Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szigiri

0 bejegyzést írt és 230 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az embernek hét része, a pletykák szerint 440 perce van arra, hogy egy történetet, vagy annak következő fejezetét elmesélje, akkor luxus az, hogy az évadnyitójában legalább négy olyan jelenet van, amiben a szereplők teljesen érdektelen dolgokról beszélgetnek, és a nettó 61 perces epizód valós…..
Geekblog Azután 2011.03.02 16:00:00
Van egyszer egy Steven Spielbergünk, mint producer: a film nagy lesz és fontos. Aztán van egy Peter Morganünk (Az utolsó skót király, Frost/Nixon), mint író: a filmben szépen kibontott karakterek és remek dialógusok lesznek. Van egy Clint Eastwoodunk, mint rendező: a film elegáns,…..
szigiri 2011.03.04 22:17:21
@AntiChrist™: köszi, sokat segített a komment megírásában, mondhatni ösztönzőleg hatott a leveled ;)
szigiri 2011.03.05 20:24:39
@Rusznyák Csaba: nyilván volt egy ilyen vonatkozása a Marcus szálnak, ebben igazad van, de azért ennél bonyolultabb volt (nem akarom szétszpojlerezni, bár aki eddig eljutott annak már mindegy:) mert nyilván az "ikertestvéred hirtelen meghal és közben apád de anyád sincs" eset azért kevésbbé sem furcsa és kisarkított eset, mint az "utca koreai háborút megjárt fajgyűlölő veteránja mellé hagyománytisztelő koreaiak költöznek". Persze ha neked a Grand Torino is ötből kettő volt, akkor teljesen el tudom fogadni a kritikádat, mert a két film szerintem csak a témájában különbözik.
szigiri 2011.03.05 20:29:38
@K.Leslee: Beyonder írta még az elején, hogy a halál utáni életről nem igazán készült még giccsmentes film, szóval ez is azt erősíti, hogy ez egy ilyen téma.
Bár nem tudom mire gondolsz, ami nem korrekt? Csöpögős? Vagy nem így működik a halálközeli élmény? Vagy nem pörög a sztori? Vagy mi vele a baj?
Mondom, engem a klisék zavartak kissé, de egyébként szerintem a Grand Torinohoz hasonló film, azt leszámítva, hogy az előítélettel szinte minden ember találkozik és így vagy úgy megéli, míg ez a téma kicsit elbuhantabb.
Nem szívesen ugyan, de a fair play szellemének megfelelően közzétesszük mostan azt a videóüzenetet, amiben Puzsér Róbert válaszol az internetnek, így globál, mindenki megkapja a magáéért, még a c:c is bőven. NemFilmszakértő Róbert volt a főszereplője annak a Mokka-szegmensnek,…..
szigiri 2011.02.25 09:05:23
@rizla: Na most a példát azért hoztam, hogy szerintem is vannak szar filmek a listán. Másrészt csak arra akartam példákat hozni, hogy mindenkinek más b@ssza fel az agyát és attól, még hogy valakinek a határozott és megindokolt véleménye nem esik egybe a miénkkel, nem kell trollkodni. Abszolút jó dolog az IMDB lista, a legjobb lista, amit eddig találtam.
Bár az internetes szavazás esetében mindig vannak gyanús szóródások és hekkergyanús szavazások. Például valszeg meghekkelték Justin Bieber új filmjét, bár tagadhatatlanul szar, de az 1,1 a 23 ezer szavazatból (ez az azért az Álom.net alatt van) nekem nagyon kevésnek tűnik úgy, hogy ötödik-hatodik az USA-ban a jegybevételek alapján és hozott már vagy 50 millát. Nem is beszélve a lányok seregéről, akik nyilván eddig nem észleték, hogy Justy mekkora esésben van. Hamarosan indul majd egy ellenkampány, hogy hozzuk fel Justint a 10-esre, és akkor meg az a msáik véglet. De még így is hitelesebb, mint az Oscar-díj.
