Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nem_vagyok_dj

20 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem nagyon sokan emlékszünk a régi házi szódás szifonokra. Nekünk halványzöld volt, amibe csak nagyon koncentráltan és határozott mozdulatokkal lehetett beletekerni a kis patront, hogy abból ne szökjön ki a CO2 idő előtt. A patronra aztán ráfagyott a kezem, az első szóda…..
Aki társasházban él és részt vesz a társasházi közgyűléseken, pontosan tudja, hogy a legnehezebb az egységes döntés meghozatala. Mi van azonban akkor, amikor a többségi érdekkel nem ért egyet a tulajdonos. A közgyűlési határozatok megtámadásáról lesz most szó...
A címet azért nem kell kihívásnak venni, mert nincs az az élőlény, amit szánt szándékkal ne lehetne jobb létre szenderíteni. Lehet, hogy a legenda szerint a csótány túléli az atomrobbanást is, de neki is van gyenge pontja, egy erőteljes fejbe kólintás a cipőtalppal például megteszi. Hogy szavamat ne…..
Senki sem születik úgy, hogy mindent tud (kivéve én). Pláne nem úgy, hogy a felújítás már a medvecsípőjében legyen! Nos, bevallom, én is halandó vagyok (nem) és futottam már bele felújításnál bosszantó, letaglózó vagy családi vacsorákon örökre feljövő vicces tévedésekbe. Akarsz mosolyogni? Gyere,…..
nem_vagyok_dj 2018.02.14 16:55:50
Én eddig egyszer csináltam, és nem mondom, hogy soha többet, de két lehetőség lesz, az egyik, hogy fogok valami lakberendező/tervező akárkit, akire rábízom én meg elmegyek addig messzire, és csak a kulcsrakész állapotra jövök vissza vagy saját kezűleg csinálom az egészet.
Én inkább csak olyanokba futottam bele, hogy pl beltéri ajtó csere, az ajtó szerencsétlen helyen, pont a sarokban van, de sebaj, régi ajtó kibont, volt ott is a tok alatt egy kis hupli (szakszóval falfül) amin ült a tok, erre a bontó brigád nagy elánnal elkezdni elpusztítani. Mondom micsinál ember, hát az új ajtót arra kéne rátenni. ÁÁáá aszondja, nem kell az oda, és gyorsan leüti az egészet. Persze amikor megjött az új ajtó így 5-6 centivel kisebb volt mint a nyílás, szóval egy deszka fel lett fúrva oda, ahol a falfülnek kellett volna lennie, majd az a tok rá lett téve, kipurhabozva, majd jöhettek vissza vakolni meg festeni meg mindent, mindezt persze úgy, hogy elvileg az ajtó felrakás az utolsó és addigra kész volt minden festés, burkolás minden.
Persze más kérdés, hogy az ajtós csávó is átvert, a vizes srác mindent elrontott amit el lehet rontani egy 4 m2-es fürdőben, vannak még mindig befejezetlen/javításra váró pontok (másfél éve "készült el" a felújítás) stb.
Szóval vagy az van, hogy nem akarom látni mit gányoltak a szépen csillogó festék alá, mert amiről az ember nem tud az nem fáj, vagy nő létemre megcsinálom magamnak, mert úgy érzem ennél még nekem is jobban menne.
De az igencsak zavaró, hogy felkészültem, tudtam mit akarok, én vagyok a megrendelő, de jajj magácska csak üljön le mi ezt jobban tudjuk.
nem_vagyok_dj 2018.02.15 22:09:57
@Nancsibacsi: Igen, tudom, hogy úgy is kontárok csinálnák, de legalább nem villanna be amikor ránézek a falakra, hogy mi van mögöttük, meg lehet kevésbé tűnnének fel a hibák.

