Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cimola33

25 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember azt gondolná, hogy öt év után az ember már otthonának érzi azt a várost, ahol él, és tulajdonképpen ez történt Imolával is, aztán az élet (meg egy szerelem) mégis úgy hozta (és ilyen is van), hogy most Budapesten él. Te is hazaköltöztél? Vagy csak tervezed? Hogyan…..
cimola33 2017.07.07 16:15:17
@Arthamyr: ok
cimola33 2017.07.07 16:18:47
@LittleG (uk): megyek is augusztusban. Ott vannak a barataim, a tesom, 5 evnyi eletem. Shakespeare stradfordjat imadom es walest is meg persze skociat
cimola33 2017.07.08 01:30:56
@Bredpitt Monika: ez most csak 1 hetes volt, rovidke, de jo. Kosz a megkovetest
Mig bennem van a lendulet es a lustasag nem irtja ki teljesen, gondoltam tovabbpotyogom utazasi elmenyeinket. Nem hiszem, hogy Angkort be kellene mutassam, mindenki hallott rola. Ez abbol is latszott, hogy az ut soran az Angkorrol feltoltott kepeimre erkezett a legtobb like Facebookon :) Mert…..
Tekintve, hogy ma teljesen veletlenul megtalaltam a dropboxban tarolt es elfeledett kepeinket az utazasunkrol, nosztalgiaztam kicsit. Ez abbol allt, hogy foztem zoldsegesrizst, ittam gyumolcsturmixot es igy most estere elerkezettnek latom az idot, h irjak egy blogbejegyzest is. Szoval ime, Pursat es…..
Mivel itthonrol mar nem vagyunk olyan szorgosak a blogirasban (nem mintha utazas kozben tulzasba vittuk volna :) ), igy Zsuzs helyett irok egy bejegyzest csodas Sihanoukvilleben toltott napjainkrol. Aztan majd ha akar, Zsuzs is ir rola:) Bangkoki erkezesunk ota Zsuzstol azt hallgattam, h mikor…..
Eleg konnyen eljutottunk Phnom Penhbe, viszont ott mar a buszablakon komogtattak a tuktukosok, hogy ok nagyonolcson barhova elvisznek. Viszont mi GYALOGOLNANAK, amit nem volt konnyu veluk megertetni, foleg, hogy tudtak olcso guesthouset is, csak nem mondtak meg hol, csak ha veluk megyunk. Ugyhogy…..
Eloszor is Zsuzs bejegyzesei utan le kell szogeznem, hogy tenyleg imadom Cambodiat. Az elso benyomasunk a hataron az volt, hogy egy fegyvernek latszo targyat a nyakunkhoz szoritottak es lemertek a lazunkat. Mert ugye, ha a beteges europaiak valami virust hoznak at Laoszbol, az ugye nem jo. Aki…..
Egy jotanacs Zsuzs ellensegeinek: Kerd meg, hogy meseljen Kambodzsa kozlekedeserol:) Tuti ideggorcsot kap, mint Siem Riepben hajnal 3kor, amikor leuvoltotte a buszosember fejet. Komolyan, ilyennek meg nem lattam, pedig 16 ev nagy ido :) Korabbi igeretemhez hiven, most ejtenek nehany szot az itteni…..
Reggel kivittek minket a szigetrol longtail boattal, ahonnan a szokasos egyoras varakozas es vizumintezes utan minivannel tovabbmentunk a hatarhoz, ahol a masik oldalon szinten kb 2 orat kellett varakoznunk, amig visszaadtak az utleveleinket es kitalaltak, hogy ki-ki melyik busszal menjen tovabb…..
Mivel en a igen elfoglalt voltam a holland-magyar baratsag apolasaval, Zsuzsnak maradt a megtiszteltetes, hogy irjon e csodas helyrol :) Ime: Dondetrol en irok, mert Imola az ott toltott 5 napot a szobajaban elvezte a Savannakhetben rank ragadt fellabu, nehezhatizsakos hollandjaval. Igy ok ketten a…..
Barázdák Don Det fele feluton 2013.03.09 16:27:39
Persze a dolgok nem olyan egyszeruek, ugyhogy a Don Det fele meno 8 oras esti busz 9re ert be es csak fel9 kor lehetett ra jegyet venni. A lenyeg, hogy jutott hely, elhelyezkedtunk a fokent helyieket szallito buszon es azt remeltuk, hogy hajnali 4kor mar Don Deten ebredunk. Oh, draga…..
Barázdák Miert eppen Savannakhet? 2013.03.09 15:54:39
Vientianeben ismet osszefutottunk a franciaval, aki a fozopartnerem volt Luang Prabangban es nyakunkba vettuk a varost, hogy megtalaljuk a turista irodak altal kinalt legjobb es legolcsobb lehetoseget a del fele valo tovabbutazashoz. Szamunkra a 4000 szigetre 14 oras buszt es csonakot tartalmazo ut…..
Barázdák Utravalo 2013.02.10 18:38:09
Oke, ez az a bekezdes, amit utazas elott szoktak megosztani, de jobb kesobb, mint soha. Mig Zsuzs olvas, vagy szepeket almodik, addig en osszeszedtem, hogy mi is kell egy 2 honapos utazashoz Thaifoldre, Laoszba es Kambodzsaba. Konnyebb es olcsobb beszerezni a dolgokat Londonbol, de MOrol is lehet,…..
