Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SaturnV

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglepően sokan vannak, hiszen a Föld népességének körülbelül 8-10 százaléka balkezes. Mégis keveset tudunk róluk, és a mai napig rengeteg tévhit terjed azokról, akik a többséggel ellentétben nem a jobb kezüket használják elsődlegesen. Miért lesz valakiből balkezes? Igaz, hogy a balkezes gyerekek…..
Régóta nézegettem az elektromos bringákat, de borsos áruk miatt eddig mindig letettem arról, hogy vásároljak egyet. Időközben úgy adódott, hogy kellett vásárolni egy másik bringát is, így ismét körülnéztem milyen áron kaphatóak. Az olcsó, nagy áruházakban kapható kínai kerékpárt eleve kizártam…..
SaturnV 2017.06.12 13:07:33
@Kinai cuccok blog: Nagyon szivesen,természetesen jelentkezem,ha találok valami infót! Bár nagyon gyanús,hogy az akku gyártói honlapján sem találni infót róla... 500 töltési ciklusig garantálják a teljes kapacitást,utána gyors romlás... Ha azt vesszük,hogy két naponta töltenem kell,hát,nem egy megnyugtató helyzet... Arra gondoltam,talán cserélni lehet az akksikat a házban,de ahhoz szét kellene csavarozni a házat. De amíg garanciális,nem akarok hozzá piszkálni,nehogy probléma legyen belőle. Ez még a jövő zenéje...
SaturnV 2017.07.03 18:50:57
@Kinai cuccok blog: Megvan a megoldás! Igaz hogy az üzletben nem tartanak,de még a Decathlon online felületén sem lehet rákeresni(!), de meg lehet tőlük rendelni.Ma besétáltam a soroksári üzletünkbe,és rákérdeztem,lehet-e csak úgy akksit venni. Az eladó szerint 204 db van készleten -gondolom a Francia raktárban-mert erre is négy hét várakozási időt mondott... Mindegy,itt lesz végre,és lehet hosszabb utakra is menni :-) Az ára pedig 68990 Ft. Ami majdnem megegyezik egy német felhasználó kommenteként -amit a német Decathlon honlapjára írt a kerékpárról- megemlített 204 eurós árral...
Laura három éve költözött az Egyesült Királyságba, ennek az időnek a nagy részét Londonban töltötte, míg most Dublinban él, de már tervben van egy következő költözés. Nem Magyarországra, mert mint írja, az egyelőre nem jut az eszébe…(A képeket köszönöm szépen.) Mi az…..
Az Egyesült Királyság fővárosába csak úgy özönlenek a látogatók. Tavaly kicsivel több mint 20 millió utazó érkezett Londonba, amely így a világ egyik leglátogatottabb helyévé vált; 50 millióan csupán egy éjszakát töltenek itt el, míg 300 millióan (!) átutaznak a nyüzsgő metropoliszon. A…..
   Ezek voltak a legfelkapottabb bejegyzések december hónapban! 1. Nyugdíjkorhatár 20192. Jöhet a bámulatos nyugdíjkötvény?3. Nyugdíjtörvény: Sokkoló lesz a módosítás?!4. A "rabszolgatörvény" hatása a nyugdíjunkra!5. Nyugdíj: pontosan egy év telt el az utolsó…..
Nem értetted, miért nincs villanykapcsoló a fürdőszobában, csak egy zsinór? Hogy miért jön a víz a mosdóba két külön csapból, egy hidegből és egy melegből? Miért szükséges élesztőt enni? És egyáltalán, mire fel a sok sorbanállás? Most megtudhatod, ha kattintasz!..
SaturnV 2018.10.20 17:41:02
@biododírium: De csak ott látható eredeti Apollo parancsnoki modul kapszula (Apollo 10),Holdkomp, V1-V2 rakéta,a világ egyetlen működőképes Tigris tankja (egy teremben a teljes Tigris harckocsi család),az összes első világháborús harckocsi,a világ legrégibb vitorlás sorhajója (Victory-Portsmouth),a világ első hibrid (Vitorla-gőz,Portsmouth)
hajója... Soroljam még?.. Nekünk mi van? Nemzeti Múzeum,meg Szalajka-fátyolvízesés???...
A régi bányász legendák szerint az aranytehén farka Selmecbányán van, a feje viszont Deutschpilsen településen, amit magyarul Nagybörzsönyként ismerünk. Nem véletlenül kutatták és bányászták ezt a területet évszázadokon keresztül a nemesfémek után, néha több, néha kevesebb sikerrel. A bányászat…..
Aki követi a Járókelőn a bejelentéseket, vagy utazott már villamossal a Nagykörúton annak talán nem mondunk újat, azzal, hogy a 4-es 6-os villamos megállóiban lévő hulladékgyűjtő edények nincsenek túl jó állapotban...
Itt van az ősz, itt van újra, és irgalmatlanul nincs kedvem dolgozni, mint mindig, énnekem - ahogy a költő mondaná. Mai témánk az egyik legelviselhetetlenebb kötelezettség az irodai munkában: a kézfogás. Hogy mi a baj a kézfogással? Nyilvánvaló: ugye a munkában az egyik legelviselhetetlenebb dolog…..
Bebizonyosodott, hogy valóban átjönnek a vámon a Kínából rendelt termékek, gyakorlatilag száz százalékban. Már írtam erről régebben, viszont akkor ez inkább még egy kérdőjel volt, ami mára kiegyenesedett, és felkiáltójellé alakult. Hogy ez mennyit számít? Volt aki 100.000…..
