Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SodalisO

57 bejegyzést írt és 2804 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                                 "Egy jó vacsora után az ember bárkinek megbocsát. Akár még a saját rokonainak is."    "After a good dinner, you forgive anyone. Even your own relatives."                                                                                                              …..
                 Születésnapom minden évben március 5.-én van. Idén is így történt.   Tegnap tehát "boldogszülinapoztam" Londonban. Napsütéssel kezdtük, később volt ott minden, jeges szél, eső, a szokásos albionos angol "téltavasz" ..vagy minek is nevezzem.Summa-sumárum, a pedométerrel…..
SodalisO 2019.03.12 17:34:13
@rezsöatya: A Worshipful guild egylet történetében ez hagyományőrzés..lehet valami kapcsolata eredetileg a Húsvéthoz kapcsolatosan..de ők megtartották ugyanazt a napot az évekénti megrendezéshez. 15 éve mindig március 5. Ne kérdezd miért.....de majd megkérdezem a pontosítás miatt. Mert hogy, én sem tudom az igazi okot.
  Amikor az ember fia-lánya beleolvas a memoárjába..   / Az alábbi 2 bejegyzést 5 évvel ezelőtt írtam, egy évvel azután, hogy megérkeztem Angliába és elkezdtem dolgozni Readingben egy barber shopban  /kicsit magyarosítva :férfi fodrászat//.                               "  Magyar 'hair…..
SodalisO 2019.03.08 13:26:38
@rezsöatya: kössz, épp most fejeztem be a börszdéjos posztot...:-)
2018.november 10. szombat. Bridgetown. Első napunk Barbadoson rögtön egy fantasztikus nappal indult.    Néhány szó Barbadosról. Néhány, mert jelenleg úgy érzem,hogy három könyv is kevés lenne leírni mindazt, amit ezen a gyönyörű karibi szigeten magyar turistaként megtapasztaltam az elmúlt 14 nap…..
        Szép, csendes, őszi ,esős október 6.-át kívánok mindenkinek.Meghívlak benneteket egy virtuális kirándulásra,gyertek velem és nézzünk körbe Walesben.  Angliában vagyunk, pontosabban Walesben , még közelebbről a Snowdonia Nemzeti Parkban, egy csinos, szexi kis faluban ,Barmouth a…..
SodalisO 2018.10.09 00:30:55
@Guillam: Huh, öreg gép, Nikon D3200
Határonkívül Weymouth 2018.07.12 14:24:58
Szupi hétvége Dorset tengerpartjánál, a nagyon angol  / O_o /Weymouthban.  ..
Végignéztem végre, hogy megy ez errefelé.... Hajó jön...jó hosszú.. Gátak zárva,  nyitva, a víz túl alacsony, aztán meg túl magas Hajó megáll és vár Gátnyitógató' fazon jön, vizet beenged.. Víz rendben, hajó lassan becsusszan és újra vár... Másik gát szép lassan résenként nyílik...nyikorog…..
Határonkívül Nem tervezett poszt 2018.02.13 16:31:42
                                                                            Helló Mindenkinek!     Ma jöjjön egy rendhagyó és kihagyhatatlan emlékeztető Angliáról. Igen, Anglia, amit imádok, szívem csücske, de úgy bolond ahogy van mindenestől. Egyszerűen a bolondságokat itt tényleg nem lehet…..
SodalisO 2018.03.16 21:15:16
@rezsöatya: KSZNM! :-)
Don McCullin élete Ha a huéi csatáról készült fotókat nézegetjük, elkerülhetetlenül kezünkbe akadnak Don McCullin, a neves angol fényképész munkái. Nem akkor járt először Vietnamban, ahogy nem akkor járt először háborúban sem. De nem is utoljára… Don McCullin amerikai tengerészgyalogosok között…..
SodalisO 2018.02.13 16:39:44
@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo:

Igen, nekem is nagyon megrázó élmény volt. De nem bántam meg...olyan részletes betekintést adott a film a professzionális fotózás rejtelmeibe, amikről halvány fogalmam nem volt. Sokszor hajlamosak vagyunk felületesen kezelni és nézni a dolgokat. Azt gondolni, hogy fogni egy jó gépet, elmenni aztán lekapni ezt-azt, persze, ott kell lenni , jókor, jó helyen, na de ők ezt már tudják, mert profik....

Aztán ha veszi az ember a fáradtságot és többet akar megtudni, akkor arcul csapja a valóság...Mennyire nehéz és összetett, micsoda pluszokat mozgatnak meg ezek az emberek belül és mennyi mindent bevállalnak, feláldoznak egy pillanat megörökítésért. Döbbenetes.
SodalisO 2018.02.13 18:20:02
@Cpeti654321: Őszintén?..Én azt gondolom, hogy igen...sajnos..