Barázdák Barna Mekong 2013.02.10 17:01:03
Mivel most tul meleg van es tul lustak vagyunk irni (meg ahhoz is lustak vagyunk, h begepeljuk, amit eddig papirra vetettunk) ime egy hosszu utazasunk termeke. Meg a Mekongon irtuk, mikor 2 napig slowboatoztunk. Szoke Agnes es Banki IStvan tanaraink oromere, egy hexameter tolem: Barna Mekong…..
Barázdák Mese a laosziak erejerol 2013.02.01 10:21:10
A Vientien fele vezeto ut ismet izgalmasra sikeredett, hiszen a laoszi ejszakai buszozasban meg nem volt tapasztalatunk. Itt nem a gyorsasag, hanem az utak minosege es a hatalmas szerpentinek zavartak meg almainkat. Mig a busz teteje jobbra, balra dolt velunk, Zsuzs csodalta a tajat (persze, mert…..
Eddigi alig 2 hetes azsiai utunknak ez volt a legszebb allomasa. Igaz, sok a turista es igencsak europai a varos, de rank fert mar egy kis udules. oke, azert a meleg viz itt is luxus volt, ami ugye a mi olcso szobankhoz csak elmeletileg jart. Miutan kipihentuk a hajoutat, bereltunk bicajt, es…..
Barázdák A hajout 2013.01.30 15:59:31
A Thaifold laoszi hatartol 2 napos hajout vezet Luang Prabangba, ami a kovetkezo allomasunk. Errol a turarol annyit kell tudni, hogy az elso nap 6 orat megyunk, ejszakara megallunk egy Mekong parti faluban, aztan a masodik nap 9 oran at megyunk tovabb. Az utikonyv figyelmeztet, hogy a kb 70…..
Barázdák Nagyregeny Chiang Mairol 2013.01.30 15:27:56
Kisebb elmaradasunkat probaljuk behozni es ime egy hosszabb bejegyzes, amit par ora alatt be is gepeltem, koszonhetoen egy ingyerlaptopnak (thx Geert for your laptop :) ). Miutan hajnali 6kor (reggel 8 helyett) finoman szolva kitessekeltek a VIP buszbol, elindultunk kaveert, atverekedve magunkat a…..
Barázdák VIP busz 2013.01.22 10:38:33
Az ejszakai buszert rengeteg penzt fizettunk, hogy kenyelmesen tudjunk aludni... A tobbi utas mar Bangkokban beszallt, es mar aludtak. Csak minket szedtek fel Ayutthaya-ban. Kaptunk is rogton ket helyet a vece mellett, aminek nem zarodott rendesen az ajtaja. Ez azzal jart, hogy menet kozben neha…..
Barázdák Az allomas 2013.01.22 10:27:55
Az allomas nem volt eppen bizalomgerlyeszto kornyezetben, ezt elore bocsatom. Sikerult is jegyet foglalnunk egy ejszakai VIP buszra, addig csak ropke 8 orat kellett elcsapnunk valahogy, igy elindultunk egy poros folduton, hogy majd akkor jol megebedelunk. A valsztott helyen mar a latvanyunkon…..
Barázdák Ayutthaya 2013.01.22 10:16:10
Kanchunaburi utan, gondoltuk, atbuszozunk egy napra Ayutthaya-ba, mert azt a tippet kaptuk, hogy ott szep romtemplomok vannak, nincs is messze es iranyban van eszaknak Chiang Mai fele, de ahogy a busz kikopott minket a varos palyaudvaran, ami egyben a thaifoldi helyi piacok reme is lehetne, ha azota…..
Barázdák Kanchunaburi 2013.01.22 09:52:19
Ket vagy harom nap bangkoki tartozkodas utan Kanchunaburinak vettuk az iranyt, ami egy kisvaros Bangkoktol ket oranyira nyugatra. Kanchunaburi nevezetessegei az Erawan vizesesek, ami egy majmok lakta, trekkingelesre kivaloan alkalmas 7 lepcsos nemzeti parkban talalhato; valamint a Kwai-folyon…..
Barázdák Zsuzsimo Azsiaban vol1. 2013.01.14 03:45:37
Szoval 7 es 6 ora repules utan megerkeztunk Muscaton keresztul Bangkokba. Egy ismerosom tanacsara az volt a legelso dolgom, hogy beleszippantottam a levegobe, jo melyen. Hat ilyen szmogot meg eletemben nem ereztem. Talan ezt a ritust nem a repteri parkoloban kellett volna megejtenem (bar azota mar…..
Megérkezett a tavasz, a jó idő és vele a jósok angol vendég a canal-menti étterembe és pubba, úgyhogy heti 5 néha 6 rohanós és fárasztó munkanap. De még mindig szeretem és élvezem. Vannak vendégek, akik eléggé megkedveltek. Na nem a perfekt angol tudásom miatt, hanem, mert…..
A régi nóta óta igencsak megváltozott a világ, így otthon a 8 óra munka inkább 12-14 óra volt, míg itt gyakran csupán 6-7.Gondolom sokan alapvetően jól informáltak vagytok és tudjátok hol dolgozom, de aki nem, annak íme: The Narrow Boat pub. Találtok képeket, de akinek nem elég,…..
Beérve Londonba az első utam a bátyám munkahelyéhez vezetett és meglepetten tapasztaltam, hogy mennyi mindenre emlékszem a városból. Végül is csak itt éltem fél évet valamikor réges régen.Sajnos nem a Caminós hátizsákkal érkeztem - mivel az nem az enyém volt és a tulajdonosa…..