Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Julius Frey

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Új írásunk a témában: Hogyan képezzünk jó orvosokat és hogyan tartsuk itthon őket? )Hogyan nyírjuk ki a magyar egészségügyet? Hát úgy, hogy üldözzük el a fiatal orvosokat! Nem szokásunk sajtóközleményeket kiposztolni, ám most az egyszer kivételt teszünk, mert egy…..
Julius Frey 2009.06.03 13:49:58
@Bélabácsi:
azért, mert kiderülne, hogy a király meztelen. Én láttam, ahogy az egyszerű 41 éves szakorvos műtéti statisztikában lealázta a Mo-on agyonhájpolt főorvosurat. Nem is megyek azóta főorvoshoz itthon soha. Azt meg tudjuk, hogy a MOK nem éppen a fiatal orvosgeneráció szócsöve, sokkal inkább a kiskirály főorvosurak érdekvédelmi gittegylete.
 Már néhány hete itt van a korai nyár, így hát éppen aktuális volt megszervezni az újabb tüntetést a rasszizmus és az erőszak ellen, nehogymán úgy vágjunk neki a szünidőnek, hogy ne tudjuk mihez tartani magunkat. Tombol a rasszizmus, ez kétségtelen. Igaz, hogy még nem…..
Julius Frey 2009.05.15 23:18:35
@Megfigyelo:
megfigyelted, hogy válság idején felerősödnek a szélsőséges mozgalmak? Ezt az isiben is tanítják ám! Namost ki is a felelős azért, hogy a pincében vagyunk?
Akkor ki is a felelős a szélsőségek tobzódásáért? Gondolom a fidesz, te szerencsétlen:-)
Hiller István titkolná, az Index megszerezte és nyilvánosságra hozza a szerencsi biomassza-erőmű világörökségi szempontú hatástanulmányát.  ..
Julius Frey 2009.02.20 16:03:09
Julius Frey 2009.02.20 16:11:09
@Őrnagy Őrnagy:

A paksi blokkokat én is támogatom. Szinte látom a szemem előtt, ahogy Hujber Ottó és Kápolyi ebédszünetben egy kiégett fűtőelemen ülve krumplistésztát esznek, majd folytatják munkájukat a sugárzónában, egy szál rövidnadrágban.
Kettős Mérce Liberális minimum 2009.02.19 23:10:00
Van-e 200 ezer plusz egy SZDSZ szavazó, aki azért szavaz a szadeszre, mert a vallását elválasztja a politikától, dekriminalizálná a marihuána fogyasztást, engedné a meleg élettársi kapcsoltatott, és elítéli a rasszizmust?   Remélhetőleg és valószínűleg van, vagyis volt,…..
Julius Frey 2009.02.20 13:33:38
@Herr SturmLiberator:

3000-ben legkorábban:-(
Julius Frey 2009.02.20 14:07:55
@Herr SturmLiberator:

A pontjaiddal egyetértek. A gond az, hogy az állampolgárok nagy része nem értékekben, hanem pártokban gondolkodik. A pártok az értékekről csak beszélnek, de nem gyakorolják azokat.
Amit én mikroszinten tehetek, hogy úgy igyekszem felnevelni a gyerekeimet, hogy legyen saját álláspontjuk a világ dolgairól, és szilárd erkölcsi alapokon álljanak. Én sajnos nem gondolom, hogy bármit elérhetek, mert egyedül kevés vagyok, és Mo-on nem divat gondolkodni.
Leszarom, hogy valaki a leninszoborhoz viszi a virágot, vagy a turulhoz, nekem elég annyi, hogy engedje oda a másikat. Nem érdekel a melegek magánélete, de örülök, ha lehet nekik.
A cinizmust, korrupciót és az erőszakot tartom a legnagyobb veszélynek, ami ma sajnos minden politikai oldal sajátja. Ez a három dolog az amelyik megzabálja a jövőnket, erre kellene már rájönni!!!!
Julius Frey 2009.02.20 14:37:37
@Herr SturmLiberator:

"2010 nincs messze"

