Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karburator (törölt)

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma Hollandia az úticélunk, ám Zeeuws Meisje posztjaival ellentétben most nem az egyetemi életről lesz szó, hanem a munkás hétköznapokról. Főhősünk, Viktor a családot hátrahagyva vágott neki a (majdnem) ismeretlennek, és nem csekély hányattatás (és azt gondolom, mindenki…..
karburator (törölt) 2013.02.17 10:43:39
@zopilote: Hát persze, hogy jobb volt a többségnek.

Hajtani nem lehetett hova, mindenki rosszul élt, viszont nagyon rosszul senki nem járt, mert mindenki dolgozott valahol. Mindenki kellemesen, de szegényen elvolt.

Ma viszont már kisgyermekkortól lehet folyton azon izgulni, hogy felveszik-e jó általános iskolába, ha jót akarsz, akkor fizetősbe mész, aztán középiskolai felvételi, szintén a fizetős a jó, nyelvvizsgák, fakultáció, jó érettségi kell, egyetemi felvételi, újabb nyelvvizsgák, szakmai gyakorlat, tanulmányi versenyek és végül megkapod azt a jutalmat, hogy elmehetsz egy kicsit több pénzért napi 10 órát dolgozni, mint amit az átlag kap. Ebből a pénzből rendesen kijön az albérlet, kocsiról csak évek múlva álmodhatsz, arról, hogy lakást veszel, szinte soha.

Lássuk, hogy ki hogyan járt: míg a szocializmusban mindenki valahogy eléldegélt, addig ma gyerekkortól kezdve hajt azért, hogy a szocialista normálishoz hasonló életet élhessen. Aki erről lecsúszik, az pedig rosszabbul él, mint a szocializmus alatt. És nem kevés van ilyen. Néhány milliárdos is kinőtt azóta a földből, nekik dolgozik mindenki.
karburator (törölt) 2013.02.17 15:40:11
@VíziLó: @tildy:): @Karinette: @sikerviktor:

Ha szabad megkérdeznem, akkor hogyan tanultok még ott kint nyelvet? Úgy, mint Magyarországon?

Ugye amikor kimentetek, biztos rengeteget tanultatok még a meglévő tudásotokhoz. Ezt is a szótár + magolás kombóval tanultátok? Vagy ha sorozatot néztek, akkor kiszótárazzátok az ismeretlen szavakat?

Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tanul az ember idegen nyelvet, amikor már külföldön van, mi ennek a leghatékonyabb módja.
Rengeteg olyasmi az oktatók és diákok közti kapcsolatról, az együtt gondolkodásról, a csalás elutasításáról, a minél szélesebb látókör támogatásáról, aminek Magyarországon is igencsak helye lenne – derül ki Zeeuws Meisje összegző írásából. (Korábbi posztjait itt…..
karburator (törölt) 2013.02.13 08:33:33
Sokszor lehet hallani és olvasni, hogy Magyarországról szinte lehetetlen jó külföldi állást találni. Nos, ha nem is egyszerű, mint Tamás mai története mutatja, messze nem lehetetlen, csak ügyesség, kitartás és persze piacképes tudás kell hozzá. „Engem sem a mélyszegénység…..
karburator (törölt) 2013.01.25 12:59:17
@Eiknarf: Bizony egyetértek veled.
Ebben az is benne van, hogy az értelmiség csak egy társadalom kis része, így itt is kevesebben vannak, másrészt aki külföldön van és tényleg jól érzi magát ott, vagy itthon van, és van valamilyen komoly célja, az nem a Határátkelőre fog írogatni több száz kommentet ahelyett, hogy élvezné az életet vagy ha annyira nem élvezi, akkor küzdene a céljaiért.
Határátkelő Nem vár a Kánaán 2013.01.15 06:55:00
Mai szerzőnk egy régebbi posztra reagálva írta meg válaszul az alábbiakat. A válasz azonban érzésem szerint nem egyetlen embernek szól, sokkal egyetemesebb érvényű annál, ezért nyugodt szívvel ajánlom figyelmetekbe. „Az idők folyamán én azt vettem észre, hogy az…..
Avagy vidámak-e a tiroliak? Noha a kérdés elsőre nem tűnik egetverően fontosnak (legyen ez ugye alapvetően a tiroliak gondja), ám mégis: egy olyan különleges világról szól a mai poszt, amely alig pár órányi autóútra van Magyarországtól, mégis elég keveset tudunk róla. Piefke…..
Szívszorító és egyben sújtó belegondolni, hogy még 2009-ben is az iWiW jelentette az elsődleges közösségi hálót itthon - a facebook pedig afféle külföldön dolgozó- erasmusos fiatalok gyűjtőhelye volt, de ott is csak mutatóba láthattunk magyar állampolgárt. És ez alig 4 éve…..
karburator (törölt) 2013.01.06 11:01:12
Ismét egy folytatásos történet újabb epizódja következik, ezúttal Londonból, ahová Ádám kevesebb, mint fél éve költözött ki. Mint írja, lassan kezdi felvenni a ritmust, lassan rutinos londonivá válik, noha bőven akad még, ami zavarja. Mondjuk az, hogy a brit főváros…..
karburator (törölt) 2012.12.21 09:58:21
Elnézve a magyarországi időjárást, talán nem bánjátok majd a mai posztot, amely a Kanári-szigetekről érkezett. Hajni története egy vakmerő döntéssel indul és decemberi paradicsomszürettel ér véget, de közben kiderül az is, hogy van olyan: budapesti árak nyugati fizetések…..
karburator (törölt) 2012.12.20 15:40:05
karburator (törölt) 2012.12.20 15:47:59
Meglehetősen aktuális a mai poszt témája, ha figyelembe vesszük a magyar felsőoktatás körül az elmúlt hetekben végletekig kiélesedett mizériát. Viktor személyes tapasztalat nyomán mutat be egy olyan rendszert, amely olcsónak nehezen lenne nevezhető, de Magyarországon talán…..
karburator (törölt) 2012.12.17 14:16:02
Végre egy értelmiségi poszt!

