
És még van sok szívfájdalmam, a gyerekeim jövőjével kapcsolatban, mert sajnos jobbat nem várhatok az újgazdagok és utódaik arroganciájának változási irányát érzékelve. És a szívem szakad meg, amikor a rádióban, tévében, újságban a nálam rosszabb sorban élőkről kapok híreket.
De ki legyen a következő vezető? Nálam a már hatalmon levők nem jöhetnek számításba, azok leszerepeltek. Pl.: mit jelent a milliárdos szocialista, a milliárdos, szabadidejében vadászó keresztény? Nálam ezek nullák. Szebb jövőt
nemjoezigy 2013.02.17 12:12:49
@lenoardo999: nem hiszem, hogy a húsosfazék nélküliség hiányzik az embereknek, sajnos a napi betevő az ami nincsen meg és nem azért mert nem dolgoznak, vagy nem dolgoznának. Aki olyanokat ír az nem ismeri a valóságot, vagy elfogult.
Ígéretes szavak hagyták el Lézer János becses ajkát! A reménykeltő mondatok így hangzanak: "Ma Magyarországon sok szakértő azt mondja, hogy legalább 30 százalékkal drágább a gáz és az áram annál, mint amit egy család vagy egy nyugdíjas ki tud fizetni." Teljesen egyetértek…..
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
nemjoezigy 2013.01.02 00:25:44
Csak a beszédhez és a cikkhez, tehát nem a kommentekhez!
Én is felháborodtam, mert úgy éreztem, hogy a családommal és az ismeretségi körömmel együtt abba a nagy többségbe tartozok, aki kárvallottja a politizálásuknak, a döntés és törvényhozásuknak.
Akik a nyertes oldal szempontjából hallgatták (több helyről származó infó szerint a keresők ~8%-a, az aki nem érezte meg az ország lecsúszását) a beszédet, azok egyetérthettek vele, és jó lett volna, ha ezt a többség (mindenki) érezte volna így!
És a jövő sem kecsegtető, mert ahogy a franciáknál, az euban és nálunk is a gazdagok továbbra is ragaszkodnak a magas juttatásaikhoz, (ami egy havi juttatásként is jóval magasabb az átlagember egy éves jövedelménél). Holott az ilyen sehonnaiak döntései eredménye ez a gazdasági helyzet.
Nem tudják felfogni, hogy az általuk birtokolt vagyon igazságos elosztásával a közhangulat javulásával a kereslet élénkülésen keresztül fellendülne a termelés is. Nem a fölösleges, pazarló luxusra kellene költeni, hanem a fenntartható életvitelre, újrahasznosítható energia felhasználásra, környezetvédelemre....
Eljöhet az az idő, amikor már nem lesz mit veszteni a leszakadó embereknek és fellázadnak, éhséglázadás törhet ki, vagy egyszerűbben a "kukások" beszüntetnék a munkát(mint az olaszoknál volt-járványveszély lehetne). Az élelemtermelésben, a kereskedelemben, az árú és személyszállításban emberibb fizetésért küzdve sztrájkolnának, akkor a gazdagok is megéreznék, bármennyi tartalékuk is van! Hogy mindez miért nem történik még meg? Mert ezek az emberek tudják, hogy a többi nehéz sorsú emberrel is kiszúrnának, egyáltalán nincs tartalékuk, a hatalomnak nagy az erőszakszervezete, amit jól megfizet.
Elnézést a csapongásért, de nagyon elkeserít ez az óriási pazarlás és érdemtelen különbség,...
nemjoezigy 2013.01.02 21:54:47
@whale: Ezt írtam volna?
Azt tudom, hogy én a vesztesekhez tartozok, de akkor whale meg a nyertesekhez!
nemjoezigy 2013.01.02 22:04:10
@whale:
@nemjoezigy: Akkor vissza a kommunizmust, elvtársam??? Ne röhögtess már....

Ezt írtam volna?
Azt tudom, hogy én a vesztesekhez tartozok, de akkor k whale meg a nyertesekhez! Ja és akkor sok kommunista ír itt elkeserítő folyamatokról, tettekről. De akad aki ezeket sikerként éli meg. -sajnos.
A képébe vágtam, hogy rendben, akkor adja csak szépen a borítékot vissza, amit megkapott, erre az arcomba nevetett és megkérdezte: „Miről beszél, milyen borítékot”? Tisztelt Praxis!   12 éves kislányomnak szeptember elején volt mandulaműtéte. Már hónapokkal…..
nemjoezigy 2012.09.20 22:02:56
@Tempus-Anh: Ezt valami orvos (vagy valami azon a szinten levő lény) írhatta.
Egyébként én inkább az édesanyának hiszek. Volt valami hasonló élményem nekem is az első rákműtétem után: a doki nyújtotta a kezét, -no nem kézfogásra- és közölte, hogy menjek az onkológiára. Egyébként én elvből nem adtam és nem adok pénzt orvosnak.