Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xavi06

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs mit hozzáfűzni, 22:00-kor percre pontosan megérkeztek a festő urak, megnézték, megbeszélték, odatették, megmérték, lefújták, kész. Ott van rajta, nem álom, nem délibáb, HIVATALOSAN (értsd: oda van rajzolva) IS ÁT LEHET MENNI KERÉKPÁRRAL A MARGIT-HÍDON! Nem volt egy rövid…..
Xavi06 2011.07.15 22:26:32
@Gery.Greyhound: Bocs, de ezt nem tudtam megállni:
"Igen, továbbra is a járdán fogok átmenni, a gyalogosok meg pampogjanak a híd kivitelezőjénél ha nem tetszik. Legyen már elég nekik az a kibaszott 4 méter széles járda, vagy menjenek ők a piktogramos útszélén."
"Az északi oldallal nem sokra megyek, ha Budáról megyek Pestre. Két lámpát nem fogok kivárni, annyi idő alatt a gyalogosok között szlalomozva is vígan átérek."

A magad fajták okozzák a legtöbb kárt a bringásoknak. Leszarod a szabályokat és a többi rajtad kívül közlekedőt, meg még le is nézed őket. Ha az úton mész, várd ki a két lámpát, ha meg a járdán, akkor toljad szépen, ahogy az szabályos. És amúgy meg ne csodálkozz majd, ha a nagy szlalomozásban elütöd valaki gyerekét vagy csaját, aztán belebasszák a bringád a Dunába...
Xavi06 2011.07.15 22:52:49
@Gery.Greyhound: A helyzet az, hogy kint van a tábla a híd elején, hogy a járdán nem lehet kerékpározni. Gondolom te is elvárod, hogy a Bajcsy-n ne a kerékpárút közepén sétáljak, így én is elvárnám, hogy ne arra kelljen figyelnem, hogy ki üt el hátulról séta közben... Hidd el, elég sokszor centiken múlt már, és ha téged az autós veszélyeztet (amit amúgy nagyon sajnálok), akkor te meg a gyalogost, tehát pont neked kellene még toleránsabbnak lenned, hiszen tudod milyen érzés. Ez ennyire egyszerű. Azzal meg csak megadat (meg a társaidat) járatod le, ha meg is írod, hogy sok az a két lámpa amit ki kell várnod. Én sem futok át a négysávos hídon, csak mert éppen piros a lámpa, pont azzal veszélyezteted a legjobban a közlekedést, ha megszeged a szabályokat, még ha azok a szabályok amúgy rosszak is, mivel rajtad kívül mindenki azok szerint jár el (elvileg)...
Xavi06 2011.07.16 18:58:29
@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: Szerencsére mások is megerősítettek abban, amit gondolok, de azért lenne pár megjegyzésem: pont, hogy te vagy az, aki azt hiszi bármit megtehet, és aki elvárja, hogy figyeljen rá az autós is, meg a gyalogos is, aki ha lehet azért menjen libasorban, hogy te elférj, még akkor is, ha éppen szabálytalakodsz. Tudod a helyzet az, hogy semmi közöd nincs ahhoz, hogy egy járdán hol megyek éppen, főleg egy olyan járdán, ahol ki van téve, hogy nem lehet bringával feljönni rá. Ahogy mint említettem én sem sétálok a bringaút közepén. Én megadom neked a tiszteletet, add meg te is pls. És ahogy mások helyesen írták: mi van, ha pl. gyerekkel vagyok? Arra figyeljek, hogy egy elméletileg lezárt szakaszon ő fegyelmezetten egy sorban előttem haladjon? Mi van ha 2 gyerekkel vagyok? Ne fogjam valamelyik kezét a hídon, hogy te elférj? Ahogy ahhoz sincsen semmi közöd, ha éppen nézelődni akarok egy hídon, vagy éppen olyan kedvem van, hogy gyalog megyek át rajta. Akár munkaidőben is. Te tényleg komolyan gondolod amit írtál?
Már megint ezek a fondorlatoskodó, anglo-katolikus, félprotestáns, házasságtörő zátonylakók, mer’ ezeknek semmi sem szent. A SkySport értesülései szerint a Manchester City mindent megtesz, hogy leigazolja Jézus Krisztust. Mennyei forrásokra hivatkozva a csatorna tudni véli,…..
Xavi06 2010.07.30 11:21:48
@vadkutya: Mivel az Arsenal-nál nincsen egyetlen angol faszfej sem aki bármit is tudna nyilatkozni...