@j.a.r.v.i.s: Én nem akartam jobban érteni hozzá, mert akkor eleve magam álltam volna neki, de azért utánajártam mindennek aminek csak tudtam, hogy nehezebben verjenek át, legalább annyira, hogy pl a greslaphoz ne kerámiához való ragasztatót hozzanak és hasonlók. (Amúgy elsőre rosszat hoztak, nem is engedtem úgy lerakni.) De így is vannak orbitális hibák, pl az előszoba és a konyha padlója ugyanakkora méretű greslapokkal van lerakva, de mivel itt is erősen hiányzik a derékszög az ajtóban van egy hatalmas törés az egészben, olyan mintha elkanyarodna az egész. A szobaajtónál a régi padló felszedése után találtunk egy hatalmas huplit az alapban, amit régi küszön elfedett mivel magas volt, így nem látszott, hogy nem stimmel valami. De mivel én nem akartam küszöböt, csak burkolatváltót, kértem, hogy azt valahogy tüntessék el onnan. Mondták, jójó semmi gond, van padlócsiszoló, megoldjuk. Aztán megjelentek egy nagyflexel rajta egy csiszolókoronggal, és azzal próbálták lecsiszolni. Hát mondhatom nem jött össze, ráadásul nem is akárhogyan, az ajtó egyik felén szintbe van a másik felén több mint 1cm-rel magasabb a parketta mint az előszobai járólap. Na ezt old meg! Vagy pl ott a fürdő esete. Bent egyik féle járólap, előszobában másik, tervek szerint ajtó alatt vált, kész pont. Igen ám, de az ajtó nincs a helyén, hiszen az is cserélve lesz, még az ajtós csávót is idehívtuk, hogy hol lesz az ajtólap, rámutat, ott. Oké semmi gond sima ügy. Minden kész, jön az ajtó, bekerül a helyére, és lám az előszobába jó 2 centit kilóg a fürdőszobai járólap. Köszi... Irány a barkácsbolt, leragasztós álküszöb megvesz, bár így is viccesen néz ki, hogy kívül van egy küszöb nem az ajtó alatt, de legalább hasonló a színe a kinti járólaphoz. Szóval erre mondtam, hogy így nekem is menne.
Egyébként már ezt is ukránok bevándorlók csinálták, csak a főmufti volt magyar kb.

@Jankove: Nálam is a villannyal kezdődött a lavina. Egyik este fura szag van (64-ben épült tégla társasház). Azt hittem kintről jön, ablak becsuk, de nem múlik. Mi lehet. Szagolom körbe a lakást, hát a falból jön az biza. Áthívtam haveromat, mert ő ért is a villanyszereléshez, nameg nem árt ha ketten piszkáljuk, ha az egyiket megrázza az áram legyen aki hív mentőt. Levettük a kötődoboz fedelét, és elborzadtunk. A régi alukábelre egy ilyen ősi csavaros fém összekötő cuccal rápatkolva néhány rézkábel, ez betekerve szigszalaggal tuti ami biztos alapon. Hát nem sokon múlt, hogy nem égett le a ház úgy ahogy van. Úgy összeégett a szigszalag, hogy kalapáccsal kellett szétütni :D
Szóval szétkaptuk, de igen ám, régi rendszer minden egy biztosítékon, így ezzel a manőverrel a lakás 90%-át elvágtuk az áramtól. Tettünk be egy ideiglenes elosztót, hogy legalább lámpa legyen, aztán egy hét múlva nekiugrottunk és szétvéstük az egészet, minden csőben fut, 2,5-es rézkábelen, és konnektor is több lett és értelmesebb helyeken. De ha már így lett az egész felújítás se váratott sokat magára, bár volt időm memorizálni hol futnak a vezetékek :D
nem_vagyok_dj 2018.02.16 10:58:58
@h.kovacs: Az még hagyján, de nálam nem csak a strang közös, hanem konkrétan a vízszintes elvezetés is az volt, strangról leágaz, majd egy jo kis T elosztón egyik vége egyik lakás, másik vége másik lakás. Víz, csatorna. Így nyilván megszüntetni se lehetett, mert a szomszédot nem kényszeríthetem bele hogy verje szét teljesen a konyháját és a fürdőjét. Úgyhogy az lett a megoldás, hogy a cső végén marad a szomszéd meg onnan vissza lett vezetve a víz a stranghoz oda vízóra és onnan vissza a kiállásokhoz. A lefolyó is hasonlóan, ezer elágazással mert minden szerelvénynél volt a túloldalon is egy végpont. Ráadásul eternit strang, olyan magas beömlővel, hogy a wc-t egy miliméterrel se lehetett arrébb tenni, cserébe most tudom lóbálni a lábam róla, ami nem tudom hogy a vizszerelő elbszása vagy a csövek miatt lett magas (szintén falba épített tartályos.)
