Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter Rada

4 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rada PéterMég ha el is kell fogadnunk, hogy a jelen bejegyzésben megjelenő események nem a két ország kapcsolatai szempontjából legfontosabb tényezőt jelenítik meg, az Egyesült Államok moszkvai nagykövete, Michael McFaul személye és tevékenysége körül kialakult szituáció…..
Rada Péter Miközben a nemzetközi közvéleményt már hetek óta foglalkoztató ügy, Joseph Kony elfogása és az LRA felszámolása a tényleges politikai napirendre került (ahogyan az előző bejegyzésben Marton Péter is foglalkozott vele), Afrika nyugati részén Maliban a politikai…..
Rada PéterAz előválasztásokat és az augusztus után beinduló tényleges elnökválasztási kampányt is figyelembe véve mindig érdekes egy-egy téma mentén horizontálisan is összehasonlítani a jelöltek programját, vagy jelen esetben inkább csak véleményét. Figyelembe véve, hogy…..
Rada Péter A külpolitikai elemzésekben mindig örökzöld kérdés, hogy a közvélemény milyen módon befolyásolja a külpolitikai mechanizmust, egy, a napokban az Interneten viharos sebességgel terjedő videó miatt sajátos megvilágítást kapott.A kérdés most az Invisible Children…..
Külpraktika Kony 2012 2012.03.09 10:02:00
Beágyazom ide ezt a videót, mert minden kommentár nélkül is érdekes néznivaló - utána persze jönnek az én kommentjeim, és azon kívül néhány kérdés és felvetés.  A film az Invisible Children szervezet műve, akik már jó ideje igyekeznek kampányolni az Úr Ellenállási…..
Peter Rada 2012.03.11 12:18:10
@Link Elek: Egyetértek, hogy belpolitikai okok is meghúzódnak a háttérben, mint általában minden külpolitikai döntés mögött. Jelen esetben Obama korábbi döntése Obamát jó színben tünteti fel a kampányfilmben is. Azt nem tudom, hogy a tényleges döntése meghozatalában az Invisible Children mennyire befolyásolta, de ha elhúzódik a misszió, akkor a Kongresszus támogatása fog kelleni az elkötelezettség fenntartásához, vagyis tényleg a Kongresszus tagjait kell megcélozni a kampánnyal. Erre a kezdeményezés véleményem szerint rövid távon jó, ha az a végleges cél tényleg, hogy a Kony-kérdést a politikai agendára tegye.