Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RozsAliz

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudod azt, hogy a magyarok rengeteg dologban élen járnak, de van egy nagyon gyenge pontjuk? Ez nem más, mint a nyelvtudás. Honfitársaink 65%-a semmilyen idegen-nyelvet nem beszél társalgási szinten. Ne rontsuk tovább a statisztikát! Tedd meg az első lépést saját fejlődésed…..
  Nagyon ügyesek a mai világban az újságírók. Amikor látok egy hangzatos szalagcímet, „blikkfangot”, azonnal késztetést érzek arra, hogy elolvassam a hozzá tartozó cikket. Aztán miután végigpásztáztam rájövök, hogy igazán nem egy nagy durranás az írás, viszont az…..
Nyelves A műkritikaírás titkai 2012.06.09 14:59:00
Sokan úgy vélik, hogy a kritikaírás a profi újságírók feladata, nem a hétköznapi embereké. De ha jobban belegondolunk ez manapság már nem így van. Az Interneten elterjedt a szabad véleménynyilvánítás, a világhálót rendszeresen használók fórumokon, különböző portálokon…..
   „Egy 1951-es minisztertanácsi határozat a pedagógusok munkájának társadalmi elismeréseként június első vasárnapját PEDAGÓGUSNAP-nak nyilvánította. Megünneplésére először 1952-ben került sor: ekkor átadták a kiváló tanítói és tanári okleveleket az…..
A minap érkezett a következő kérdés „Tinik” jeligére: „A barátnőm németből én pedig angolból szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni. Vannak-e az ILS-ben nyáron nyelvvizsgák?”  Jó hírrel szolgálhatok, mert már nyáron is lehet vizsgázni. Íme a…..
Nyelves Így írj baráti levelet 2012.05.20 19:28:00
Nyakunkon a nyári szünet, ilyenkor több időt szánunk a barátainkra, rég nem látott ismerőseinkre. A kapcsolattartás egyik módja a levélírás. Manapság legtöbben a világhálót igénybe véve e-mailen küldik el a leveleiket, és fittyet hánynak az iskolában megtanult szabályokra.…..
„Curious” jeligével „villámpostán” érkezett egy levél, aminek feladója a nyári intenzív nyelvtanfolyamokról szeretne részletesen informálódni. Nyelviskolánkban az intenzív tanfolyamok zöme júliusban és augusztusban van. Ekkor nyári szünet lévén sok…..
Nyelves Az esszéírás rejtelmei 2012.05.06 09:40:00
Nyelvvizsgán az íráskészséget mérő feladatok egyike az esszéírás. Anyanyelvünkön is írunk esszét középiskolában és később főiskolai, egyetemi tanulmányaink során is, ezért ez a feladat kicsit közelebb áll a fiatal nyelvvizsgázókhoz, mint a hivatalos levél. Ennek…..
Nyelves Anyák napja - My Mum 2012.05.06 08:55:00
Ma van Anyák napja. Ebből az alkalomból küldte be Petró Enikő a "My Mum" című írását. Köszönjük szépen! Winter sunshine filtered through the window of the living room. The baby woke up, opened her blue eyes, and yawned. The whole house was calm and quite in that…..
 Március 15-én a nyelves blogon egy izgalmas játékot hirdettünk meg. Kíváncsiak voltunk melyek azok az angol szavak, amelyeket az angolul beszélők és tanulók szépnek találnak. Ahogy Kosztolányi összegyűjtötte a tíz legszebb magyar szót, mi azt tűztük ki célul, hogy a tíz…..
 Az angol középfokú nyelvvizsgán az íráskészséget mérő feladatok egyike a hivatalos levél, vagy manapság inkább hivatalos e-mail. Ez egy ügyintéző levél, konkrét céllal íródik és a címzettől választ vár. (No persze a vizsgázó ne várjon majd választ, mert ez egy…..
Nyelves A nyelvtanár válaszol 2012.04.14 20:04:00
A "Nyelvtanár válaszol" című rovatunkhoz érkezett ez a két kérdés:"EURO középfokú szóbelire készülök, kaptam picture storykat gyakorláshoz. Két kérdésem van: 1.: Néha nem értem a történetet, nehéz rájönni miről szól. Az egyik picture storyt például az…..
Nyelves MILYEN A JÓ ’STORY’? 2012.04.05 21:33:00
  Az angol írásbeli nyelvvizsga része az íráskészséget mérő feladat, ami többnyire két részből áll. Először egy ügyintéző levelet (vagy e-mailt) kérnek, amit hivatalos stílusban kell megírni. A másik írás több stílust képviselhet, legtöbbször magánlevél,…..
Van tévéd otthon, ugye? Keress egy angol nyelvű csatornát, és amikor kedved szottyan, nézd legalább fél óráig! Figyelj oda, ízlelgesd, utánozd a kiejtést! Ha nem értesz meg mindent, ne ess pánikba! Nem kell hosszú ideig nézned, csak addig amíg el nem fáradsz, tudsz koncentrálni.…..
Nyelviskolánk minden évben lehetőséget ad arra, hogy angolt és németet tanuló hetedik és nyolcadik osztályos diákok ösztöndíjat szerezzenek. Ahhoz, hogy ingyen tanulhassanak egy, vagy akár több idegen nyelvet is, mint a mesében a királyfinak, ki kell állniuk egy próbát, ami nem…..
  A csillagászati tavasz harmadik napján, március 24-én, délelőtt tíz órakor közel hatvan hetedik és nyolcadik osztályos kisdiák gyülekezett izgatottan Nyíregyházán, a helyi zeneiskola impozáns nagytermében. Az ILS Nyelviskola ezen a verőfényes napon rendezte meg immár…..
Nyelves A tíz legszebb angol szó 2012.03.15 18:08:00
Kosztolányi Dezső szerint a tíz legszebb magyar szó a következő: láng, gyöngy, anya, ősz, szűz, kard, csók, vér, szív, sír. Egy 2009-es Magyar Nyelv Éve alkalmából szervezett versenyen ezekre a szavakra szavaztak legtöbben az Interneten: édesanya, lenolaj, édesem, fricska,…..