Xavi06 2010.07.30 19:34:26
@papercut: Szerintem meg az a vérlázító, amikor az Arsenal meg a szurkolói nyávognak etikáról úgy, hogy ők persze szó nélkül betalálják a 16-18 éves fiatalokat, akiket persze nevelési költség nélkül egyszerűen lenyúlnak (persze-persze, akart menni, ki nem akarna 16 évesen, amikor ott kaphatok pénzt hivatalosan, itt meg nem - pont ezért ellenzik sokan, hogy sok pénzért visszahozzák).

A RM - Barca párhuzamhoz pedig. Ha CR kasztíliai spanyol lenne, aki gyerekkora óta real szurkoló, az egész családja és az összes haverja az (akikkel amúgy pont VB-t nyert), ott is lakik, ott nevelkedett az akadémián, és a mai napig real pártoló tag, akkor kicsit más lett volna a tavalyi történet amire hivatkozol. Cesc haza akar menni. Aki nem érti, hogy ez miben más, mint egy szimpla átigazolás, azzal felesleges vitába szállni... Zlatan igazolás előtt pl. ilyen felhajtás?
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Xavi06 2010.07.23 20:25:08
@birsalmamag:
Erre azért nem könnyű válaszolni, mert közel sem biztos, hogy annak amit gondolok, bármi köze van a valósághoz, de pl. erre a meccsre vonatkozóan ezek jutottak eszembe:
- a "hardcore" focifanok (én is :) ) jóval nagyobb arányban szurkoltak az Uruknak, valószínű azok miatt az okok miatt is, mint amiket Garcia leírt
- a csak érdeklődő, vagy éppen véletlenül beeső szurkolók, akiknek nem igazán volt preferenciájuk, jobbára idővel az afrikaiak mellé álltak
- a fentiek miatt is, a férfiak inkább Uruguay, a nők inkább Ghána felé húztak, de persze itt vannak nagy átfedések, a csajom az Uruknak szurkolt :))
- ez már nagyon messze vezethet, de megpróbálom: a konzervatívabb beállítottságú emberek (nem feltétlenül politikai értelemben) inkább az Uruknak szurkoltak, a liberálisabb része az afrikaiknak
- talán ezzel összefüggésben is a fiatalabbak talán inkább Ghána, az idősebbek inkább Uruguay felé húztak
- a sör / fröccs felosztást viszont nem merném megbecsülni :)

Ezek persze csak tippek, és biztosan hatalmas átfedések vannak, de egyszer nagyon szívesen megnéznék egy nagy esetszámon alapuló felmérést erről...
Xavi06 2010.07.23 21:20:39
@popp: én meg mindig hosszan gondolkodom, hogy végül melyik irányban induljak el :)))
A spanyol bajnokság utolsó fordulójában semmi meglepő nem történt, a Barcelona egyértelműen a legjobb csapat, amely az utóbbi 20 szezonból 10. alkalommal lett bajnok, míg a Real Madrid cím nélkül maradt, ami minden bizonnyal Manuel Pellegrini állásába kerül majd. Az egyetlen…..
Xavi06 2010.05.20 12:27:43
@sporttárs: Én nem vagyok ideges, de te annak tűnsz :) Szokás szerint nem válaszoltál egyik kérdésemre sem, ellenben jött a szintén szokásos csúsztatás (hazugság). Én nem magyarázkodtam, csak feltettem két kérdést. Tehát a felvetésedre reagálva, igen, te vagy a hülye.
További kérdéseim, ha már a múltkor nem reagáltál:
- mikor és hol fröcsögötem a real-ra? Akár csak tized annyira mint te a Barca-val kapcsolatban.
- hol sírtam, és hol állítottam, hogy ez a világ legjobb csapata? Copy - paste pls, ha már állítasz valamit. (BTW a felvetésre azért reagálva, igen, azt gondolom, hogy a Barca a világ másik legjobb csapata az Inter mellett, és az egymás elleniek közül szerintem 10/6-ot mi nyernénk. Ennyire talán lehetek elfogult.)

Továbbá az állításaid:
- "simán ott vagytok a bő nyállal förcsögött Real szintjén, nemcsak a másokra költött lóvé, hanem ennek ésszerúsége tekintetében is..." Számokat pls. Ja, hogy az objektív, és az már nem jó neked értem. Szóval a tények kedvéért, a 4 idézett ember (Fabregas még meg sincs amúgy) annyiba kerül, mint CR + Kaká együtt. A csapatok többi részéről nem beszéltünk, ugye.