De az hagyján, hogy a víz közös, de még az ablakkeret is az volt! Jöttek az ablakosok, hozták a szép új ablakaimat a régi dupla gerébtokos borzalom helyére és amikor megpróbálták kiszedni a régi tokot kiderült, hogy az a szomszéddal közös. Szerencsére eddig nem lett baj belőle, hogy levágtuk az én oldalamon lévő részt, de ha ők is nekiállnak ablakot cserélni az érdekes kör lesz.
nem_vagyok_dj 2017.09.18 21:40:29
Én sem szeretem a magázódást, önözést, a "teccikezés" a legrosszabb. Már gyerekként össze voltam (és vagyok azóta is) zavarodva, még családon belül is, hogy kicsiként csókolom, felnőttként, mittudomén, nem beszéltük meg de végül is rokon, anyám magázza apai nagyszüleimet, de csókolom anyu. Akkor most csókolom, vagy anyu? áááá, utálom. Tegezve is lehet normálisan tisztelettel beszélni, és nem lesz haver, csak egyszerűbb lesz kommunikálni. A legnehezebb időszak amikor tinédzser az ember. 6 évesen a szomszédnak csókolom, 10 évesen még elmegy, 14 évesen már végül inkább jónapot, de az egyik azt mondja tegezz nyugodtan, másik elvárja hogy magázd, de egy idő után, ha nem írtál listát hogy a Mari nénit (atyaég mennyire szar amikor lenéniznek, tisztára olyan mintha már 80 lennél pedig még 30 se vagy) lehet tegezni, de a Józsi bácsit nem, a Bélát is lehet tegezni, de a Jutka nénit nem, a Mancika meg már úgyse hallja, neki mindegy. Őskáosz. Én jobban szeretem pl a boltban pláne ha látványosan fiatalos az eladó a tegeződést. Ettől még tisztelem, de azt nem szeretem hogy jónapot meg tetszik tudni mondani hogy merre van a margarin?! Borzalmasan hangzik. Egy hivatalban oké, egy bankban szintén, sok helyen van helye, ahol én mint ügyfél vagyok alárendelt, bár maga ez a magázódás általi alárendeltség egy fura érzés. Nekem legalábbis. Be kell hódolni hogy megkapjam amit akarok. Ismerős akivel tegeződsz bemutat egy ismerősének aki vele egykorú kb. Akkor? Szia haver Jónapot? Áhhh... Remélem tényleg kikopik, vagy egyszerűsödik annyira, hogy ne kelljen fél órát agyalni hogy tegezzem? magázzam? megbeszéltük már vajon hogy miként beszélünk? Ki a fene emlékszik már, két éve láttam utoljára.
Kéne valami egyértelmű rendszer, mert a nő a férfinak de az idősebb és a magasabb rangú de csak ha épp telihold van és boszorkányok röpködnek, és nyílik a kikelet, az nem az. Nő vagyok, legszívesebben mindenkinek egyből rávágnám, hogy tegeződjünk már, de nem merem mert mi van ha épp nincs telihold, vagy nem is léteznek boszorkányok?
Nem vagyok néni, és nem teszek tudni.
A fürdő tipikusan az a helyiség, ahol a funkciónak és az esztétikumnak ki kell egészíteni egymást. Ha tervezéskor és a kivitelezés folyamán valamelyikre nem fordítasz kellő figyelmet, több bosszúságot okoz majd a használat során, mint örömet. Éppen ezért összeszedtem pár tipikus hibát, amit kellő…..
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
Az alábbi képeket egyik olvasónk küldte szerkesztőségünknek, a melléklet észrevétellel: Tök jó, hogy felújították a Tétényi út középső, zöld sávját. A tavasszal ültetett bokrok -hála a természetnek és a sok esőnek- tették a dolgukat és szép nagyra nőttek. A gond ezzel csak az, hogy így az ezer…..
