Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D-eguky

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napjainkban divatja van az olyan „tudományos” cikkeknek, mozgalmaknak, amik az eleinket évezredeken át megtartó étkezési szokásoknak rohannak neki teljes erőből. Ennek megfelelően a tej és tejtermékek ellenségei is egyre több világhálós felületen nyilvánulnak meg, ezek közül emeltem ki egyet…..
D-eguky 2015.06.19 23:23:04
www.tenyek-tevhitek.hu/tartalom.htm#szzs
Na itt olvashattok szakemberek által írt cikkeket a tejről. A végkövetkeztetés az, hogy nem való nekünk a tej.
D-eguky 2015.06.20 21:58:35
@Meleg Sándor:
Azért ide írom a tanulmány végkövetkeztetését:
"Bár közismert tény, hogy felnőtteknél és túlsúlyos gyermekeknél a hiperinzulinémia és az inzulin rezisztencia a II-es típusú cukorbetegség előszobája, e rövid vizsgálat eredményei alapján nem állíthatjuk, hogy az emelt tejfogyasztás növeli a II-es típusú cukorbetegség kialakulását egészséges prepubertás gyermekeknél. "

A cikkben egyébként a szénhidrát tartalomra többször is utalnak.
8 pubertás korú, gyermek egyhetes vizsgálata ezt az eredményt adta.
Dr Szendi Gábor "Tények tévhitek " oldalán azért található még néhány cikk ami rávilágít a tejjel kapcsolatok rengeteg problémára. Én laktózérzékeny vagyok ezért amikor végre magamtól rájöttem a problémámra már nem fogyasztok tejet. Erre azonban az orvosok (körzeti)egyáltalán nem hívták fel a figyelmemet 40 évvel ezelőtt.(Csak felírták a hasfogókat -szenet- meg hasonló teljesen hatástalan szereket. Régóta foglalkozom ezért a tej mellékhatásaival és - veled ellentétben- javaslom mindenkinek annak kiiktatását az étrendünkből. A sajtok egy része és vaj maradhat csak.