Regisztráció Blogot indítok
Adatok
böbi

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A klasszikus receptet követően a TV2 az RTL után megy, és a "ha náluk sikeres valami, akkor majd nálunk is az lesz" elvet meglovagolva ők is belevágnak egy olyan műsorba, ami a konkurenciánál jól ment, ezúttal a főzőcskézős tematikát választva. Az RTL Konyhafőnökében…..
Timelord A pesti nagy árvíz, 1838 2013.04.01 08:15:00
Az 1838-as pesti árvíz egyike azon történelmi eseményeknek, melyek népünk kollektív emlékezetében is megőrződött. Ki ne emlékeznék a jégtorlasz bátor felrobbantására,  vagy arra, hogyan segített az ifjú és igen jóképű Kárpáthy Zoltán Wesselényinek, hogyan mentették…..
Nagyon vicces az, amikor egy egyértelmű poénvideót benéznek a hírszerkesztők, mint ahogy a Tv2 reggeli Tények című műsorában is sikerült. A Tv2 tálalásában a hír az, hogy Matt Damon addig nem használ WC-t, míg mindenkinek  (mármint a Föld összes lakójának) nem jut friss…..
böbi 2013.02.14 10:49:41
@Ronald: beszarok mennyit röhögtem ezen a kommentem, you made my day :D
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
Subba A nagy taxi teszt 2012.12.22 00:40:20
A jó ég tudja mi történik a városban, hogy ennyire kevés a taxi, de nyilván részeg burzsuj geci vagyok, és minek megyek bármerre. DE HA AKARNÉK SE TUDNÉK, mert: Taxi 2000: Nem veszik fel 5 percig, majd felveszik 10-12 percet igérnek (mindig), 12 perc múlva visszahívnak, hogy nem…..
Sajnos az a nagy büdös helyzet, kedves ellenzéki politikusok, fotelközgazdászok, önjelölt szegényemberek, hogy elegem van belőletek. Elegem van abból, hogy nektek semmi se drága, amíg máséból kell osztogatni - és ismét az én kőkeményen megkeresett pénzemre ácsingóztok, hogy…..
böbi 2012.12.21 21:22:25
Szia Tibi,
köszönöm hogy felhoztad és így megfogalmaztad a témát.
A poszt sugallata alapján én 'gazdagnak' számítok, de ahonnan ezt elértem az nem mindenkinek sikerült volna. Vért hugyoztam kábé. Viszont ennyi befektetett energiával más élethelyzetű ember is kellemes pozíciót érhet el, bár tudom ez ma nem divat, hogy keményen odategyük magunkat valamiért. Könnyebb kérni és felháborodni. Nem tudomást venni arról hogy válság van és neadjisten nem alanyi jogon jár mindenkinek egy lakás vagy egy autó.
A választásokat sem sajnos én döntöm el, hanem azok akiknél a demagógia betalál. Persze azt szintén divat nem felfogni, hogy olyan megoldás nincs, ami mindenkinek és mindig kedvezni fog, hiszen nem így működik a rendszer (i.e. a demokrácia)
Érdekes hozzám senki sem jött oda kb 2002-től 2010 végéig, hogy mennyire sajnáljuk, hogy a bruttó fizetésed (világéletemben hófehér módon foglalkoztattak) felét kapod csak meg és ne szomorkodj. Persze 2011-től, amikor pofátlan *eciként már a fizetésem 2/3-át meg mertem kapni és mondjuk emiatt a nettóm növekménye hatszámjegyű volt, akkor persze 'ellenség' lettem. Hozzáteszem, hogy az angoloknál kb szintén ez a 2/3 jön ki, akkor most hogy is van ez?
Biztos hogy az új rendszer a szemét igazságtalan és az még véletlenül sem fordulhat elő, hogy az előtte 8 évben volt valami sunnyogás?
Akik meg azért nyekeregnek, hogy miért nem jó magasak a 'gazdagok' szja kulcsai, annak ajánlom hogy nézegesse az effektív szja terheléseket (amit ténylegesen az összes bevallott jövedelemre adóként megfizettek) a korábbi években.
Olyan finomságokról már nem is beszélek (jónéhány cikk található róla), hogy képtelenség az én nyugdíjaskoromban majd az, hogy az eltörölt járulékplafon (kb éves 8m) feletti részre is megfizetetett nyugdíjjárulékomnak megfelelő arányos nyugdíjszolgáltatást kaphassak, vagy akkor itt ez egy második szopatás legyen, mert 'gazdag' vagyok.
Új divat terjed Csehországban a romák közt: egyre több video kerül fel a megosztókra, amelyen kisebb-nagyobb csoportok ököllel, botokkal, rúgásokkal egymásnak esnek. A rendőrség egyelőre tehetetlen, de a jelenség már évek óta jelen van fiatal futballhuligánok között is. A…..
böbi 2012.09.14 18:52:17
@Csehszlovák Kém: eddig a posztig olvas(gat)tam a blogodat.

