Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wiseguy

0 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Frissítés: Mutatnám az Auchan ügyvédjének. Szép szakmai gyakorlat lehetne neki...)(Frissítés: Az általam igen kedvelt FentésLent blog frappáns válasza olvasható egy vörösbegy nevében az Auchannak.)Az Auchan újabb ocsmány támadása egy lápvédő ellen Természetvédelmi…..
Tekintsük picit át ezt a jelenlegi, drámainak mondott helyzetet, kedves olvasók. Nyolc év után a Fidesz-kormány emberfeletti erőfeszítéssel megállította az ország gazdasági mélyrepülését. Nőni kezdett a gazdaság, csökkenni a munkanélküliség, és sikerült megszabadulnunk…..
no emisszió A lézerblokkolók ura 2011.02.19 16:17:56
Lázár János Audis, lézerblokkolós, rokkantparkolós ügyében mára teljesen egyértelművé vált: itt korántsem egy magányos hősről van szó, aki egyszerűen képtelen felfogni, hogy közpénzből nem járunk környezetszennyező luxusautóval, még véletlenül sem parkolunk rokkantak…..
wiseguy 2011.02.20 10:23:10
@Nagyon_Komoly: te kipróbáltad már milyen érzés nem ostobának lenni?

Tudod melyik gyár vezetője jár S8 audival? Amelyik megkereste a pénzt, amelyik úgy irányítja a vállalatot, hogy telik ilyen autóra!
Nem sok komoly vállalat (nem magyar adócsaló káeftéről beszélek) van amelyik ezt megengedi a vezetőinek, arrafelé is más szelek fújnak manapság.
Tudod mit jelent az a szó hogy miniszter?
Tudod mit jelent az hogy közös vagyon, meg az állam újraelosztó szerepe? Felfogtad, hogy az az audi abból van amit tőled elvesznek? Felfogtad azt, hogy ha egy átlagfizetés kb. 40-50 ezer foriint SZJA-t fizet be az államba, akkor hányan tankolják és fizetik a részleteit annak az egy állami autónak?

ááááh, reménytelen ez az ország amíg ilyen emberek élnek benne...
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
wiseguy 2011.01.08 09:21:04
@Balangó: korrekt írás?