Szerintem a filmből és az életútjából nagyon vegyes világkép áll össze...Sorsok, életek félelmetesen hasonlítottak..pl. amikor a Nemzetközi Kávészervezetnek dolgozott Ruandában az ott készült képei és a későbbi brazíliai aranybányában készült fotói édestestvérei lehetnének egymásnak...a szegénység, megalázottság és kiszolgáltatottság azonos mélységeit mutatja be.
Aztán a 7 évig tartó Exodus című munkájában megint csak keményen érinti Afrikát,mint a népvándorlás egyik legdöbbenetesebb kontinensét.
                                                                                                                                                      Helló Mindenki. Hosszas távollét után jelentem, újra itt.            Csak néhány mondatban felvázolnám az utóbbi idők rettenetes történéseit és…..
Határonkívül Trükkös pálcika 2017.08.05 21:05:44
A képen már a gyakorlás 2. fázisában voltam. Ami azt jelentette,hogy képes voltam 2-3 szál tésztát 2 másodpercig megtartani. Az evőpálcika egy pár egyforma hosszú és vékony rúd, amely jobbára Kelet-Ázsiában / Japánban, Kínában, Koreában / hagyományos evőeszköz a szilárd ételek…..
SodalisO 2018.01.30 11:06:47
@Mrs. Clayton: Köszi, utánanézek. Természetesen tudom, hogy rosszul fogtam őket. Viszont jó volt kipróbálni és vicces felfedezni, hogy mennyire európaiak vagyunk a klasszikus kés, kanál, villa kultúránkkal. A jó hír, hogy van időm gyakorlatozni, idén megyünk vissza.
Nos, mostanában igen sok havas, jeges, hegyes beszámolót írtam - Tátra, Király hegy - és épp itt volt az ideje, hogy kicsit lágyabb, melegebb és tavaszibb írás is megjelenjen. Mert ugye nem csak, hogy itt a tavasz, de már a fele lassan el is telik. Végre friss, üde zöldben pompáznak az erdők.…..
SodalisO 2017.09.25 13:10:40
Szia, csak most találtam rá erre a gyöngyszemnyi posztra.. pár infó. Én mártélyi vagyok, ott éltem és töltöttem gyermekkoromat. 21 éves koromban költöztem be Hmvhelyre. Jó időben, meleg napokon csatangoltung a tesóimmal, osztálytársakkal a Holt-ághoz. Naponta többször akár. Apukám sokszor hitetlenkedve kérdezte, "hány kilóméter van bár a bokánkban" épp aznap !? Fürödtünk, csónakáztunk, indiánosat játszottunk, bunkert építettünk a korhadt ,kiszáradt fák tetejére, az élő-Tisza parton életveszélyes dolgokat műveltünk, akkor még mint úszni nem tudó kölykök...Jesszusom, ha a szüleink láttak volna bennünket..:-)) Vadkacsafészkeket fosztogattunk, / az élő-Tisza árterülete anno gyümölcsös fák területe volt, nagyapámnak is volt ott földje...sok évvel később a maradványból dézsmáltunk...körte, vajalma elvadult szőlő magasra felfutva az ártéri fákra....felmásztunk, boldogan faltuk a félig még zöld, éretlen szőlőt , csak a hascsikarós hasmenés állított meg bennünket....de az sem volt gond, volt jó sok lapulevél,,,:-))

Szóval....jaj istenem....hálás vagyok a sorsnak azért amit Mártély adott nekem...Annyi minden..fel sem tudom sorolni..a természet összes áldása együtt, az öszi falevelek illata, amit újra és újra előtudok varázsolni bármikor, amikor lombhullás után szó szerint térdig gázoltunk a falevelekben...versenyt futottunk az öreg, kopasz tölgyek alatt, makkot szedtünk, aztán télen tablet helyett Makk Marcikat meg Makk Marikat őzikéket csináltunk...

Jaj, majdnem elfelejtettem.....igen lehet úszni, mindig is lehetett, a víz minősége közel a legjobb volt minden évben országos viszonylatban, legtisztább , legoptimálisabb hőfokú, késő tavasszal és nyáron meg aztán pláne. Igen a természet elvégezte mindig a dolgát, , a vízi és állat világ takarított, lebontott, egyensúlyozott.....Ha jól emlékszem a legmélyebb rész középen kb. 8-9 m volt.

Természetszerető és jól ismerő embernek gondollak, képzeld el Mártélyt 30-40 évvel ezelőtt...amikor én még kislány voltam.....Na az volt az igazi paradicsom valójában....Ma már csak árnyéka önmagának...de én így is ugyanúgy imádom.

Van a Facebookon egy csoport, "Mártély" néven...lépj be, rengeteg régi kép van a faluról és a strand területéről is.

