Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antal István

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztést valósítanak meg a világörökség részeként számon tartott Nógrád megyei Hollókőn, az interaktív program a népi hagyományokra épül - jelentette be a Nógrád megyei önkormányzat elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón a…..
Antal István 2013.01.15 16:00:42
Nagyon szeretünk a családdal vidékre menni nyaralni és kirándulni...

Nemrég a párom kitalálta, hogy nézzük meg Hollókőt, nem messze van Tar, ahol a Buddhista sztupa is található, továbbá Salgótarján mellett van 2 vár is...

Utazási szempontból a családdal mindenképp vidéki utazást terveztünk, így találtuk rá egy nagyon kedves kis helyre. A Palóc értékeket megőrizték még az éttermi kínálatukban is.

Nagyon szép vidék, rengeteg természeti és történeti értékkel!

Utazási különlegességként megemlíteném a salgótarjáni bányamúzeumot, melyben a túravezető bácsi "egyedülálló palócos nyelvjárását" csak nehezen értettük meg :P

Salgótarján mellett, egy kis településen szálltunk meg, Salgóbányán.

A környéken szétnéztünk, és gyönyörű helyeket találni északon…voltunk a Salgó várában, a Somoskői várban, ott vannak a bazaltorgonák – erre felhívnám a figyelmet, mert még a helyi prospektusokban is csak gagyi fotókat találni – ott van még a Medves-fennsík is, de egyébként az egész vidék gyakorlatilag túraútvonalak sorából áll. A helyi vadasparktól kezdve a környék bányataváig minden jól megközelíthető!!

Ritka szép képeket csináltunk a környéken!

A környéken van egy szálloda a kényelmeseknek, de vannak faházak is a szálloda területén.

A terület amúgy szinte ismeretlen, a köztudatban nem hallani róla…internetes anyag is szinte nulla…mi is csak szálláskeresés során, a szálloda honlapját böngészve találtuk meg, hogy milyen lehetőségek vannak a vidéken.

Itt voltunk:
www.medves.hu/belfoldi-utazasi-ajanlatok
A hosszú hétvége utolsó napján ellátogattunk Boldogkőváraljára és Lillafüredre a kutyákkal. Ahogy a nevéből következtetni lehet, Boldogkőváralja nevezettessége a település felett található vár, ahova kutyával is el lehet látogatni. A várhoz gyalog lehet feljutni, ami…..
  Somogy Balaton felé eső utolsó dombján, szemközt Tihannyal és az apátsággal, a Déli Vasút és a balatoni főút fölött terül el a kies, elfeledett Szántódpuszta, a 18. századból hibátlanul itt ragadt majorság. Pálóczi Horváth Ádám egykori birtoka fölött az 1735-ből…..
Antal István 2012.03.12 15:41:38
Nagyon szépek a képek tényleg!! Csodaszép vidék!

Mi tavalyelőtt Erdélyben voltunk, bár mi motorostúrán…Nagyon kellemes volt az ott eltöltött pár nap, és a helyiek kedvessége is említésre méltó!!!

Tavaly Szlovákia volt az úticél, Somoskőújfalunál mentünk át. Mindenképp hazai vidéket is szerettünk volna útba ejteni, hogy az utazás huzatosabb legyen, ne csak abból álljon, hogy odamegyünk és hazajövünk… így találtuk rá egy nagyon kedves kis helyre. Tavaly jártunk Salgótarján mellett, egy kis település szállodájában.

A környéken szétnéztünk, és hasonlóan gyönyörű helyeket találni északon…voltunk a Salgó várában, a Somoskői várban, ott vannak a bazaltorgonák – erre felhívnám a figyelmed, mert még a helyi prospektusokban is csak gagyi fotókat találni :D – itt van még a Medves-fennsík is, de egyébként az egész vidék gyakorlatilag túraútvonalak sorából áll. A helyi vadasparktól kezdve a környék bányataváig minden jól megközelíthető!!

Ritka szép képeket csináltunk a környéken!

A környéken van egy szálloda a kényelmeseknek, de vannak faházak is a szálloda területén.

Nem utolsó szempontként megemlíteném, hogy az éttermük is pazar :D

A terület amúgy szinte ismeretlen, a köztudatban nem hallani róla…internetes anyag is szinte nulla…mi is csak szálláskeresés során, a szálloda honlapját böngészve találtuk meg, hogy milyen lehetőségek vannak a vidéken.

