Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Decanter

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elöljáróban szögezzük le, hogy Magyarország márpedig fehérboros vidék. Ezt halljuk minden nemzetközi aranyorrútól, ezt visszhangozza a hazai borsajtó tekintélyes része, és - valljuk be - sok kóstolási jegyzet is egyre inkább a fehérek irányába löki a magyar borra szomjazó…..
Eljött az ideje, hogy mi is megszavaztassuk olvasóinkat arról, szerintük melyik borászunk, netán pincészetünk tette le a legtöbbet az asztalra az idén. Ezúttal másképpen csináljuk, mint tavaly és tavalyelőtt. Egyrészt a létező legegyszerűbb szavazógépet választottuk, és…..
Mint ígértük, mostantól havonta összegereblyézzük a kóstjegyeket, és egy jobbos linkre kiakasztjuk az elszámolást. A jegyzeteket valamelyest zsugorítottuk, de aki az egész vadvirágos posztra vágyik, az könnyen előkeresheti az eredetit. A magyarok ábécé sorrendben, a külföldiek…..
Idén sem marad el a Pannon Bormustra levezető rendezvénye, a városligeti Bországgyűlés. Pénteken kezdődik és vasárnap ér véget a mulatság. Miközben ezeket a sorokat írom, épp leszakadt az ég, reméljük hétvégén kegyes lesz az időjárás a borszerető közönséghez. A…..
Németh Attila borai szép csendben jelennek meg a forgalmazó (Bortársaság) polcain. Nincs előjegyzési kampány, a havi borajánló kiadványban azért megemlékeznek róluk. Attila a Mátraalján nevelgeti szőlőit (illetve egy ideje már Tokajban is), ott készülnek a megéneklésre…..
Ahogyan azt WY már beharangozta, és minden törekvő alkesz tudja, szombattól vasárnapig Etyeki Pincefesztivál. Felvonul a hazai borászok színe-java – a szervezők szerint az ország ötven legjobb borászata – (Monyókékat meg sem hívták?), sőt a BorÁszok FC barátságos…..
Alig néhány napja hiányoltam a Decanter aktívabb részvállalását Tokaj népszerűsítésében, és máris itt a csattanós válasz. Caroline Gilby MW a 2008 júniusi brit Decanterben három oldalon át ír Tokajról, egészen pontosan a száraz tokajiakról. Gilby szerint az utazó Tokajban…..
Ha a magamfajta alkoholista egy pincészet honlapján 1990-es alapítási dátummal, csaknem 60 borból álló szortimenttel és 200 hektárnyi integrált területtel fut össze, akkor bizony a privatizáció bűzlő szitokszava mellett az is felsejlik, hogy a terroirral kötött frigyet talán nem…..
Borkóstolásra invitáltam barátaimat. Nincsenek magasztos célok ilyenkor: jót enni, jót inni; közben megváltjuk a világot. Általában az első két cél szokott is sikerülni, pedig lehet, hogy a harmadikkal több sikerünk lenne, globálisan. Most sem volt ez másként: a megsütött…..
Azt eddig is tudtuk, hogy a Bortársaság jó lóra tett a St. Andrea pincészettel. A profin dübörgő marketinggépezet és a jó borok hamar a hazai mainstreambe röpítették Lőrincz György nevét. De hogy a népszerűség a szentandi-szortiment árát ilyen magasságokba fogja katapultálni,…..
A chardonnay az a fajta, ami a fehérek közül talán a legritkábban kerül a poharamba. Ennek okát nem tudom, igyekszem tagadni, hogy bedőltem az ABC divatnak, mondjuk azt, hogy így alakult. Gondoltam egyet, és tartottam egy kis házi fajtakóstolót. Alkoholban gazdag estét töltöttünk…..
Bordeaux-ban 2000 óta már háromszor volt az éppen aktuális évszázadnak évjárata, de az egyenlők között is egyenlőbb 2005, amely nem mellesleg minden korábbi árcsúcsot bedöntött. A csúcsok valóban szédítőek, de a polgári tagozat továbbra is a földön jár. A Wine Spectator…..
Horváth József. Ráspi. Egyike a legmegosztóbb borászainknak. Talán még annak is van róla véleménye, aki nem találkozott se vele, se a boraival. Gondoltam egyet és bejelentkeztem Fertőrákosra, egy ebéddel összekötött kóstolóra. Immár nekem is van véleményem.A betérő borozni…..
Minél határozottabban állítják valamiről, hogy a legjobb, nálam annál inkább vesztésre áll. Mert persze szeretném, ha a pénzemért földöntúli élményt kapnék, de egyrészt horgadozik bennem a bakunyin, másrészt mégiscsak sekély az esély, hogy az én ízlésem, az én palackom…..
A Bernard Magrez vaskezű uralma alatt sikert sikerre halmozó Pape Clement birtok 1992 óta minden évben pápát választ, aki afféle promóciós pünkösdi királyként fényezi a brandet. A választás alapja a szellemi nagyság. Így a korábbi pápák között olyan érdemdús kultúrhősök…..
A Művelt Alkoholista Bűnbarlang 2007.11.20 07:24:00
Van nekünk egy kis helyi érdekű iszodánk, afféle alkoholista fonó, amely immár fél évtizede nyeli a pénzt és javítja a kedélyt. Próbáltam néhányszor bővíteni, de a próbaidősökről hamar kiderült, hogy sem lelkesedésben, sem áldozatvállalásban nem tudnak velünk lépést…..
Decanter 2007.11.21 23:35:17
Kedves Dalton 1,

kérném én is azt a címet ha lehetséges
magnolia@freemail.hu -ra. Köszi! Ha kamu az egész,legfeljebb tartunk egy M.A. bulit az üzlet előtt,ahogy látom majdnem mindenki ott lesz : ))
Kreinbacher és St. Andrea, a magyar borászat kései gyermekei, akik az elődök vállán óriásnak tűntek, ám ideje volna bevizsgálni, vajon saját jogon is ülve nyalják-e a Holdat.  A nagykorúságot mindenesetre szépen bizonyítaná, ha elengednék végre barrikanyu kezét. Dr. Spock…..