Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ernő Hellacopter

218 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Step Down még itt visszhangzik a fülemben, az izzadtság még nem párolgott el az ódon padlóról, talán még pár értéktárgy elő sem került a vasárnapi csatamező rejtett zugaiból, de a hardcore sereg ismét a pályán. Töretlen a harci kedv, a kezek - lábak íve jól behatárolható röppályán mozog. Ha kedve…..
A koncert délutánján, egyrészt hogy felspannoljam magam, másrészt hogy kicsit képbe helyezzem a kisebbik lányomat, előkerestem régi Sick koncerteket, ahol apa sok időt töltött még stage divingolással vagy mikrofonba énekléssel. Elképesztő energiák uralkodtak, iszonyatosan erős volt a színtér. Hazai…..
El sem tudom képzelni, mi játszódhat le Page Hamilton fejében, amikor kilép a közönsége elé egy olyan helyen, mint a budapesti Dürer 041-es terme. Ha onnan nézzük, hogy az ókori Rómában a születéstől számított élettartam 20 és 30 év között volt várható, nos, ebben az olvasatban hálát rebeghet az…..
Kisebb elmaradást pótolunk a lenti írással, lévén a Torche júliusban megjelent új nagylemezéről, az Admissionről valami rejtélyes okból eddig nem hoztunk le lemezismertetőt, lemezajánlót - mert bizony nagyon is ajánlott alkotásról van szó! Mindezt mintegy virtuális mea culpaként kiegészítjük a…..
A Tiger Army az a zenekar, akik sok kortársukhoz hasonlóan valahogy belevesztek a múltba. Nick 13 kiváló hangja ellenére annyira ellentmondásos figurája a psychobilly színtérnek, hogy nehezen tudja egyben tartani a tagságot. Az első három lemez annyira erősre sikeredett, hogy nehéz kenyérnek…..
Az egyszeri zeneszeretőnek megvannak a hősei. A hőseit pedig bizonyos szempontok, netán elvek miatt választja magának. Nincsenek nagy elvárások. Emlékszem, amikor 1996-ban, életemben először, 9 évnyi elképzelhetetlenül pokoli várakozás után végre láttam élőben az Anthrax-et, és volt szerencsém…..
Vannak azok a koncertek ( várom ügyvédje jelentkezését Pálinkás Úr! ), amire az ember inkább kíváncsiságból megy le, nem azért, mert annyira oda lenne a bandáért. Nekem a Turnstile túl modern, egyszer a Limp Bizkit ugrik be róla, máskor a Helmetet hallom ki belőle, miközben az egész úgy hardcore,…..
Osztálytalálkozó. Hőség. Alkohol. Hangos zene. Tömören a csütörtök este történései. Bővebben pedig azt lehet elmondani, hogy nagyon jó dolog rajongónak lenni mostanság. Jó lemenni egy hétköznap este és találkozni sok ismerőssel. A sztónerekkel, a hácésekkel, a…..
Gonosz egy nyár ez. Hiába a hőség, hiába a napsütés, Budapest klubjaiban tapintani lehet a sötét erőket, tonnaszám ömlik ránk a fekete zaj. Nincs menekvés, hazánk promoterei úgy döntöttek, ránk eresztik a világ fenevadjait, akik minden erejükkel azon munkálkodnak, hogy ne…..
1991 november 15-e. Nagyon halványan él az emlékezetemben a koncert, de a hatása a mai napig velem él. Amikor még O.G.Sámson csak Sámson volt, és a Shark pólóboltban nyomta az ipart, sűrűn bejártam hozzá. Mivel nem volt internet, ráadásul kis kamasz balfék voltam, nehezen jutottam információhoz,…..
Szűk 11 év telt el azóta, hogy a Hellacopters lezavarta búcsúturnéját, majd csendben feloszlott. A Rock & Roll Is Dead lemez után ezen még csodálkozni sem tudtam. Vannak zenekarok, akik felismerik, ha eljött a vég, én sem éreztem bennük még egy kimagasló lemezt, viszont a zenei élet…..
Imádok utazni és imádok koncerten lenni. Ha a kettő együtt valósul meg, az igazi főnyeremény. Így amikor kiderült, hogy a születésnapomat követő napon játszik a Mastodon a Razzmatazzban, egyből tudtam mit kell tennem...