SaturnV 2017.09.03 09:06:02
@Jackal_: Pitney Bowes...Az eBay Global Shipping Program intézője.Nem opció,hogy akarod-e,ha az eladó így állítja be,akkor ők intézik valóban az eljárást. Sajnos sok esetben akkor is ez van,ha egyébként átjönne a cucc vám nélkül szerintem. Vigyázni kell a rendelésnél,két alkalommal is úgy kaptam meg a csomagot,hogy éles eszközzel felhasították,de nem ám a széleken,középen! De olyan durván,hogy ha az eladó nem csomagolja be gondosan,több rétegben az árut,azt is széthasították volna.Utána szépen visszacelluxozták. És mivel mindkét esetben a PB volt az intéző,nem tudok másra gondolni,csak ott vizsgálhatták így meg a csomag tartalmát.
Longines, Tag Heuer, Hublot, Breitling vagy épp Omega: márkanevek, amelyek mindenki számára jól ismerősek, mind a magas minőségük, mind a borsos árcédulájuk okán. De mi van akkor, ha az ember stílusos, minőségi karórát keres, a top márkáknál kedvezőbb áron? Nos, számukra is bőven van választék!…..
„Egy lakás értelme nem a bútorok, hanem az érzés, amely eltölti ott az embereket.” (Márai Sándor) A napunk nagy részét általában az otthonunktól távol töltjük. Szorgos elfoglaltságainkkal, fontos munkáinkkal, szoros határidők betartásával. Számtalan alkalommal az agyunk még akkor is pörög, amikor…..
SaturnV 2017.06.24 10:02:06
@efi: Ja,csak volt SS irodisták tette nem évül el soha...
Irodalmi harsona A KGST-piac 2017.06.16 04:53:35
Bizony mondám néktek, kedves feleim, hajdanában, danában, abban a korban, melyet olykor mindközönségesen az „Átkosnak” neveznek, létezett olyan intézmény, avagy szerződés a néhai szocialista országok között, melyet KGST-nek, Kölcsönös Gazdasági Szerződés Tanácsának neveztek. Na, ez volt az, ami…..
  Képzeld el, hogy egy rutinműtétre kell befeküdnöd egy kórházba. Régóta halogattad már, hiszen mindig volt jobb dolgod, mint egy kórteremben lábadozni. Győzködted magad, hogy bonyolult összeegyeztetni a napirendeddel, meg a szabadságodat sem pont így akarod eltölteni, de valójában kicsit félsz az…..
SaturnV 2017.06.03 10:01:23
@Dr. Bélus___: Hígítani is kell... Egy fertőtlenítőt sem használnak töményen, 5-10%-os hígításban használandó.
Baroness Orczy Emma (Wikipedia) "Mindenütt kutatják, mindenütt keresik, de szegény franciák jaj sehol sem lelik. Angyalok közt jár fönn, vagy lenn az ördögökkel? Ez a ravasz, titokzatos Pimpernel?" 1793-ban tombol  a terror Párizsban. Madame Guillotine szorgalmasan szedi áldozatait, naponta…..
Amikor egy autogramgyűjtővel találkozik valaki, az egyik első kérdés rögtön az, hogy egyik vagy másik autogram mennyit ér? Párszor írtunk már az autogramok értékéről itt a blogon, most az érték változását, azaz az árfolyamot mutatjuk be két jellegzetes példán keresztül.…..
Ha eddig nem volt melegetek, akkor a mai posztot elolvasva garantáltan az lesz, vagy nem. Ismerjük az érzést, amikor a reggeli kávé közben próbálunk erőt gyűjteni, mert egész nap a metsző szélben kell majd dolgozni a szabadban. És tudjuk előre, hogy hiába húzunk fel több réteg termocuccot, legkésőbb…..
Környezetünket azok a folyamatok befolyásolják leginkább, amelyek onnan erőforrásokat vesznek igénybe, a terhelés egyik legismertebb formája pedig a közlekedés okozta károsanyag-kibocsátás, aminek visszaszorításának fontosságát az utóbbi évek során tudatosította magában az emberiség. A…..
Remélem vártátok már a blog visszatérését! Sok minden történt mióta nem találkoztunk - legalábbis velem, meg úgy a világban általában -, és ne felejtsük ezek sokaságából máris történelmi fotók lettek, amiket néhány év múlva már be is lehet mutatni a blogon ;). A forróságnak is vége, úgyhogy vágjunk…..
Ma Magyarországon aki itthon dolgozik körülbelül harmadát negyedét keresi ugyanazért a munkáért, mint amit kiköltözött volt munkatársa kap, ha ugyanazon a területen ugyanabban a pozícióban helyezkedett…..
SaturnV 2015.08.05 10:44:16
@különvélemény2: Ott a pont !!!
Ha nagyobb összeghez jutunk általában érdemes előtörleszteni vagy végtörleszteni adósságainkat. A 2010. március után felvett kölcsönök esetén a törvény szigorúan szabályozza, hogy mennyit kérhet el ezért a bank. A költségeket ugyanis csak akkor kell megfizetni, ha nem…..
Hamis propaganda okozhatta az adósok nagy kiábrándulását Az a bizonyos "átlagos devizahiteles" adósnak az elszámolás és a forintosítás után a törlesztőrészlete átlagosan 20 százalékkal csökkent, szól a "mantra", miközben az OTP szerint a lakáshitelesek 51%-a járt jól az…..
SaturnV 2015.05.30 20:00:53
@Élet a hitel után: Nem állok a bankok oldalán,de tényleg benne volt a szerződésben,hogy jogosultak egyoldalúan emelni a kamatokat. És mi hitelesek mindannyian aláírtuk...