Ez az írás szimplán kimeríti a nettó hülyeség fogalmát, az író hazudozik nincs tisztában jogszabályokkal, és gazdasági folyamatokkal.
De legalább elvakult...
Belsőség Kálmán és a tahó 2010.11.28 09:15:00
Úgy gondoljuk, több szóra nincs is itt szükség, talán csak egy kis segítségre az olvasók részéről. Kálmán levele azért kicsit mellbevágott minket is. Szervusztok! Hétfő este, Kodály körönd. Szinyei Merse u. felől közelítve állok az Andrássy út előtti lámpánál,…..
A kétharmados felhatalmazás ritka lehetőségével nem élni történelmi felelőtlenség. Úgy tűnik, mintha ez a feladat agyonnyomná Orbán Viktort: nem mer az ország legnagyobb problémáinak nekiugrani. (Fotó: fidesz.hu) Rendkívül elgondolkodtató volt tegnap hallgatni Orbán…..
RÖVIDHÍR Az a gazdasági válság, amihez az ezredfordulót követő évtizedben, elsősorban is a hornista-gyurcsányista párt, akkori nevükön a szocialisták, kormányzása vezetett, lassan véget érni látszik. Így reális esély van arra, hogy a Nemzeti Erők Minden Jóval Felkent…..
wiseguy 2010.11.10 13:48:22
@Trompf: azon még nem gondolkodtál, hogy a bankok, biztosítók, multik honnan teremtik elő azt a pénzt amit befizetnek válságadó formájában?
wiseguy 2010.11.10 14:20:05
@Trompf:
1. ha minden bankot, biztosítót egyformán sarcolnak attól nem lesz verseny. Csak az állampolgár fog többet fizetni.
2. A multik alatt feltehetően a hypermarketeket érted. Ezeket kb. annyira lehet összehasonlítani kiskerekkel (sarki kisbolt, egyebek gondolom) mint a narancsot a banánnal. A kiskernek soha nem lesznek olyan beszerzési árai mint a multinak. Tehát verseny itt sem lesz. A multi emeli az árat, de még mindig olcsóbb lesz mint a kisker, te pedig eldöntheted, hogy a drágát veszed vagy a drágábbat. (erősen sarkítva) Verseny itt sem lesz.
Na ki b@szik rá a végén?
wiseguy 2010.11.10 14:35:13
@Trompf: teszek még egy próbálkozást.
Ezek a szídott multik, bankok, biztosítók, stb. mennyi embert is foglalkoztatnak?
Ezek az emberek után mennyi járulékot fizetnek?
Maguk az emberek, mennyi szja-t meg ÁFA-t fizetnek?
Ha elküldenek annyi embert (lásd erste bank) hogy változatlan profit mellett (mert arról nem fognak lemondani, miért is mondanának le?) kigazdálkodják a válság adót, akkor is kurva jó az irány?
Ha Gyurcsányt tényleg elérné az igazságszolgáltatás, törvénytisztelőbbek lennének-e ettől a politikusaink? Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban ismét az egyik heti szavazásunk eredményét vizsgáljuk meg: most éppen azt, hogy mit gondolnak olvasóink…..
Belsőség Rúgkapál még! 2010.11.04 06:18:00
Az Év Motorja üvölt benne, hétsebességes DSG váltója van, 7,2 alatt van százon és a VW legolcsóbb márkája gyártja. Jó? Nem. Vélemények az azonos című írásunkról...
Mindeközben Budapesten... Vitézy Dávidot fogják kinevezni a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. élére. Az Örülünk, Vincent blog egy emberként esett seggre a láthatóan senkit meg nem lepő hír hallatán. Úgy vagyunk ezzel, mint az egyszeri parasztbácsi a műrepülőbemutatóval:…..
Folytatódik a kiegyensúlyozott állami gazdálkodás megteremtése a költségvetés bevételi és kiadási oldalának összhangba hozásával, az állami jó és a magánvagyonok közötti egyensúly továbbformálásával – jelentette be a tizenkilencedik akciótervének ismertetésekor…..
wiseguy 2010.10.21 08:34:01
@wmiki: Szegényes értelem- és érzelemvilágodat tükrözi a hozzászólásaid modoros iróniája.

A hited felment a gondolkodás szörnyű terhe alól...
killtheradical Tehertétel 2010.10.14 02:03:00
Csökken az SZJA, több lesz a nettó (már akinek), csak kevesebb mindenre lesz elég. Ha a szaldó tényleg közel nulla lesz, akkor ez már megint nem radikális adócsökkentés, mert amit a "válságadókkal" tesz a kormány, az nem több, mint hogy egyes termékek - távközlés, energia,…..
wiseguy 2010.10.14 10:33:46
@Sir Galahad:
3200 felesleges önkormányzat harmadolása, felezése
felesleges, pénzzabáló állami cégek mint a MÁV, MALÉV privatizálása egyszer és mindenkorra.

De ez már elég is lenne, hogy a zemberek ténylegesen kevesebb adót fizessenek.

