Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doroka

17 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre eljött az idő, hogy kiültessük a palántákat az erkélyre, de ez koránt sem olyan egyszerű mivel nagyon komoly napfényhez és külső hőmérséklethez való szoktatás előzi meg ezt. Egy átlagos egyrétegű ablak 40 % fénnyel kevesebbet ereszt át, mint ami a szabadban…..
Kert a harmadikon Lila foltok 2012.04.19 09:25:00
Szegény paradicsomom úgy néz ki mintha behúztak volna neki egyet. Ugyan is, lila foltok jelentek meg a levél fonákján. Mint megtudtam ez foszfor hiányt jelent. Sokat kerestem a neten, hogy ilyenkor mi tévő legyen a kezdő de lelkes kertész, amit találtam az a magas foszfát tartalmú …..
Kert a harmadikon Vetés 2012.04.17 13:45:00
Már elég jó idő van ahhoz a szabadföldbe is lehessen vetni. Általában  minden magos zacsi hátulján megtalálható egy leírás amivel könnyebb kiigazodni mit is kell kezdenünk a magokkal. Én múlt héten vetettem el a a magjaimat. Mivel még mindíg erkélyen vagyunk szabadföld helyett…..
doroka 2012.04.17 14:44:09
@manoful: Húú, gratulálok az új erkélyedhez. Sok erkélyes ötletet találsz a blog facebook oldalán. Itt: www.facebook.com/Kertaharmadikon remélem tetszeni fog.
doroka 2012.04.17 15:21:37
@manoful: És mekkora az erkélyed?
doroka 2012.04.18 11:47:25
@manoful: Az enyém sem sokkal nagyobb, ekkor területen is meg lehet valósítani szuper dolgokat! :)
Új öntözőmannát kaptam szülinapomra az egyik barátnőmtől (a lila az). Nagyon nagyon örülök neki, ezúton is köszönöm. Remélem nektek is tetszik. Most hogy jobb idő lett, rajta vagyok az erkély csinosításán, hogy legszebb állapotában várja a melegebb időt és növényeket...
Egy kedves ismerősöm Erika, úgy gondolta megajándékoz földieper palántákkal, amit a saját kertjéből hozott nekem. Azt mondta a 2. évben kezd el bőségesen teremni de az első évben is lesz termésünk. Kertben rengeteget termést hoz, ha reggel leszüreteled estére újra megérik a…..
doroka 2012.04.17 13:49:29
@Gyömbérkeksz: Szia Gyömbér! Mostantól megpróbálok többet írni. Remélem a az epreid összeszedik magukat a ládákban, és új erőre kapnak. :)
Kert a harmadikon Kaspók, cserepek 2012.04.05 15:51:00
Most, hogy közeleg a kiültetés szemügyre vettem milyen edényekbe lenne a legalkalmasabb ültetni ezt a rengeteg palántát, úgy hogy az erkélyre mi is kényelmesen ki tudjunk menni pihenni. Voltam egy csomó kertészeti áruházban, ahol találtam is jó megoldásokat. Mindenképp színes…..
Büszkén jelenthetem, hogy minden mag kibújt, sőt már vannak olyanok is amik már megérettek a kültetésre. A csilinek és a többi paprikafajtának kellett a legtöbb idő, de szerintem közrejátszott az is, hogy ők kerültek a tőzegcserepekbe és ez nem könnyítette meg a dolgukat…..
Kert a harmadikon A könyvek 2012.03.30 18:09:00
Sikerült beszereznem két könyvet ami segítheti a 3. emeleti kalandot. Az egyik igazán belevág a témába a címe: Konyhakert az erkélyen, a másik a Veteményeskert című könyv. A Cser Kiadó adta ki a könyveket. Az erkélyes könyvben az utolsó 10 oldal a legizgalmasabb, ott írnak a…..
Kert a harmadikon Cherry invázió 2012.03.27 09:14:00
Reggel meglepett és álmos szemekkel néztem a palántákat, a cherry típusú paradicsomok is egy nap alatt kb 3 cm-t nőttek. Tegnap reggel még a fejüket sem dugták ki ma meg két kis csinos levéllel néznek ki az ablakon. Az extra nagyok közül is egy-kettő kibújt. A padlizsánok,…..
Első körben azt látom hogy még nem nőttek ki a növények, és sokkal jobban oda kell rájuk figyelni mint a többire, mivel nagyon hamar kiszáradnak. Attól függ mennyit süt a nap, de van hogy egy nap 2-3-szor is meg kell locsolni. Ha esetleg elfelejtem akkor másnapra úgy néznek ki…..
Kert a harmadikon Státusz update 2012.03.23 19:54:00
Köszönik jól vannak, és sokan. Remélem lesz majd egy 200 négyzetméteres kertem ahol fel tudom majd nevelni őket. Összesen 48 pohár van. Első hibám (töredelmesen bevallom): korán vetettem a padlizsánt. Elég lett volna áprilisban elföldelni a magvakat, de a nagy lelkesedésben…..
Sok izgalmat tartogat a mai munka. Fogunk vetni padlizsánt, tomatillot, cherry típusú paradicsomot és extra nagy fajtát is. Paprikák közül színes csili és édes paprika is  sorra kerül ma. Ehhez a sok-sok maghoz van két kis segítőm is Vince és Zéti, akik nagy örömmel töltögetik…..
Nagyon gyors volt a MonJardin!, sikerült 2 nap alatt átvennünk a magokat. Nagyon sokféle, érdekes mag van a csomagomban, de a Mángold és a Cherry típusú paradicsomok izgatják legjobban a fantáziámat. Holnap magvetés!..
Kert a harmadikon Az első csírák 2012.03.20 11:02:00
Nagy nap ez a mai, mivel kibújtak az első kis csírák a paradicsomok közül. Úgy látszik jól érzik magukat. Pont 7 nap kellett az első kettőnek. Úgy tudom, legalább másfél hét kell a paprikának. Most az a feladatom, hogy kicsit forgassam őket, mert ha csak egy irányból jön a…..
Kert a harmadikon Várakozás 2012.03.19 11:46:00
A leendő palánták már az ablakban várják a csírázást. Szerencsére sok napsütés lesz a következő napokban, úgyhogy minden esélyük megvan a növekedésre. A csírázáshoz az ideális hőmérséklet 25-30 ℃ körül van. Nálunk általában 23-24 ℃-os a lakás, de remélem így…..
Minden emeleti veteményes a magokkal kezdődik, mivel mi nem a kertben vagyunk, nem kell felásni a földet. Első lépésként megettünk jó sok kefírt és joghurtot, hogy legyen miben csíráztatni a magokat. Sikerült beszerezni különleges paradicsom- és paprikaféléket a…..
Kert a harmadikon Sziasztok! 2012.03.18 16:44:00
Ha figyelemmel követtek erkélyi kalandom során, akkor végignézhetitek, hogyan kísérletezem a balkoni kertészkedéssel. Dokumentálni fogom napról napra, mi történik nálunk, hogyan lesz magból paradicsom, paradicsomból paradicsomos spagetti. A célom az, hogy kihozzam budapesti…..