Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tenesseeblues

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Születésnapom alkalmából azt kértem az én drága barátnőimtől, Csillától és Erzsitől, hogy írjunk együtt a Frankenstein című regényről, és a belőle készült különleges színdarabról. Mivel mind a regény, mind a színdarab nagyon sokat jelent nekünk, az eredmény három elragadtatott és áradó…..
Legdrágább Csillámnak, aki nélkül Sherlockot (egyáltalán sorozatot) nézni gyötrelem. De nem mondok semmit, Dearest!:) És az én „titkos” barátnőimnek, akikkel már úgy kibeszéltük a 4. évadot, hogy hirtelen nem is tudom, az alább leírtakból mit gondoltak először ők, és mit én. Köszönöm!:)   A…..
Kedves Olvasók! A blog még alig volt egy éves, amikor megírtam Nektek, hogy "energiát és erőt kell találnom az íráshoz, kell valami friss, valami új". Most, majdnem három évvel később a helyzet az, hogy úgy érzem, rengeteg erőm, energiám és ötletem van a bloghoz, csak az időmet kell még jól…..
A The Night Manager című sorozatról már írtam egy bosszankodó, spoileres jegyzetet. Most – a zseniális brit színész – Hugh Laurie 57. születésnapja alkalmából jöjjön egy bosszankodó, spoileres ajánló, amelyben elmondom azt is, mi az, amit nagyon szeretek ebben a hatrészes brit sorozatban. A The…..
A napokban fedeztem föl, hogy a Cinemax hamarosan adni fogja a BBC tavaly karácsonyi izgalmas minisorozatát, amelynek címe And then there were none. A sorozat Agatha Christie legzseniálisabb regényéből a Tíz kicsi négerből készült. A regény eredetileg Ten Little Niggers címen jelent meg 1939-ben…..
tenesseeblues 2016.06.12 07:17:32
A kedvenc ajánlóm eddig mind közül. Tényleg szeretem, pedig én írtam. Most pedig megmutatom Nektek, változatlan szöveggel. Emlékeztek még, milyen hideg volt 2011 nyara? A lemez, amelyen kedvenc angol színészem blues klasszikusokat énekel és A visszaeső bűnös című kötet történetei nagyon illenek…..
Februárban betöltöttem 30. életévemet. Ez most csak azért fontos, mert harminc megélt évem feletti örömömben, márciusban olyat tettem, amit egyébként nem nagyon szoktam: spontán fölültem egy repülőre, és meg sem álltam egy londoni moziig, hogy ott aztán megnézzem a High – Rise című filmet. Azt is…..
És az Idő még mindig rohan! Már kétéves A Kihagyhatatlan blog! Kedves, Drága Olvasók, Rokonok, Barátok!:) Zaklatott év volt ez nekem, és így a blognak is, de a lelkesedésem nem hagyott alább, továbbra is áradnak majd a vadonatúj bejegyzések, jönnek az új ajánlók. Jövőre pedig szuper évünk lesz!…..
tenesseeblues 2014.11.24 05:44:12
@Elizabeth Bennet: Csatlakozom az előttem szólóhoz, minden tekintetben egyetértek. És zseniális a galéria!
Forr a teavíz, a barátok itt vannak, a laptop a helyén. A Sherlockos kitűzőm és karkötőim megvannak. Igen, aki olvassa a blogot, az pontosan tudja, hogy azalatt a két év alatt, amíg Sherlockra vártunk, én is kellően „megőrültem”. Persze azért nem ennyire. De ahhoz éppen eléggé, hogy idén január…..
„Balhüvelykem bizsereg, Gonosz lélek közeleg.”   (William Shakespeare: Macbeth, IV. felvonás, I. szín Szabó Lőrinc fordítása)   Harry James Potter ma 33 éves. Kitalálója, J.K. Rowling is ma ünnepli a születésnapját. S igen, egy igazi, elvetemült Harry Potter rajongó napra pontosan tudja,…..
Dolgos volt az elmúlt nyaram. Nagyon sokat fordítottam. És bármilyen furcsa is, nekem segít a koncentrálásban, ha munka közben valamit hallgathatok. Így gyakorlatilag egész nyáron Cabin Pressure-t hallgattam. Pihenésképp pedig azt tervezgettem, milyen jó lesz, ha végre írhatok Nektek a Cabin…..
A Kihagyhatatlan blog Lovagregény 2014.01.29 17:37:58
Oké, ez még mindig nem friss, nem új ajánló. De most, hogy sikerült a középkor története szigorlatom, nagyon is eljött a Lovagregény ideje. Ajánló 2008 októberéből, minden változtatás nélkül, mert a középkor egyszerűen mesés. Február óta nincs nyugalmam. Ha föllapozok egy könyvet vagy megnézek egy…..
Ugye, milyen hideg van már esténként? Ilyenkor kell megnézni a Mamma mia!-t. Ez nem is kérdés! Mamma mia how can I resist you? – 2008. júliusban hetekig zengett e kérdés a szobámban. Igen, bevallom a fedők hollétének kérdése akkoriban kicsit háttérbe szorult, mert éppen arra vártam, hogy bemutassák…..