- "főleg ha a Real megveszi a Guardiolánál is jobb edzőt" - te ezt állítod, más meg mást. Mi alapján és ki dönti ezt el megfellebezhetetlenül? Te? Sajnos ez egy újabb öngól a fentiek függvényében :)

És igen, úgy gondolom, hogy Cesc jó befektetés lesz erre a kp-ra, mivel idén pont az volt a baj, hogy csak Xavi maradt Iniesta hosszabb sérülései miatt, aki ezt a szintet amúgyis már csak 1-2 évig tudja tartani (remélem nem). Viszont CR nem lehetett jó bekektetés minden értelemben, ez közgazdaságilag kb. lehetetlen, mint itt valaki korábban nagyon jól le is vezette. Sportszakmailag hibátlan, ez egyértelmű.
Xavi06 2010.05.20 12:29:41
@sporttárs: És amúgy kicsit más, hogy valaki nem esik hasra, vagy hogy valaki minden egyes dologba beleköt, amibe csak tud, még akkor is ha ezek jelentős része értelmetlen és megalapozatlan vagdalkozás. Ahogy te is csinálod. Én csak cáfollak folyamatosan, és ez már egyre kínosabb neked, nem?
Xavi06 2010.05.20 12:31:49
@sporttárs: 50M EUR a minimális limt, ahol el lehet kezdeni tárgyalni Ibrával. Tavaly 46 volt + Eto'o, akiért egy évvel később semmit nem kaptunk volna, így a reális ára 20M EUR körül lehetett. Ez így 16M EUR mínusz, ha ennyiben állapodnának meg, amit nem hiszek amúgy.
Remélem Kaká esetleges eladásánál ugyanígy reagálsz majd.
A múlt hétvégi fordulóban volt rá esély, hogy újra változzon a pontkülönbség az éllovasok között. Nem kellett nagy jóstehetség ahhoz, hogy a Real nehezebb dolgát jövendöljük. Egyik sztárgárda sem kápráztatta el szurkolóit, de most már nem is erről szól a dolog. A…..
Xavi06 2010.05.05 10:06:31
@shinigami: Busquets-re gondoltam, akit Pep láthatóan és mérhetően favorizál Toure helyett (amivel én egyébként nem értek egyet), így jött ki a 8. De tőlem lehet 7 is, a kérdés még fennáll sporttárs felé, bár ismerve őt nem nagyon fog egzakt választ adni, ha egyáltalán...
Xavi06 2010.05.06 14:58:50
@sporttárs:
Bajban lehetsz, amikor meglepetést kell szerezned valakinek... :)) Előre megírtam volna a hsz-edet, persze, szánalmas ellenfél, szar Barca, bírói döntések, blablabla.
Ezt a párharcot valahogy mindenki elintézi azzal, hogy "innen lesz majd ellenfele az Internek - vagy a Barcelonának". Az mindegy, hogy melyik. Hát, kérem szépen, nem mindegy. A 2001 után döntőbe vágyó Bayern Münchennek sem, még kevésbé a története első jelentős európai…..
Xavi06 2010.04.28 11:48:34
@sporttárs:
Kurvára azt képzeled, hogy csak te mondhatod meg a frankót, és nem veszed észre, hogy éppen ezt rühellik páran, nem a csapatodat. De csak tessék. Nyilván a futball igazsága csak a barca ellenfelének győzelmével győzedelmeskedhet, hát persze.

Amúgy, ha a még versenyben lévők közül legtöbbet bizonyított, két legjobb csapat jutna be a döntőbe, azt nem lehet igazságosnak tekinteni?
Gondolom, sejted, mennyire izgat a véleményed, de ez speciel akkor is hülyeség.

(A meccsre amúgy Barca-továbbjutást tippelek, emlékeztes körülmények között.)
Mondhat Jose amit akar, ez bizony előrehozott döntő, avagy erre vártunk egész évben: valószínűleg a világ két legjobb csapata találkozik. Idén már összefutottak egyszer, akkor a milánói döntetlen után simán nyert a Barca, és talán most is úgy vélik a szurkolók, hogy a…..
Xavi06 2010.04.21 00:00:57
@duran6: ki forrongott? elég frusztrált vagy a Barca miatt :) gondolom a kedvenc csapatod már ősszel búcsúzott :)
Xavi06 2010.04.21 00:04:20
@stanmore: jahogy a bírók miatt lett a 6 kupa, értem. További jó elemzést.
(BTW ezek szerint ha holnap a BKV Előre lenne kikiáltva félistennek, akkor őket tolnák a bírók, értem. És akkor meglenne a BL is nekik, szuper. Gondolom a játéktudásnak ehhez vajmi köze sem volt.)
Xavi06 2010.04.21 00:07:35
@bakító: Villa pl. Henry helyett kellene, vagy bárki más, mivel a franciának vége van nemzetközi szinten, ez sajnos már eléggé látható...
