Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kónya István

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajas Kenyér A rizs főzés 2014.02.24 14:10:40
Sok mindent lehet mondani a magyar szakács oktatásra, de azt nem, hogy nem tanítottak meg minket normálisan rizst főzni. Bár az is igaz, hogy ezzel a japánok nem értenének egyet, de a dolognak ezt a részét most hagyjuk.Az ember azt gondolná, hogy ez egy egyszerű művelet. Kevés olajban…..
[UPDATE 00:45 Hivatalos interjú a séffel!] Ezekben a percekben teszik közzé Londonban a Restaurant magazin a világ legjobb éttermének 50-es listáját, ez egyébként a lista 10. születésnapja. Nekem azért sikerült megelőzni az élő közvetítést 7-8 perccel, gyordsaság, fél…..
Kónya István 2012.04.30 23:37:29
@világevő: Gondoltam megosztom veled az észrevételemet.
Nem tudom ki szerkesztő a player.hu gaszto résznél, de nagyon "Másolás/Beillesztés" technika híve. (Ha te vagy a szerző, akkor elnézést.
Ha nem, akkor pofátlanság, s azonnal lépj fel!

player.hu/gasztro-utazas/breking-ime-a-vilag-50-legjobb-etterme/
Nyilván nem lehetséges ezekben a napokban medvehagyma nélküli posztot írni, ezért - meg főleg azért, mert a Fény utcai piacon vettem - csináltam egy finom medvehagymás puliszkát (itt egy recept hozzá, tettem bele összevagdosva pár levél medvehagymát, nagyon finom bele és jól is…..
A hagyományokhoz ragaszkodni kell, akkor is, ha épp a Föld másik végén tartózkodom, egészen pontosan Costa Ricában, ahonnan egy kicsit talán nehezebb tájékozódni és nyomozni, de - ha rendesen működik a wifi - azért leggyorsabb még lehetek.   És akkor a lista a 2012-es Main…..
Kónya István 2012.03.31 00:21:19
@világevő: Maga a tulaj mondta. Igaz hozzá tette ne mondjam tovább, de Nem nagy étterem, nem nagy faluban, Franciaországban eléggé eldugva. Szóval mind1.
Kónya István 2012.03.15 13:55:18
@Tapas Bár Itthon: Egyetértek. :) Akiről beszéltem, neki 9 étterme van, amelyik csillagot kapott, kis 350 fős faluban található, első étterme. Az ottani étel szerintem nem haladja meg az átlagon felülit (Mondva ezt úgy, hogy 1 hónapot stage-oltam náluk.

Amúgy 250ezer Euróba fájt a tulajdonosnak :)
Michelin-csillagok és Gault Millau pontok témájában igyekszem továbbra is gyorsabb lenni mindenkinél, most épp a holnap reggel megjelenő franciaországi Michelin-csillagok listáját sikerült megszerezni. Külön öröm, hogy a pár héttel ezelőtt fantasztikus vacsorám helyszíne, a…..
Kónya István 2012.03.07 16:08:47
@világevő: Üdv, egy ideje nem figyeltem a blogot, napi 16 óráztunk. Most figyelem, hogy a Francia Michelin Csillagokról van szó :P

Igaz nem annyira nagy dolog Franciaországban, de büszkén jelentem, hogy a mi éttermünk is megkapta az első Michelin Csillagját. :D Dagadunk az örömtől :))
kepfeltoltes.hu/view/120307/Saj_t_f_nyk_p_2_www.kepfeltoltes.hu_.png