Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SaturnV

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történelem számtalan érdekes sztorit rejt, melyekre a filmvilág is gyakran "lecsap" egy-egy ütős és látványos filmet készítve a nagyközönségnek. Néha azonban a valóságot elferdítik ilyen vagy olyan okból és a végeredménynek már kevés köze van a tényleges eseményekhez. A napokban három ilyen…..
A 16. század egyik legjelentősebb magyar hadtörténeti eseménye volt Eger ostroma és a magyarok győzelme 1552-ben. A mohácsi csatavesztés után, amelyben II. Lajos magyar király is elhunyt, az ország három részre szakadt, amelyet trónviszály is követett...
Egy hónap híján két éve láthattátok a 'Színes mindennapok' sorozat utolsó részét. 1972-nél hagytuk abba az MTI Fotóarchívumának színes fotóiból álló válogatást, de örömmel jelentem hogy folytatjuk, hiszen a szocialista Magyarországnak még 17 év adatott a történelem színpadán. Így ma 1973-ból…..
Az amerikaiak 2020 februárjában Dohában tárgyaltak először a tálibokkal (legalábbis magas diplomáciai szinten) mégpedig az afganisztáni háború befejezéséről és az amerikai kivonulásról. Aztán egy évvel később, 2021 április 14-én Joe Biden hivatalosan is bejelentette egy sajtótájékoztatón, hogy…..
Sok városi legenda övezi az 1968-as filmet, ám mi a valódi trükkökről rántjuk le a leplet. A rajongóknak is mondunk újat!..
A háborúk, konfliktusok a véres pusztítás mellett általában hősöket is szülnek - olyan személyiségeket, történelmi alakokat, akikre a több generációval későbbi utókor is hálás szívvel emlékezik vissza.  Joshua Lawrence Chamberlain dandártábornoki uniformisban a polgárháború idején. Lawrence…..
1847. Fotó a fényképezés hőskorából. Amerikai katonák Saltillóban, a mexikói-amerikai háborúban. Az 1846 és 1848 között tartó konfliktus elsősorban a renegát államnak nyilvánított Texas Mexikóból történő kilépése miatt robbant ki, és Mexikó vereségével ért véget, amiben újabb jelentős területeket…..
Régóta nézegettem az elektromos bringákat, de borsos áruk miatt eddig mindig letettem arról, hogy vásároljak egyet. Időközben úgy adódott, hogy kellett vásárolni egy másik bringát is, így ismét körülnéztem milyen áron kaphatóak. Az olcsó, nagy áruházakban kapható kínai kerékpárt eleve kizártam…..
SaturnV 2021.02.21 20:27:34
@Kinai cuccok blog: Hello,nem tudom... Az igazság az,hogy én is ludas vagyok,hogy tropa lett. Az elején sportot űztem belőle,hogy rekord idő alatt érjek haza vele. Napi 14 km munkahelyre,vissza. Télen nyáron... Nem számított a kátyú,a sín stb.. Aztán mikor elkezdett zörgősebb lenni,már óvatosabb voltam,de a kátyúkat nem kerülhettem el,már a biztonság miatt is. De hiába,ennyi volt. A Soroksári Decathlonban nagyon rendesek voltak a szervízben még régebben,tíz perc alatt elintézték egy defektes gumi cserét,még pénzt sem akartak kérni érte,mondván ott vettem... Utána a közeli szervízbe vittem,nem tudom milyen lett a Decathlonos csapat azóta.
Sajnos társasházban lakunk,a nagyobb robogó,amit kinéztem,nem opció,mert kint nem szivesen tartanám,a házba behozni meg,na... Tölteni sem lehet lakásban.. A méregdrága pedelec-ek meg.. 700k-1, 1,5M ... ja, persze...
<= A bevezető bejegyzést és Svájcban szerzett szubjektív tapasztalatainkat itt olvashatod el A Svájcban töltött két hetünkben a hegyeket igyekeztük csak csínjával, beosztva adagolni, valahogy úgy, mint a görög drámákban: először a bevezetés (az ország keleti és északi része, távol a nagy…..
SaturnV 2020.11.22 08:35:57
@hannibal_barcas_111: Köszönöm a javítást! Nem mellékesen,ugye,ugyanígy megkapja minden kommentelő a maga helyreigazítását? Mert vannak szép számmal helytelenül írók... Vagy csak én érezzem magam megtisztelve?...
