Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MakosTeszta

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az úgy, hogy a kisebb vagyonokból összepakolt csúcsboros sorok magaslatairól fejest ugrunk a plebsz közé, és körülnézünk, hogy mi a helyzet az alsó szegmensben. Tesszük mindezt kíváncsiságból és közszolgálatból egyaránt. Közhely, hogy az alapszéria a fehér spektrum…..
MakosTeszta 2014.10.06 17:26:10
@silvousplait:

Erre gondolsz?

index.hu/tudomany/altudomany/2014/10/02/az_akupunktura_nem_mukodik/

Mert akkor jobb lenne ha távolról sem hasonlítana.
Még sokakban élénken él, amint tavaly a Lidl nyelt egy nagyot és új stratégia mentén fogott borválasztékának megújításához. Ezt megelőzően számoltam be arról, hogy a lengyel Lidlben már korábban megmozdult valami, és az örülten söröző-vodkázó lengyelek közé rengeteg neves francia bort vetettek. A…..
MakosTeszta 2014.10.03 11:21:04
@furmintfan: A gödöllőiben szintén.
A Lidl Magyarország 2013. szeptember 10-én, ünnepélyes sajtóesemény keretei közt mutatta be új borszelekcióját. Korábban már írtunk arról, hogy a lengyel Lidl áruházakban gyanúsan sok külföldi, elsősorban francia bor jelent meg a polcokon. A meglepetést leginkább az okozta, hogy a kereskedelmi lánc…..
Színészekről szóló toplistát még nem igazán csináltam, de ennek is eljött az ideje. A szubjektivitás boncolgatásába most nem mennék bele, úgy gondolom, hogy a cím az árulkodó e szempontból. A listával kapcsolatban egyetlen kikötésem volt, az pedig a származás. Több olyan…..
MakosTeszta 2014.08.10 02:12:55
@gizmo26: Csak félve merem hozzátenni: Hugh Grant
MakosTeszta 2014.08.10 02:28:28
@gizmo26: Pedig még Colin Firth is beugrott:)

Egyébként a lista első három helyének valamelyikén ott kellene lennie Micheal Cainenek vagy Sean Connerynak.
UTOLSÓ VACSORA - Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy életünket megkönnyítik a kész- és konzerv ételek, pedig nagyobbat nem is tévedhetnénk, hisz amit az idő frontján megspóroltunk, azt elkoptattuk az élvezetek szintjén. A gasztroforradalom legnagyobb ellenségeit bemutató…..
MakosTeszta 2014.06.13 11:54:53
@Emmanuel Goldstein: Valószínűleg többet költesz lényegesen rosszabb minőségi élelmiszerre, mint az, aki hajlandó heti pár órát a témára fordítani. Nincs rá igényetek, amiben én személy szerint ebben nem látok semmi kivetni valót, de azért ne próbáljuk úgy beállítani mintha ez kényszerpálya lenne.
A barbecue műfajával kapcsolatos leggyakoribb berögződés a BBQ-szószok dominanciája a húsok felett. Még az USA gyakorló hétvégi barbecue-zóinak is egy jelentős része úgy gondolja, a gazdag és tartalmas, intenzív mártások hivatottak a húsokat különlegesen ízletessé és…..
Nyárspolgár BBQ Ketchup saslikhoz 2014.05.27 22:31:13
A jóféle ketchup nem lebecsülendő dolog. Az amerikai barbecue szakirodalomban majdnem minden BBQ-szósz alapelemeként szerepel. Természetesen a natúr, házi paradicsomlé értékesebb, de aki barbecue-val foglalkozik, annak a ketchup használata kikerülhetetlen. Egyik kedvencem az ukrán…..
MakosTeszta 2014.05.28 11:45:55
MakosTeszta 2014.05.28 12:04:35
@Márkaséf: Köszönöm. A hétvégén ki fogjuk próbálni.
A szakácsmunka egy alapvetően manuális dolog, amely mély lelki kötődést eredményez különféle eszközökhöz. Az egész napos monoton munka során markolászott 2-3 tárgynak kulcsszerepe van, így nem meglepő, hogy érzelmek is életre kelhetnek irányukba. Aki szeretettel főz, annak…..
MakosTeszta 2014.05.23 14:54:01
www.amazon.com/Char-Griller-16619-Charcoal-Discontinued-Manufacturer/dp/B005ELWI7S/ref=psdc89_t1_B004JMZGHC_B005ELWI7S