Fabregas-t pedig azért írtam, mert ő nagyon valószínű, hogy jön, és nagyon nagy szükség is lesz rá. Nem kispadra jön, hanem 3 embert rotálnának 2 helyre, illetve 2-3 éven belül Xavi helyett is kell ember, az ő helyét venné át. És nem, ez nem jár a Barcának, nem azért írtam.
Ugyan, mit nyerhetett a Barcelona ezen a Stuttgart elleni meccsen? Ha fogják, és izomból megborítják a svábokat, jön a vernyák, hogy jó, hát ez a Stuttgart volt, majd egy erős csapat ellen villogjanak, ha meg simán csak továbbjutnak, akkor ugyanezek a hangok azt kezdik el mantrázni,…..
Xavi06 2010.03.18 21:51:20
@sporttárs: te vagy az a real szurkoló, aki amikor kiesik a csapata az objektív szemüvegén keresztül fikázza őket, mert még ahhoz is gyáva, hogy egy ilyen helyzetben közösséget vállaljon velük - nyilván ha majd nyernek te leszel a legnagyobb CR9 nyálazó. Addig meg objektíven osztod az észt 90%-ban a Barcáról, 100%-ban negatívan. Szimpatikus. Amikor kérnek egy konkrét esetet az állításod alátámasztására, akkor nyilván tereled a szót mindenfelé. A frusztrációd szánalmas, bár érthető :)

Az pedig, hogy azt írod, hogy a Chelsea volt tavaly az egyetlen komoly csapat akivel a Barca játszott, pontosan a szakmai színvonaladat minősíti, meghát a saját csapatodat is ezzel. (A magyarázat logikusan amúgy kétféle lehet a felvetésedre: vagy egy csapat annyira jó, hogy csak egyetlen másik csapat tudott komoly ellenállást kifejteni, vagy nem annyira jó az a csapat, csak mindenki más ultraszar. Ezt a magyar bajnokságnál még tudnám értelmezni, de BL és világszinten nem más, mint a szokásos kötözködés, ami ráadásul pontosan megmutatja a beteges elfogultságod szintjét.)
Most pedig kezdd el szépen vuduzni a Guardiola képet amit először találsz, mert ha (számunkra) minden jól megy, akkor ultraszar estéd lesz május végén :) (De ha ez esetleg be is következne, nyilván az is a szerencse/sorsolás/ellenfelek/bírók/pályamunkások/ufók műve csak.)
Az igazán érdekes spanyol csapatok szinte maguk írják az egyes fordulók beharangozóit, amióta újra kétfrontossá vált a harc számukra. Káosz van Európa szerte és ez természetesen hatással van a spanyol klubok szereplésére is. Amióta a futball anyagi és szakmai elvárások…..
Xavi06 2010.03.01 01:09:50
@sporttárs: Nem hiszem, hogy olvasol, mert akkor értenéd a lényeget. Folyamatosan fikázol, és próbálsz mindenbe belekötni, ami kicsit unalmas egy ellendrukkertől.
Ezek szerint a 2-6 nagyon tetszhetett, ott voltak gólok, helyzetek is :) (Meg tegnap is 3, amúgy.)
Xavi06 2010.03.01 18:51:48
@rizla: de jó lenne ha még ifjonti lenne az a hév :)
amúgy csak azért szólok, mert nem állhatom ha valaki az objektivitás látszatás keltve csak fikáz, a létező legszubjektívabb módon
én utálom a madridot mint a sz.rt :), viszont ezt nem is tagadom, és sosem próbálnám meg semlegesként feltűntetve magam észt osztani velük kapcsolatban
én annak örülök ha az arcos portugál nem lő gólt, de ezt nem fejtem meg minden meccs után, amikor tényleg nem teszi meg
míg ő annak örül ha Messi nincs formában, és ezt szóvá is teszi minden egyes lehetséges alkalommal
Xavi06 2010.03.01 18:54:31
@sporttárs: a stuttgart ellen tényleg f.s volt, ott voltam, láttam, valahogy mégis pont egy góllal jobb eredmény, mint a szeretett csapatodé (amit én pl. nem fikáztam akkor)
mindegy, ha ez az örömöd, hát legyen, csak van rá esély, hogy egy ideig még csak ez marad :)
Fociológus című sorozatunkban szeretett sportágunk és imádatunk tárgya a téma, csak egy picit más megvilágításból. Különböző területek tudományos értekezéseire alapozunk, elméleteket tolunk az arcotokba, és – ha lehet – akkor empíriával turbózzuk fel elszálló…..
