Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zozi30

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég drámai cím. A megfogalmazás sajna nem tőlem származik, hanem hazánk egyik ismert és elismert infektológus professzorától, Ludwig Endrétől hallottam. Tegnap egy szepszissel foglalkozó tudományos összejövetelen vettem részt, ahol többek között az is elhangzott: ennek a…..
Zozi30 2012.03.08 22:46:38
Tisztelt Dr-nö!

Elnézést hogy írok,de kell valakinek elmondanom..és tanácsot kérnem.
Édesanyám esetével kapcsolatban kérném a tanácsát.
Anyukám mindkét lábat ez elmult 10 évben amputálták.(bürger-kor)
Most Egy ér mütéttel ment korházba..(müér beültetés)kb.10-15cm es vágást végeztek a hasfalon .a mütét sikeres volt-pár nap mulva hazaengedték a kórházból hogy otthon lábadozzon.Pár nap mulva szakszerü kötözés(szakápoló) ellenére a seb begyulladt..nagyon gennyes lett..ennek ellenére továbbra is otthon kezelték a szakápolok.Nagy fájdalmai lettek..Majd a lábcsonkja ellilult.eztán kérésünkre korházba vitték ismét további kezelésre.Elöbb infuzios kezelés..stb.. majd 1-2 nap mulva Sebet egy mütét keretében ismét felnyitottak-kitisztitottak..illetve a lábcsonkjából amputáltak.Fertözést állapitottak meg-oka ismeretlen.antibiotikumos kezelést kapott..De a fájdalmai nem enyhültek..csak fokozodtak-a kezelés nem használt.Nagy arányba kapott morfiumot-de ez is alig segitett.Tudatállapota leromlott-nem volt magánál,majd 2 nap mulva elhunyt.utolso nap belázasodott,de azt is a látogato családtag vette észre)Halálozás okának: septicaemia többszervi elégtelenséget állapitottak meg.
Hozzátenném,hogy a betegségének folyamán semmifél intenziv osztályos kezelést nem kapott,bár az állapota ugy érzem indokolt volna.(Csak az utolso óráira áttették egy egyágyas szobába,ahol elhunyt)
Olvastam egyéb oldalon,hogy ilyen esetekben nagyon fontos az intenziv osztályos kezelés..ill.ahogy kivettem súlyos szepszis..és szeptikus sokk esete állt fent..amennyire én értelmeztem..Ez meg tudtommal intenziv kezelést igényel-de ö olyant nem kapott.
Nem értem..mi történt?Miért nem kapott intenziv oszt.kezelést?Oly gyorsan-1-2 hét leforgása alatt történt minden-végig orvosi felügyelet alatt..érsebészeti osztályon.
Válaszát elöre is köszönöm !