Hát igen. Nem először fordul elő a történelemben, hogy kurvára nem azt gondolom, amit a blogoszféra többsége. A jobb-közép bástyának számító mandiner is beleadta a sajátját, fentéslentéknél se aludták végig az eseményeket, balról meg már ötletek is jönnek. Hát ja. Én…..
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
Tegnap olyan durva gasztronómiai abúzusban volt részem, hogy a pacal adta a másikat. Az estét a Lucullus Baráti Társaság, és azon belül is leginkább az alapító, Turóczi Gábor rendezte, a szervezet célja, hogy szélesebb körben is megismertesse a színvonalas étkezés előnyeit, meg…..
szigiri 2011.01.04 18:55:52
Én is ott voltam, király volt! Épp a zeller-sali meg a fafüle-sali receptjét próbálom leszedni valahogyan, úgy keveredtem ide. Ha valaki tud súgni szívesen veszem.
Talán a zelleres sali ez:
www.ifood.tv/recipe/celery-and-carrot-salad

A fafülgombás étel jobban érdekel, de nem tudom mi lehetett az alap. Zöldhagyma, gomba és paprika(?). És milyen dresszing?

Megjegyzem össznépi egyezség alakult ki az asztalunknál, hogy az úszó desszert állaga egy kutyanagyságú állat szemgolyójához volt hasonlatos. :D
Subba WTF: Karácsonyi árcédulák 2010.12.15 10:54:13
Miért érzem azt, hogy a butikos hölgy nem volt túl erős történelemből? Forrás és rengeteg bunkó poén itt...
E-könyv olvasók Koobe karácsony 2010.11.02 01:38:00
Úgy fest a nemzetközi helyzet és a dollár-árfolyam áldásos hatása a Koobe boltba is begyűrűzött. Az alap olvasók (Koobe Junior, Classic Plus, Onyx Simple) beférnek az 50-60 ezres tartományba, a Koob3 a hetvenezret, a firkálós Onyx a nyolcvanezret karcolja, alulról. Az iRex sajnos…..
Az ünneplés nagyszerű, a forradalmi lelkesültség tiszteletre méltó, a szpemmelés viszont csúnya dolog. Ül az egyszeri utas a kombínón, villamosozik melóba. Megszólal az égi hang: Dö next stop is Boráros tér. You can change to csepeli hév szöbörbön rélvéj. Valaki a tömegbe…..
Az előző héten egymás után háromszor maradtam le az ostorosi illetőségű Orsolya Pince termékeiről. Makacs torokfájásom miatt hétfőn a Kézműves Borok Házának portfoliózására, kedden a Borkollégium boltjának kóstolójára nem bírtam elmenni, majd helyszíni szemlémet is le…..
Egy hónapja vártam erre, ma végre megérkezett az Amazon ebook-readere, a Kindle. Minden lépésemről beszámolok a kicsomagolástól, az első könyvek feltöltéséig, folyamatosan frissítem ezt a posztot.  Kezdjük a kicsomagolás bonyolult műveletével és néhány képpel.…..
szigiri 2010.09.01 16:20:50
@Pellarius: PDF-et annyiban konvertálnak, hogy tesznek alá olyan szöveget, amit a felolvasóprogi fel tud olvasni. Ezt a Users guide mondja. Kipróbáltam egy képekkel megszórt PDF-fel, de azt például össze-vissza törte és olvashatatlan volt. De ez csak egy próba volt, mert nekem ezt a bonyolult pdf-et konvert nélkül olvasta (Abby finereaderrel csináltam, egy szövegkonverter progi)
szigiri 2010.09.01 16:21:35
@vidak: már valahol linkesítette a cuccot ikri, keress vissza.
  Vendégírónkról: az e-olvasás nagy öregje, aki már akkor villanyon olvasott, amikor a kínaiak még a négykombos kvarcóránál tartottak. Ő az, aki ha bemegy egy papírkönyv-áruházba, e-könyvvel a zsebében jön ki. Fogadjátok sok szeretettel másodjára is a Gyalugép…..
szigiri 2010.08.30 09:49:02
@Poetro: Kindle 2-es 139 dollár, ha 3G nem kell és elég a wifi. De hát ugye az anyós, meg a satöbbi.