Xavi06 2010.02.27 16:48:17
@imici77: nagyon jó, okos gondolat, erre ezt tudnám válaszolni:
Valdes - Puyol (Jeffren), Marquez, Piqué, Maxwell - Toure (Thiago), Busquets, Iniesta - Messi, Bojan, Henry (Pedro)
A legutóbbi hazai meccsen a 14 pályára lépett játékosból 10 saját nevelés, az Arsenal-ban az elmúlt 10 évben összesen ennyien nem voltak. Az átlagéletkor a 10 La Masia játékosnál kb 22-23 év (bocs, de most nem számolom ki). BTW Gibbs is sokat játszik, ja, jó példa :) Henry me el akart jönni (ahogy most Cesc is), mivel látták, hogy a következő 5 évben az égvilágon semmit nem fognak nyerni.
@hakapesz imi: nem bírod felfogni, hogy valahol LEHET 16 éves kortól profi szerződést kötni, valahol meg NEM LEHET, ennyi. Innentől a Barcának nem volt mozgástere. (És ezért is tiltakoznak amúgy elég sokan most az ellen, hogy hazahozzák Cesc-et nagy pénzen, hiszen maradhatott volna, de valahol elárulta anno a klubot - hogy pénzért, lehetőségért, vagy bármi másért, az ebből a szempontból indifferens.)
Xavi06 2010.02.28 13:34:17
@imici77: Majd kiderül, Henry is ezt mondta az év ezen szakaszában.
Arra amúgy nyilván nem reagáltál amit írtam, mert akkor kiderülne, hogy mekkora országos hülyeséget sikerült hozzászólnod.
@rizla: persze, ennyi, ha ingyen jönne (vagy akár 5M-ért mint Piqué), akkor senki nem szólna, de így ez sokaknak nem tetszik
Bundaügy van Magyarországon, ami tulajdonképpen szót sem érdemelne, ha az NB I.-ben vesztegettek volna meg néhány délszláv megélhetési sportolón keresztül magyar játékosokat. De sajnos most nem csak ennyiről van szó, érintett több magyar utánpótlás-válogatott is, ez pedig már…..
Xavi06 2009.12.02 16:38:48
@_benito: P.T. már Fehérváron is vicces dolgokat művelt, lehetett hallani ezt-azt elszúrt bundameccsekről, ami után volt baj minden szempontból...
Akire meg te gondolsz, az az, akire sztem mindenki gondol ha a magyar futballba leginkább beéppült délszláv vonal jön szóba... és még van összefüggés is a fenti kettő között... és nem is csodálkoznék semmin se...
w Nyugat, majmulás 2009.08.29 06:45:00
- Miért is legyünk toleráns, nyitott ország, amikor az itt nem szokás? – teszi fel a kérdést a kedves olvasó, és nem is egy, hanem sok. Arra a tök szimpla felvetésre válaszul érdeklődik, miszerint esetleg nem volna muszáj innen elüldözni – egyebek mellett,…..
Xavi06 2009.08.29 14:56:46
Mizu Árpád, megjött a havi téma, meg az utalás is? :)
Két dolgot azért hozzáfűznék. Mivel megint bele kellett keverned, ezért valamiért azt kell gondolnom, hogy csak a (főleg katolikus) kereszténység ébreszt ekkora gyűlöletet benned, különben gondolom lenne néha írás vagy utalás más vallásokról is. Például a kereszténységnél sokkal kevésbé toleráns zsidó vagy iszlám vallásról. Vagy azt nem lehet? Az elsőt gondolom a megbízók miatt (valószínű nem jönne több utalás, valamiből meg a magadfajta gyűlölködőnek is meg kell élnie), a második meg azért már problémás lenne, még véletlenül valaki eljuttatna valami lefordított cíkket névvel, címmel egy teheráni újsághoz, aztán meg közölnék...
A másik. Az hogy sajnálod, és kifejezetten szurkolsz az ellen, hogy magyar fotballsikerek legyenek, még tőled is szánalmas. Egyrészt látszik, hogy közöd nincsen a témához (BL meg futballhuliganizmus, na persze). Másrészt pedig az először leírt elveid alapján ők is csak fogyasztók, mégpedig el kell keserítselek nagyon jó fogyasztók (nézz utána, a futballszurkolónál jobb fogyasztó egységnyi idő alatt nem sok van - eljön 2 napra, azalatt megállás nélkül költ). Nem hiszem, hogy bármilyen melegfesztivál ennél nagyobb bevételt generálna, így egy idevágó hasonlattal élve ez öngó (arról nem is beszélve, hogy ebből a 10 millióból melyik esemény érdekelne több embert...).
Sajnos nem tudok másra gondolni, hogy a cikked is csak egy rosszul összerakott, szószámra fizetett pamlflet, amiben a megrendelés alapján a Fidesz / jobboldal / szélsőjobboldal összemosásnak kötelezően szerepelnie kellett, nyilván a szokásos egyházgyalázás mellett.
