Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Franci123

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi sztori alapján nehéz másra gondolni, mint, amit olvasónk ír: "Öltönyös, határozott megjelenésű, reptéri alkalmazottnak tűnő ember, /.../ komolynak tűnő adminisztratív bullshittel próbálja beparáztatni a kevésbé tapasztalt utazókat." Vajon mennyire van ez rendjén? Kedves Homár, A munkám…..
Franci123 2017.09.21 06:04:37
@vncs: Itt nem jelent meg, de a mélben igen. Szóval, lécci adj akkor pénzügyi tanácsot! 50 éves vagyok. Kettőnknek a párommal kb. 500 ezer ft a havi bevételünk. Lakásunk, nyaralónk van. Minden gyerekem, 3, kapott a nagyszüleitől lakást. Mibe fektessük a pénzünk nyugdíjra? 0,1 százalékos kamatú bankbetét, 3 százalék hozamú állampapír, vagy veszünk lakásokat, kiadjuk, LTP-t csinálunk 11 százalékos hozammal. Mire nyugdíjba megyünk lesz kb. 6 lakásunk. ak kb. 500 ezer ft havi bevétel. Tehát, ugyanott leszünk, mint, most hogy dolgozunk. Mire felnőnek az én unokáim, nekik is tudok lakást venni, ők is élhetnek nyugodtan a fizetésükből. Vagy adjam el a lakásom, menjek 130 ezer ft-ért albérletbe? Komolyan kérdem, szerinted ebben a gazdasági környezetben, ami most van, mi az, ami megéri? A nyugdíj biztosításokat ne mondd, abban a szegmensben dolgozom, még a cégnél is úgy kommunikálják, hogy legalább megkapja a befizetett pénzét az ügfyél, ha már plusz hozama szinte semmi.
Franci123 2017.09.21 18:21:16
@vncs: Az ingatlan vagyon termel hozamot. Ha bármi betegség érne minket, abból meg lehet élni. Azt már nem éled fel. Vagy legalábbis mi nem éljük fel. De tényleg, mért jobb bérelni lakást, ha van pénzed venni? És, ha úgy leszel rákos, hogy albérletben élsz, akkor miből tartod el magad? Dolgozni nem tudsz... A pénz kamatot nem termel, max. a párna cihába teheted. Mivel bankszektorban dolgoztam, tudom, hogy diverzifikálni kell a pénzt. Van készpénz megtakarításunk is, vállalkozásunk is, tehát, ha ne adj isten bármi baj lenne, tudnánk mihez nyúlni.
És miért harmadlagos a visszavonulás szempontjából a pénz? Az az elsődleges. PL. én tanítónő vagyok most. Előtte megkerestem azt a pénzt, hogy megengedhessem magamnak ezt a luxust. Pont, hogy a pénz a legfontosabb.
Franci123 2017.09.21 20:36:50
@Xezs6: Ebben teljesen igazad van. Mivel én mindig ebben nőttem fel, hogy ilyenekkel foglalkoztak a szüleim, úgy gondolom, valamennyire értek hozzá. Plusz se ők, se mi nem adjuk ki drágán a lakásokat, simán 20-30 ezerrel kérhetnénk többet, de úgy gondoljuk, hogy a biztos bérlő a megbízható, mindegyik lakásban 4-5 éve laknak. Közjegyzői szerződést kötöttünk, adózunk, remélem nem faragunk rá. De apuék 25 éve csinálják, és csak egyszer vágták át őket, akkor is csak a rezsivel. Szóval, remélem én is 25 év múlva azt mondom, hogy megérte.
Viszont, ha a mai albérlet árakat nézed, akkor, ha fix tíz éves kamattal felvett hitelt vesz fel valaki, akkor is sokkal jobban jár, mint egy albérlettel.
A Wizz Air régi vendég a Homáron, az Erstének meg mostanában, mintha bérelt helye lenne, ezúttal közös alkotás született. WizzAir-Erste hitelkártya csapda (gerinctelen reptéri üzletkötővel) Tisztelt Tékozló Homár szerkesztőség, A történetem egy születésnapi ajándék római repülőút okán…..