A hajó süllyed, ezt minden épelméjű állampolgár tudja. Ez ma egy olyan helyzet, amikor a percek nem csak óráknak tűnnek, hanem azok is. 2010 kurva messze van!!!
 Életünket és vérünket!Gyurcsány Ferenc az 1741-es pozsonyi országgyűlés nagyjelenetéhez hasonlította azt, ahogyan az Idősügyi Tanács fogadta a kormány nyugdíjreform-terveit.Nyilván valami nagyon nagy elismerést akart ezzel kifejezni, jelezni akarta a külvilág felé,…..
Paranoid Android Forradalom előtt 2009.02.19 09:30:55
    Szeretem a rendet, de ezt a rendet már nem lehet szeretni. Nem vagyok forradalmár alkat, nem szeretem az elszabadult indulatok és az elszabadult szerencselovagok véres táncát az utcán, az ugrást az ismeretlenbe de, őszinte megdöbbenésemre és riadalmamra mostanában…..
Árokásó Top100 Vágó István 2009.02.18 07:01:00
Hithű, vonalas liberális szerint mindenki a maga sorsának kovácsa, és aki hülye, megérdemli a végzetét. Vágó István sokat tesz ezért az eszméért, amikor a hitelválság kellős közepén, ma is főműsoridőben buzdít hitelfelvételre. Nyilván boldog plazmatévé és újautó…..
A veszprémi kézilabdásgyilkosság megintcsak feladta a szokásos leckét a magyar sajtónak: mi a teendő olyan esetben, amikor egy esemény szereplői szinte biztosan cigányok, sőt ez az, amiről "mindenki beszél"? A válasz elméletileg persze egyszerű: ahogy soha nem…..
Julius Frey 2009.02.09 17:22:19
@-rizs-:

Azért nem írták le, mert az MTI tudósítását vették át a Reutersen keresztül, emellett nem számítottak a srácok akkora nemzetközi sztárnak, hogy napokig ezen rágódjon a sajtó. Nyilvánvaló, hogy Mo. és Románia máshogy áll a dologhoz, mert itt érdekes az eset összes körülménye is az érintettség okán. Persze egyszerűbb a keleti népek fejletlen jogfelfogásából levezetni...

Garison! Hadd mutassak példát arra, hogy nyugaton is lehet érdekes a származás:
www.telegraph.co.uk/news/2510711/Gipsy-gang-jailed-for-Britains-biggest-robbery.html

Annak a kedvéért, aki nem kattint rá, ez egy Daily Telegraph cikk, amelynek a címe:
"Gipsy gang jailed for Britain's biggest robbery"

Lefordítva:

"Cigánybandát csuktak le a Nagy-Britannia legnagyobb rablásáért"

Épp a napokban beszélgettem egy ismerősömmel arról, hogy voltaképpen nem túl sokféle kimenetele lehet annak az elsősorban közrendvédelmi, közbiztonsági problémának, amelyet a cigány és a magyar szokások, viselkedéskultúra eltérése okoz. Az egyik ilyen kimenetel, hogy végre…..
Julius Frey 2009.02.09 07:37:36
Én már nem tudom, hogy kis magyar abszurd, vagy orwelli gondolatrendőrség előfutára amiben élünk. Mikor roma felzárkóztató programokról beszélünk, akkor hogyan határozzuk meg a célcsoportot? Olyankor tudjuk, hogy ki roma és ki nem? Mikor felelősséget kell vállalni a tettekért akkor mi van?

Vannak speciális, a cigányságra jellemző elkövetési módok, ezt mindenki tudja, ha nem, olvassa el Moldova: Bűn az élet című könyvét, amiben a VIII. kerületi rendőrkapitány kijelenti, hogy egy cigány nem cigány. Csoportosan, felfegyverkezve ez e két lényeg. Veszprémben is így volt. Semmi se változott az azóta eltelt 23 évben, pedig volt azóta lassan 20 év demokrácia és joguralom is.