Nem baj, vidám dolog lesz látni amikor elfogy majd az apanázs, a téma, és mész a helyedre, a Népszavához, havi 50ezerért gyűlölködni.
(Amúgy érdekes dolog ez a magyar liberalizmus. Ha lenne egy "magyar" felvonulás, te lennél az első, aki kézzel-lábbal tiltakozna, nácizna, hülyézne.)
Xavi06 2009.08.29 15:19:53
@Tóta W. Árpád: Ugyanmár, tudod mire gondolok. Nem csak marginálisan, hanem rendesen, minden cikkben minden helyzetben felhozva a dolgot, ahogy a kereszténységgel teszed, néha egy kis vallásgyalázással vegyítve, ahogy szoktad. Érdekes lenne rájönnöd a magyar (és keresztény) tolerancia valódi szintjére, ha két berágott tálib srác állna az ajtódban... (Azt hiszem sírnál ezután a szörnyű előítéletes és sötét országbeli megoldások után...) De persze ez sosem fog bekövetkezni, a bátor megmondó szerep idáig már nem terjed, azért meg miért kockáztasson az ember amiért nem fizetnek, nem igaz?
Mondjuk a focis példát is kifejthetnéd a Loki b-középben, a Pool meccs alatt :)
Tudnánk-e kicsoda Alex Ferguson? Miféle Chelsea? Beszélnénk-e ma Arroganz Arénáról? Hogyan élnénk mindennapjainkat szovjet partjelzők nélkül? Nem apróságokról, fordítva megítélt bedobásokról, hanem legendák, klubok, országok életét alapjaiban megváltoztató nüanszokról…..
Xavi06 2009.08.11 14:31:55
@peter135: Mi lett volna, ha előtte viszont megadják Giuly szabályos gólját egy előnyszabállyal, és nem fújnak szabálytalanságot Eboue műesésénél?
Xavi06 2009.08.11 14:41:53
@peter135: Az más tészta. Nem rúgta be.
Létrejött a talán leginkább várt BL döntő, melyen elsősorban nem is a Barcelona és a Manchester United, hanem a futball két legmeghatározóbb fejlődési irányának csúcsképviselője játszik majd. All-around atléták a labdaszerelmesek ellen. A két – bizonyos szempontból…..
Xavi06 2009.05.07 15:50:56
Korrekt összefoglaló. Pár dolgot én is hozzátennék, nyilván elfogultan, de próbálok tárgyilagos maradni.
Bíró. Nagyon nem örülök, hogy így jutottunk tovább, mert most jöhet (és jön is) minden ellendrukker a csalás dumával, meg az elmaradt 11-es variációkkal. Persze, csalás volt, a norvég azért állított ki egy embert a hátrányban lévő és kilátástalan Barca-ból, mert tudta, hogy az utolsó percben Iniesta kipókhálózza a felsőt, ez így volt leegyeztetve Platini-vel, sőt, Essien-nel is. Igazán reális gondolat… A valóság az, hogy ez szimplán csak hülye volt, kompenzált mindenfelé. Ne felejtsük el, hogy az első meccsen egy tiszta 11-es és egy evidens Ballack kiállítás maradt el, ill. volt pár nagyon kérdésesen behúzott les is, gólhelyzetekben. Ezt nyilván látta ő is. Valaki nagyon jól leírta, hogy a számonkért bűntetők max 30-40%-os helyzetek voltak, ezt én is így gondolom, volt már ilyenért ítélet, és maradt is már el. Egyetlen egyértelmű helyzet volt, a kezezés, mert bár az is vétlen volt, de ezt be szokták fújni. Az Alves-Malouda esetnél a kék húzott vissza először, aztán ment az adok-kapok oda-vissza, én le sem fújtam volna, a bíró köztes megoldást választott. A Drogba esetnél volt mezhúzás, de kb 3 lépéssel azután esett össze, hogy elengedték. Én több igazán kérdéses esetet nem tudok, mivel egy idő után a szimpatikus Drogba már akkor is dobta magát, ha a környéken nem volt senki (aki ha berúgja a helyzetei felét, simán mennek tovább…). Kicsit a 2006-os francia-portugál elődöntőre emlékeztetett, ahol CR esett-kelt 3 percenként, hogy hátha egyet már csak befújnak… Persze lehetett volna, sőt egyet be is kellett volna, de a kezezés előtt volt egy nevetséges kiállítás, amit pedig mi kérhetnénk számon (az, hogy nem teszi kb. senki, csak a továbbjutásnak köszönhető…). Mindenesetre megértem a Cselszi szurkolókat, sz.r lehet így kiesni, én is idegbeteg lettem volna…