Franci123 2017.04.29 12:43:24
@ottalai: Egy külön lapon nyilatkozni kell, h felhatalmazza a bankot, h felhatalmazza, h megkeresse a munkáltatót. Olyankor felhívja a bíráló a pénzügyeit, vagy hol intézik a munkáltatóit, és beszél a könyvelővel, h tényleg ott dolgozik-, még ilyenek. Hogy technikailag hogy jut el a munkáltató a bankba nem tudom. Talán futarral. Amikor jelzáloghitelt inteztem, akkor atfaxoltam a nyomtatványt, ha kitiltották ertementem. azért kaptam a jutalékot, h mindent megcsinálják az ügyfél helyett.
Franci123 2017.04.29 13:44:33
@ottalai: igen, de gondolom a nyilatkozatba csak a név kell meg az aláírás. A többi mindenkinek ugyanaz. A normál menet szerint is, bármilyen hitelt veszel fel a munkáltatói után felhívják a munkahelyét lecsekkolni. Sőt még a bankot is, nem kamu-e a szamlakivonat.
Franci123 2017.04.29 15:34:10
@Firestarter.18: apukamekat is behúzták tescossal, de ott legalább nem terhelték semmit, ha aktivaltak. A Wizz t én azoknak adtam el, akikről tudtam, h repülnek. Azoknak szuper.
Már nem csak a prémium Mastercard-bankkártyával rendelkezők mehetnek be a budapesti reptér indulási oldalán található, szem-szájnak ingere váróba, hanem a Wizz-hitelkártya tulajdonosok is. Habzsi-dőzsi a bádogkarám előtt, egyszerre menő és morbid. Majdnem az lett a poszt címe, hogy ingyen…..
Franci123 2017.02.09 16:05:25
@Roboduck: Kell csináltatni 4 társkártyát, és ők is bemehetnek. :)
Franci123 2017.02.10 05:50:11
@andd1234: Sajnos akkor is beterhelik. Attol fugg, ki mennyit repul.Mi evente kb. 4-5- szor, tehat elvileg megerne, de mivel mindig fapadossal, borond nelkul, ezert szinte csak a gep indulasara esunk ki, igy nincs is idonk fogyasztani.
Egy éve lettem a Wizz Discount Club tagja és az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani az érdeklődőkkel. Úgy kezdődött, hogy arra kerestem az interneten, hogy van-e a Wizzairnek törzstagsági kártyája. Ekkor találtam rá az ERSTE Wizz hitelkártyájára, ami nagyon megtetszett és azóta…..
Felháborodott videót töltött fel az Anna & the Barbies énekesnője, Pásztor Anna a facebookra, mert a nagymamáját nem engedték felszállni a Wizz Milanóba induló járatára. A történet annyi, hogy a nagymama Annáék után repült volna egy későbbi géppel egyedül, s a bádoghodályban a Budport…..
"Papíron levelet elvből nem fogok küldeni egy telekommunikációval foglalkozó cégnek, meg egyébként is 2016-ot írunk." - írja olvasónk öntudatosan, és mélyen egyet tudunk érteni vele. Kedves Telekom, szedd össze magad. Kedves Homár! Telekom ügyfél vagyok, de magam sem értem miért. Eddig is mindig…..
Franci123 2016.04.05 20:12:32
@atpijkamo125: Budapesttől 3 km-re konkrétan nincs vétele a vodának. Nem tudunk telefonálni, netezni, nem tudok dolgozni. Állítólag 97 %-os a lefedettségük, biztos ez az agglomeráció a 3 %.
Felelős döntésre  - igen, a velük való szerződéskötésre - biztatja jövenedőbeli ügyfeleit a Medicover, cserében teljeskörű gondoskodást ígér. Arról hallgatnak, hogy csak addig, amíg nekik tetszik, pedig a magyarázat igencsak elkelne azon túl is, hogy mert megtehetjük. T.…..
Franci123 2015.09.14 19:24:49
@Bogoj: Ez egészségbiztosítás. Eleve kidobott pénz. Csak akkor szolgáltat, ha esemény van. Menedzser szűrés, ambuláns műtétek, CT, MRI. Ha nincs rá szükséged, olyan, mint a kötelező biztosítás. Van, de minek. Mellesleg, szerintem szuper jó.
