Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akoan

149 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elmentél, Huba! Olvasom a sok "nekrológot", újságcikkutánzatot, megemlékezést, mifenét, Rólad... Mennyire nevetnél, ha látnád. De sajnos (szerencsére) nem látod. Jásdi István és Gazda Albert írása - az övék rendben van. Ők ismertek Téged. (Pista a dzsentrivel nem talált, de okos és szép írása…..
Pontosan nem tudom, Heimann Zoltán miért mondta vissza a jelölést az Év bortermelője díjra, de vannak tippjeim. Újságíróként pontosan tudom, mi a teendő ilyenkor. Ha fontos a téma, meg kell kérdezni Heimann Zoltánt. A téma fontos, én most mégis itt írok, nem kérdezek. Az Év…..
akoan 2014.11.11 08:50:29
@wine underground: a fenti hozzászólás kérdés Heimann Zoltánhoz. Ha szeretne rá válaszolni, itt is megteheti. Vagy itt: bor.mandiner.hu/cikk/20141110_heimann_zoltan_nem_akar_az_ev_bortermeloje_lenni
akoan 2014.11.11 08:54:55
@wine underground: a posztban írom, hogy újságíróként idén nem foglalkozom a témával. Ha ezt tenném, Heimann Zoltán lenne az első, akit megkérdeznék.