Chelsea. Nem értem ezt a csapatot. Ennyi pénzből, ilyen háttérrel kötelező lenne futballozni is. És most nem arról van szó, hogy a Barca ellen csak ez a taktika jöhet szóba. Könyörgöm, ez nem a Numancia, és nem is a WBA, ez a csapat a világon top3 költségvetését és játékosállományát is tekintve, így szerintem nem engedheti meg magának, hogy így játsszon. Azt hiszem ezért voltak kiakadva sokan ezen az antifutballon, amely érthető, ha hatalmas különbség van a 2 csapat között, de így szerintem nem. Azoknak, akik azt írják, hogy a Barca sem futballozott, annyit, hogy a 2 csapat közül a 180 perc alatt az egyik AKART, a másik NEM AKART focizni, és az, hogy ez egyiknek sem jött össze, az a Chelsea hibája. Természetesen azért, mert annyira jó csapat, hogy kb. bárkinek a játékát ki tudja nyírni, de ha ennyire jó csapat, akkor én jobban örültem volna neki, ha ebből mutatnak is valamit. Én akkor számoltam le az illúzióimmal, amikor a Drogba-Belletti csere megtörtént, utána történhetett bármi, ez a csapat megérdemelte a kiesést. Nem kell, nem kötelező csatárt behozni, de 10 ember ellen, akiknél már a középhátvéd is kétségbeesetten megy előre, ha megtartják a labdát, akarnak gólt rúgni, akkor kb. bármikor megtehették volna. Nem akartak, ráfizettek.
Amit szintén nem értek, azok a reakciók itt is. Puta Barca, mert milyen rosszul játszottak, egyszer találták el a kaput, meg sem érdemelték. Azon talán el kellene gondolkodni, hogy Hiddink mit gondolhatott a Barca erősségéről, ha ilyen taktikával küldte fel a csapatát, mert az tegnap is látszott az első 10 percben, hogy kb. ugyanazt akarják, mint a Nou Camp-ban. Ha nincs az a megpattanó utáni lövés, kb. ugyanaz is lett volna. A világ egyik legjobb csapata védekezett 1-9-1-es hadrendben a világ egyik legjobb csapata ellen, ezekből nem szoktak kisülni nagy meccsek… A vita, hogy mi az idei Barca igazi fokmérője, szintén elég nevetséges. Ha kikapunk az MU-tól, akkor majd mondják itt sokan futballtudorok, hogy ez egy felfújt csapat. Ja, tényleg, mert kikap a BL döntőn, de behúzza (valószínűleg) a két hazai címet. Hát, nem hiszem, hogy sokan panaszkodnának, se az eredmények, se a játék miatt. Kit kell még, és hogyan megverni, hogy páran elismerjék ezt a csapatot? Vagy már eljutottunk oda, hogy a világon csak az MU-Chelsea-Pool hármas a komoly csapat, mindenki más nem? Se a spanyol csapatok, se a német, se a francia bajnok, se az UEFA döntő küszöbén álló Sahtar? Nem erős ez egy kicsit? Szeretnék egyetlen egy darab ilyen komolytalan magyar csapatot… Szánalmas azt olvasni, hogy a szuperbarca így meg úgy nem tudott mit kezdeni tegnap (főleg pár Real szurkolótól, akik ugye, hmm, last weekend, akkor mennyire lett volna képes az ő csapatuk – na mindegy, volt pár korrekt írás is itt a részükről, respect), meg hogy lefocizták a Barca-t. Hát nem tudom, labdabirtoklás, lövések száma, helyzetek száma, stb., stb., a 180 perc alatt, mind-mind a Barca fölényét mutatják. A kékeknek megvolt tegnap az a hatalmas helyzeti előnyük, hogy ők találták az első gólt, nem tudtak élni vele (a bírótól függetlenül), így ha más nem is, a végeredmény megmutatta, hogy ki érdemelte meg jobban a továbbjutást.
PS. Somos sporttárs gyakorlatilag csak azt nem üvöltözte, hogy hajrá Cselszi, nem tudta levetkőzni az (objektív) Barca-gyűlöletét, komolyan, miért kell ilyen elfogult dilettánsokat hallgatni?
Xavi06 2009.05.07 16:25:43
@Walmer: Már bocsáss meg te szerencsétlen barom, de én nem hülyéztelek le. A korrekt vitáról, és a válaszról kb. ennyit is, olvasd el mit írtam, ha nem érted, az nem engem minősít.
Xavi06 2009.05.07 16:35:16
@Walmer: Nem azt írtad, hogy hülyeséget írtam, hanem, hogy hülye vagyok. Ez téged minősít, nem engem. Olvasd el újra, mit írtam, benne van a válasz.