A Pásztor Albert védelmében és Gusztos marhaságait kihangsúlyozandó álljon itt egy tanulmányrészlet:

"1993-ban Kemény István, Havas Gábor és Kertesi Gábor megismételték az 1971-es kutatást, hogy regisztrálni lehessen az azóta eltelt idõ változásait. Az alábbiak derültek ki. Elõször is: a környezet által cigánynak tartott személyek 97,7 százaléka önmagát cigánynak tartja. Az 1971-es 320 000-hez képest 1993-ban a cigány népesség létszáma 457 000 fő. A növekedés 43%. Az ország teljes népessége viszont 10 277 000-rõl 10 155 000-re csökkent. "

A fentiek alapján, ha Pásztor Albert végignézett a rabosítási fotókon és neveken, 97,7% valószínűséggel helyes diagnózist állított fel az elkövető etnikai hovatartozására nézve. Nem kellett listát vezetni hozzá, ahogy Gusztos Úr gondolja, nem kellett nyilatkoztatnia őket ilyen szenzitív adatra nézve...
Sadia már eddig is sok különleges dolgot vadászott le a netről, de amire most bukkant, az minden képzeletet felülmúl. Egy 11 emeletes, helikoterleszálló-pályás csodahotel a Keleti Pályaudvar közelében, a Baleseti Sebészet mellett. Ráadásul mindez egy ingatlanreferens kínálja egy…..
Újabb hír került tegnap napvilágra az Index hasábjain keresztül. Az állami „csúcskórházban”, az Állami Egészségügyi Központ szülészetén pénzt kértek a vajúdó nőktől az epidurális érzéstelenítésért. Az ügyészség idézését a tanúskodásra már át…..
Julius Frey 2008.11.20 16:32:42
Paraszolvencia: Itt mindenki a beteg oldaláról nézi, pedig van az orvosok oldaláról is negatívum bőven: A paraszolvencia-rendszer elveszi a fiatal orvosoktól az operálás lehetőségét. Ma egy 72 hónapos ortopéd-trauma képzés után a fiatal szakorvos 2 önálló nagyműtétről tud beszámolni, ami azért szomorú. A fejlett nyugaton nem töri magát az orvos, hogy Ő operáljon mindenáron, mert a paraszolvencia nem támaszt vele szemben ilyen elvárást. Engedik a fiatalokat is dolgozni.

Konferencia: a legtöbb szakmában a konferenciára hívják az orvost, azaz koszt, kvartéj ingyé.

Újságok: elérhető minden kórházban az alap, külföldi szaklapok interneten kérésre ingyenes hozzáféréssel. Ingyenes NHS guideline-ok. Szóval, aki tudja mit, és hol keressen, az egy buznyák nélkül képbe kerülhet a hightech orvosi ismeretekkel.

Fizetés: sokszor hallom, de nyugaton így+úgy: a magyar orvos bére kevés, de nem ordítóan alacsonyabb az átlagfizetéshez képest, mint nyugaton. Már pedig a fizetésről szónoklók Angliával meg Németországgal jönnek, ami azért nem lehet reális összehasonlítási alap.

Teljesítmény: ma senki sem méri egy orvos teljesítményét. Ha szar, megy vidékre egy kisvárosi kórházba. Ez nem túl jó így. Bp-en összeér a faszuk a műtőasztal körül, míg vidéken senki. Jó volna, ha „kevés az orvos” lobbi körbenézne, és felfogná, hogy szakmai és területi eloszlásbeli aránytalanság a hiány oka! Sok az ortopéd, nőgyógyász, sebész, de kevés a háziorvos, a patológus, a radiológus és az anesztes; sok orvos van Pesten de kevés Mátészalkán .