Alig néhány nappal a bejelentés után már kikerült a sold out tábla az Amazonra a Kindle oldalán. A sima, 139 dollárba kerülő csak wifis változat és a 3G-vel felszerelt, 189 dollárba kerülő modell is elfogyott. A tájékoztatás szerint a most feladott rendeléseket már csak…..
Úgy tűnik, választ kapunk egy hónapok óta minket kínzó kérdésre: vajh mire fogja költeni a nyakába szakadt állami milliárdokat a Duna Televízó? Megmondjuk: kurvákra. Na nem úgy, hogy rendelnek belőlük párat a igazgatói irodába, hogy az üvegasztalra kiszórt kokóban…..
Egy háromnapos ünnep igazi durva próbatétel minden önkormányzati dolgozónak, teljesen érthető tehát, hogy a sorozatterhelés előtt a Rózsadomb jegyzője rendeletileg mentette föl a bányászokat a csütörtök délutáni munkavégzés alól. Teljesen érthetelen, hogy az irigy Tamás…..
szigiri 2010.08.23 11:27:08
@Kulics: mindhárman:)
Amúgy ünnepek előtt mindig ez van, hazaküldik a népet (az asszonyokat sütni főzni) húsvét, pünkösd, kerácsony. Mondjuk huszadika előtt nem tudom mi van, kenyeretsütnek? Kotmányunk ünnepe, újkenyér, miazmás?
szigiri 2010.08.23 11:28:40
@Kulics: én egy román hagyományőrző kört vezetek, ezért tettem ezt.
És amúgy sikeres ember sem vagyok.
Elnézést kérek a hamburgerrajongó, romlatlan lelkű tizenévesektől, de először is tisztáznunk kéne, mi is az a "fekvő punci". Ha ezen túl vagyunk, akkor jöhet a megdöbbenés: Oldradio bekattant azon, hogy a reklámok nem a valóság naturalista tükrözői. Durva, mi?…..
szigiri 2010.08.23 11:18:10
@karacsi_maci: egy újszülöttnek minden a pináról jut eszébe. Ez így helyes!
Tavaly januárban írtunk egy nagyon vicces esetről, amikor is Csenki Attila a Best magazin egyik újságírójának kamuzott saját magáról, USA-ban élő ikertestvérről meg hasonlókról, a hetilap meg nem nem ellenőrizte le az infót, és lehozta a bődületes baromságokat az…..
szigiri 2010.08.12 14:26:59
@wsvap: igen ezt tanúsíthatom. Velem játszott a döntőben 2010-ben wsvap. Sajnos én csak második lettem :(
De a nagyapám ötletei alapján több száz éve feltaláltam a gőzgépet, csak nem tudtam elküldeni a terveket az interneten, mert még nem találta fel Várkonyi Lacika.
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
szigiri 2010.08.12 13:09:24
@Transylvanianmixedgrill: ezt én sem értem. Mert az megértem, hogy a lengyel narancslé olcsóbb, mert van tengerük és csomagolva olcsóbb szállítani a dobozos üccsit, mint a narancsot. Na de a tejet?
Valszeg az árrés nagyobb itt és az adók magasabbak. Emiatt én is azt mondom, hogy ha ugyanolyan feltétellel készült a magyar és a szlovák, nem lehet ennyi különbség közte (amúgy valszeg a 120 ft-os 1,5 %-os UHT tej volt, a másik meg 2,8-as friss tej).

Nekünk egy héten egy liter elég, és én megnézem, hogy tejből ha lehet magyart vegyek, de mindig a friss tejet (jól hátra kell nyúlni a polcon és akkor abból is kapsz olyat ami még 4-5 napig fogyasztható) veszem, de 20-30 forintnál nincs nagyobb szóródás az árban. Amúgy sokszor a multi-tej is legtöbbször magyar tej (például tecsóban). Ezek az UHT szarok a lengyel meg szlovák.