Feneketlen kincsesbánya a legnagyobb hazai bank évtizedek óta épülő adatbázisa, így bármelyik pillanatban képes nosztalgikus pillanatokat okozni ügyfeleinek. Üdv Homár (Hilda)! Ma történt velem a hazai bankban, az OTP-ben. Ez az a bank, ahol még mindig nem tudják megoldani,…..
Franci123 2015.06.05 21:53:08
@vanek ur: Ne haragudj, de nagy butaságot beszélsz. A mai electron kártyák ugyanúgy használhatóak, mint a régi dombornyomottak. Neten vásárolhatsz vele, stb. És kb. 5 bankban bankoltam már, és mindegyik kiküldte a kártyát. Akár electron, akár dombornyomott. Elsőzör kiküldik a telebank pint, vagy pl. az Ersteben te állítod be a fiókban, utána pár nappal kiküldik a kártyát, utána a kártya pint. Ez így működik: Erste, BB, UC, FHB, Citi és nekünk az OTP is kiküldte.
Tegnap megint akciózott a Wizz Air (Minden második megvásárolt ülőhely ingyenes), amiről 2 levél is árulkodott ma reggel postaládánkban. Misi Milánóval szemezett, az akciós 170 VS. ma kora reggeli 30 eurós ár különbsége elég mellbevágó, még akkor is, ha azóta 130-ra…..
Franci123 2015.05.21 17:29:22
@Yumurdzsak: Na, ha csak ez a szempont, nekem minden út olcsó. Nem szeretem az alkoholt. :) De pl. Dubaiban egy fél literes ásványvíz 50 ft, itthon 80. Tehát a víz is olcsóbb kint. A szállodában a szobában bekészített ásványvíz van, ingyen Itthon Hotel Azúr 500 Ft.
Franci123 2015.05.21 17:30:47
@Yumurdzsak: Ja. Előtte nap hírlevelet kapott mindenki. Én nem voltam rest reggel 4-kor felkeltem. Bárki megtehette volna.
Olvasónk Ferihegyen a Burger King invitálásának megfelelően beugrott kedvenc vagy nem kedvenc, de Whopper szendvicséért utazás előtt, aztán kalandozott egyet a szonszédos KFC-ben is. Jó nagy pofáraesés lett az ugrásból. Ennyit a magyaros vendégszeretetről. (A BK fotó a reptéri…..
Franci123 2015.04.14 02:56:24
@igi1: Vannak olyan szituációk, amikor nem gondolod, hogy semmire nem fog időd jutni. Volt egy időszak az életemben, amikor hetente repültem Rómába, annyi volt csak, mintha átmentem volna anyuékhoz. Kiszámoltam, hogy bemegyek melózni, eszem valamit, irány a reptér. Rendszeresen közbejött valami. A főnököm az utolsó percben kapott el valami hülyeség miatt. A gyerekemnek csak még ezt az egyet intézzem el. És hiába tettem össze a napom, hogy nyugisan érjek ki a reptérre, rendszeresen épphogy kiestem étlen-szomjan.Szóval megértem a posztert, nem tudjuk miért nem volt ideje, de tény, én még ingyen is odaadtam volna a maradék cuccot.
Franci123 2015.04.14 10:20:26
@igazságos: Teljesen igazad van, de az én tapasztalatomból indultam ki. Reptértől kb. fél órára dolgozom. 8- kor indult a gépem, tudtam elég fél 8-ra kiérnem, mivel csak egy válltáskám van, vásárolgatni meg nem akarok. 5- kor akartam enni a munkahelyemen. Főnököm elkapott Fél 6-ig papolt, rám bízott egy munkát.Azt hittem megcsinálom öt perc alatt. Aha. Fél 7-kor még szívtam vele. Közben a kollégáim is szívták a vérem, evésről szó sem lehetett. Mire elindultam 7 óra volt, evésről ugye már szó sem lehetett. Egész nap egy falatot sem ettem, sőt talán még nem is ittam. :) A reptérre kiérve vettem egy vizet az újságosnál, meg egy kekszet. 3 óra múlva Rómában már vacsorázhattam. De az elv akkor is elv, ha 9-ig van valami nyitva, akkor 9 előtt öt perccel szolgáljanak ki.
