Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bpelhos

0 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel eléggé tele van a sajtó a témával, visszakerestem, hogy pontosan hogy is ajánlottam figyelmükbe a helyet. Ezt írtam Toby-nak, a producernek, amikor kifejezetten az elmúlt korokat idéző helyet is kért, azaz nem a gasztronómiai érték volt a lényeg, hanem egy olyan hely, ami…..
Azt nem állíthatom, hogy sosem volt a kezemben ezekből a kis sárga építőelemecskékből, ámde nekem konkrétan sosem volt Legóm. Eszembe sem jutott, hogy én ilyesmivel szeretnék játszani, jól megvoltam a matchboxaimmal. De még mielőtt túl személyesre fordulna, rátérek a tárgyra: jobb is, hogy…..
bpelhos 2014.02.09 23:25:36
@REMY: leirtam masol is, ide is bemasolom.

Egy 5,5 es egy 8 evessel neztem meg ma 3d-ben. Nekem nem tetszett a film, de nem a szinkron miatt.
Egymast kovetik a porgos jelenetek, a gyerekek csak kapkodtak a fejuket. Lego City-bol Vadnyugatra, aztan egy "osszevissza" orszagba... es igy tovabb.
Aztan a vegen osszeall a kep, de az mar keso.
A gyerekek egyszeruen nem tudtak elmondani, hogy mirol szolt a film, mi tetszett benne.
3D effekt nincs benne, semmi nem akart "kijonni a kepbol", csak a focim betui a vegen.
90 perc reklamfilm.
Irom ezt Lego rajongokent.
Fotó: BKK Néhány napja a Szerencsi Válasz nyomán az Urbanistán is megjelent, hogy hibásan írták az egyik település nevét a Rákóczi téri metrómegállón, ráadásul öles betűkkel, betonba. Nos mint kiderült, tévedtünk: nem Tiszavasvári nevének végéről maradt le az i betű,…..
bpelhos 2013.12.11 19:58:01
@aeidennis: És most visszaolvasva, tulajdonképpen a legelső kommentben ott volt a válasz: Batizvasvári, volt neki teljes neve is.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Batizvasvári

( U.i.: Jól elbeszélgetek itt magammal :)
bpelhos 2013.12.11 21:50:34
@adamjanos: Valóban az a fránya 34. oldal elkerülte a magyar szöveget szerkesztő figyelmét, csak az alsó összefoglalóban jelenik meg a Kemény név (aki az 1662-ben elhunyt Kelemen János fejedelem felesége lehet). Emiatt én is egybeolvastam őket.

Tehát akkor nem volt Batizvasvári Rákóczi birtok (mert Kemény birtok volt), ez alapján.
Akkor lehet elölről kezdeni a nyomozást :)

Tiszavasvár neve egyedül a magyar fordítás ALJÁN, az összefoglalóban jelenik meg. Ha az itt felsorolt településeket összevetem a teljes szöveggel, akkor Tivadar neve helyett szerepel a végső felsorolásban Tiszavasvár.
Az eredeti szövegnek ezen a részén (19. oldal) én nem látok Vasvárra utaló írást, de lehet, hogy a cirkalmas latin betűk kifognak rajtam.
Vagy egyszerű szövegszerkesztői hiba lenne, a magyar szöveg összefoglalójába került elírás?
bpelhos 2013.12.13 13:54:59
@bioLarzen: Egy jó összefoglaló a vasas nevekről:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=22440833&t=9041441

