Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ernő Hellacopter

238 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furcsa érzés olyan gondolatokkal elindulni egy koncertre, hogy ott motoszkál a fejedben: vajon ez lesz az utolsó? A Devotional turnén is benne volt ez a levegőben, mind Dave állapota okán, mind a bandán belüli toxikus légkör miatt. Aztán jött Dave betegsége, ott is csak remélhettük, hogy minden jóra…..
Chuck Ragan roppant produktív művész. Ha nem a szólólemezein dolgozik, vagy turnéztatja azokat, akkor anyazenekarával, a Hot Water Music-kal teszi ugyanezt. Az ember még le sem vette a lejátszási listájáról a '22-es Feel the Voidot, máris itt van két újabb dal, amit hamarosan követ a nagylemez is...
Matt Pike triója hamarosan, egészen pontosan április 19-én rukkol elő legújabb nagylemezével, amihez kaptunk előételként egy számot és hozzá egy klipet is...
Ha a Helmetről írok, nem állhatom meg, hogy ne nosztalgiázással kezdjem, hiszen 28 év telt el az első találkozásom óta Page Hamilton egyszemélyes zenekarával. Floridában éltem, internet még sehol, lemezboltokba jártam be és szórólapokról tudtam meg, kit lehet elcsípni a környéken. Amikor megláttam a…..
Rákattantam a golf játékokra. Réges-régen a Tiger Woods szériával nyomtuk a vérre menő csatákat, aztán elvesztettem az érdeklődésem a zsáner iránt, míg nem szembejött a Tigerről szóló dokufilm, ami ismét lángra gyújtotta a bennem rejlő kanapé golfert. A PGA Tour-ra hamar ráuntam, az Eeverybody's…..
Nem emlékszem, melyik volt az első alkalom, csak azt tudom, hogy jó volt. A Russian Circles nyomokban olyan, mint amilyen a heroin is lehet. Kipróbálod, nagyot üt, aztán ezt az élményt kutatod, de nem lesz mégegyszer akkora durranás. Pár éve Hollandiában a Sleep koncert másnapján, lementünk a Sumac…..
Ha azt nézzük, hol bukkannak fel generációkat meghatározó vagy stílusokat mesterien újradefiniáló zenekarok, akkor az angol és amerikai hegemonia szembetűnő. Egészen addig, míg tekintetünket Skandinávia felé nem fordítjuk...
I was born with the wrong signIn the wrong houseWith the wrong ascendancyI took the wrong roadThat led to the wrong tendencies..
A Seatlle-i Ördögök minden lemeze tökéletes, amit olyan csodásan zártak le a Thelema kislemezzel, hogy a feloszlásukat követő re-uniont tekinthetjük akár semmisnek is. Már a self titled debüt albumra is olyan dalok kerültek, mint a Broken Glass vagy a Dance Hall Music, amik azóta is klasszikusok, de…..
Nem vagyok feltétlen rajongója a Cambridge-i négyesnek, de régóta a radaron volt egy élő buli lehetősége, így az első féléves koncert felhozatal közül szinte világított az Uncle Acid. Le is csaptam a lehetőségre, hogy egy újabb bandát húzhassak ki a "must see" listáról...
Ez a komor lemezcím reflektálhatna arra a tragédiára, ami a DM családot érte az elmúlt évben, de mint azt Dave Gahan nyilatkozta, a cím megszületett még Andrew Fletcher halála előtt, ami egyszerre baljós, borzongató, és szomorú. Elment a Híd, ami összekötötte az évek során kutya-macska barátságban…..
A psychedelic/garázs fronton éllovas The Black Angels idén egy nagyon erős, az ember zsigereibe hatoló lemezzel adott életjelet magáról, jövőre pedig a kontinensünkön is megturnéztatják a Wilderness of Mirrort. Sajnos az austini ötösfogat hozzánk nem ér el, de a bécsi Arénában elcsípheti őket bárki…..
Vasterbotten megye legnagyobb városa Umea. Lakossága cirka 80.000 fő. Svédország északi tartományában, a folyó és a tenger torkolatánál. Csini helynek tűnik, az infarktus itt messzire kerüli az embert...