az meg hogy a saját olvasóidat írott szöveg és videó értelmezésére alkalmatlannak tartod az kritikán aluli.

járj inkább blogolás helyett heti rendszerességgel lobotómiára, jót tenne.
A mai poszt felvezetőjét azzal kell kezdenem, hogy soha nem hittem a sztereotípiákban és az általánosításokban, mert minden ember sorsa más és más. Számomra az előítéletekkel a harcot sikeresen felvevő Dániel írása is ezt támasztja alá – hogy miért, az rögtön…..
böbi 2012.09.06 12:38:16
@padlas: szerintem már megállt. legalábbis remélem.
böbi 2012.09.07 02:41:27
@padlas: az első kommented utolsó bekezdése miatt írtam, amit írtam. mivel a reagálásod az említett bekezdés gondolatait már nem tartalmazza, azzal így teljesen egyetértek.

mely gondolatok voltak ezek:

"...most a cigányokon van a sor": ez kicsit erős, senki nem küld senkit haláltáborba, az egy adott történelmi szituáció szülötte volt, mely szerintem soha többet nem fordulhat elő (2x nem léphetünk ugyanabba a folyóba)
"...együttműködnénk, vagy integrálni próbálnánk a kisebbségeinket": integrálhatatlan és nem működik együtt a 70-90%-uk, ők is próbálkozhatnának végre ahelyett hogy csak a jogaikat ismernék
"...és még hátrányosabb helyzetbe hozzuk őket.": szerintem meg magukat, csak hát ezt elég fájdalmas lenne nekik belátni

végül, mielőtt félreértenéd én is annak örülnék, ha megoldódna az egymás mellett élés, mert ha nem foglalkozunk a helyzettel a súlyánál fogva akkor hosszab távon mindkét félnek több kellemetlenséggel fog járni a változás. a változás pedig biztosan be fog következni, hiszen a jelenlegi tendenciák extrapolálása egy bizonyosan fenntarthatatlan társadalmi berendezkedéshez vezet a jövőben és ebben gondolom egyetértünk.
böbi 2012.09.07 14:00:32
@padlas: nem tagadom, hogy a közbeszédben cigányellenesség tapasztalható, de láni kéne, hogy a jelenség nem ok hanem okozat. most az hogy javít vagy ront a helyzeten szerintem olyan mintha azt mondanád az orvosodnak, hogy doki ne rontsd már a helyzemet mindenféle diagnózisok felállításával, mert ezzel csak azt sulykolod eredendően beteg vagyok és ezzel keresztbeteszel a gyógyulásomnak. struccpolitika. sajnos összetett problémákat nem lehet úgy megoldani (és mégegyszer jelzem alapvetően optimista vagyok a konfliktusmentes együttéléssel kapcsolatban, de ez csak generációk múlva történhet meg), hogy mindig csak pc vagy.
ha úgy tetszik nem mondom azt hogy 'eredendően rosszak', de azt igen, hogy a jelenlegi társadalomfelfogásuk erősen eltér a miénktől. nem úgy tűnik hogy kompatibilisek lennénk. persze mondd azt, hogy de, szíved joga. ha emiatt xenofóbozni szeretnél akkor lásd az előző zárójeles részt, amit egyébként tényleg úgy is gondolok.

egyelőre csak a saját 33 évem statisztikája van meg :) illetve tudod jól, hogy hivatalos statisztikák jelenleg a szőnyeg alá seprős hozzáállás miatt nincsenek, tehát ha ilyenek után kutakodnék akkor rasszista lennék az első másodperctől kezdve. talán egy érdekesség hogy egyszer voltam Baracskán, kihallgattunk valakit, tehát ott is tudtam (megint csak nem hivatalos) statisztikázni...

