Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Füle S.

92 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor ott fekszel vérző fejjel a langyos aszfalton, és érted jön vijjogva a mentő, rohadtul mindegy, kinek volt igaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Megalakult a Fidesz kis kerékpáros frakciója a párt nagy parlamenti képviselőcsoportján belül. Az alakulásról szóló bejelentést a Hősök terén tette meg Simicskó István sportügyi államtitkár. A kerékpáros csoport létrehozásának ötletétől a jelek szerint olyan gyorsan…..
Az újpesti hardcore kerékpárosok olvadoztak a gyönyörtől, amikor néhány napja megpillantották a kerületben frissen megnyitott Tarzan park bejáratánál a biciklitárolók erdejét. Megítélésük szerint a kerületi beruházásból épült játszópark leckét adott egész Budapestnek,…..
Tizennyolc év autózás után bringára ült. Milyen a másik oldal? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Füle S. 2013.06.05 10:42:58
@Jossarian: Mi van, nincs pénzed biciklire?
:)
Ez a blog szépen lassan elérte a lehetősége határait. Nagy bánatunkra csak a provokatív írásokkal sikerült az olvasókat bevonni a kommunikációba, ezért kipróbáltunk egy újabb kommunikációs felületet, a Facebookot. Miért jó a Facebook? Mert aki regisztrált felhasználó és…..
Bár már nagyon unom, de nem lehet elég gyakran elmondani: A járdán kerékpározás életveszélyes! Pár perce, a központban kerékpározva, láttam egy majdnem szörnyűséget. Nem sok híja volt... Egy gondos anyuka kerékpározott a Bajcsyn befelé, a járdán. Hátul jó minőségű…..
Megosztjuk az üzenetet: "2013. május 9-én délben ellopták a lányom KTM Chicago narancssárga biciklijét a Török Ignác Gimnázium elől! Levágták a lakatot. A sárhányóján sárga biciklis (1m oldaltávolság) matrica van, a kormányon fehér matricán fekete szám. Aki látja,…..
Szegeden ma elütöttek egy kerékpárost, aki sérüléseibe belehalt. Kérdezhetnétek, mit keres ez a hír a gödöllői bringás blogban. Elmondom, de először nézzük, mi történt! Ebben a kereszteződésben történt a tragédia:A kerékpáros a szegregált kerékpárúton haladt, és a…..
Minap egy tolvaj banda végig járta Gödöllőn azokat az utcákat, ahol öntött vas rácsok vannak az esővíz átvezetőkön. Pár perc munka, több százezres kár, közérdekű üzem veszélyeztetése, párezer forint bevétel. A VÜSZI egy hasznos újítást vezetett be, ez látható a bal…..
Füle S. 2013.05.07 09:23:51
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Én már 45 fokkal is kiegyeznék.
Joe egy mérnök az USA-ból. És bicajos. Magyarországra nősült, összefutottunk egy sörre, beszélgetésre. (Apropó, ugye mindenki tudja, hogy egy sör után, mellékutcákon haza szabad tekerni?) Joe észre vette a bicajomon az 1 méter oldaltávolságra figyelmeztető matricát.…..
A meredek, Szent Gellért utcai lejtő tövében megint ellopták az esővíz átvezető öntöttvas rácsait. Rossz rágondolni is, hogy mi történhet, ha egy iskolába igyekvő gyerek vagy más kerékpáros, motoros ebbe nagy sebességgel belegurul. Autós talán megússza egy…..
Füle S. 2013.05.03 06:43:46
@Lillamama: Köszi a hozzászólást, értesítettem a Rendőrséget is.
Almási Attila élete ugyanúgy indult mint a legtöbb emberé: Elvégezte az iskolát, ahová szülei beíratták, munkába állt, megnősült, pénzt kellett keresni, meló reggeltől estig, aztán pia, cigi, lefekvés, és reggel újra és újra, évtizedeken át.Kb. öt éve, egy szép napon azt…..
Április 26.-án a Magyar Kerékpárosklub gödöllői tagjaiból álló csapat bringaórát tartott a Waldorf Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak. Ezen az órán a 4. és 5. osztályosok vettek részt. Az előadáshoz szükséges laptopot, vetítőt, vásznat a diákok hozták-vitték,…..
Kitaláltuk hogy merre vonuljon a 2013. április 20.-án, 17 órakor induló kerékpáros demonstráció. (Az 1 méter oldaltávolságért!) A Művház előtt gyülekezünk (zöld négyzetben fehér nyíl), kimegyünk az Ady Endre sétányra, onnan áttekerünk a több mint egy éve lezárva…..
Ilyen matricát fogunk osztani a közelgő gödöllői kerékpáros demonstráción. Nem értünk egyet ugyanis a pesti szervezőkkel abban, hogy immár elérkezett Magyarországra a kerékpáros kánaán (nirvána, paradicsom, stb.) és nincs már miért demonstrálni.Az idei felvonulás fő…..
