Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matolcsyné

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó nagy adag nácizás kísérte és szakította meg a Török Gábor által moderált legutóbbi két Tárcatükör vitát, a Pintér-Vona és a Navracsics-Gaudi párosok alkalmait. Egy korábbi posztomban foglalkoztam már az „árpádsávos primadonna” jelenségével; azt állítottam, hogy a…..
Matolcsyné 2012.03.06 22:00:38
@neoteny:

Szerinted az, aki képes leírni akkora ostobaságot, hogy ha kevesebbet fizet egy-egy biorobotjának, az jó, mert akkor több zombinak adhat munkát, az ilyen hallott már arról, hogy Marshall-kereszt?
Matolcsyné 2012.03.06 22:36:34
@neoteny:

Tegyük fel, van egy alkalmazottad. Termel 100 egységnyi pénzt. Ebből 30 egység a bérköltsége, 50 egység az egyéb költség, 20 egység egy emberen a nettó nyereséged.

Tegyük fel, van két alkalmazottad. Termelnek 200 egységnyi pénzt. Ebből 60 egység a bérköltség, 100 egység az egyéb költség, 40 egység két emberen a nettó nyereséged.

Jó fej akarsz lenni. Azt mondod, kirúgod ezt a kettőt, felveszel helyette négy másikat, emberenként fele bérköltséggel.

A négy új embered termel 400 egységnyi pénzt. Ebből 60 egység a bérköltség, 200 egység az egyéb költség, 140 egység a négy emberen a nettó nyereséged.

Büszkén verheted a melled, hogy ugyan egy új embered csak fele bért keres, mint egy régi, de így nem két embernek, hanem négy embernek adsz kenyeret a szájába.

Miközben egy új embereden nem 20 egység a nettó nyereséged, hanem 35 egység.

Ügyes. Nem igaz?
Matolcsyné 2012.03.07 10:27:14
@i.diot:

"akkor helyette ket bela felallasban nem egyenlo egy bela foallasu ber es egyeb koltsegevel,hanem tobb lesz "

Én sehol nem írtam hogy a két új embert félállásban alkalmazod. Én azt írtam, hogy a bérköltségüket felezed meg, vagyis a régi két embered 60 egységnyi bérköltségét megtartod, és abból alkalmazod teljes munkaidőben a négy új embert.

Ha te nem tudsz szöveget értelmezni, az nem az én hibám, még akkor se, ha a hülyeségedet személyeskedéssel próbálod leplezni.

Idióta.
Ettek már élesztőpástétomot? Pont olyan az íze, mint a velőé, csakhogy ez fillérekből megvan. Fogjanak egy ötdekás élesztőt, morzsolják bele egy tálkába. Keverjenek közé négy kanál otthon darált prézlit, öntsék le annyi langyos tejjel, hogy ellepje és hagyják állni…..