Ugyan nem Big Green Egg, de a fenti márka akár egy átlagos magyar bbq fanatikus számára is elérhető.
Közel egy éve írtunk utoljára az utazási kedvezmények átalakításáról, a pótjegyekkel a vonaton és a buszokon egyaránt lopakodó áremelésről, amely ezeken a járatokon a 65 év felettiek ingyenes utazásának végét jelentette. Az már akkor is látszott, hogy a kabinetnek nem…..
MakosTeszta 2014.05.22 17:05:10
@borzimorzi:

Először is: nem ment el 600 ezer emberünk, a Nemzetgazdasági Minisztérium legalább kétszeresen túlbecsülte az Egyesült Királyságban élő magyarok számát, amit a Külügy saját, választásokra készült becslésében már korrigált. Tehát induljunk ki a reálisabb 450 ezerből, aminek a fele bizony még 2010 előtt hagyta el az országot.
Lehet, hogy unalmas mindig a BKV angolságain és egyéb marketingakcióin szórakozni, de erre tényleg nem találtunk szavakat: a népligeti metróállomáson egy kis papirosra a következők vannak felírva ékes külföldiséggel (a kép kicsit homályos, de sajnos csak nemokos telefonnal…..
MakosTeszta 2013.11.01 10:57:26
@tff:

Könyörgöm, egy nemzetközi utasokat is fogadó pályaudvarról beszélünk.

Azt kellene megértened, hogy ez produkció nem tükröz semmilyen szintű nyelvtudást, csupán a kézzel-lábbal mutogatás írott formája.
Az egyes nyugdíjrendszerek között jelentős különbségek akadnak, félő ugyanakkor, hogy ha a demográfiai folyamatok fenntarthatatlanok, akkor teljesen mindegy, hogy az adott ország a különböző rendszerek közül melyiket választja.Az elmúlt években a nyugdíjrendszerek átalakítása…..
MakosTeszta 2013.10.27 17:10:25
@jet set: Alapvetően igazad van, viszont a példával mellélőttél.

Lakásbiztosítás: egyelőre a magyarok a legtudatosabbak a régióban

Kelet-Közép-Európában messze Magyarországon biztosítják a legnagyobb arányban a lakásokat – miközben a hasonló fejlettségű biztosítási piaccal rendelkező többi visegrádi országban csak az ingatlanok harmadára-felére kötnek biztosítást, addig ez az arány Magyarországon még mindig eléri a 72 százalékot.
Van már legalább 10 éve, hogy a hajnalban Hévízre induló buszon a sofőr röhögve mondta az arcomba: te vagy az egyetlen utas, aki teljes árú jeggyel utazik. Tökig tele volt az Ikarus, szinte kizárólag kemény munkában megőszült idős honfitársainkkal. Rákérdeztem, mennyi a…..
MakosTeszta 2012.11.23 11:03:30
Nívós szerzőtársam alaposan belemarkolt a darázsfészekbe minapi nyugdíjakkal foglalkozó cikkével. Mivel nekem is van mondanivalóm a témában, ezt most én is örömest megteszem. Egyszersmind reflektálni is szeretnék a sok száz hozzászólás között vissza-visszatérő…..
MakosTeszta 2012.06.17 12:47:25
@nyünyüge: Vitatkozhatunk azon, hogy kialakult helyzetért kit és milyen mértékben terhel a felelősség, de végeredmény nem lehet az, hogy elegánsnak átlépünk gazdasági racionalitás felett, miközben minden terhet a következő - koránál fogva az elkúrásban legfeljebb passzív szemlélődőként résztvevő - generációkra lőcsölünk.