Rövid figyelmeztetés mindenkinek Lászlótól, akinek majdnem ellopták az autóját, ami végül nem sikerült nekik, de két zárat tönkretenni annál inkább. Szeretném mindenki figyelmét felhívni hogy a XIV. kerület Fogarasi úti OBI áruház parkolójában autó tolvaj banda…..
Túlsokadik szintre fejlődött a Centrum Kft. pénzbehajtási osztálya. Legújabban a külföldi cégek által nálunk üzemeltetett autói után EU-s behajtóval szeretnének fantomtartozásokon kaszálni: Egyik haveromék német cégének nevén van pár autó, amit itthon használnak. Nemrég…..
szigiri 2010.08.04 09:56:35
Az osztrákok sem szaroznak. espm hozzászólásaiból kiolvasva
www.jogiforum.hu/forum/16/5002#axzz0vcaF3mJc

Amúgy szerintem ez egy polgári jogi szerződés volt (ő parkolóhelyet biztosít, te fizetsz). Azzal hogy odaálltál elfogadtad a feltételt, hogy ha szerződést megszeged, azaz nem fizetsz, akkor pótdíjaznak. Így a Centrumnak polgári jogi követelése van veled szemben. Szerintem ezt bármilyen megkötés nélkül átruházhatja egy német cégre (emlékeim szerint ezt hívják faktorálásnak vagyis a követelésbehajtás átruházásának), amelyik nagyobb eséllyel fog tudni kommunikálni a német céggel, aki a szerződést kötötte a parkolótársasággal. Másrészt szerintem ez fizetési meghagyásos eljárás, amire nézve az Unióban van egy közös szabályozás, ami ezt rendezi.
www.mokk.hu/index.php?action=showlink&link=243&id=781abede111c33d00d90696eb159d8e4

Szóval nagyon örülök, hogy végre a közlekedési bírságok mellett a parkolást sem lehet már megúszni egy köcsög külföldi rendszámmal. A kurva anyját mindegyiknek, főleg a nagypofájú celebeknek akik ezt használják ki.
szigiri 2010.08.04 10:01:21
@zsoltikam: tudod mi a feltétele annak, hogy rendszeresen külföldi rendszámmal használhass egy kocsit Mo-n? Rendszeres belföldi és tartós használat kizárólag a vámok és a nemzeti adók megfizetése után lehetséges. Szóval várjunk már azzal, hogy az Unió azért jött létre, hogy neked minden jogod legyen mindenfélére. A kötelességekről se feledkezzünk meg.
Abból van kettő (adó meg hadkötelezettség), de a magyarok mindegyik alól ki akarnak bújni, bezzeg a jogaik azok sérthetetlenek. Majd akkor csatlakozunk a nyugati világhoz, ha fizetni is hajlandóak vagyunk azért, amit elveszünk.
szigiri 2010.08.04 10:03:03
@kodó tamás: hagyjuk már ezt a "más is azt csinálja" dumát. Hogy Homer Simpsonst idézzem: "Ha senki nem ugrik le az Empire State Building tetejéről, akkor te sem?"
Bigyóblog Itt az új Kindle 2010.07.29 10:58:00
Igazuk volt azoknak, akik arra gyanakodtak, hogy az Amazon azért nem árulja a Kindle-t, mert új sorozatának bemutatására készül. Merthogy tényleg ezt történt. Ma bemutatták az új Kindle-t, illetve rögtön kettőt. Az egyik wifis, 3G-s, hat inches modell, 189 dollárba kerül. Majdnem…..
Magvető, 2010 moly.hu, részletek:könyvesblog, moksha , könyvesblog/wolferl   Rengeteg találatot nem észlelhettem, lévén még mindig csak medvebocs az EP-filológiában, de azért hajrá, lehet segíteni, be! :)  (A zenei utalások jegyzéke pedig Dün kolléga mazohista…..