Még 20 óra sem telt el a Life Of Agony koncertje óta, de már megint az Akvárium klubban találtam magam, ahol végre bekövetkezett egy 2020 március 10-e óta várt esemény. Eredetileg Bécsbe mentünk volna azon a napon, de délután hivatalosan is bezárták Ausztriát, így a DIIV zenekar dolgavégezetlenül…..
A csodás nyári időben színültig telt Akvárium klub teraszán azt próbáltuk többedmagammal megfejteni, vajon mikor láttuk először a Life Of Agony-t. Én az Anthrax-szel közös turnéra szavaztam, még a Rockhausban '96-ban, Bécsben, más azt állította, hogy már hamarabb is láttuk őket. Bárhol is az…..
Nagyon vártam már a pillanatot, amikor ismét útra kelhetek. Úgy, mint AZ előtt. Persze sok mindennek kell klappolnia, iszonyatosan elszálltak a költségek, így hiába vannak jobbnál jobb koncertek szerte Európában, a legtöbbje elvérzett a mateknál. Viszont a High On Fire turné dátumai közt kiszúrtam a…..
Supergroup: azon zenészek népes csoportja, akik saját zenekaruktól megcsömörlötten keresik hasonló cipőben járó társaikat, hogy egy új bandába tömörülve ugyanazt csinálják, mint normál esetben. Supergroup 2: nagy ritkán a fentiektől eltérő eredménnyel is képesek működni, de abban az esetben a, Mike…..
A Roger Miret által tollba mondott, és Jon Wiederhorn által lejegyzett Lázadásom betekintést enged az erőszaktól túlfűtött, mámorban, szennyben és kreativitásban tobzódó New York semmihez sem hasonlítható korszakába. Keresve sem találhattak volna hitelesebb embert ennek a korszaknak a bemutatására!…..
Január 29-én jubileumi turnén zakatol be a Dürer Kertbe a Darkest Hour. Az amerikai metalcore csapat 2020-ban lesz 25 éves, amit egy erős line-uppal megtámogatott turnéval ünnepelnek. A Washington városából érkező zenészeket a nyugati part atmoszférikus, progresszív death metalt játszó csapata, az…..
RockStation Cult of Luna Bécsben! 2019.11.25 10:00:00
Az év egyik legtökéletesebb lemezét szállító post-rock csapat turnéja sajnos hazánkat elkerüli, de aki ugyanúgy szerelembe esett az A Dawn to Feartől, kérjen Mikulásra koncertjegyet, mert a svéd srácok a szomszédos Arénában, Bécsben adnak koncertet Miki napján...
A Step Down még itt visszhangzik a fülemben, az izzadtság még nem párolgott el az ódon padlóról, talán még pár értéktárgy elő sem került a vasárnapi csatamező rejtett zugaiból, de a hardcore sereg ismét a pályán. Töretlen a harci kedv, a kezek - lábak íve jól behatárolható röppályán mozog. Ha kedve…..
A koncert délutánján, egyrészt hogy felspannoljam magam, másrészt hogy kicsit képbe helyezzem a kisebbik lányomat, előkerestem régi Sick koncerteket, ahol apa sok időt töltött még stage divingolással vagy mikrofonba énekléssel. Elképesztő energiák uralkodtak, iszonyatosan erős volt a színtér. Hazai…..
El sem tudom képzelni, mi játszódhat le Page Hamilton fejében, amikor kilép a közönsége elé egy olyan helyen, mint a budapesti Dürer 041-es terme. Ha onnan nézzük, hogy az ókori Rómában a születéstől számított élettartam 20 és 30 év között volt várható, nos, ebben az olvasatban hálát rebeghet az…..
Kisebb elmaradást pótolunk a lenti írással, lévén a Torche júliusban megjelent új nagylemezéről, az Admissionről valami rejtélyes okból eddig nem hoztunk le lemezismertetőt, lemezajánlót - mert bizony nagyon is ajánlott alkotásról van szó! Mindezt mintegy virtuális mea culpaként kiegészítjük a…..
A Tiger Army az a zenekar, akik sok kortársukhoz hasonlóan valahogy belevesztek a múltba. Nick 13 kiváló hangja ellenére annyira ellentmondásos figurája a psychobilly színtérnek, hogy nehezen tudja egyben tartani a tagságot. Az első három lemez annyira erősre sikeredett, hogy nehéz kenyérnek…..