@S.Viktor: Kíváncsi lennék arra, hogy előadások akkor egyáltalán nincsenek? Minden könyvből sajátítasz el? A számonkérés is mindig csak írásban történik?

Ha igen, akkor az idegen nyelvű beszéd élő gyakorlása elmarad, ami egy kis hátrány azért.

"A diplomán egyébként nincsen rajta hogy online képzés, mert az egyetem egyenrangúként kezeli a nappali képzéssel. "
Én mindig ezért néztem gyanúsan az ilyen képzésekre, mivel egyedül, otthon megtanulni valamit, és online mindent visszaadni azért nem ugyanaz, mintha az ember bejárna. Viszont aki munka mellett csinálja, annak megfelelő.

Írhatnál arról is egyszer, hogy hogyan jutottál ki és mit dolgozol, engem biztosan érdekelne.

Amúgy kint németet használod vagy angolul beszélsz?
Nem igaz, hogy Magyarországról nem lehet sok mindent elintézni, az sem, hogy ne lehetne rendesen angolul megtanulni – írja mai posztunk szerzője, Kriszti, aki Dublinban végzett el egy főiskolát és találta meg a helyét. Ami még ennél is fontosabb: levetkőzte az otthonról magával…..
karburator (törölt) 2012.12.10 09:52:22
Teljesen kizárt, hogy december 6-án ne Finnországba vezessen az utunk (ezúton is üdvözlöm Joulupukkit, remélem, mindenkinek hozott valamit – nekem virgácsot hozott, amiért annyira elmaradtam a levelek megválaszolásával, de megfogadtam, hogy mihamarabb utolérem magam), úgyhogy ma…..
Van az úgy, hogy az ember élete mélypontján kap baráti segítséget és mire feleszmél, már minden megváltozott körülötte. Ez történt Samsival is, aki tulajdonképpen kíváncsiságból vágott bele egy tiroli kalandba, ami olyannyira bejött neki, hogy ma már kint él. Kolbász van,…..
  Kedves, Drága Beosztottam! Rubintos bazsarózsám, kis mimózám. Ha már egy céghez sodort minket a Sors és Jóisten jobbkeze - pláne egy ilyen szerencsétlen, alá-fölérendelt minőségben -, akkor fegyelmezz rám pár minutácska erejéig, kérlek. Mivel ez a csudálatos…..
Tegnap a német vendéglátóipart néztük meg egy kicsit közelebbről, ma a spektrum másik vége kerül terítékre. Mai szerzőnk, Er ugyanis egy angliai egyetemen végzi a PhD-jét, onnan küldte el beszámolóját. „Valamikor összevitatkoztam az osztályfőnökömmel a kis falusi…..
karburator (törölt) 2012.11.28 09:19:15
Mai történetünk Texasból érkezett, és sok sztereotípiára ad választ. Kiderül például, hogy tényleg elhízottak és buták-e az amerikaiak, tényleg csak azok járnak-e gyalog, akik sportolnak, milyen egy jó színvonalú lakópark és még sok minden más. De a lényeg, amit Texasi…..
karburator (törölt) 2012.11.26 10:29:52
Jó poszt.

en.wikipedia.org/wiki/File:Personal_Household_Income_U.png

Azért azt érdemes figyelembe venni, hogy valószínűleg az amerikai felső 10%-15%-ba tartoztok jövedelmetek alapján (26*4.000=104.000 nettó, ami 130-140.000 bruttó lehet).