Üdv : P. Ági
   A Tokyo Metropolitan Government Building 243 méter magas és 48 emeletes. A harmadik legmagasabb szerkezet Tokióban.Csütörtökre ennek a toronynak és a környékén lévő Shinjuku Chio Parknak  a meglátogatása volt a terv.     Ez azonban csak pénteken történt meg. Mert az előzetes tervektől eltérően a…..
SodalisO 2017.08.13 13:06:03
@rgranc: Köszi, tényleg így van.De nem érzem magam bunkó irígy prolinak.Inkább egy szerencsés vidéki tyúknak , akinek volt lehetősége rácsodálkozni a dolgokra.
A wc-s rész vicces volt, 16 sorban írtam róla, akinek csak ennyi jött le a posztból azt tényleg sajnálom.
Neked köszi, kabócák voltak én is utána néztem.
SodalisO 2017.08.13 13:14:29
@Behajtó70: Nem, nem, persze hogy nem.... 8 nap szabadság volt, amit lehetetlen volt beosztani. Pedig azt gondoltuk rengeteg minden belefér majd....
Annyi volt a látnivaló. Voltunk még sok felé. Írom a folytatást. Igaziból városi környezetben nehéz volt toronyház nélkli képeket csinálni...
Majd a Kyotos részben lesznek másmilyenek.
SodalisO 2017.08.14 11:35:27
@ミラ: ott van, igen, megtaláltam..
Meg is őrültem...:-)
Éjjel fél2-ig olvastam...istenkirály. ..és a fotóid..jaj
És hál istennek rengeteg poszt van, olvashatok még...és atyaúristen mennyi helyen jártál, kész, mi csinálsz te egyáltalán ..madár vagy főállásban ?? Hehe
Mi jut eszembe Japánról ?  Cseresznyevirágzás, kimonó, pagoda, bonsai fák,szusi, Sinkanszen expressz, nagyon ferde szem-nagyon fekete haj,Hiroshima-Nagaszaki,hajlongás-hajlongás-extra udvariasság, high-technology,14 óra repülőút, elképesztő fegyelmezettség, szamurájok, harakiri, II. világháború,…..
SodalisO 2017.07.23 22:59:52
@Quercus erdész: Jó tervek. Hasznos, kamatozó időtöltés. Nyomjad ezerrel!!!!!!
Én tudod mit hiányolok legjobban? A régi jó nagy röhögéseket, állatkodást, poénkodást. Jó volt.
Persze a jó posztokat ,olvasnivalókat is. Volt azért egy csomó jó dolog.
A jó hír, hogy még itt vagyunk. Talán a legjobb, hogy az időnket jó és fontosabb, értékesebb dolgokra fordítjuk
Azt gondolom, hogy egész jól néz ki a prioritási listánk.
Katit én is hiányolom. Gondolom amikor tud jelentkezik pár sorral.
Én kedden repülök Tokióba, onnan biztos bejelentkezek pár sorral.
                                                                                                                                                                                          The   Guildhall   Ez egy 1986-ban alakult civil szervezet.  1992-ben kapott "Livery" státuszt és 2010-ben…..
SodalisO 2017.05.05 19:45:11
@swing gitan: Ja...csak kérdezem...ugye nem te és Quercus meg Cat kattintottak 630-szor erre a posztra ???

Mintha kicsit nagyobb lenne az érdeklődés a normálisnál, hogy mi van velem ? :-DDDDD

Remélem pár embernek jól kilyukad azért az oldala! :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
SodalisO 2017.05.05 19:56:43
@swing gitan: tolja túl az apja fasza...már így is túl sokat foglalkoztam ma érdemtelen dolgokkal...
csak felröhögtem amikor megláttam a nézettséget...jóisvanaz.:-)))))
SodalisO 2017.05.07 18:49:28
@Liberté égalité fraternité: Figyi...

Én nem tudom követni a nick neveket, időm meg energiám sincs kitalálni meg nyomozni, ki-kicsoda...

De ha megkérhetlek, itt ne szólogassál be senkinek....ne baszkódni gyere ide.

Ha olvasni van kedved valamit..gyere....

De baszakodni...azt ne itt..

Arra ott a HÁ vagy a high quality-k társasága.