Van egy zenekar a svédországi Stockholmban, akik azon felül, hogy megírták a legdögösebb, legsodróbb lendületű rock&roll nótákat, nem voltak restek, és nagy hangsúlyt fektettek a feldolgozásokra is. A gitáros / énekes Nicke Andersson, miután az Entombed dobosaként…..
Amikor hatásokról beszélünk, könnyen vitába keveredhetünk, hiszen megannyi stílus nőtt ki a földből az évek során, ami messze túlnőtt az ismert, konkrét zenekarok által lefektetett stílusjegyeken. Mégis vannak előadók a múltból, akik nélkül valószínűleg nem lenne ennyire…..
Legutóbb végigmentem pár olyan zenekar Misfits feldolgozásán, akikért amúgy is rajongok, de nem a Misfits az egyetlen kirívó példa: Morrissey és a The Smiths is rendre visszaköszön kedvenceim interpretálásában. Most nézzünk 10 egészen kiváló Moz és The Smiths feldolgozást!..
1986 - '87 tájékán, mikor megszerettem úgy istenigazából a Metallicát, feltűnt, hogy James Hetfielden mindig Misfits póló virít. Mivel maguk a Misfits feldolgozások remekül simultak a banda egyéb dalaiba, és annak idején másolt kazetták jutottak osztályrészül, így kis időbe telt, amíg rájöttem, hogy…..
Visszatekintve az elmúlt 27 évemre, roppant hálás vagyok a sorsnak azért, amit adott nekem. 27 éve járom a belföldi és külföldi klubokat, két zenekar kivételével mindenkit láttam, akit valaha akartam, van akit többször is, és van, akit rengetegszer. Ebben szocializálódtam, mindig…..
Márciusban egy közlekedési balesetben hunyt el tragikus módon Caleb Scofield a Cave In és az Old Man Gloom nagyszerű muszikusa. Barátai és zenésztársai korábban a család megsegítésére is gyűjtöttek, tegnap este pedig emlékkoncertet tartottak a tiszteletére, melyen volt zenekarai mellett fellépett a…..
Elfogytak a jelzők Matt Pike-ra...19 éve zúdítja a gyanútlan hallgatókra az univerzum általa kreált teremtményeit, rémeit és hőseit, így a 8. sorlemez minőségéről érdemben tényleg csak annyit lehet nyilatkozni, hogy zseniális. A hangzás, ami fémjelzi mind a High On Fire-t, mind…..
Az egynapos fesztiválok műfaja - főleg ha tematikus - még gyerekcipőben jár itthon, viszont a Jóisten sem menti meg őket a sikertől, hiszen egy szűk keresztmetszeten belül 6-7 óra alatt csodákat lehet látni, márpedig a csodákra özönlik a nép. Nem történt ez másként szombaton…..
A Vanishing Point fesztivál immáron másodszor kerül megrendezésre a Middlemist Red-es srácok, a New Beat és a Fingers Crossed gründolásában. Idén szintet lép az esemény, és a Dürer Kert nagy, illetve 041-es termében ad teljes körű betekintést a pszcihedelikus garázszene hazai és nemzetközi…..
Vártam már ezt a szerdai napot, mint a Messiást, hiszen a skandináv srácok még sosem jártak felénk, így azon felül, hogy egy kiváló nagylemezzel örvendeztettek meg minket a nyáron, kapóra jött, hogy mindezt élőben is meg lehet majd fülelni...
Az extrémebb zenék Mekkája kétségtelenül a Roadburn Fesztivál, amit ugyan még egyesek ki sem hevertek, a szervezők azonban már a jövőévi bejelentéseknél tartanak. A 2019-es év kurátora Tomas "Tompa" Lindberg lesz, aki egészen biztosan fellép zenekarával, az At The Gates-szel, de…..
A 2005-ös újraindulásuk óta nem kényeztették a rajongókat túl sok friss megjelenéssel a seattle-i arcok, így a Rainier Fog az év talán egyik legfontosabb megjelenése, tartalmazzon bármit is a korong, de szerencsénkre Jerry bátyó és társai nem vették félvállról a dolgot, és…..
Az, hogy egy zenekarnak nincs tucatnyi, többnyire semmitmondó előzenekara,igen nagy mozgásteret biztosít. Például ellőheti azt a poént, hogy "ezen a turnén a mai volt a legjobb előzenekar", vagy éppen rugalmasan kezelheti a műsoridőt, és kedvére adhat annyi ráadást, amennyit…..