Ha például a padlóra vastag szálú fehér szőnyeget teszünk le, óhatatlan, hogy ne legyen hamar koszos. Hasonló okos tippekket szedtünk össze...
nem_vagyok_dj 2017.04.21 07:44:07
@Pamacs1: A Kikában vettem amúgy, jójó alapból elég drága bolt, de volt 20% kedvezmény épp és előtte évben anyám is ott csináltatott 4 függönyt, igaz nem sötétítőt, és azok annyira szépek és jók lettek, hogy nem hittem hogy gond lesz. Viszont a sötétítőm mintás, ilyen függőleges irányú hullámszerű minta van rajta 3 színből (ez a része nagyon tetszik, tényleg szép anyag, és jól illik a szobához is) úgyhogy most már esélytelen az utólagos összevarrás, mert nem lehet összeilleszteni a mintát így utólag. Viszont kitaláltam már, hogy hogyan fogom a hossz kérdést megoldani. Leveszem a karnist, teszek fel egy gerendát amit szépen lefestek fehérre, mert a plafon és a karnis is fehér, és arra teszem vissza a karnist. És akkor nem kell összevissza varratni. A sima függönyt meg ahhoz fogom majd lemérni.
Amúgy nő vagyok, bármily meglepő, már ha ez számít bármit is egy függönynél, viszont életemben először csináltattam függönyt, mert a régi lakásban jó volt a készfüggöny, de ide nem találtam készen meg megfelelő méretűt, és azért párkány alá/radiátor fölé érőt akartam mert egyrészt az előző is olyan volt, és nem nézett ki rosszul, másrészt így ki tudom használni még azt a kis helyet az ablak alatt.
nem_vagyok_dj 2017.04.25 13:27:23
@Pamacs1: Semmi gond, nem sertodtem meg, a nickem nem tul arulkodo (direkt). Mar gyerekkoromban is jobban vonzott a barkacsolas, elobb ragadok furot, kalapacsot mint varrotut vagy vasalot pl :D
Nem tudom, hogy tenyleg az anyagvesztes vagy csak lustasag volt az oka, hogy nem vallaltak, de en sem voltam felkeszulve, hogy az egyik fajta fuggonyt hosszaban a masikat szelteben kell mericskelni, van benne bizonyos foku logika, de azert nem erzem at teljesen. Ha csipkefuggonybol tudnak egybe csinalni akar 3 meter szeleset is, akkor sotetitobol miert nincs 140 centinel szelesebb kivitel?! Nehez elhinni, hogy ne lenne ra igeny. Gondolom valami hagyomany ez, ami rank valamit valami elozo szazadbol.
Én magam, ingatlanfejlesztés és üzemeltetés világában edződött medveként sem gondoltam volna, hogy ez mennyire általános probléma. Komolyan, nincs hét, hogy ne futnék össze vele, de itt a blogon is elég sok üzit kapok, hogy ez így normális-e!?..
nem_vagyok_dj 2017.02.28 09:43:36
Na akkor elmesélem nálunk miként történt a gázcső felújítás. Ugye jött az új törvény, felül kell vizsgáltatni az egészet. Oké, ezt is addig húzták amíg csak lehet, de végül is, bár a határidő után, de jöttek a gázművektől ellenőrizni. Na azt videóra kellett volna venni milyen képet vágott a gázműves csávó amikor meglátta az 50 éves mindenhonnan szivárgó nulla karbantartást kapott vezetékeket. Konkrétan az utcán ordítoztak a gondokkal, hogy akkor ők márpedig azonnal elzárják, a gondok meg, hogy nehogy már, hát eddig is működött mi lesz így velünk... (csak a főzéshez van gáz bevezetve). Végül elzárták, mert azt már azért nem vállalta a gondnok, hogy az ő személyes felelőssége legyen ha történik valami.
Jó akkor meg kell csináltatni, nincs mese. Eltelt vagy másfél hónap, kiírtak egy rendkívüli közgyűlést (addig semmi infó semmiről, max annak akinek van ideje munkaidőben lemenni fogadóórára). A közgyűlésen közölték, hogy hát akkor szavazzuk meg, hogy x cég fogja csinálni, mert ők ezt már kiválasztották, mert fele annyiért csinálják mint a többi, igaz nem cserélik az egész vezetéket, hanem csak a régi menetes kötést szüntetik meg, de egy nap alatt végeznek egy lépcsőházzal.