Tudjátok, mire jöttem rá a múlt héten? Arra, hogy Woody Allen filmjeit nem lehet megunni. Én egészen biztosan nem tudok betelni velük. Rövid nyaralásom alatt két filmjét is láttam: a Kasszandra Álmát, majd a legújabb Blue Jasmine-t. Mindkét film nagyon hatott rám, még mindig ott motoszkálnak a…..
tenesseeblues 2013.09.07 09:48:53
@gertrudstein:
Igen, a Blue Jasmine... zseniális. Cate Blanchette-ről nekem egy fiatal magyar színésznő, Pető Kata jut eszembe, a hangja, a mozdulatai, a játékstílusa, az intelligenciája... ha az HBO miatt esetleg szinkronizálják a filmet, remélem, ő kapja a hangot.
Fölkerült a youtube-ra a Bin-Jip zenekar Heavy c. számának zseniális videoklipje. A klipet Szabó Levente rajzolta. Én nem is mondhatok rá mást, minthogy kihagyhatatlan. Győződjetek meg róla Ti is! A "tovább" mögött megtaláljátok a dal szövegét!     Please, could you drive…..
Mintha csak ráléptem volna egy lépcsőfokra, ami nincs ott. Így, ilyen nehéz ürességgel a gyomromban bolyongok a házban mindig, amikor befejezek egy regényt. Egy történet, amely hetekig meghatározta minden napomat, véget ért. Én azonban nem tudok elszakadni tőle még, minden…..
Ugye, milyen szép lett a blog? Én biztos, hogy nem tudok betelni vele! Nagyon köszönöm Szabó Leventének a gyönyörű napfényes rajzot, Toth Petrának a rengeteg, rengeteg segítséget és a vidám e-maileket! És természetesen köszönöm mindenkinek, aki már most olvassa a blogot, az…..
Idén is, mint mindig, rengeteg szuper karácsonyi ajándékot kaptam, nagyon köszönöm mindegyiket. A csoki halomból igyekszem hagyni jövőre is, de a pizsamát le nem veszem. A regényeket és filmeket gondosan a tankönyvek alá pakolom majd, a mézeskalács Doktor House-t (vicodinnal a kezében,…..
tenesseeblues 2012.12.30 17:48:25
Mi kell ahhoz, hogy az ember tökéletes Kiválasztott legyen? Nos, mindenekelőtt nem árt, ha az ember egy teljesen hétköznapi árva fiú, vagy legalábbis teljesen hétköznapi és magányosan él. Aztán természetesen egy napon (ha lehet, éppen a születésnapján, vagy ahhoz nagyon közel eső napon) ezzel a…..
tenesseeblues 2012.12.11 09:02:40
Igen, Kedves Olvasók! Megvolt az első bejegyzés. A blog a mai napon elindult. De ez még csak a béta verzió! A felület mostantól kezdve folyamatosan épül és szépül. Végül természetesen olyan lesz, amilyennek megálmodtuk. Addig is türelmeteket kérem. És még valamit! Olvassátok a…..
tenesseeblues 2012.12.03 20:24:35
A html kódokat csinosítjuk, a régi és új írások a számítógépemen várják, hogy kitegyem őket. Még minden alakul, de egy biztos: ez a blog nem indulhat el anélkül, hogy meg ne mutatnám, honnan jön a PuffCinq név! Tudom, a név helyesen PouffCinq lenne, és tudom, már nagyon sok mindenkinek megmutattam,…..
Hónapok óta várom a megfelelő pillanatot, hogy elindítsam A Kihagyhatatlan blogot. Most végre eljött. A BBC Sherlock című sorozatának első évada november 2012. november 21-én végre nálunk is megjelent DVD-én. A kihagyhatatlan blog első bejegyzéseként kiteszem, amit még februárban írtam a…..
tenesseeblues 2012.11.24 08:56:22
@IamSherLocked:
Ó, ez zseniális! Rájöttem! www.youtube.com/watch?v=4AO9Z4bAvMU

de, miért nem "pooff" vagy "pouff", persze mindegy, akkor is zseniális!
8 évad, 177 epizód és egyetlen 1 beteg, akinek valóban lupusa volt. A „tovább” mögött hogyvoltozzuk a House utolsó epizódját. House teljesen ki van ütve, lassan tér magához a padlón. Hol vagyunk, a börtönben? Nem, ez nem a börtön. Egy elhagyott gyártelep, raktár vagy…..
tenesseeblues 2012.11.08 10:42:48
@gertrudstein: igen, ez a feldolgozás ment a film végén, iszonyat jó szám, hallgatnám egész nap. Egyáltalán, a House zenéje osztályfelüli volt végig. Perfekt.
A Hattyúdalt május 21-én adták Amerikában az utolsó House epizód előtt, felvezetésként. Az egy normál House rész hosszúságú film Hugh Laurie búcsúja a sorozattól. Láthatunk benne mindenkit, aki csak egy kicsit is részt vett a House készítésében. Bárhogy kutatom is, nem…..
A magyar változat munkatársai nem finomkodtak. Semmi, az „R-betűs szó”, vagy ilyesmi. Tudjuk meg már azelőtt, hogy leülnénk a tv elé, ez a House epizód nagy részben Wilson rák elleni küzdelméről fog szólni. Robert Sean Leonard jutalomjátéka következik, Hugh Laurie…..