Eszerint vagy királyi vasraktár volt vagy vaskereskedelem folyt a településen vagy vasércet olvasztottak hutákban vagy csak pl. a szláv Vaso személynévből, aminek aztán nincs köze a vashoz.
A Neston magyar rádiócsatorna és a Volvo készített kettő mixet futáshoz. Az elsőt itt tudjátok meghallgatni, a másodikat pedig itt. Én a másodikat végeztem ki, egy órás volt, klassz. Eredetileg Szasza küldte a linket, kösz, Norbi!..
Először is elképesztően szép ez a kép. Olyan mintha egy szövetmetszet lenne mikroszkóp alatt. Vagy mintha egy csip volna. Esetleg egy metszet egy robot szövetéből. Pedig valójában Amszterdam egy részlete látható a képen, a színek pedig a korukat jelzik. A térképen egy…..
bpelhos 2013.10.09 12:40:21
@schmittpál: Miért ingyenes a Corine? Ha igen, kitől lehet elkérni?
(Jöhet privátba is a válasz, ne zavarjuk meg itt az örömködést a holland térképeken.)
Rengeteg pályázat érkezett a MOL felhívására, amelyben két bringást kerestek, akik augusztusban hajlandók bejárni Magyarországot a MOL költségén. A játékra egy rövid bemutatkozó videóval és szöveggel lehetett jelentkezni, majd a 10 legtöbb közönségszavazatot kapó pályázó…..
Mi is a HTPC? A HTPC tulajdonképpen egy házimozis számítógép, amit kimondottan szórakozásra használnak, leginkább a nagyképernyős LCD tévékre kötve a nappalikban. Tipikusan filmek, videók, képek, rádió, internetezésre használt eszköz, amelyet igény szerint játékra is…..
Belsőség Heti merítés 2013.06.16 12:01:38
A legFIATabb Zaszti Az autót 2010-ben vettem első autónak, vezetni már tudtam csak elegem volt a fatertól vagy mutertól kölcsönkérni az autót mikor asszonypajtáshoz kellett menni (50 km egy irányba mit ne mondjak... de már nincs meg :D). Ezért egy jelentéktelen mennyiségű…..
A mai poszt alighanem kavar majd némi vihart, de a történet érdekes, és a belőle következő morális kérdéseket majd alighanem alaposan kivesézitek. Noha Angliában és Norvégiában játszódik, szerintem ez a legkevésbé érdekes része. Jöjjön tehát Zoltán története! „Most…..
Ha valaki látta a Suszter Baka Szabó Kém című filmet, bepillantást kaphatott a titkosszolgálatok működésébe még a egy másik technikai szinten lévő világban. Mára azonban a már a pontos információk korában el engedhetetlen, hogy tudjuk, éppen ki hol van, vagy éppen mi hol…..
bpelhos 2013.05.25 15:44:31
@Ken Adams79: Én csak a pontosságra kérdeztem rá, nem az energiafogyasztásra. Az pedig nem függ a várostól vagy pusztától. (Illetve városban rosszabb a pontosság, kevesebb műholdat lát a házak között, mielőtt valaki emiatt belémköt.) AGPS pedig nem javítja a pontosságot, csak az indítási idejét rövidíti le a GPS-nek.

Azért rugózok ezen a kérdésen, mert kínai oldalakon árulnak olyan (gagyi) kütyüt amiből kispórolják a GPS-t és csak a GSM cellákra alapozva próbálja meghatározni a koordinátádat.
Eddig azt hittem, hogy mindegy, a szobai autóverseny milyen autókkal megy. A játék, a vetélkedés és a küzdelem a lényeg, nemde?. A szerkesztőségünkben már nagyon komoly darabok is megfordultak a műfajból, sőt, talán túl komolyak is. A gyerekek nem tudják igazán értékelni,…..
A lakásban van egy raklapnyi informatikai eszköz, tv, számítógép, okostelefon, laptop, netán tablet is. És WiFi. A tv meg vagy smart, vagy nem. Ja és van digitális videorecorder is. Mert a dvr jó. És van külső winchester, meg esetleg egy a dvr előtt beszerzett felvevő (video, vagy…..
bpelhos 2012.07.26 22:56:11
@Martian: Raspberry Pi, kb. 10 ezer Ft, akkora mint egy pénztárca.
Persze kell hozzá SD kártya, microUSB (pl. telefon) töltő, távirányító (de egy egér is megteszi, csak vicces használni), és pár óra bütykölés, míg életrekel (pl. Raspbmc).
Vagy bemész az első Media Markt-ba és megveszed a legkisebbet ilyen cuccot 20 ezerért.
Egykori kollégám mondása, „hogy csak a káröröm az igazi öröm, mert nincs benne irigység.” Ennek ellenére nem szép dolog, még ha nehéz is önuralmat gyakorolva tárgyilagosan szemlélni azt, hogy valaki Hummerrel megy a balatonakarattyai jégre és az beszakad alatta.  A…..
bpelhos 2012.02.07 12:59:52
Zorg a Rettenetes hívta fel a figyelmem az alábbi Bombahíres hírre (Az Ozeki.hu közlényét itt olvashatjátok): Szombat éjjel számos weboldalon megjelent a mobilkommunikációs szoftverek fejlesztésével foglalkozó Ozeki Informatikai Kft. valamennyi termékének forráskódja. A cég…..
Amiért nem rendelkezhetünk teljesen szabadon magánnyugdíjvagyonunk felett, ez a pénz már nem is a magántulajdonunk? (Fotó: Huszti István/Index) Az InfoRádióban Rogán Antal – a kormánypárti politikusok közül gyakorlatilag elsőként – kísérletet tett rá, hogy ne…..
bpelhos 2010.12.10 13:24:55
@Joooe: Bazz, de ennyi jár neki?