Hát túl sok beleszólás nem volt, igazából a szerződés is megvolt már velük, csak formaság volt ez a közgyűlés, semmi több. Aztán cég jött, ki lett írva, hat lépcsőház, hát nálunk nyilván szombaton fogják csinálni. Tök jó, ugyan épp elutaztam volna hétvégén (nem gondoltam volna, hogy hétvégén lesz, a többi lépcsőházat hétköznap csinálták) de ez persze senkit nem érdekelt.
Még a közgyűlésen feltettem a kérdést, hogy oké, a gázóráig ők megcsinálják, de akkor saját költségen meg lehet-e csináltatni a saját részt, mert az is ugyanúgy 50 éves. Persze, biztos, megbeszélik.
Jött a cég embere felmérni, hát az külön poén. Ablak nyitva, hallom az utcán beszél a gondnokkal. Csávó: Na az össze idióta itthon van? Nem akarok kétszer jönni, mert valamelyik lakásba nem jutunk be
ÖÖÖ, nem kezdődik jól, én legkésőbb itt rúgtam volna ki. Aztán jönnek fel a lakásba, mondom az lett megbeszélve közgyűlésen, hogy akkor a konhyai részt is megcsinálják saját költségen, én szeretnék élni ezzel. Csávó néz rám, hogy mi van? Hát mondom az lett mondva, hogy azt is meg lehet csináltatni, ha már úgyis le kell venni az órát, meg szét kell vésni a fél lakást. Hát nekik erre nincs idejük, felejtsem el. (???) Másik csávó közben odasúgja, hogy szerezzek egy szerelő, úgyis kb 4 napig nem lesz fent az óra, addig cseréltessem ki a csövet, nem fog senkinek feltűnni... (????)
Aztán jöttek megcsinálni. Józsi1 megnézte itthon vagyok-e és ragasztott egy papírt az ajtómra a munkafázisokkal, Józsi2 jött és elvágta a csövet ahol kellett, Józsi3 elvitte a kivágott csődarabokat, Józsi4 ütött egy másik lyukat a falba, mert nem tudják ugyanott vinni ahol az eredeti volt (???), Józsi5 jött és méricskélt, Józsi6 felhozott egy új csődarabot, Józsi7 ezt beillesztette, Józsi8 odahegesztette a régi csőhöz, Józsi9 hozott hungarocellt, azzal betömködte a falban keletkezett lyukakat (tégla ház amúgy), Józsi10 begipszelte, Józsi 11 pedig lefestette a foltokat fehérre. És tényleg egy nap alatt végeztek. Igaz egy villanykapcsolót elolvasztottak hegesztés közben, de nyilván senki nem térítette a kárt, pedig a gondnoknak is szóltam, hogy károm keletkezett. Állítólag másoknál is voltak problémák, volt ahol falban futó villanykábelt vágtak el pl, meg hasonlók.
Végül a titokban szerelést amit javasoltak nem mertem megjátszani, úgyhogy utána külön egy másik szakival megcsináltattam, tervvel mindennel, újra kifizettem az óralevételt meg a meót, de legalább az a rész nem csak foltozva van.
A házak szépen lassan frissülnek és újulnak, de jó pár házon még mindig a '90-es évekből itt maradt kaputelefon van fent. Tudod, az a fekete. Egyrészt érthető, hiszen minek cseréljük le, ha még működik, másrészt van annyi költeni való, nem ez a prioritás. No, de mit csináljunk akkor, ha már ezek…..
Péntek este 8 óra. Számos ablakban egyszerre villan a televíziók fénye, megy az esti film. Sokan épp ráfordítják a kulcsot a zárra és belevetik magukat az éjszakába, hogy a dolgos hetet levezessék valahol. Néhány különös lakó forró vizet enged a kádba, lágy zenét tesz fel, hogy ellazuljon.....
nem_vagyok_dj 2017.01.20 07:21:50
@házmestermedve: Valamennyit biztos számít az is, hogy milyen viszonyban van az ember a másikkal, mert ha undok, nem szimpatikus, nem szokott mondjuk köszönni, esetleg ő is beszól valamiért, vele kevésbé lesz toleráns az ember. Pl a felújítás alatt 2 emelettel feljebbről jött le egy fiatal lányka folyton, hogy hát őt nagyon zavarja, mert minden felhallatszik hozzá, és nem tud pihenni. Kb lehet vagy 20 éves. Na ő azóta se köszön ha véletlenül találkozunk, sőt morcosan néz csak :D Mondjuk én kiírtam, hogy ez lesz, tehát nem érte meglepetésként, bár a cetlimet másnapra letépték, és a harmadik után nem raktam ki újabbat. Érdekes, hogy a közvetlen szomszédaim egy szót se szóltak a felújítás miatt, csak ilyen nagyon távoli lakók.