Persze már Magyarországon is jól éltetek a fizetés alapján, amit írtál, csak otthon azért mindenki tudja, hogy a fizetési ranglétrán hol tartózkodik, USA-ban meg minden új lehet, ezért akartam írni, hogy az USA-ban is a felső-középosztályhoz tartoztok és nem mindenki él ilyen jól, mint ti.

Éppen ezért gratulálok az elért eredményekhez!
karburator (törölt) 2012.11.26 10:33:53
@kkkchris: @Liquid_Night: hehe, azonos következtetéseket vontunk le
itt lehet turkálni az amerikaiak zsebében:
en.wikipedia.org/wiki/Household_income_in_the_United_States
karburator (törölt) 2012.11.26 11:54:55
@Liquid_Night: az éves jövedelem és vagyon között van különbség, én a jövedelemre mondtam a felső-középosztályt, nem a vagyonra
Ha már tegnap Svédországban jártunk, ma maradunk a környéken, egészen pontosan Finnországban és szétnézünk kicsit, mi hogyan is működik. Kalauzunk Lore, aki rengeteg hasznos információval szolgál mindazoknak, akik azt vették a fejükbe, hogy ebben az északi országban szeretnének…..
A tegnapi (többféle értelemben is) forró poszt után ma hűvösebbre vesszük az irányt és egészen Svédországig szaladunk. Kiderül, tényleg olyan magasak-e a svéd adók; hogyan jöhet össze egy évben 61 nap szabadság (háromszor adtam össze és annyi...); és az is, mi a…..
Egy nyughatatlan, állandóan kereső ember írta a mai posztot, aki élt már Londonban, Madridban, aztán hazahúzta a szíve Magyarországra, de kis idő múltán megint felkerekedett. P.A. történetét igazán jól talán a következő mondata foglalja össze: „próbálok a jelenben élni,…..
karburator (törölt) 2012.11.19 10:15:23
@GrandMasterB: bizony

26 évesen képzettség nélkül a legtöbbször csak kiszolgáló személyzet lehet valaki, amiből nemigen telik kocsira meg lakásra
A mai poszt nem egyetlen országról szól, sokkal inkább a motivációról, illetve arról, miként lehet szépen fokozatosan felépíteni egy életet és külföldi karriert. Jöjjön tehát András története, melynek során az Egyesült Államokból indulunk és Magyarországon keresztül…..
Határátkelő A CNN-kaland 2012.11.08 09:46:00
Megkereste a blogot a CNN (igen, az, az amerikai hírtelevízió), mert egy sorozat keretében keres londoni határátkelést tervező embereket. Az angol nyelvtudás (érthető okokból) fontos, így a levelet is változtatás és fordítás nélkül adom közre. Benne van minden lényeges…..
karburator (törölt) 2012.11.09 21:01:05
@tableno: kár, hogy 03:35-nél Magyarországot összecserélték a térképen a nyilazásnál Ausztriával
London nagyon kemény, óriási a verseny, de ha van megfelelő tapasztalatod, és több nyelvet is beszélsz, akkor simán boldogulhatsz – állítja mai szerzőnk, aki nem muszájból költözött a brit fővárosba, hanem az egyszerűbb, izgalmasabb, változatosabb, kiegyensúlyozottabb…..
karburator (törölt) 2012.11.04 10:42:51
@Frau Holle: "Azon kívül tucatelemzőként annyira nem biztos hogy izgalmas az élet, míg egy vezető jogtanácsos szakmailag igencsak komoly feladatokat oldhat meg itthon is."

Honnan tudod, hogy tucatelemző? Egyáltalán te mit dolgozol, hogy az mondhatod, hogy "tucatelemző"?
karburator (törölt) 2012.11.04 10:55:52
@Frau Holle: Én így értettem, ahogy írtam, nem értem, hogy mire gondolsz, de tulajdonképpen mindegy is.
karburator (törölt) 2012.11.04 11:04:06
@Frau Holle: De értem, úgy értettem, ahogy írtam, ebbe kötöttem bele, azt nem értem, hogy te hogy értetted, de teljesen mindegy, ilyen kis félreértéseken nem fogok vitázni, részemről a téma lezárva.
A minap Ókidli írta meg Németországban au pairként szerzett, finoman szólva sem túl pozitív tapasztalatait. Akár e történet párjának is tekinthető a mai poszt, melynek szerzője, Adri szintén au pairként kezdte, ám az ő útja teljesen más irányt vett. „Két és fél…..
karburator (törölt) 2012.11.01 11:47:20
Mai vendégszerzőnk, Zita (és párja, Ádám) sokat tépelődtek, mielőtt úgy döntöttek: kipróbálják, milyen is Angliában dolgozni. A múltkori, meglehetősen borongós angol poszt után most két optimista ember története következik! „A végső csepp a pohárban az volt, mikor a…..
karburator (törölt) 2012.10.31 09:49:32
@Frau Holle: @Alikam:

Öröm ilyen intelligens beszélgetést olvasni.