Itt voltunk:
www.medves.hu/belfoldi-utazasi-ajanlatok
Mindenki szeretne olcsó (és jó) utazási ajánlotakat elcsípni - a keresésbe pedig okos gondolat belevenni a közösségi oldalakat. A legtöbb turisztikai szolgáltatónak van saját oldala a Facebookon és/vagy a Twitteren is. (Akinek nincs, az le van maradva!) Így aki szintén regisztrált…..
Szinte nincs olyan nyaralás, amikor ne veszne el valamilyen kis apróság, amit azután soha nem látunk viszont. Mi legutóbb egy kisollót felejtettünk szállodai szobánkban, ami azon ritka kivételek közé tartozik, hogy előkerült, és postafordultával meg is érkezett hozzánk. Azonban…..
Antal István 2012.03.12 08:50:35
Utazási ajánlatok böngészése közben találtam egy vidéki helyet, így hát elmentünk a családdal:

És igen, természetesen ott felejtettem a szállodában valamit...de nincs a listán szereplők között...
Fizetni szerettem volna, már bepakoltunk a kocsiba...
Megkérdeztem a bájos recepciós hölgyet, hogy hogyan tudnék fizetni.
Ő szépen felsorolta, hogy gyakorlatilag bármivel (kp, bankkártya, üdülési csekk, melegétkezési utalvány, átutalás).
Hát úgy voltam vele, hogy majd átutalom...erre az asszony megkért, hogy inkább fizessem ki kártyáról és kész.
Megkérdeztem a hölgyet, hogy milyen kártyát fogad el a terminál, persze mindenfélét :D
Jó...akkor mondom ne húzzuk az időt, olyan kártyát adtam, AMI NEM KÉR PINT!!!!
Elvette a hölgy, be a terminálba, OK, kiállította a számlát, közbe kijött a blokk, amit aláírtam, még volt egy számlamelléklet, melyet alá kellett írnom, ez csak annyi, hogy annyit fizettem, amennyi a számlán szerepel...aláírtam, eltettem a zsebembe..elköszöntem.Viszlát!

Nos a hölgy legelsőnek visszaadta a kártyám, amit én letettem a pultra, míg aláírtam a papírt....na az ott maradt...

Elmentünk...már vagy 20km-re voltunk, mikor hívott a recepciós...hogy miért ilyen sokára???
Mert én olyan buta voltam, hogy mikor érkezéskor a bejelentőlapot töltöttük ki, a telefonhoz nem írtam semmit, mondván "miközükhozzá"...
Annyi szerencsém volt, hogy egyszer a cégtől telefonáltam hozzájuk, és az a szám megvolt nekik, a hölgy felhívta őket, ők közölték, hogy ez egy munkahely (ez se cink..), de megadták a mobilszámom, így el tudott érni, és visszamentünk érte...

Egyébként a nyaralás alatt kétszer felejtettem a bárban a kocsikulcsot, és egyszer a szobakulcsot :D pedig nem is ittam!!! :D

A lényeg, hogy nagyon kedvesek voltak, örök hálám nekik!

Akit érdekel, itt történt:
www.medves.hu/belfoldi-utazasi-ajanlatok

U.I.: Szerintetek kaptam a főnöktől, hogy a cégtől telefonáltam?! - NANÁ! :D
Hedon Gyógyító kupon 2012.02.17 10:55:00
Van egy kollégám, aki majd’ minden vásárlását a tavaly felfutott kuponokkal teszi. Legyen szó pizzarendelésről, utazásról, használati tárgyak, étrendkiegészítők vásárlásáról, ő próbál minden kiadást kuponokkal rendezni. Minden kuponos cég Facebook oldalát lájkolta,…..
Antal István 2012.03.09 20:17:40
@Szulamit67: én is ezt gondoltam, de nem így van...

Mi a családdal ajándékba kaptuk az utat Karácsonyra...a hotel az online foglalásnál még egy nyomtatott kupont is küldött anyumnak, melyet ő becsomagolhatott a fa alá...és bár anyum árat nem mondott, de azt állította, hogy nem került sokba...

Azóta figyelem a honlapját a helynek.
Utazási ajánlatok vannak bőven az oldalon, a last minute utak a legolcsóbbak...na most van egy olyan akciójuk, amikor is annyit fizetsz, amennyit te akarsz!!!
Gondolod, hogy így annyit engednek, amennyi reális?! ugyan...40-50 Ft ma egy tojás...az akció félpanzióról szól...1 tojással pedig senki nem lakik jól, tehát egy adag rántotta mondjuk 4-5 tojás...már a reggelivel 200-250 Ft-nál járunk otthon, de még nem ittunk mellé semmit...
itt a link: (rögtön az első - last minute belföld)
www.medves.hu/belfoldi-utazasi-ajanlatok
Sok szempontból a wellness turizmus az egyik leginkább ősi formája a pihenésnek. Az ókorban már a rómaiak és a görögök is ragaszkodtak a testi kényeztetésnek ehhez a formájához, de a szellemi megvilágosodást érdekében a középkori zarándokok is nagy figyelmet fordítottak rá,…..