Munkáltató szuperbruttóból kiindulva 60% adó + TB + nyugdíj. Ezt jó eséllyel el is költöd ahol 25% áfa. Plusz manapság már mindenen állami "szolgáltatáson" illeték van.

Vagyis neked a kitermelt pénzedből marad mondjuk a 30%-a. Tehát ha Te 100 ezer Forint értékben termelsz pl. a kapálásoddal, akkor abból 70 ezer elmegy a működtető rendszerre.

Értem én, hogy kell pénz az államnak, na de ennyi? És pont ez amit MAGÁNnyugdíjnak hívunk?
bpelhos 2010.12.10 18:05:14
@Joooe:
Az SZJA csökkentés eredményeképpen a mai kb. 70-ről lemegy 60%-ra az állami elvonás INNENTŐL. (Ez amúgy ok, de ettől nem indul be a gazdaság, nem lesz több munkahely, csak szólok, ne legyenek hiú ábrándjaink.)
De ezzel az lenne párban, hogy akkor INNENTŐL a 8,5% magánnyugdíj utalás megszűnik és megy helyette a közösbe és ez lesz mondjuk a "reformadó".

A legszomorúbb számomra az, hogy ennyi elvonásból és államosításból lehetne értelmes országot is építeni, de erre nem látni semmi tervet (rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata, MÁV bezárás ÉS/VAGY MÁV-Volán összehangolás, önkormányzatok összevonása ...)
Előjáték: úgy másfél éve döntöttem el, hogy én bizony soha többet nem fogok magammal cipelni laptopnak álcázott betontéglákat. Azóta keresem a jó és a még jobb választást a netbookok között... Egy MSI Wind és egy új Macbook Air Mint korábban is írtam, számomra…..
A sors furcsa fintora talán, hogy éppen ma, mikor azokra emlékezünk, akik nincsenek már velünk, hogy éppen ma, mikor elég rossz egy kicsit a gyertyalángba mélázva a múltba nézni, éppen ma, pár perccel ezelőtt kaptam a hírt, hogy eggyel többen vannak ők, akik legalább ilyenkor…..
bpelhos 2010.11.02 08:28:56
@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
Egyetértek, sajnos.
Fót Veresegyház között járok gyakran, mindig elkap a hév, hogy milyen jó lenne itt egy pár százezres youngtimer kabrióval haladni a fejem felett összeérő fák alatt.

De aztán elhaladok egy halálos baleset mellett, mint ahogy ez kb. 2 hete történt, ahol egy youngtimer (talán pont ez?) fekszik az árokban, másnap mécsesek a helyén... És olvasom a hírekben, hogy a vétlen autós meghalt.
Ilyenkor beülök a másfél tonnás, soklégzsákos újautóba és lemondok a jókedvű autózásról.
bpelhos 2010.11.02 11:15:14
@fynndafrail: Ez volt az eset? Fót-Csomád?
www.mno.hu/portal/738971
Ha nem ez az első napod az interneten és érdekel a fotózás akkor valószínűleg találkoztál már a Fortepan.huval. Ha nem akkor itt az ideje, hogy megnézd. Röviden: A Fortepan egy nemlétező archívum. Nevét a váci Forte gyártól kölcsönözte, a háború után így hívták a…..
Sokan mondják nekünk, hogy jó ez a Google Docs, de azért még nem képes mindenre, amire a Microsoft Word. Nos nekik teljesen igazuk van, például szép színes kiadványok készítésére nem alkalmas a Google Docs, erre sokkal jobb a Word. A kérdés, hogy a cégedben tényleg napi nyolc…..
Itt az ideje, hogy beszámoljunk arról, mit fejlesztünk éppen a SimplyPad Növekvő csomagjához. Íme.Minden vállalkozás életében az ügyfelek, a vásárlók a legfontosabbak. A vállalkozás informatikai rendszerének is igazodnia kell ehhez: hatékony eszközökre van szükség az…..