Köszi.
Sakura, azaz a cseresznyevirágzás hatalmas szenzáció Japánban, ilyenkor mindenki a közparkokba siet, hogy lehetőleg a fák alatt piknikezve ünnepelhessen.  ..
Ahogy arról a magyar média is beszámolt, január 16-án a MyCargo Boeing 747-400 repülőgépe a kora reggeli ködben leszállás közben egy, a biskeki nemzetközi repülőtérhez közeli falura zuhant. A legénység 4 tagja, valamint 35 lakó (kb. felük gyerek) a faluban a balesetben halálát lelte. Időközben…..
Llangollen > Ahova érdemes eltévedni, mert szebb mint egy ékszerdoboz. https://www.google.co.uk/maps/place/Llangollen/@52.9688449,-3.2378441,12z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x48654c940229f645:0xc85509fb5f145816!8m2!3d52.969215!4d-3.17166 "(ejtsd: lengolen), L.-Traian, város Denbigh (ettől…..
/pic: Flickr: DajShire/       Végre eljutottam Devonba. Régi vágyam volt, hogy láthassak távoli szépséges helyeket Angliában, amiket eddig csak fényképeken láthattam. Egyedül ugye nem mindenki indul útnak, főleg nem vonattal, vagy busszal, ebben a formában 2 szabadnap igencsak nem lenne elég. Most…..
SodalisO 2017.01.26 11:29:58
@Quercus erdész: jujjjjjj de nagyon hülyeeevagy....:-))))
Amúgy errefelé tényleg nem volt sok erdő, de majd a Walesben készült képeken láthatsz sokat.
SodalisO 2017.01.27 21:26:39
@rebel rebel: Hát bocs, de inkább nem.:-))))))))))))))))))))))
Az élet túl rövid, minden perc pocsékba megy amit faszságokkal tölt el az ember. Persze ez az én véleményem.
Az interneten millió szutyok szar blog van, ami csak az időt rabolja el, de nem ad semmit.
Én röhögni bárhol, bármin tudok..főleg ha tényleg vicces..:-))
De az egymás győzködésén és a dülleszkedésen nem !!
Chat-elni sem szoktam, egyszerűen nem érek rá. annyi minden érdekel, hogy azok kitöltik minden időmet.:-)

Egyébként , nem félek. Sosem féltem, senkitől és semmitől. Ezután sem fogok. Ezért boldogulok egy idegen országban , mondhatom egész jól.:-)))
Akikre te gondolsz, azoktól meg főleg nem ! Nem ellenfelek. Sosem voltak azok és nem is lesznek. Nekem nem !

Az identitásomban pedig senki sem tud megingatni. Sehol! Soha!
Magyar ember vagyok, annak születtem és az is maradok.
Aki szeret , az így szeret. Azért szeret mert büszke magyar vagyok. :-))
Ebben semmiféle külföldre szaladt , meghasonlott, hazáját fikázó "honfitársam"nem tud beleszarni.
Evvan! :-DDD

Kösz jól vagyok, soha jobban ! :-DDD
SodalisO 2017.01.28 00:09:09
@rebel rebel: hát ezt tőle kellene megkérdezned...
                                              Mától kezdve nyitott ajtóval várunk minden zene és film szeretőt.                                                         Egy alapszabályt szeretnék itt alkalmazni:                …..
SodalisO 2015.06.17 14:19:22
@Observer99: Szóval ő az! áhhhh...dejó, gyerekkoromban a ház előtt, a épcsőfeljárónál volt egy nagyon öreg akác , annak a tövében volt vagy 6 tő ilyen...imádtuk..alig vártuk, hogy kinyíljon mert piszkáltuk benne a harangban a vízcseppeket...Anyu meg jól leszidott, hogy miért kell megölni a virágot.....Olyan kesernyés illata volt...De gyönyörűséges...Hú de rég nem láttam ilyet, vagy 35 éve...Köszi
SodalisO 2015.06.17 14:20:19
@shakti_rom: Megvan estére mit nézek. Ezt nem láttam még.
SodalisO 2017.01.18 15:35:28
@rezsöatya: ez nem az a blog, ahol a " kommentgenerátorok' szórakoztatják a kedves bár meglehetősen igénytelen közönséget...itt senki nem számolja, mennyi komment érkezik a posztokhoz, mert nem ez a fontos....mert az nem baj, ha valaki csak csendesen olvasgat, mondjuk, mert épp szeret olvasgatni...de nem szeret okoskodni....nos , én az e fajtákat szeretem a legjobban...

azért remélem mindenki jól van.:-D
  /pic:blog.xfree.hu/                                                                         Sziasztok! Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, megosztom saját élményeimet Skóciai munkavállalásomról!Sokat rágódtam azon , egyáltalán érdemes-e arra a " sztorim", hogy bárkivel is megosszam, hiszen…..
SodalisO 2016.11.18 15:59:25
@NomádMatyi: tudom....hosszúúúú

De így teljes a skót"rémálom"...
                                                                 Megerőszakolnának.....   Szegény magyar pára a türingiai Mühlhausenben rosszkor volt rossz helyen. Aztán ha egyszer csak rájön azinger' szegény szerencsétlen eritreai kolbászokra, nos akkor nincs mit tenni, menni kell és jól…..
                                            A múlt héten esküvőn voltam, nagyon szép volt... Menyasszonyok és vőlegények a vendégsereg a menyasszonyi ruha ....és ettek ittak táncoltak és voltak piszok leskelődők is ...és néhány vendég frizurája    ..