A posztban a saját feltételezésem szerepel.
Olaszrizling Rambo olaszrizlingje 2013.12.10 09:15:09
Egy pompás dörgicsei bort kóstoltam, a Szőlőművelés blog szerzőjének olaszrizlingjét. Nem kereskedelmi tétel. A Szőlőművelés blog szerzője évek óta írja a dörgicsei történetet. Így mutatja be magát a blogon: „Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a…..
A La Revue du Vin de France három tokaji aszút méltat: Demeter Zoltán és két francia tulajdonban álló nagyágyú, a Hétszőlő és a Disznókő 6 puttonyosa szép pontszámokat kap, meg „folyékony arany”, ilyesmik… A kiegyensúlyozott Ez a fő jellemzője Demeter Zoltán 2007-es…..
Olaszrizling Eger, csillagok felett 2013.11.26 11:03:14
Az Egri Borkert rendezvény bőven megérdemel egy méretes irományt, amíg az elkészül, kilő egy gyorsjelentés, íme. Sok szép bort kóstoltam, az Egri csillagok kiemelkednek, Gál Lajos Egri csillag Superior tétele pedig szenzációs mestermunka. A bor 50 százaléka egerszóláti…..
A 2013-as Terra Hungarica Borszalon előtt Pók Tamást kérdeztem a természethű borokról, hiszen ezek kóstolására nyílt lehetőség a rendezvényen. Az egész lényege egy olyan életszemlélet, amely a környezet tiszteletét és védelmét veszi alapul. Aki így él, az a szőlőt is oly…..
akoan 2013.11.24 15:52:00
Olaszrizling Fontos pontszámok 2013.11.19 12:14:56
Bréking, újabb jó hírek! A két sztárpohárnok, Marcus del Monego és Andreas Larsson vagy 60 magyar bort értékel a lapjában, a pontszámok nagyon kellemesek! Itt lehet böngészni: az InfoRádió hírportáljára írtam meg a listát...
Olaszrizling Októberi áhitat 2013.11.16 14:22:40
Olaszrizling, október, nagy kóstoló. Vagyis októberi „átirat” lenne a tuti cím, hiszen förtelmesen átcsúsztam az írással a novemberbe. De most legyen így, hasonlítson a cím a Szeptemberi áhitatra, sántítva, dülöngélve, de nagy tisztelettel. Kosztolányi Dezső versét is…..
Olaszrizling Bence a 4hegyről 2013.10.18 17:15:33
Kiment ma egy poszt, ajánló-kedvcsináló valami, a szombati olaszrizling nagykóstoló elé. Sok olaszt kellett volna beletömni egy ilyen dolgozatba, egyfelől. Túlzásokba sem akartam zuhanni, másfelől, de valami nagyon hiányzik belőle, amit ma sikerült beszereznem. A 4 hegy. Menta. Az…..
Olaszrizling Olaszrizling iktató 2013.10.18 10:39:13
Az Olaszrizling Október tiszteletére vásároltam és kóstoltam néhány tételt, írok a legjaváról. Tizenkét pincészet borairól lesz szó, néhány kivétellel ezek szerepelnek a nagy októberi kóstolón is. Káli Kövek Rezeda Olaszrizling 2012 A Káli Kövekről sokat olvastam,…..
Az Olaszrizling Október 19-ei közönségkóstolóját megelőző szakmai bírálat hétfőn volt: 86 olaszrizling 15 borvidékről. A 10 legjobbnak tartott bor fele Badacsonyból érkezett, három somlói, kettő pedig balatonfüredi. Az InfoRádió honlapjára írtam az eseményről, most ide…..
akoan 2013.10.11 22:39:05
@baranyeva: Javítottam, elnézést!
Számos hírt reptettünk a Facebook légterében a méltán csodálatos olaszrizling-bírálat eredményéről, ám az ott kóstolt borok minőségéről, érzékszervi hatásaikról a kutya sem írt, magamat is beleértve. Ezen a téren most gyökeres változás következik. Keddi…..
Olaszrizling havában járunk, bele is kezdtem egy nagy olaszrizling-köszöntő írásába. Eközben viszont kóstolni sem árt, így botlottam bele egy új versenyzőbe, Bezericsék olaszrizlingjébe, mely nem Keszthely környékéről, hanem a szomszédos Balatonboglári borvidékről…..
Olaszrizling Borfesztivál ajánló 2013.09.13 18:01:56
Első nap a várban: csütörtökön két tucat tételt tudtam megkóstolni az esőig, ebből 16-ot nagyon ajánlok. Kedvencek innen: Eszterbauer, Royal Tokaji, Sauska, Vylyan, Almagyar Érseki, Pastor. A kóstolást a Raiker – Ital Magyarország közös standnál kezdtem, késő délután,…..
Mit jelent Magyarországon az olaszrizling? Sokan próbálták ezt megfogalmazni, sok jó megfejtés érkezett is már. Gál Lajostól most hallhattunk egy szinte tökéletes definíciót: elszavalta Ady Endre A Föl-földobott kő című versét, majd azt mondta: ez az olaszrizling! Nagyon…..
Természetesen léteznek megvásárlásra érdemes borok 1000 forintos fogyasztói ár alatt, néhányat ajánlok is. A hvg.hu cikke adta az ötletet ehhez a poszthoz, az ő válogatásuk eredménye elkeserítő, az összkép azonban kedvezőbb. Az 1000 forintos fogyasztói ár alatti borok…..
akoan 2013.08.19 06:51:16
Ferenc,
több ezer forintos cserszegivel én nem találkoztam. Ha Jásdi István sztárborász, a Bortársaság pedig sztárkereskedő, akkor ez 1650 forint/palack fogyasztói árat jelent:
bortarsasag.hu/hu/bor/?filter5=feher&filter1=cserszegi_fuszeres

Frittmann János cserszegijét néha látom egyes - valóban elszállt - boltban elszállt áron, de még 2000 forint alatt. A borászat webáruházában 1050 forint egy palack cserszegi: www.frittmann.hu/webshop

A Hilltop cserszegije ismert borkereskedőnél 1085 forint: www.borkereskedes.hu/magyar-borok/2498-hilltop-neszmelyi-cserszegi-fszeres-2012-22042121.html

Fonték cserszegije is kellemes bor szerintem, a pincészettől rendelve 800 forint egy palack: www.fontpinceszet.hu/index.php?option=com_jshopping&controller=product&task=view&category_id=5&product_id=21&Itemid=85&lang=hu