Nem fedett, nem őrzött, nem fűtött, de használható! Az isaszegi kerékpárral közlekedők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a vasútállomás kerékpártámaszát tervezői nem találtak egy kihasználatlan épületet az állomás környezetében, így egy mindenki által gyorsan…..
Két hete tiltakozik a vasúttal szemben egy kerékpár, egy oszlophoz lakatolva. A vasúti díszes kerékgörbítő nem alkalmas kerékpár tárolásra. A 9 hónapja ünnepélyesen átadott, vasúti épületbe zárt támaszok a bezárt ajtók miatt szintén használhatatlanok. A tiltakozást azért…..
A pénzügyi ínség végre rábírta a Rendőrséget, hogy járőreit egy olyan járművel lássa el, amivel a gyalogos sebesség ötszörösével közlekedhetnek, ötször akkora területet bejárhatnak, hangtalanul megközelíthetnek helyszíneket, üldözhetnek futva menekülő bűnözőket.…..
Tegnap ülésezett a Kerékpár Munkacsoport. Áttekintettük a tavalyi gazdálkodást, megbeszéltük az idei elképzeléseket. A Margita 344,2" Turisztikai és Sport Egyesület részéről új képviselő érkezett, Korompai Beáta. Üdv a csoportban! Tavaly a következő kiadásaink voltak…..
Összeállítottunk egy rövid kis kérdőívet a gödöllői bringások számára. A kitöltése név nélkül történik, bátran lehet írni... A kérdőívből nyert véleményeket felhasználjuk  a fejlesztési tervekben, ezért fontos hogy minél többen töltsétek ki!..
Füle S. 2013.02.11 15:03:32
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Igazad van, de már van egy rakat válasz, most már így marad. :)
Tegnap megtartottuk a városközponti kerékpáros fejlesztési tervek bemutatóját a lakosság részére. Fájdalmasan kevesen voltunk, tudjuk be a télnek! A godollo.hu Hírek rovatában olvasható egy részletes beszámoló, én itt saját észrevételeimet szeretném megosztani. A tervek nem…..
Úgy tűnik, közeleg a tavasz. A biciklis elpakolhatja a síkesztyűt és veheti elő az esőponcsót. Én legalábbis ezt preferálom esőben. Lehet venni tökéletes esővédelmet nyújtó esőkabát/nadrág párosokat, de abba beleizzad a kerékpáros. Az esőponcsó alulról szellőzik, de az…..
Tegnap lakossági fórum zajlott a Művházban a HÉV-Metró fúzióról. Az ott hallottak elgondolkodtattak. A szakemberek szerint az 1500 gödöllői által rendszeresen használt HÉV elöregedett, folyamatos javítgatása már többe kerül mint ha kidobnánk a régit (szerelvényeket és…..
Füle S. 2013.01.31 19:18:41
@Zef: Bárcsak több gödöllőiből tudnék fele ennyi véleményt kikönyörögni! Komoly problémánk hogy szinte vakon repülünk. Ezt a blogot kb. 150 ember nézi hébe-hóba, a Facebookunkat 100-an követik, a többi bringást nem érjük el, illetve ők nem keresnek bennünket. A Szolgálatot intenzívebben kell használnunk!
Füle S. 2013.02.01 17:24:15
@Zef: Létezik egy közhasznú egyesület, a Magyar Kerékpárosklub. Annak van egy gödöllői csoportja. Ezek vagyunk mi, egy maroknyi bringás, aki tenni is akar a változásért. Véramatőr társulat vagyunk, tavaly alakultunk. Szerencsére a központtól sok tanácsot kapunk...
Jogilag ez a blog és Facebook oldal nem a MKK hivatalos felülete, hanem az általam indított közösségi oldal.
Ha rá tudsz szánni néha egy kis időt hogy rendezvényeikbe besegíts, gyűléseinken a véleményedet elmondd, szívesen látnánk a klubban. Évi 4000 ft a tagdíj, ebben van egy bringás biztosítás is.
Füle S. 2013.02.01 17:27:01
@Zef: Városi szinten nincs adat a bringások számáról. Terveztünk egy reprezentatív felmérést, de a többmilliós költség miatt ez elmaradt. Most indítunk egy amatőr, olcsó közvéleménykutatást, hamarosan itt is látható lesz.
A kép Gödöllő egyetlen, de mégse folytonos 800 méter hosszú, váltakozva osztott, osztatlan és önálló kerékpárútjáról készült. Itt pedig a mellette lévő közút. ..
Füle S. 2013.02.01 17:16:54
Lakossági fórumon ismertetjük a lakosság érdeklődő részével hogy mire jutott a Kerékpár Munkacsoport a Dísztér - Aluljáró - Alsó Park - Kastély - Máriabesnyő kerékpáros közlekedési rendszerével kapcsolatban. Áttekintjük hogy milyen lépéseket tettünk tavaly. A fórum…..