De ezeket senki nem meri bevállalni, főleg a nagy fülkeforradalmár nem, mert ez szembemegy a kádári gilyásdemokráciával...
Èpp annyira tisztában vagyok az országunkban ezzel a témával kapcsolatban uralkodó viszonyokkal, mint ahogy azzal is, hogy nem én fogom megváltoztatni ezt az egyébként szomorú helyzetet. Abban is biztos vagyok, hogy bőven lesznek, akik hasonló tapasztalatokkal rendelkeznek, és lesz…..
Átlagos személygépkocsi-használat mellett Budapesten nincs gazdasági racionalitása az autó fenntartásának. Ennél ugyanis költségtakarékosabb a közösségi közlekedés, a kerékpár, szükség esetén a taxi vagy az autóbérlés igényeinkhez igazított mértéke.Magyarországon egy…..
Kettős Mérce Heraldika 2010.09.17 09:11:00
Update: Félreolvastam egy mondatot ez van, szar vagyok :D (kereszténygyülölő ellenben nem) A fülkék forradalma kiterjedt a címerek forradalmára. Sajnos nem találtam utalást mikor változtatták meg a KEH honlapján a logó-ban ( a logo a képfájl neve), a hivatalos alkotmányban…..
Despota barátnője kezében alig másfél hónap után pattant szét a Samsung Galaxy S képernyője. A szerviz szerint mechanikai hatás érte, azaz nem garanciális, a telefon árában cserélnék csak, amúgy meg fizethetik még 21 hónapig a részleteket a semmiért:A történetünk másfél…..
Subba Budapesten is van ilyen! 2010.09.09 13:00:00
Hála az olvasóknak kiderült, hogy nem csak a módos Manhattanben (1. kép), hanem nálunk is mossák a házakat (2. kép)! ..
(Van olyan, hogy olvasol valamit az Indexen, és elönti az agyadat a lila düh? Na ez a poszt pont így született.) Megdöbbenve olvastam Szlankó Bálint elemzését az Index címlapján az afganisztáni helyzetről. Ezt a szöveget azért nagyon nehéz lenyelni. Reméljük, hogy a szerző nem…..
A finn először mondta ki konkrétan, hogy nem célja újra a Forma-1-ben indulni. "Sosem lehet tudni, de nem valószínű, hogy valaha is visszatérek az F1-be. Éveken át csináltam, voltak nagy pillanataim, világbajnok lettem, elértem, amit akartam, de változnak az idők. Most ralizom,…..
wiseguy 2010.08.24 09:04:07
@Dr.Traktor:
A tényszerűség végett:
Raikkonen: "Sosem lehet tudni, de nem valószínű, hogy valaha is visszatérek az F1-be. Éveken át csináltam, voltak nagy pillanataim, világbajnok lettem, elértem, amit akartam, de változnak az idők. Most ralizom, és vannak más dolgok is az életben"
Joó Gabi: "Raikkönen: Sosem megyek vissza az F1-be"
A görög válság körüli hírek elültével Magyarország vette át Európa beteg emberének szerepét a nemzetközi sajtóban. (Kép: apokalipszis.com) A The New York Times-on már a Nobel-díjas Paul Krugman is Magyarország gazdasági nehézségeivel foglalkozik a blogjában. Ez az írás…..
Amikor először láttam külföldön üvegből készült buszmegállókat, nagyon tetszettek: menők voltak, tiszták, dizájnosak. Aztán amikor Budapestre is bevezették őket, már nem annyira jöttek be. Először csak az zavart, hogy hirtelen minden ugyanolyan lett az egész városban,…..
„Az ügy kirobbantásának információink szerint Keller Lászlóék részéről politikai indítéka volt, Sík Zoltánon keresztül Papcsák Ferenc országgyűlési képviselőt, illetve a Fideszt mint pártot akarták gyanúba keverni és elmarasztalni” – olvashattuk 2003…..
M. Schumacher a verseny után közvetlenül úgy nyilatkozott Alonso előzésről (49. kör), hogy versenyzőként megérti és elfogadja a csapatutasítást, hiszen a versenyzők oldaláról a világbajnokság a fontos, és ha az év végén hiányozna a bajnokságban ez az 5 pont, akkor mindenki…..
Belsőség Úgyis az autó dönt 2010.07.21 05:00:00
Hogy milyen jármű hozza ki belőlem a legellenszenvesebb köcsögöt? Na, vajon mi? Vélemények az azonos című írásunkról...