Szegeden 990 forintért mérnek egy palack cserszegit: filoxeraborteka.wordpress.com/kinalat-2/

Azzal amúgy egyetértek, hogy egyesek "k.rvára el vannak szállva", de efféléktől nem vásárolunk. Sem bort, sem kenyeret, sem cipőt, bútort, ruhát, semmilyen terméket.
akoan 2013.09.02 22:38:06
@IWAS: igen, a koch pince is ott van!!!
akoan 2013.09.02 22:39:09
Nem meglepetés, hogy 2010 már a sokadik meglepetést okozza.  Egy zamatos, selymes, jó szerkezetű, nagyon szerethető Pinot noir, Badacsonyból. Elegáns, nagyon „pinós” szín. Áttetsző, még sillerek között is közepesen intenzív, de mégis nagyon szép szín. Illat: diszkréten…..
Gourmet Fesztivál, további élmények: 2012-es borokat kóstoltam a szigligeti Szatmári Pincészetnél. Két 2012-es, palackozás előtt: az olaszrizling még kissé fésületlen, de a Vulcanus nagyon tetszett. Intenzív, komplex illat, virágokkal és ásványokkal. Jó savak, harmonikus,…..
Szombat este meglátogattam a Gourmet fesztivált. Sok klassz borral találkoztam, ez a Rajnai rizling egy kicsit a mezőny fölé nőtt, pedig nagyon erős volt a felhozatal. Szeremleyék 2008-as Rajnaijának az illata olyan, hogy akár napokat lehetne üldögélni mellette. Többszintű…..
A Zwack Izabella borkereskedés májusi kóstolóján 7 (plusz egy) pincészet szerepelt, körülbelül 40 borral. Remek konstrukció: mindent végig lehet rágni, van idő beszélgetni, a Zwack-múzeum szimpatikusan telezsúfolt tárlóit nézegetni. Van időd jól érezni magadat. Olyan kicsit,…..
Nagyon jó merlot Villányból, 88-89 pont, fogyasztói ára 1599 forint. A lényeget ezzel elmondtam Kvassay Levente boráról, ami persze bővebb értékelést is megérdemel. Gyümölcsös, jó savú, élénk, nagyon jól iható. Vibrálás, semmi nehézkesség. Csokisság sehol, lekvár meg…..
Olaszrizling Medvehagyma: vágom! 2013.04.17 11:52:18
Szerda reggel az InfoRádiós borműsor interjúit vágom. De néhány napja azt is vágom, hogy én sem menekülhetek a medvehagyma-gépszíj elől.Vasárnap reggel nekiestem a netnek, medvehagymás infókat gyűjteni, ez lett belőle. Aztán jött ez. Kedd éjjel betértem a budaörsi…..
Olaszrizling Pécsoportó 2013.04.14 10:53:22
Egy szuper ötlet a déliektől: Portugieser Du Monde néven rendeztek borversenyt és kóstolót az egyik legelterjedtebb közép-európai szőlőfajta, a portugieser termelőinek és kedvelőinek Pécsett. Az ötletgazda Pécsi Borozó cikke tudósít az eredményekről. Három kategóriában…..
Szentesi József a Borászok Borásza. Stéphanie a felfedezett, Molnár Péter „a magyar borért”, Borbás Marcsi a Borászok Barátja. Eredményhirdetés 2013. Mindenkinek gratulálunk, mindenkinek örülünk. A InfoRádió honlapjára ezt írtam: Szentesi József szőlői Nadapon…..
Zajlik a Borászok Borásza díjátadó, most tudok bekapcsolódni az online közvetítésbe: olvasom, hogy az év felfedezettje Berecz Stephanie. Örülök, nem is kell mondani, miért, hiszen aki ismeri őt, tudja, mennyi mindent köszönhetünk neki. De... De kicsit furcsa ez a felfedezés.…..