Franci123 2015.04.14 14:34:21
@igi1: Bocsi, nem én vagyok a posztoló :)
Szilvi két céget kutyáz egyszerre, de igazából csak a Unionra kéne haragudnia szerintem, hiszen az Euronics-szal a szervizkört már rég lefutotta. De, hogy a törött képernyője és a teljes körű biztosítása miért nem hatja meg a biztosítót, az rejtély. Vigyázat az Euronics…..
Franci123 2015.04.04 05:06:09
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Bocsi, de ez a területi képviselő egy amatőr volt. A szerződési feltételekben, vagy, ha ott nem is, de az oktatási anyagokban tételesen fel van sorolva, h pl. hova tartozik a napelem, a kerámialap, stb.
A pellengérre állított webshop úgy tűnik a karácsonyi őrületre gyúrt, mert már nem működik, de sorstársaknak esetleg hasznos lesz a posztban említett, azóta 158 fősre hízott FB-csoport. Tisztelt Homár Blog! Egy nagyon fontos üggyel fordulok Önökhöz. Van egy "Webshop" amely…..
Franci123 2014.12.31 05:49:11
@é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛: A cím az egy székhely szolgáltatóé... Azon a címen több száz cég van bejegyezve.
  Abszolút el tudom képzelni, hogy Pesterzsébeten az uszodában ki van téve a pályabeosztás, és az ott dolgozóknak egyértelmű az alapján, hogy délután 5-kor nem érdemes gyerekkel odamenni, de könyörgöm, ezek a táblák elsősorban nem nekik vannak kitalálva. Tényleg olyan…..
Franci123 2014.11.20 17:14:09
@ColT: Ne haragudj, de én neme egy olvasótáborba fizetek be, hanem egy uszodába. Mi az, hogy ÉN, a fizetővendég keresgéljek, hogy a táblák melyikén van kiíva, hogy foglalt a pálya. Ott az a szerencsétlen pénztáros: egy mondat: bocs foglaltak a gyerek pályák... És ÉN eldöntöm, bemegyek-e vagy sem. Miért kell nekem neten nézelődnöm, hogy szabad-e az uszoda. Ha vagyok annyira lúzer, hogy odamegyek, akkor legalább, amikor fizetek a gyerek jegyért, szólnának.
A múltkor a Lukácsban vettem teljes áru jegyet, de csak bent derült ki, hogy nem működik a szauna, máskor pedig a masszázs medencék.Pedig én pont azok miatt mentem. Ússzon, akinek hat anyja van. Feleslegesen dobtam ki 3 rugót. Ott is írtam panaszlevelet. Persze senkit nem érdekelt...
Franci123 2014.11.30 18:59:36
@Krisz101: :D
Annak idején, amikor az öltöző szekrények még kulcsos nénikkel működtek eltűnt a sekrényemből 70 rugó. Senki nem vállalta a felelősséget.
Több olvasónk is jelezte, hogy elképesztő hosszú sorok alakulnak ki a budapesti reptéren hajnali 5 óra körül, fél órát alaphangon gyakran kell várni, de esetenként ennél jóval többet. Múlt héten egyik olvasónk simán lekéste a gépét, pedig több mint egy órával indulás…..
Gyors körképünkből kiderül, hogy az előzetes eredmények alapján kiknek a nevéhez fűződnek a legnagyobb bukások az önkormányzati választáson 1. Kothencz János és a szegedi Fidesz Pénzt, paripát, fegyvert nem sajnálva küzdött Szeged bevételéért a Fidesz. De hiába vetették…..
Franci123 2014.10.13 14:00:41
@irdesmond: Nem a Fidesz, hanem a körülmények. Egy éves volt a legkisebb lányom, amikor elváltunk. Gyerektartást sosem kaptam. Minden gyerekem sportolt, gimnáziumba jártak. Most egyetemisták. Este 9-kor úgy estem be az ágyba, azt sem tudtam hol vagyok. Napi 12-14 órát dolgoztam, hogy emberi körülmények között éljünk. Akkor nem volt se pénzem, sem időm nyelvet tanulni. Most lehet, de pénzem nincs. Itthon gépen tanulok, meg a gyerekek szoktak feladatokat adni, filmet nézni velem. De ahhoz, hogy a szakmámban külföldön boldoguljak édes kevés.