Sok orvos büdös parasztként viselkedik a beteggel: ezt egyszerűen lehetne orvosolni, ha itthon is tartozna minden orvoshoz „patient satisfaction rate”, azaz mérnék a betegelégedettséget. Külföldön a patient satisfaction rate és az infection rate a legtöbb helyen nyilvános adat, amiből a beteg tud tájékozódni.
Nem krimi, nem is szappanopera, és mégis a Másfélmillió lépés Magyarországon az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar sorozat. 1996-ban Magyar Örökség-díjjal tüntették ki, de születése nem ment könnyen, és a forgatást is hosszú munka előzte meg. Az…..
 „A miniszterelnök nemrégiben brutális és a magyar jogrendszerben szokatlan korrupcióellenes csomag kidolgozására tett javaslatot. Ennek részeként átvennék azt az amerikai gyakorlatot, amely szerint a bejelentő részesedhet abból a pénzből, ami a vesztegetés…..
w Valaki más Amerikája 2008.11.11 06:15:00
A világ, mint tudjuk, Obamára szavazott volna. Obamáért rajongott Európa, és ő az, akivel akár iszlám köztársaságok is tudnának tárgyalni. Amerika vetélytársai és ellenségei Obama győzelmébe helyezték reményüket. Hiszen ő a Remény. Amerika barátai, vazallusai, az amerikai…..
 Látszólag semmi közöm hozzá, hogy ki mire költi a maga pénzét (ha van még): autót, házat vesz, nyaralni megy, vagy éppen alapítványt hoz létre akármilyen céllal. Ez utóbbit tette többek közt Gyurcsány Ferenc, Fazakas Szabolcs, Kapolyi László, Kiss Péter, Kósáné…..
  Na itt az idő számot adni a filmzenékről. Hisz aki állandó olvasója az FFK-nak az tudja, miért ne tudná, hogy a zenéknek, - melyek szerves részét képezik a filmeknek -, nálam nagyon nagy jelentőségük van egy-egy kritika során, akár. Azaz néha bizony nem elég a…..
Kis filozofálgatás az amerikai elnökválasztás eredménye kapcsán.Sajátos módon Magyarországon még Barack Obama győzelme is cigánykérdéssé „fajult.”Néztem a TV2- ben a reggeli Mokkában Ungvári Tamást, aki Azurák Csabával arról beszélgetett, mi lenne, ha nálunk…..
Julius Frey 2008.11.05 16:53:53
Hú már megint az összehasonlítgatás megy.

1. Mo. nem multikultúrális ország, hanem európai nemzetállam. Ez nagyban lecsökkenti bármilyen egyéb nációból jövő jelölt esélyét.
2. a munkaképes cigányság 57 %-a segélyen ejtőzik. Az amerikai feketéknél ez az arány 30%. Az amerikai feketék kineveltek mára egy elitet, amely példaképül szolgál és húzza magával a fekete társadalmat. Nálunk ilyen nincs. Aki van az vagy vádaskodik és segélyt követel, vagy maga is bűnöző (lásd: Kolompár Orbán)

A cikk részletezi a cigányságban rejlő sokszínűséget, ami igaz. De elfelejti a magyarság hozzáállásában rejlő sokszínűséget taglalni, holott itt is vannak azért fokozatok! Nagyon népszerű ma az a libsi értelmiségi hozzáállás, ami lerasszistáz egyöntetűen mindenki: azt isl aki óvatos kritikát fogalmaz meg a cigányság segélyezésével, romapolitikával kapcsolatban, és azt is aki " a halott cigány a jó cigány" szintű hozáállást fogalmazza meg.

Én a gyerekemet igyekszem a másság, kisebbség elfogadására tanítani, de sajnos én is azt mondom: Libsi barátom költözz a szomszédba és utána beszélj faszságokat!
Van egy kisvárosi házam amit két éve próbálok eladni sikertelenül, annak ellenére, hogy belvárosi ódon hangulatú utcában helyezkedik el. A szomszédok romák: lelopták az új ereszcsatornát, kibontották a közös padlást elválasztó téglafalat, tavasztól őszig kint ücsörögnek szakadt fotelban a kapum előtt, agresszíven cigit, aprót lejmolva az elhaladó emberektől. kb. 30-an nézték meg a kecót és nemet mondtak. Kedves cikkíró, te mit csinálnál a helyemben?
Itt jegyzem meg, hogy mivel megint jön a tél és pang az ingatlanpiac, szívesen felajánlom 0 Ft bérleti díjért bármilyen ordas jogvédőnek!

  1980-ban előfelvételis katona voltam Hódmezővásárhelyen. Az akkori honvédség százával szülte az abszurd helyzeteket, ilyen történetből mindenkinek van egy tucat, aki akkor katona volt. Amit példázatként elmondok, nem hallomáson alapul, hanem saját szememmel…..
Julius Frey 2008.11.02 21:30:26