Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyarpuli

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2010 januárjában jelentkeztem a céghez, alkalmazotti közviszonyba. Eleinte jól indultak a dolgok. Majd lassacskán megromlott. Mivel a cég 5 hónapi rendszeres jövedelem után csak teljesítményarányos fizetésben részesített minket. Voltak akiknek 5000ft/hó gyűlt össze. Elég…..
magyarpuli 2012.03.08 22:09:48
A Groupama Garancia Biztosítóval kapcsolatban nekem is csak negatív véleményem és rossz tapasztalatom van. Aljas módon kihasználják az újonnan belépő munkaerőt,aki bármennyire is nem szeretne ügynöki munkát elvállalni több hónapos munkanélküliség után, és állás híján elvállalja. Ezzel aztán bekerül egy olyan csapdába, melyből nem egykönnyen, és további veszteségek nélkül tud csak megszabadulni. Kezdődnek az idióta továbbképzések, melyek arra jók, hogy a kezdeti problémákról eltereljék a figyelmet. És természetesen a kezdő munkavállalónak a fiókigazgató: a főnök is "szívesen segít" - ha nem sikerül teljesíteni adott hónapban az előírt biztosítási számot - na persze nem önzetlenül. A segítségért azonban drága árat kell fizetni. A főnöknek természetesen mindig van talonban, olyan pénzes ügyfele, akivel un. jóféle biztosítást lehet kötni. A biztosítás után járó jutalékot teljes összegben át kell adni a főnöknek levonások nélkül, a járulékokat pedig majd a kisegített munkavállalótól levonják. És még ez sem elég, ugyanis ezek a biztosítások rövid időn belül, de legkésőbb a munkavállaló biztosítótól történő távozásakor felmondásra kerülnek, amikoris pedig ráterhelik arra az emberre, akinek ebből csak ráfizetése volt.
Ott telt be nálam a pohár, amikor a főnököm a férjével sielni ment és a férj nevére cascót kötött, melyet rám írt, ez már nagyobb összeg lett volna a szerződéskötéskor, amit előre az ügyfélnek be kell fizetni: ezt felesben fizettük be - az 50 %-át én, a másik 50 %-ot a főnököm -, utána nem tudom mit intézett a központtal, de törölték is a szerződést, amikor hazajöttek.
A jutalékkal szintén neki kellett elszámolnom, melyet tőlem aztán szépen visszavontak.
Ennyit a segítőkészségről.
A munkaviszonyom megszüntetése után is kaptam felszólításokat behajtó cégtől biztosítások megszűnése miatti jutalékok visszafizetése ügyében.
Jó lenne, ha a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete vizsgálatait kiterjesztené a biztosítóknál foglalkoztatottak alkalmazásával, a jogviszony megszűnésével, illetve mindezek munkaügyi szabályozásával és a folyamatos visszaélésekkel kapcsolatban!
Úgy gondolom az APEH részéről sem lennének hiábavalók és eredménynélküliek az ezzel kapcsolatos vizsgálatok.