Franci123 2014.10.13 14:08:13
@Balt: El tudom képzelni mit éreztél, de az csak egy vállalkozás volt. A bankrendszert meg olyan szinten verték szét, hogy nincs egy bank, aki felvenni értékesítőket. Nem még vezetőt. És mivel a tudásom speciális még azt sem tudom csinálni, hogy mondjuk egy borász céghez megyek dolgozni. Írtam, rengeteg helyre pályáztam, de még csak be sem hívtak. A égi kollégák meg ugyanabban a helyzetben vannak, mint én. Ők is ugyanúgy keresgélnek.
Franci123 2014.10.13 14:20:38
       És ha leszoptunk már minden jó faszit,                 Mátyás király levelet ír,         Kinyalattunk velük minden jó puncit,                     összegyűri, kidobja,        És ha minden lánynak orgazmusa van,                visszahozza,…..
Franci123 2014.10.10 19:18:08
@l. ember: Mért, szerinted miért hívja meg egy italra? Mint régen egyik ismerősöm mondta, minden este tuti dugás, csak meg kell találni azt a csajt, aki ivott már eleget. És mielőtt megszólnál, szerinted miért mennek a szórakozó helyekre? Nem azért, hogy társasozzanak.
Settenkedőbe nem sok szolidaritás szorult, legalább is levelében egy fél mondat erejéig sem képes együttérezni a szerencsétlen alkalmazottakkal, akik sztrájkkal próbálják kikényszeríteni a fizetésüket, csak az elmaradt péksütije miatt nyivákol. Ezt persze tök jogosan…..
Franci123 2014.08.27 11:51:52
@ruszki: pontosan ezt akartam én is írni. Ha nem kezdenek el az ügyfelek panaszkodni, hogy nem kanak meg valamit a sztrájk miatt,és széles nyilvánosságot kap az ügy, na akkor éri el a célját a sztrájk. Ha a pedagógusok sztrájkolnak, mert kevés a fizu, akkor ugye én nem azért fogok minden felé írogatni, h szegény pedagógusok rosszul keresnek, hanem, h a szerencsétlen szülő nem tudja hova tenni a gyerekét. Szóval, mindenkinek panaszt kellene tenni mindnekinek, így tudná meg a Voda, hogy nagy gondok vannak.
Elhiszem sok a dolog, de menjen el mosogatni, ha nem tud emberhez méltóan bánni az emberekkel. Tisztelt Praxis!   Most jöttem az újpest Károlyi kórházból, ahol apukám fekszik két napja. Sajnos már nem a régi (83) éves mindig elfelejt inni, kapott valami fertőzést is kiszáradt,…..
Franci123 2014.06.28 08:30:17
@reepach: Oké. Apukán fekvő beteg lesz. El kell látnom. Örülök, hogy van munkám, de fizetés nélküli szabadságot kérek, akár 1 évre is, mert ápolnom kell őt. Valószínűleg elvesztem a munkám. Nem tudom fizetni a lakás rezsim. Nem tudok ételt venni. Nem tudom megvenni neki a gyógyszereket. Szerinted ez kell azért, mert az, aki ezt a munkát választotta, ki van borulva, hogy sok a munkája, és nem bírja. Tényleg menjen el mosogatni, azt biztos fogja bírni. 10 órán keresztül a mosogató mellett fog állni, le nem ülhet, csicskáztatják.
Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója tegnap az Egyenes beszédben magyarázta Kálmán Olgának, hogy ha valakit megütnek, és egyedül van a támadójával szemben, akkor nincsen más lehetősége, mint hogy visszaüssön. Kálmán Olga azt kérdezte Kolositól, hogy olyan volt a…..
Franci123 2014.06.13 13:43:45
@vasziljevics: Amikor elváltam a rajtunk levő ruhánkon kívül semmi mást nem tudtam elhozni a lakásból. Nagy nehezen talpra álltam, de tv készülékre valahogy sosem futotta, vagy csak sajnáltam rá a pénzt, nem tudom. És felnőtt a 3 gyerekem úgy, hogy tv-t szinte sose néztek, az aktuális rajzfilmfigurákért nem voltak oda. Mindegyikük egyetemista, nincs a lakásukban tv, amit meg akarnak nézni letöltik. Sosem értettem, hogy miért szidják a csatornákat.Senkinek nem tesznek a fejéhez pisztolyt, hogy muszáj néznie.