"...magyar iskolarendszer felerősíti az otthonról hozott különbségeket. Tehát nem elég, hogy valaki hátrányos helyzetbe születik, az iskolarendszer csak fokozza a lemaradását.": ez nekem azt jelenti, hogy ha egy cigány gyerek látogatja a magyar iskolarendszert, akkor nagyobb lemaradásba kerül mintha egyáltalán nem járna iskolába. másrészről gondolom, hogy az összes magyar pedagógus szántszándékkal azon fáradozik hogy a cigányok jól lemaradjanak. a pedagógusok már csak ilyenek.

a történelmi szituációs gondolatommal egyáltalán nem kifogást akartam keresni, hanem inkább egy objektív keretbe ágyazni az egészet. azzal is egyetértek (nem is állítottam az ellenkezőjét) hogy ehhez a mi együttműködésünk is kellett. amit nem fejtettem ki, hogy szerintem egy fontos (a sok közül) tényező volt például az elvesztett vh utáni össznemzeti frusztráció. szerintem klasszikus fegyvernemekkel vívott vh hatalmas (többtíz, többszáz millió) emberáldozatokkal már nem lesz a történelemben. így egy ilyet követő frusztráció sem fog már abban a formájában előfordulni, mint az első vh után. kellett az is hogy egy világgazdasági újrafelosztásért zajló hatalmi harc és ennek a nemzetpolitikában hasznosított hívószavával (nem írom le ide) embertömegeket lehessen befolyásolni. ez sem lehetséges már többé szerintem.
ez csak kettő dolog volt, amit említettem, ilyenekre gondoltam.

"...Magyarország 1920-ban vezette be a numerus clausust, hogyan lehet azt állítani, hogy a mi hozzáállásunk a kisebbségek felé nem volt ellenséges. De egyébként még ha le is próbálnád tagadni": én az elejétől fogva csak a cigányság mai helyzetéről kommenteltem, korábbi évekre nem utaltam semmilyen szinten
A távol-keleti ország számomra mindig meglehetősen ellentmondásosnak tűnt. Vonz a kultúra, a gasztronómia, taszítanak ugyanakkor a merevnek tűnő viszonyok és a helyhiány. G. szerencsésebb, mint én, hiszen neki megadatott, hogy mindezt saját tapasztalatai alapján döntse el.…..
böbi 2012.09.04 19:33:11
Nagyon tetszett a poszt, köszönöm. Illetve +1 fő bejelentkezett a Korea poszt várólistára :)

Ha valakit még mélyebben érdekel a japán lélek/gondolkozás, van rá egy nagyszerű könyv (
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=nindzsak&ID=80686) amit gyerekkoromban ronggyá olvastam és annak ellenére hogy a (a címéből fakadóan is) a nindzsákra fókuszál, nagyon jó jellemrajzot ad a japánokról. Kedvcsinálónak az egyik kedvencem, hogy miért tartottak apró porcelánpalotákban tücsökcsaládokat a tehetősebb japán családok és mire is használták a serkentőporral bekent tücsköket... :D
böbi 2012.09.06 15:05:57
@Rozgonyi Tivadar: Szia Tivadar, én vagyok a "nindzsakönyves" :)

Mit szólnál hozzá, ha legközelebb elolvasol egy könyvet és utána minősíted ? Az Egri csillagok sem egy asztrológiai értekezés ;)

Ha érdekel (kétlem) akkor a könyv nem isteníti őket, hanem az adott történelmi korba ágyazott szerepüket fejti ki, vagyis hogy bérgyilkosok voltak. Azért hogy ezt árnyaltan tehesse meg a szerző, kénytelen volt a japán történelmet is kellően megvilágítani, amihez a szamuráj életutat, Szun Cu-tól a A háború művészeté-t, a korabeli japán társadalom berendezkedését és sok egyéb érdekességet is felhasznált.

...majd elfelejtem, egy szóval sem mondtam hogy japánszakértő lennék
Nem kényszerből, hanem tanácstalanság miatt indult neki Angliának Anna, aki ma már egy londoni egyetemre jár, miközben dolgozik és sportol is. Közben pedig büszke a magyarságára. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com címre és amint tudok,…..
böbi 2012.09.05 09:12:14
@think different: az igazi angol társalgáshoz kapcsolódó hsz-eddel (cockney-s) nagyon egyetértek

sokan már a pontos szintekkel sincsenek teljesen tisztában. szerintem a közép és felsőfok után jön a tárgyalóképes, az anyanyelvi és végül az hogy valójában kint élő 'brit' vagy. egy tárgyalóképes (amilyennek magamat is tartom) bármit el tud mondani/levezényelni a saját szakmájában, de amikor mindennapi élet kerül szóba akkor sokszor meg van fogva. még az anyanyelvit is érhetik meglepetések, de persze sokkal kevesebbszer.

