Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IvánBélaCsubakka

95 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux szinkronhangok: hellboy 2019.04.09 19:05:00
Hellboy, leánykori nevén Pokolfajzat harmadjára teszi tiszteletét a hazai vásznakon, s most másodjára szinkronizáltan. A helyzete jó ahhoz, hogy tizenegyévvel ezelőtti önmagán túltegyen.....
IvánBélaCsubakka 2019.04.13 17:17:27
@Takács Máté: Igazából technikai szempontokra gondoltam. A beszéd dobozhangú és annyira hangos, hogy "leugrik" a vászonról. A Sicario 2. szinkronjában Kőszegi Ákos hangja "leesik" Josh Brolinról. Az ilyesmi normális szinkron esetében nem történhetne meg.
Nappalra nem való vetélkedők, túlméretezett gyümölcs-históriák, bizalmas ügyletek kiszivárgása, megérintő víz beszivárgása. Heti bemutatók...
IvánBélaCsubakka 2018.02.25 18:17:37
@Takács Máté: Nagyon szépen köszönöm!
Elég régen nyúltam hozzá ehhez a médiumhoz. Azt gondoltam, letörlöm róla a port, lehúzom a celofánt, lesöpröm a mohát, hátha újfent örömöt okozok vele milliós olvasótáboromnak. Tehát. Megint, mint minden évben, fordult egyet a naptár. És akkor mi van? Természetesen az, hogy ilyenkor divat számot…..
...úgy 20 év után újra. Német tévén épp láttam, hogy leadnak 2 részt valamelyik kis retrócsatornán, gondoltam mosogatáshoz/főzéshez pont jó lesz. Tisztában voltam vele, hogy nem lehet olyan szintű varázsa a sorozatnak, mint volt az a 90-es évek elején. De a végeredmény azért egy kicsit így is…..
IvánBélaCsubakka 2016.07.18 16:26:05
@ZMO: KITT magyar hangja Versényi László.
aeon flux golden action boy 2016 2016.02.27 13:11:00
Ismét eltelt egy év, azaz újra itt van a Golden Action Boy, az AeonFlux házi filmdíjas szavazása. Ahogy mindig az idei etapba is a tavaly március és idén február között Magyarországon bemutatott filmek és alkotóik szállnak versenybe olvasóink szavazatáért, de ahogyan tavaly, most is szenteltünk egy…..
Rohanó nemnormálisok, apró előkelőségek, megtanulnivalók, visszaható kérdések, itt se volt visszatérők. Heti bemutatók. Anyám és más futóbolondok a családból. Hazai nevező egy hazai nevezőkkel nem túl kegyes időszakban - mentheti-e Ónodi Eszter a menthetőt, vagy…..
IvánBélaCsubakka 2015.11.05 18:30:31
@Lazók György: Akkor Fiennesnak más a hangja a Skyfallhoz képest?
Március havának bemutatói között éppen kétharmados többségben leledzenek a szinkronizált filmek. A családi- és gyerekfilmek, illetve vígjátékok mellé becsúszott szigorúan korhatáros skandináv krimi, erotikus thriller, kemény akciófilm és francia dráma is, hogy senkinek se…..
Iván, Béla és Csubakka Godzilla 2014.05.15 19:06:42
Godzilla, 2014, R.: Gareth Edwards, Sz.: Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Ken Watanabe, Bryan Cranston, Juliette Binoche, Davis Strathairn. Sally Hawkins SPOILERES, de csak annyira, mint bármelyik trailer! Itt a jó idő, közeleg a nyár, jönnek a blockbusterek. Ez a japán szörnyeteg…..
Transcendence, 2014, R.: Wally Pfister, Sz.: Johnny Depp, Rebecca Hall, Paul Bettany, Cillian Murphy, Morgan Freeman Nehéz úgy írni egy filmről, hogy pár órával a megtekintése után már nem emlékszem elég dologra belőle a cél eléréséhez, de azért megpróbálom. Adva van Johnny…..
Captain America: The WInter Soldier, 2014, R.: Anthony Russo, Joe Russo, Sz.: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Robert Redford, Sebastian Stan, Anthony Mackie Madarat tolláról, embert barátjáról, Kapitányt pajzsáról. Amerika Kapitány napjainkban tengeti az életét,…..
Megvolt az Oscar, és tudjátok, hogy ez mit jelent: itt az ideje kihirdetni a szezon utolsó, egyben legnagyobb díjának jelöltjeit, melyek közül Te, kedves olvasó választhatsz majd győztest (ugye megmondtam, hogy ez a legnagyobb?). Igen, jól sejted: eljött a GOLDEN ACTION BOY ideje (a…..