Hirtelen kellett a pénz a Citibanknak, ezért naiv hitelkártyatulajdonos 2731 forintos, egy napos tartozása miatt felkeresték telefonon: A citibank a legkevésbé sem tiszteli a jófizető ügyfeleket. 8-án van számlazárásom náluk a hitelkártyán, 2731 Ft volt a minimum fizetendő…..
Franci123 2014.05.13 19:05:25
@ColT: De a banknak:) Mind a két oldalból hasznot húznak. Én pl. Készpénzben vásárolnék, de, mivel hitelkártyám van igénybe veszem a POS-t. Így rákényszerül a sarki kis bolt is, hogy fizessen érte. Hidd el, jól ki van találva:)
Franci123 2014.05.13 19:11:13
@ColT: hagymának írtad, hogy nincs szüksége hitelkártyára.Egy eladónak, aki bemegy a tescoba dolgozni, utána hazamegy, és örül, ha él, nem feltétlen. De pl. mi sokat utazunk feltétlen szükségünk van rá. Pl. Törökországban csak hitelkártyával lehetett autót bérelni. Leírtam legalább két út ingyen van vele, plusz még a költések után is kapunk vissza. Nekünk csak hasznunk van belőle. Mindenkinek mérlegelnie kell, mi éri meg és miért. Ennyi Ezt kellene már a középiskolában oktatni.
Franci123 2014.05.13 19:35:34
@ColT: Azt kérdezted, mi a bank haszna.Erre írtam,hogy ezt akarja elérni a bank. Hogy a sarki bolt is vegyen tőle POS-t, mert a vevők kártyát használnak,ezért érik meg a jól fizető ügyfelek, akikből elvileg nincs hasznuk.De a betéti kártyám után nem kapok vissza pénzt, bármilyen kedvezményt. Pl. BB kártyánál 6 százalék visszatérítés a tankolásból. Mindegy, ezen ne vitatkozzunk. Szerintem jó dolog a hitelkártya, mi minden pozitívumát kihasználjuk, te úgy gondolod felesleges.Ennyi.
Eszem megáll ezen az országon, és a képmutatás magasiskoláját jelentő közmédián. Miután az Eurovíziós Dalversenyt egy Conchita Wurst művésznevű, szakállas, de női ruhában fellépő osztrák induló nyerte meg, az lenne a minimum, hogy ha az eseményről beszámol egy magára…..
Franci123 2014.05.13 10:53:07
@krisz__001: Mondhatod azt a hároméves fiadnak, hogy csak olyan szereplés ez is, mint a színház. Bohóckodik a bácsi, néni azt mondasz, amit akarsz, mert elhiszi. Nem gondolom, hogy egy kisgyereket egy percnél tovább foglalkoztatna ez a kérdés.
Franci123 2014.05.13 10:55:23
@MrZombieEater: Pontosan. Három gyereket neveltem fel, tv-t sose néztek. A két lányom most sem, 21-23 évesek.Ami érdekli őket a neten elérhető. A fiam max. focit, de tv egyikük lakásában sincs. Felesleges pénzkidobásnak tartják.Hála istennek.
Franci123 2014.05.13 11:13:26
@Magánvéleményem: Miért is példakép? Ki előtt példakép? Mi megállapítottuk, hogy fú, de csúnya, és ennyi. Nem is beszélünk róla, van ennél jobb dolgunk is, pl. vizsgák a főiskolán.KIt érdekel ez a valami?
Tamás egy sajátos modorú eladóval találkozott az Újmobilshop üzletében, aki szinte azonnal meghibásodó telefonját azóta sem hajlandó visszavenni, valami nyilvánvaló hazugságra hivatkozva: Ez év április 23-án online rendeltem egy mobiltelefont. 23-án e-mailben kaptam az…..
Franci123 2014.05.08 05:38:13
@atpijkamo: A Zarában mi is ezt csináljuk. Fel sem próbáljuk a ruhákat. Megnézzük, melyik tetszik,kifizetjük, hazavisszük, otthon próbálgatjuk. Amelyik nem áll jól, vagy nem tetszik, visszavisszük, visszaadják a pénzt.