Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UrbanGirl

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Super Bowl nem csak a meganézettségről, és a majd' négyórás showműsorról emlékezetes, amit ilyenkor rittyentenek az amerikaiak, hanem a reklámokról is, mégpedig azért, mert a cégek, melyek kezüket-lábukat összetörve hadakoznak az évente dráguló reklámpercekért (az idén egy…..
100 ok, amiért nézni kell a Jericho című sorozatot. Mi nagyon jót röhögtünk rajta, habár kicsit furcsa, hogy a csatorna a saját sorozatát cinkeli ennyire, de lehet, hogy csak önirónia, és akkor okés. A videó az ugrás után, mert spoileres, aki az első évaddal még nem végzett, ne…..
Úgy látszik, az egész nyugati világ ugyanabból a település-adatbázisból dolgozik. Tavaly nyáron megjárta a hazai online sajtót a hír, hogy a cnn.com időjárási rovatában a választható magyar települések között van Cigánysor. Hónapokkal később most Oroszországból kaptunk…..
Milyen érzés lehet David Beckham vérző nyaktőcsonkjával találkozni az újságárusnál munkába menet? Vagy belefutni a szuperluxust hirdető Moet & Chandon pezsgőplakátjába, amelyiken mindjárt csigolyán csókolja nagyestélyis partnerét a vértacskos arcú fiatalember? Aki igazán…..
UrbanGirl 2008.02.04 19:02:00
comment:com Ma este Super Bowl 2008.02.03 20:11:00
Csak szólunk, nehogy elfelejtse valaki: magyar idő szerint 23:30-tól kezdődik a 42. Super Bowl, az amerikaifutball-bajnokság nagydöntője, a New England Patriots és a New York Gianst csapatai között, a sport1 pedig élőben közvetít a jeles eseményről, sőt, 22:45-től leadják a két…..
Jaj, de szeretjük, amikor az angol nyelvű riporotokat olyan kollégákkal fordíttatják az RTL klubnál, akik lófaszt sem tudnak sem az angol nyelvről, sem pedig az adott riport témájáról! Most is örültünk nagyon, hiszen a Fókuszban a SuperBowl-ról volt szó, amit eleve az…..
comment:com A magyarosch kiejtés 2008.02.02 16:40:00
P.Cat nevű olvasónk lőtte az alábbi videót, amin egy amcsi csaj Janis Joplint nyom az American Idolban, csak ótvar szarul, ráadásul olyan galuskásan énekel, hogy egy szót sem lehet érteni a szövegből. Simon Cowell, az Idol legendásan szemét zsűritagja kissé ingerülten jegyzi meg a…..
A Wonderbra melltartók hirdetéseiben hosszú ideje alkalmazzák azt a trükköt, hogy a meg nem mutatott dolgok mindig sokkal izgalmasabbak. Egyúttal ellenállnak annak az elemi kísértésnek, hogy a push-upos, mellnagyobbító fehérneműket a férfiak nyálelválasztását elősegítő…..
UrbanGirl 2008.02.03 09:04:29
Schengenné felháborodásának ad hangot, amiért Frankfurtból hazafele több ízben atomjaira szedték a reptéren, mezitlábra vetkőztették, illetve alaposan le is tapizták. Hát vmire mégiscsak jó ez a fenenagy terrorelhárítás.Frankfurtból jönnék haza az éves sales meetingröl…..
UrbanGirl 2008.01.31 13:26:51
Vajon a kutyák is eltudják olvasni? Vagy lehet, hogy kutya írta? Layosh A szóvicc alant, még van idejük elmenekülni. Rábukkantam egy igazi balkánjófej nómenklatúrára, nincs más hátra, minthogy megosszam az istenadta néppel. Nem oly’ régen nézegettem egy übermarketben a…..
Még több boldogságot minden kedves olvasónknak, aki a tökéletes reggelt a kávé mellé gyorsan elpattintott negyven szál mentolos cigivel képzeli el. Logikus 2pack, mégsem sűrűn találkozni ilyennel, Japán azonban az izgalmas perverziók földje, így ott még a Coca Cola is be merte…..
Koes záróra előtt menekülő boltosokat fogott a Westendben - ezúttal a génkezelt kísérleti állatok haltak meg hiába. A pánikba esett harmincasok kedvenc helyén, a Clinique üzletében nem a pénz az úr, lobogtathat előttük akár böröndnyi tízezrest, nem engedik be a…..
Szombat délutánra csak egy nagyon rövid lekoptató dumát mutatunk nektek, mert ezek mostanában hiányoznak, és ti is hiányoljátok. A legjobb a zárójeles mondat egyébként, ahogy a lány azért finoman megjegyzi. Tudván tudva.Az én szakitósdim...   A Pasimmal éjszakai fürdésen…..
Scarlett eddigi zenei pályafutása tíz percbe belefér, mégis Tom Waits-feldolgozáslemezt készített. Akkor hallgassuk meg, hogy ment neki az éneklés eddig. Nehogy félreértés meg szőkenőzés legyen, karmolom én ezt a Vénuszt, de nézzük már át, mi vezetett addig, hogy…..