A fölöttem lakó ilyenkor megágyaz. Kis lakás ez, 37 m2, eredetileg egy szoba, fölöttem a konyhát kitették az előszobába így az másfél szoba, laknak asszem 3-n 2 felnőtt egy nagy gyerek (talán olyan 16-18 körül lehet) Gondolom, hogy elférjenek kinyitható kanapé van, és ahhoz, hogy megágyazzon el kell pakolni pár bútort, hogy azt kinyissa. Ez tisztán kivehető, szék és asztal huzogatás, ami megérthető, a dübörgést szerintem a gyerek csinálja, de mivel ekkor már pizsamában szoktam lenni, nem mentem fel hozzájuk, max. néha kopogok a plafonon :)
A szövetkezet sajnos annyira rossz, hogy ha nem is minden napra de majdnem minden hétre jut bosszankodni való. 2 és fél éve elkezdett ázni a fürdőszobám az esőlevezetőből, tavaly januárban (1,5 év! szétázott addigra minden kb) kicserélték nálam (tehát padlótól plafonig) a csövet, nyáron ismét áztunk, de sokan, (1,2,3,4 emelet tuti, fölötte nem voltak épp otthon) erre az volt a megoldás, hogy ledugózták a tetőn a csövet, hogy ne menjen bele víz, úgyhogy most a ház oldalán az ablakom előtt folyik minden esőnél. De soha nincs kiírva semmiről tájékoztatás, a közgyűlésen se mondanak semmi érdemlegeset, nem is jár szinte senki (216 lakásból kb 20 max 30 idős ember, meg én), valami 6 millió csak a bér és tiszteletdíjuk, de azt mindig megszavaztatják, hogy emelve legyen, az fontos. Rezsicsökkentős papírt amit havonta ki kéne rakni, ha jól tudom, évek óta nem láttam kitéve pl.
Üzemi Szemle Ajvékolás 2017.01.15 23:29:16
forrás: atv.hu, Policy Agenda   Nagyon meglepő ábra, mondhatnánk, hiszen 15% minimálbér emelés mellett és a versenyképesség, valamint a vállalatok munkaerő piaci pozíciójának a megtartása okán is logikus lenne, hogy kisebb átrendeződésekkel ugyan, de a sárga sáv legyen a legnagyobb az ábrán. Mit a…..
nem_vagyok_dj 2017.01.17 15:32:10
@ogli dzsí: Az én ismerősömmel is ez történik, bérminum emelkedik,a cafeteria pont annyival lesz kevesebb náluk, hogy pont ne kapjon nettóban egy fillérrel se többet mint eddig.
nem_vagyok_dj 2017.01.17 15:45:17
@Larry Silverstein: Béren kívüli juttatás, ami azért nem rossz ha kapsz a fizudon kívül, de a lényeg, hogy nem lesz rosszabb neki de jobb se lesz az emeléstől, csak ezentúl nem 100 netto fizu plusz 20 netto kajapénzt kap hanem 120 netto fizut. Jobban fog élni ettől? Nem. Többet tud költeni egy hónapban? Nem. Igy nincs túl sok értelme.
Először is, sehol sem igaz az általánosítás. Nem, nem igaz, kedves kivitelezők, hogy egyik tulajdonos sem fizet ki a végén és mindegyik ingyen dolgoztat! Nem, nem igaz, kedves tulajdonos, hogy minden kivitelező lenyúlja a pénzedet és aztán eltűnik...
