Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kálci

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Készen vannak a végleges terveink. Nettó alapterület: 95 nm. :) Nappali: 24,35 nm  Konyha: 7,29 nm Speiz: 2,89 nm Közlekedő: 8,67 nm 4 szoba: 10,33 nm, 10,09 nm, 10,84 nm, 11,07 nm Zuhanyzós wc: 3,13 nm Kádas fürdő: 5,5 nm   Most tervezik rá a Mitsubishi Zubadan hőszivattyús fűtést.…..
2016. június 22 Aláírtuk a tervezési szerződést! Augusztus 1 a határidő :). Olyan nagyon izgatott vagyok. Közben telefonáltak Tiszaszigetről, hogy a telek átírásának eljárási díja 12600 Ft amit nekünk kellett volna fizetni, de az Önkormányzat ennek a felért is kifizeti!  Szóval ennyit az önerő…..
2016 június Ez a hónap arról szólt, hogy kitaláljuk, hogy milyen fűtést szeretnénk. Két variáció jött szóba. 1. A kondenzációs gázkazán padlófűtéssel és radiátorokkal a szobákban. Ez a verzió teljes mértékben bele van kalkulálva a 20 milliós költségvetésbe kivéve ugye a gáz bevezetését a…..
Amióta tudjuk, hogy egyszintesben kell gondolkodni azóta sok minden felmerült.  A legjobb tervet bemásolom. Leméretezve nincs pontosan. Én csináltam meg az alaprajzot Sweet Home 3D programmal. Ezzel egy gond van, hogy kevés a déli tető felülete. De ezt a következőkben leírom miért is…..
2016. május 30 Házhoz jött a kivitelező a teljes csapatával, hogy nekünk ne kelljen este 5-kor a fiúlat magunkkal cipelni.  Orsi és Imi átjöttek vigyázni rájuk, hogy nyugodtan tudjunk beszélgetni. Ez úton is millió puszi érte! Összességében lebeszéltek minket az emeletes házról, mert hogy a…..
2016. május 23 Ma délután telektulajdonosok lettünk. Az 1104 nm-es saroktelek lett a tulajdonunk Tiszasziget központjában. Az ingyen telekhez csak azok voltak a feltétek, hogy a gyerekek az ovit és az általános alsó tagozatát a helyi intézményekben végezzék, 10 évig ott kell élnünk és 4 éven…..
Inkább hagyjuk. Kb mint az OTP. Flegma, nagyképű. Maradunk az első kivitelezőnél. ..
2016. május 03 A bank két kivitelezőt ajánlott, akikkel meg van beszélve, hogy előfinanszírozzák az építkezést! Voltunk az első kivitelezőnél. Azt mondta, hogy előfinanszírozza az építkezést így tényleg nem kell egy fillér önerő sem. Felajánlotta, hogy épít nekünk egy 90 nm hasznos alapterületű…..
2016. április 25 Reggel 9-re mentünk Tiszaszigetre. Nagyon kedves a polgármester. Azonnal játékokat hozott az irodájába, mivel most is vittük a fiúkat magunkkal.  Felajánlott 5 telket, amiből választhatunk. Volt közel a központhoz, távolabb a központtól, 700-2600 nm-esek. A nagyon nagyról egyből…..
2016. április 21. Felhívtak a Takarékszövetkezetből, hogy az előzetes hitelbírálatunkkal minden rendben van. Kis felvilágosítás: Az van, hogy a CSOK 10 milliója csak akkor jár ha 3 gyerek megszületett ez eddig is világos volt de most szerdán sikerült felvilágosítani engem arról, hogy mivel csak…..
2016. április 9. Bementünk a bankba az előzetes hitelbírálat miatt. A fiúkat is vinni kellett, mert nem volt aki vigyázzon rájuk. Az iker babakocsival is gond nélkül bejutottam és volt hely ahova félretolhattam.  A gyerekek kaptak játékokat, papírt ceruzát. Nagyon kedves volt mindenki. Közben sok…..
2016. április 7. Amikor már kezdtük úgy érezni, hogy nem akar haladni a dolog és nem jelez vissza a település, akkor jött egy e-mail a banktól: A polgármester Úrtól kaptam meg az email címét. A CSOK-al és a kamattámogatott hitellel kapcsolatban szeretnék időpontot egyeztetni Önnel. Ha lenne…..
2016 március 5. Elkezdtem lelkesen e-mail-eket írogatni a településeknek. Mindenki kedvesen válaszolt! Március közepére kiderült, hogy van még telek Tiszaszigeten. Így nem is próbálkozunk máshol. Azt tűztük ki célul, hogy ott kérünk telket. Ki kellett tölteni egy rövid és egyszerű kérdőívet az…..
2016. március Elhatároztuk, hogy nem adjuk fel és megkérdezünk más bankokat is.  Hosszas utánajárás és utánaérdeklődés után úgy döntöttünk, hogy ha jönnek anyuék a fiúk névnapját megünnepelni akkor lesz időnk elmenni a Pillér takarékszövetkezet Szeged Honvéd téri fiókjába. Eljöttek anyuék már…..
2016. február Elmentünk érdeklődni az OTP-be a CSOK 10 + 10 után. Az ikreket anyuéknál hagytuk a nyugodt ügyintézés érdekében. Nagy izgalommal nekiindultunk Pécsnek. Leparkoltunk és bementünk a fiókba. Volt CSOK ügyintézés fül. Sorszámot húztunk. Vártunk. Egyik ablakhoz szólítottak minket!…..
Új szocpol meghirdetése! Valamikor 2015 decemberében felröppent egy hír, hogy új családi ház építéséhez a kormány ad 10 millió Ft szocpolt és ehhez 10 millió Ft kamat támogatott hitelt. Felcsillant a remény bennünk, hogy nem használt házban kell gondolkodnunk végre. Eddig csak a lakástakarék…..
Rántott karfiol Rakott karfiol Karfiolleves Karfiolpörkölt Karfiolrizs Dubarry szelet Karfiol tócsni Karfiol alapú pizza Karfiol krémleves Karfiolfasírt   Fotó..
Mit is írhatnék ehhez a recepthez?? Nagyon finom csupa csokoládé muffin. A receptet még középiskolásként próbáltam először és azonnal kedvenccé vált.  Hozzávalók: Száraz alapanyagok: 400 g liszt (BL55 búzafinomliszt) 1 csomag sütőpor 20 g (3 evőkanál) Holland kakaópor 200 g…..