Vagy kórkép, ez majd eldől. Hétfőn hajnalban lesz a 2014-es Oscar-díjátadás, ahol a 2013-as filmeket díjazzák. Sok éve óta tartó jó szokásomhoz híven idén is élőben nézem meg az egész hepajt vörös szőnyegestül, mindenestül. Az HBO-n. HD-ben (bleee :P). Remélem, jó lesz.…..
Mi keseríti jobban az életet: egy csúnya válás vagy egy beteljesülhetetlen szerelem? Melyik a nagyobb tragédia: műalkotások vagy egy város égése? És még a spanyolok és az olaszok is megmutatják. Heti bemutatók. Bűbáj és kéjelgés (Las brujas de Zugarramurdi). Spanyol…..
A UIP új szintre emelte a kapcsolt marketing fogalmát: immáron nem elég úton-útfélen megemlíteni, hogy ezt és ezt a filmet ez és ez a sikerfilm rendezője/írója/producere/stúdiója/országa csinálta, hanem a címbe is bele kell tenni - függetlenül attól, hogy egy teljesen más…..
IvánBélaCsubakka 2014.01.30 22:15:47
@Zalaba_Ferenc: Pataki Andreával volt szerencsém az elmúlt pár évben sok e-mailt váltani. Mindig úgy kezdődött, hogy pár dolgot javasoltam nekik, ami nézői szempontból jó lenne, aztán kérdeztem néhányat, majd odaírtam a végére, hogy nagyon szeretnék választ kapni a kérdéseimre. Erre azt válaszolta, hogy nem lát semmilyen kérdést. Ilyenkor újból megírtam a kérdéseimet, egyértelműen jelölve, hogy azok a kérdések, és nem mások, de konkrét választ akkor sem kaptam, csak azt ismételgette, hogy az ő szakértő csapatuk mennyire frankó, és ők nagyon tudják, hogy mit mikor hogyan kell csinálni. Pedig nem nagy ördögösségekre voltam kíváncsi, csak hogy pár magyar cím hogyan született meg, miért kell szinkronizálni egy-egy olyan filmet, aminek így teljesen elveszik az értelme, és egyes filmeket miért csak 4 budapesti moziban lehet látni.
A tavalyihoz hasonlóan idén is megversenyeztettem a 2013-ban Magyarországon bemutatott filmeket, hogy kialakuljon az éves maximálisan szubjektív tízes listám. Az év hazai premierjei közül kb. 90-et láttam, ebből 58-at moziban, ami olyan sok, hogy ennyi még sosem volt. Nem is tudom,…..
Martin Scorsese filmjében a tőzsdézők már nem is cápák, hanem farkasok, viszont van, ami másfél évtized múltával sem változott. A főszereplővel kapcsolatos dologról van szó. Leonardo DiCaprio – Hevér Gábor. Mégpedig a magyar hangjáról, ami a Titanic óta változatlan,…..
The Hunger Games: Catching Fire, 2013, R.: Francis Lawrence, Sz.: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz, Philis Seymour Hoffman Tavaly márciusban azt írtam, hogy jöhet a folytatás, ami végre meg is…..
Ha esetleg mégsem ez volt az első itthon kiadott sorozat Blu-Ray lemezen, akkor elnézést és jelezzétek miről maradtam le ..
Küldetés küldetés hátán: Percy Jackson tengerre száll, Matt Damon pedig űrbe, egyik tétje nagyobb a másikénál. A túl sok izgalmat elkerülendő Richard Linklaterre, optimista olaszokra és rajzolt repülőkre is lehet szavazni. Heti bemutatók. Előtted az élet (Tutta la vita…..
Annak ellenére, hogy a Tűzgyűrű egy egynyári robotos (szerintem), mégis jónéhány gondolatébresztő témát felvet mind a film maga, mind pedig a szinkron. A nyárra való tekintettel formátumot bontunk és csak úgy, magunkban értekezünk. 1. Ilyenek a földönkívüliek-e?  A…..
Mi sem szemlélteti jobban az idők változását, minthogy Michael Bay filmográfiájából a családbarát Transformers még feliratosan futott pát éve a magyar mozikban, legfrissebb rendezése, e 18-as karikás műfajegyveleg pedig szinkronizáltan mer csak a nézők színe elé kerülni. Az…..
Nem túlzás azt állítani, hogy a hét Alfonso Cuarón évek óta készülő új filmjének jegyében telt: a Gravitáció lehet az évtized egyik legmerészebb stúdiófilmje, mi több, akár a legjobb is: a tesztvetítések visszhangja legalábbis ezt sugallja. Az első megbízható…..