Hosszú kihagyás után ismét egy spanyol bajnoki összefoglalónak örvendezhet a lelkes olvasóközönség, amely látszólag remekül elvolt az ibériai futball nélkül is az időszakban. Ha valakit mégis érdekelt volna a spanyol bajnokságnak nevezett bohózat, akkor ezúton kérünk…..
Xavi06 2009.04.22 18:07:46
@gotanfun: Xavi, Eto'o, Toure és Busquets is 4 sárgával áll, az utóbbi kettőből egy biztosan játszik, egy biztosan nem, és sztem az első kettő is, főleg így, hogy csak 3 pont a különbség. Ha meg megkapják a sárgát, azt letöltik hétvégén, ill. ha nem, akkor is sanszos, hogy a hétvégi meccset hagyják ki (amikoris remélem csúnyán elkapjátok a madridot, 3 vereség után szükségetek lesz a pontokra :) ) A BL miatt is a hétvégén várható a rotáció.
Mindenesetre jó meccs lesz, az biztos.
Xavi06 2009.04.22 21:23:12
@Xavi06:
Valdés, Dani Alves, Piqué, Márquez, Abidal; Touré, Xavi, Keita; Iniesta, Eto'o y Henry
Ez a megerősített kezdő, Puyol pihen, meg Messi is, remélem nem is kell majd bejönnie :)
Xavi06 2009.04.23 19:01:39
@sporttárs: Te vagy az a srác, aki soha nem ismeri el, ha hülységet ír, ugye? :) Egy Sevilla szurkolónak írására kezdtél (oda teljesen indifferens) Barca ugatásba, erre hívtam fel a figyelmet:
"Azért nektek igen komoly és úgy tűnik gyógyíthatatlan betegségetek, hogy már akkor bíróztok epét hányva, amikor még két hét van egy meccsig...
(Ha szerinted az elmúlt iksz évben a Barcelona nem kapott pont úgy segítséget ezer alkalommal kiscsapatok ellen meg olykor máskor is, mint a Real Madrid, akkor legaláb tedd hozzá: ja, én nekik szurkolok amúgy..." stb stb stb
Azt se tudtad kihez beszélsz, de rögtön hoztad, hogy a Barca és a szurkolói milyenek, erre írtam, amit írtam.
Az, hogy a nick-emből ítéled meg, mennyire vagyok objektív, az szánalmas, mert nyilván nem vagyok 100%-ban az, ahogy az itt író és olvasó emberek 99%-a sem az, mivel szurkolók. Ha objektív nick-em lenne, akkor bármit írhatnék? :) Vagy ha Rooney 99, esetleg Zlatan2394 lenne a nick-em, akkor több igazság lenne abban, amit írok? Nem vagy kicsit előítéletes? :)))
Amúgy ennél már csak az a szánalmasabb, hogy te viszont (az objektív neveddel) azt írod, hogy semleges vagy, ezzel kvázi kívülállóként tudsz hozászólni, holott mindenki tudja, hogy kinek szurkolsz, ehhez aztán nem kell agysebésznek lenni, elég elolvasni a fenti sorokat.
Az elfogulatlan és higgadt kívülálló szerepéből osztani az észt miközben nagyon is elfogult vagy szerinted milyen tulajdonság?
Amúgy példát vehetnél pl. Jorge Valdano-ról, csak hogy egy Real legendát említsek. Volt szerencsém decemberben élőben megnézni az El clasico-t, és utána a spanyol országos adón a volt Atletico-s Kiko-val elemezték a meccset, nem 15 percig, hanem kb. 3 órán keresztül, kitérve minden mozzanatra. Tudod vicces (és kicsit, így utólag bevallva vérlázító is) volt olvasni többek között tőled is, hogy Messi hogy dobálta magát. Ott minden egyes jelenetet kb. 5 percig, 8 szögből elemeztek, objektívan, elismerve, hogy mikor volt szabálytalanság, és mikor kellett volna lapot is adni. Egyetlen egy szimulálás nem volt az esetek között, maga Valdano hiányolt még 2 lapot, amit szerinte "muy claro" volt, ahogy a büntető is. Szerintem ez a korrektség, de persze nyilván egyszerűbb eljátszani a semlegest, és 8 smiley-val megtámogatva iszonyú hülyeségeket összehordani...
Bocs a hosszúságért, és holnaptól Hajrá Magyarok!!!
A játékosok és szurkolók még le sem vették az ünneplőruhát, már vehetik is fel újra, mivel minden spanyol munkáltató és háziasszony réme köszönt most ránk, mert nem elég, hogy szombaton és vasárnap, még hétköznap is... Pedig nagyon szeretjük az ilyet, mert…..