én egy angol csapatban (8 fő) dolgozom de fizikálisan pesten vagyok viszont 2 havonta egy hetet 'együtt-van-a-csapat-demonstrálok' kinnt. mindannyian adóval foglalkozunk, tehát agyilag csípem a csapatot. nem is itt van a baj, hanem amikor elindul a nem munkával kapcsolatos chat, akkor tényleg jobban kell kaparni a 100%-osan (minden jelentésárnyalatot tartalmazó) megértett mondatok után és pusztán az eltérő kulturális/neveltetési közeg miatt sokszor csak az utalást értem fonetikusan, de hogy mire utalt azt nem. például az elején az ősbrit kolléga kajánul kérdezgette a walesit hogy volt-e (a kérdező szerint költséges) királynős hétvégi eseményen én meg nem értettem mi ebben a pláne. ma már tudom hogy a walesi srác enyhén royalista és mivel tetszik a minőségi irónia ezért ma már sírva röhögök amikor hallom ezeket a kérdéseket (mert az ősbrit srác nagy színész is lehetne egyébként)
vagy az hogy ki hova járt suliba, őket szintén nem fogja érdekelni a magyarázkodásom, hogy a gyöngyösi gimi milyen fasza hely volt

ehhez kapcsolódóan azt vettem észre hogy alapból kedvesek a külföldivel, de mindenki csak egy egyen 'érdeklődés-csomagot' kap (ld Harcosok klubjában az elején a repülős jelenet) utána meg kifújt a dolog és valójában soha nem leszel brit, egy picit a szemükben mindig is 'cigány' maradsz. (itt most nem akartam rasszista lenni, de így legalább mindenki érti miről beszélek) ha ezt elfogadod akkor valójában teljesen szerethetőek a kis hülyeségeikkel együtt, ami minden népnek van természetesen.
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
böbi 2012.09.05 01:25:15
Köszönöm Mindenkinek! (legfőképp Háry Norbertnek)
:)
bár elvett néhány órát az életemből de nagyon tanulságos korrajzot kaptam a kommentekből. amik megmaradtak (nem fontossági sorrendben):
-Jolika néni, aki rottweilereket megszégyenítő harciassággal erőltette rá akaratát látszólag ártatlan formában azokra akik máshogy merészeltek megközelíteni egy kérdést, mint ő
-multikulti problémakör elkerülhetetlen felbukkanása és azok általi dicsőítése, akik nem is értik a probléma valós mibenlétét (aki egy cégnél dolgozik multikulti (mint én is), pont nem az árnyoldalát látja)
-a mottó szerintem is egy tipikus bulvárellenzéki, pont olyan mint a milkások (sic!), csak akkor lenne elfogadható ha fel is vállalná a valós céljait a blogtulaj, de addig nem passzol...
-érdekes volt látni hogy még egy ilyen helyen is ami nem klasszikus közéleti témával (értsd bűncselekmény, politika, celebek, stb) foglalkozik - amihez mindenki úgy érzi képes hozzászólni - hanem az élet második legfontosabb döntéséről (első a család) szól, ott is mennyi szövegértelmezésileg csökkent képességű ember posztol kommentel
-a grafológus aki vagy 50 (nem számoltam) kommenten keresztül védte az igazát
-köszönet az oknyomozók munkájának, nélkülük kimerült volna a poszt az 'ennyi pénzt egy ember nem kereshet - fikázók' és 'hajrá norbi mi kitartunk melletted - hívők' tábor torzsalkodásában
-tényleg, nem is értem miért kell emberfeletti teljesítményként tekinteni a leírtakra: sok pénzt keres valaki sok munkával... számomra az akire fel tudok tekinteni a mentős és a tűzoltó
-2x kacarásztam percekig az egyik a 'mums little helper' illetve hogy Gárdonyit/Jókait is lehet értelmezni úgy, mint az első kamu posztírókat (ez utóbbiban néhányan nem a poént látták meg, pedig ezzel a találó párhuzammal egyáltalán nem az írói érdemeik csökkentek)
-jó volt olvasni a törzskommentelők tartalmas, józan hangvételű hsz-eit (valahol a 800. komment környékén) a menésről/maradásról
Az igazságügyi szakértőket egymás után hallgatta meg a Budapest Környéki Törvényszék a július eleji tárgyalásokon. Pénteken a kislétai, 2009. augusztus harmadiki gyilkosság részletei kerültek szóba. Kiss Árpád és Pető Zsolt arról faggatták az igazságügyi szakértőket,…..