Az Armani divatház legújabb alsónadrág-kollekciójának bemutatásához nem kisebb személyiséget vetkőztetett kisgatyára, mint a most már minden értelemben hollywoodi futballsztárt, David Beckhamet. David barátunktól amúgy sem áll messze a reklámok világa, hiszen láthattuk már őt…..
Vitán felül a Tescóban talált béna árcédula a legtöbbet fotografált téma a Homár történetében, most mégis ki merem mondani, hogy ez itt a legjobb terméknév-félrefordítás ever. Annyit röhögtem már rajta, hogy most lezárom a gépet, és lazításnak Gung Bao Sándor forradalmi…..
A politikailag korrelt viselkedést fennen hirdető USA tévéműsoraiba lassan, de biztosan kezd visszaszivárogni a burkolt rasszizmus - vagy csak szimplán arról van szó, hogy olyan dolgokon is nevethetünk, amiken eddig nem lehetett? A Guardian egyik blogja illetve a New York Times közölt…..
gondoltam megér egy post-ot, egy önérzetes, magát megfelelően pozicionáló üzlet képe. :) Üdv, ShidenNaná, hogy megér. No de mit is akart backdoorkommunikálni az önérzetes butikos? Hogy nála drága a ruha? Hogy itt nem ér tolongva köpködni, magunknak irtó finomat főzni, a…..
UrbanGirl 2007.11.20 01:30:28
Igazából már egyikünk sem emlékszik, de az egyik ok mintha az lett volna, hogy hagyjanak minket végre nyugodtan konzumálni. Nem szoktunk ilyen patetikusak lenni, de ez a filozofikus ajtó kihozta belőlünk a legrosszabbat. Pedig igazán vicces, köszönet is jár érte Tibinek. A Felfedező…..
Nem tudni, mennyi kötbért kellett volna fizetnie az Aréna Pláza építtetőjének, ha nem adja át ma a cuccot, de Attila - aki az előző posztban anyázott - végül bejutott a félkész épületbe, ahol ilyen körülmények fogadták. A Homár ugyan nem építési vállalkozó, de azért…..
A kilencvenes évek elején örülhettünk, ha az MTV délután leadta a Wicked Game-et Chris Isaactől. Vizes homokban fetrengő bikinis szupermodell, ennyi volt a suli utáni erotika, aztán meg jöhettek az egy ismeretlenes egyenletek, a vaktérkép, meg a magyar füzetbe a sorminta. Szigorúan…..
UrbanGirl 2007.11.14 18:31:03
Gratulálok a poszthoz!
A műsor (címe nem Szingli, hanem Szinglicsapda) nyár óta megy a Cool-on, és nem ez az első
b@szós rész. (Sőt, olyan is volt, amiben melegek játszottak - gondolom, nem árulok el nagy titkot, hogy ők sem csak feküdtek egymás mellett az ágyban. Egy rakás helyen írtak már róla.)
Sokan felkapták a fejüket, amikor a konzervatívként számon tartott Wall Street Journal 1991-ben egy cikkben a meleg közösséget egyszerűen csak "álompiacnak" nevezte. Pedig ez a jelző igencsak illik a homoszexuálisok, biszexuálisok és transz-szexuálisok (gay, lesbian,…..
Az iwiw hatalmas sikere sokakat indított arra, hogy megcsinálják a mindenfajta klónokat, és legalább annyi szociális hálózat közösségi hálózat indult fél év alatt, mint ahány videómegosztónk lett pár hónappal később. Aztán beindult a találgatás: vajon a myVip, vagy a…..
UrbanGirl 2007.11.14 00:14:41
Csak azért gondoltam, hogy számodra a Facebook magyarítása fontos, kedves Ákos, mert ezt írtad: "Tényleg rejtély, hogy az angoltudásukra pökhendi módon büszkéknek miért fáj, ha valaki magyarítana egy - angolul nem tudóknak is - potenciálisan hasznos dolgot." Én ezt - és úgy tűnik, mások is - úgy értelmeztem, hogy neked a Facebook lenne az a potenciálisan hasznos dolog, hiszen akkor még csak ennek magyarításáról ment a vita.

A magyarításról pedig csak még annyit [és itt válaszolok a te 18.59-kor írt posztodra, amiben ez áll: "Mindazok, akik magyarítanak, valószínűleg legalább annyira tudnak angolul, mint jacks_colon, benzolgyuru, Budapesti lány, Derrick és UrbanGirl. Miért magyarítanak mégis?"], hogy - mint már írtam - fordító vagyok, ezért tudom, hogy szinte senki nem azért magyarít egy honlapot vagy szoftvert, mert kedve van hozzá, esetleg mert szeretne azoknak segíteni, akik nem beszélnek angolul (kivéve a wikipedia meg talán még egy-két másik oldal - nem tudom és nem akarok hülyeséget írni), hanem legtöbb esetben pusztán azért, mert fizetnek neki. Nem mondom, hogy mindig, de legtöbb esetben.
Ha pedig jön az újabb kérdés, hogy "nade aki megbíz a magyarítással", stb... Fel se tedd, mert azt fogom válaszolni, amit Ivan Kozirev, elvégre itt most tényleg a Facebook magyarosításáról van szó, az pedig szerintem felesleges.
(Pedig én sem nézek le senkit, aki nem tud angolul.)
Részemről a kérdés lezárva.