SaturnV 2020.11.22 14:34:47
@ynda: Nem hiszem... Kiváló barkácsoló,épít házat,meg minden,de neki ezek a dolgok SEMMIT nem jelentenek...Túl gyakorlatias... Attól még jó ember,jó kolléga,jó családapa,kiváló munkaerő. Meglátásom szerint ezen tipusú embereket nem hatják meg efféle "úri huncutságok". De lehet,tévedek,sokszínűek vagyunk...
Ott hagytam abba a múltkori osztrák beszámolót, hogy még egyszer leporolom ezt az utazást és egy olyan helyet mutatok be, ami ugyan nem lesz valami nagy túra helyszíne jelen riportban, azonban potenciálisan nagyon is lehet, viszont fantasztikus, monumentális hely és mindenképp szerettem volna…..
Hollandiában járva (pláne odaköltözve) az egyik rendkívül szembetűnő dolog az a függönyök használatának mellőzése, esetleg teljes hiánya. Magyarként ezt nem egyszerű feldolgozni (én legalábbis elképzelhetetlennek tartom, hogy függöny nélkül éljek), így aztán kifejezetten érdekesnek tartom, mi lehet…..
A mai válogatásba két képpel is "belenyúltam". A kezdőképet a járvány "tiszteletére" illesztettem be, valamint a napokban jutottam hozzá egy remek bankrablós fotóhoz, amit máris meg akartam osztani veletek, így ez is belekerült a maiba. Nézzétek! 1919. Auszrália. A sydney-i Surrey Hills kórház…..
SaturnV 2020.04.26 22:01:39
@Galaric: Az biztos! Gyerekként én is a 80-as években jártam Drezdában. A nagybátyám az NDK-ba nősült,nagyanyám meg havonta (!) vonatozott ki hozzá seftelni. Egyszer kivittek engem is magukkal. Drezdából csak a játékboltok emléke maradt meg...
A halálos ítélet kimondásakor mindössze 27 esztendős Mészáros István alakja köré már életében is legendák szövődtek. Mintegy 10 éves bűnözői pályafutása a második világháború utáni zavaros időszakban csúcsosodott ki. Több álnevet használt, "rendőr"igazolványt lopott, melynek segítségével eltüntette…..
SaturnV 2020.04.23 22:06:01
#531 A világegyetemben sokkal több fekete lyuk található, mint szar zenekar Pécsen, mégis tavaly áprilisig kellett várni, hogy végre megörökítsék az egyik ilyen monstrumot. Mi tartott ennyi ideig és miért őrült meg a tudósvilág egy kávésbögre lenyomatát idéző pixeles képtől?  A fekete lyukakról…..
Sokszor hallhattuk már – ha mástól nem, zenei tehetségkutatók zsűritagjaitól - „Ez olyan szép volt, hogy libabőrös lettem tőle”! A lúdbőrzés, a bőrünknek ez a jellegzetes reakciója leggyakrabban hideghatásra fordul elő, de valami váratlanul felkavaró élmény is kiválthatja...
1900. Légifelvétel Manhattanről..
SaturnV 2019.12.23 16:37:55
@gigabursch: Való igaz,tavaly voltam egy Londonhoz közeli kisváros egyetlen szállójában,ami több,mint százéves faszerkezetű épület volt. Nem hittem a szememnek,a szobám ablaka annyira rosszul zárt,hogy a repkény bejött rajta...
Hello, Hospice! Utolsó mondatok 2019.11.29 06:50:00
Híres emberek utolsó mondatairól gyakran cikkeznek újságok, ezeket többnyire illik fenntartásokkal kezelni. Van azonban pár, mára szállóigévé lett mondat, amelyeket a beszélő életművéhez hasonlóan megőrzött az emlékezet. Ha ezekről a frappáns idézetekről ma már nem is tudjuk megállapítani, hogy…..
E poszt megjelenésének percében van a második holdutazás, az Apollo-12 ötvenedik évfordulója. Ennek apropóján az alábbi néhány képen az emberes Apollo-küldetések legemlékezetesebb vagy (a szerintem) legérdekesebb, pillanatait láthatjátok.   1967. január 27.: A katasztrófával végződött Apollo-1…..
Meglepően sokan vannak, hiszen a Föld népességének körülbelül 8-10 százaléka balkezes. Mégis keveset tudunk róluk, és a mai napig rengeteg tévhit terjed azokról, akik a többséggel ellentétben nem a jobb kezüket használják elsődlegesen. Miért lesz valakiből balkezes? Igaz, hogy a balkezes gyerekek…..