Ahogy gyűlnek a játékok a Heti retro rovatban, úgy tudok egyre többször megspórolni hosszas eredettörténeteket. Így van ez most is, a legutóbb a rovatba beszavazott UFO-val. A játékot ugyanis az a Julian Gollop készítette, aki a Laser Squadot is, amiről pedig már volt egy posztunk…..
böbi 2012.06.16 08:18:57
Az 1et nagyon eltalálták. Ha összevetjük a kor fejlettségi szintjét, azt hogy akkoriban még nem volt annyira fikázós a gamer közösség mint ma és egyéb dolgokat, akkor szerintem ezt az időzítést nehéz lesz még egyszer egy játéknak összehoznia. Egyszerű példánál maradva a Csillagok háborúját tudnám felhozni.
Én alapvetően az 1et toltam, a 2őn azt éreztem, hogy csak vesztegetik az időmet alapvetően ugyanazért a 'katarzisért' mint az elődben, tehát direkt végig sem vittem, mert láttam hogy egy erőltetett izzadságszagú folytatás.
Néhány gondolat az 1ről:
- szerintem nagyon is lehetett 'kommandósan' csatázni vagyis taktikusan (ie nem veszett el ez a véna a Laser Squadból), egymást fedezve gyakni. Persze fejlettebb szinten a hatékonyságot másfajta értelemben lehetett művelni: ufót lékelni majd főnökhülyítéssel kezdeni, akit letolt gatyával (értsd fegyver nélkül) sétáltattam a hajóján belül, persze hogy a beosztottak némelyike magától hülyült meg és ilyenkor már sokkal élvezetesebb volt benyitni egy olyan űrhajóba, ahol már megy a party.
- a destruktivitási hajlamát is kiélhette bőven az ember ha akarta. pl milyen élvezetes egy könnyűszerkezetes házat úgy átkutatni, hogy első lépésként gránáttal letépem a tetejét majd beeresztek direkt erre a célra tartogatott őskövület lángolós rakétát (elfelejtettem a nevét) és nézem ahogy az égő alien próbál kultúráltan szórakozni. Vagy például érdemes megnézni hány alien tojik be amikor (ha jól emlékszem) 100 gránátot egy körre időzítve eldobálsz és jön a tüzijáték :). Vagy milyen jó feszültséglevezetés amikor az ember porig rombol egy háromszintes komplett áruházat.
- Baráti társasággal is remekül el lehetett szórakozni, hogy a katonák nevét átírtuk a jelenlévőkre, vagy akár családi, munkahelyi (bocsánat: iskolai) jó- és rosszarcokra
- Szerintem a katonák képességbeli túlcsordulása nem is klasszikus bug, hiszen magyarázható azzal, hogy valaki aki már szupermeni szinten többszörösére képes egy átlagember teljesítményének az egyszercsak bekattan és átmegy ropiba
- Arányaiban a plazmafegyverek nem voltak annyival hatásosabbak, mint a jó öreg lézerpuska, amit hamar ki lehetett fejleszteni és lehetett vele menni szinte a legvégéig (meg nem evett semmi E115-öt)
- A pénzt szerencsére könnyen lehetett termelni azzal hogy az ember allien alloyt gyártott majd abból pedig personal armourt (elküldtem Matolcsynak is a tippet hátha ezzel leszünk újból Európa istenei). Aki E115-öt adott el, azt közmunkára ítéltem volna :)
- E115 gyűjtésre persze a saját bázis megtámadtatása volt a legcélravezetőbb, de mivel ez nem sűrű fordult elő jó móka volt még a hajókat nem egyből lelőni, hanem követni őket és így (persze visszatöltögetéssel) előfordulhatott hogy az ember úgy támadjon rájuk, hogy a reaktorjuk ép és épp szamócát szednek amikor ólmot (értsd lézer) kapnak a fejükbe
- Végül egy trükk (nem bug) amit még nem láttam sok helyen leírva én is véletlenül jöttem rá: ha hagyjuk hogy egy chryssalid egy civilt/saját embert bezombítson és ugyabban a körben először meghülyítjük, majd finoman lelőjük róla a husit, akkor onnantól kezdve kapunk állandóra egy chryssalid katonát aki ultramaratont is lefut körönként a kedvünkért de persze csapnivalóan céloz. Mondanom sem kell hogy remek szórakozás velük kergetni az ellent :)
Meghökkentő, azaz meghökkentően vicces fotókat csinált egy készülő luxusüzlet kirakatáról Belső Elhárítás, a Nincs irgalom blogba. Nézzék meg, olyan, mint egy felvillanyozó húsipari műalkotás...
böbi 2007.10.31 12:25:27