nem_vagyok_dj 2016.12.18 21:58:53
Én most vagyok nagyjából túl a teljes felújításon. Én is generálkivitelezőt kerestem, mert azt gondoltam az jobb lesz. Hát azért nem vagyok teljesen elégedett. Eleve nehéz találni olyat aki vállal egy kisebb méretű (37m2) lakást. Elég sok helyről kaptam vissza a következőket: nekünk ez túl kis munka, legalább egy évre előre be vagyunk táblázva, stb. Volt akivel már megvolt az árajánlat kör, aztán amikor véglegesíteni akartam közölte, hogy ja bocs lett egy nagyobb meló mégse csinálom. Aztán amikor fél év alatt nem találtál senkit (és nem a pénzed mennyisége miatt, mert a legtöbbel addig el se jutottál), de már nagyon kéne az a felújítás, mert mennek tönkre a dolgok, akkor az ember lejjebb adja, mert nincs más. Aztán persze nagyjából kész van, itt-ott nem úgy, ahogy kéne, apró de idegesítő hibákkal, amivel egy idő után meg úgy van az ember, hogy mindegy csak legyen már vége, az a pár centi, az kis ferdeség már nem számít. Kb ez az a pont ahol annyira belefáradt az ember, hogy már csak szabadulni akar a sok idegentől (generálnál akinek van 30 embere és minden nap kb másik ember jön folytatni az előző által félbehagyott melót) és már csak azt kívánja az ember, legyen egyszer vége.
A konfliktus, hát, sajnos az a tapasztalat, hogy női megrendelőként, tökmindegy, hogy időben jelzed a hibát, vagy ha valamit nem úgy kéne, úgyse hallgatnak rád, bólogatnak, hogy persze, de aztán úgyis úgy csinálják ahogy akarják, ebből ered jó pár hiba nálam, amit előre megmondtam, de mintha a falnak beszéltem volna. Ha egyszer újra belevágok akkor még több pénzzel felszerelkezve, és valami műszaki ellenőrrel vagy felügyelővel vagy ilyesmivel, aki férfi és az én érdekeimet képviseli, és talán ha férfi akkor hallgatnak rá a melósok.
A liftfelújítás kényelmi és biztonsági szempontból bizonyos idő után elkerülhetetlen. Azonban vannak még e két szempont mellett mások is. Itt van például a liftfelújítás ára, ütemezése és az új lift energia felhasználása. Mielőtt a közös képviselő választ egy kivitelezőt, érdemes neki kérdéseket…..
Mióta az emberek nagy része online intézi a bankügyeit és az adóügyeit, joggal merül föl a kérdés, hogy a társasházi kommunikáció miért papaír alapú. Miért nem lehet online tájékozódni a közös költség tartozásról vagy túlfizetésről? Lehet, hogy eljött az idő, amikor ezen változtatni kellene. A…..
Régi szép idők, amikor a szerencsebambusz, a Klipan, a Pöang meg az Ivar atombiztos sarrokövei voltak az Ikeának meg az ember életének! Aztán teltek az évek, és a töpörödés elérte a svéd termékeket is. A Bekvam alacsonyabb lett, a Sötsak dammsugare rövidebb, és épp a hétvégén detektáltuk, hogy a…..
Látják ezt a szép, rendezett, letisztult konyhát? Na, hát NIkié egész biztosan nem így néz ki, pedig ikeás elemekből ikeás kollégák lemérése után gyártva, ikeás szakik rakták össze. Kedves Homár! A történetem tavaly tavasszal kezdődött, amikor is úgy döntöttem, hogy az IKEAból szerzem be az új…..
nem_vagyok_dj 2016.09.16 11:16:26
@Szennymester 6000: Nem sietek én sehova. Ott van, hogy az IKEA embere ment ki felmérni, valami alvállalkozó aki asztalos. És az is benne van, hogy valakivel megbeszélte, hogy milyen legyen, egy másik kiment méricskélni, az alapján gyártottak valamit, amiről kiderült amikor kivitte egy harmadik ember, hogy nem az amit kért. Ha keresett volna egy "kisvállalkozót" akkor mindezt a folyamatot ugyanaz az ember/emberek végzik. Szóval ő igazából úgy fogadott asztalost, hogy bement az IKEA-ba, ők meg küldtek egy random alvállalkozót.
nem_vagyok_dj 2016.09.16 12:34:21
@Szennymester 6000: A randomot arra értettem, hogy gondolom van 5 alvállalkozó akikkel dolgoznak és abból kiküldte azt amelyik épp ráért ezzel foglalkozni