Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sörtelen

0 bejegyzést írt és 1472 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan jutnak el a felismerésig, hogy kezdeni kellene valamit a testükkel, fizikai állapotukkal. Ezen csoport jelentős része aztán mindenféle további információszerzés nélkül eldönti, hogy márpedig ő futni fog. Úgy gondolják, hogy a futás, egészséges, égeti a kalóriákat,…..
sörtelen 2018.10.18 15:30:18
@Tinman: Jó szándékkal, jól írsz.
Ámde.
A futás egyidejűleg nagyon mást jelent a tüdőnek, az izomnak és az ízületnek, alapvetően terepfüggő. Élsportcélja válogatja, melyik fejlesztése a fő elem. Ha nem harmonizálnak, sérülés a vége. (pl. szívműködési..!) Az ízületek meg különösen másak. Az "ízületfejlesztő gyakorlatokról" szívesen olvasnék valahol.

Számos élsport van, ahol erre nem fordítanak figyelmet: 20-30 évesen gyönyörű egészséges test, aztán 50 évesen bot vagy tolókocsi, csípőprotézis. Akár futással is előidézhető.

Élsportolóként futottam eleget. De hogy ma, 55 évvel a nekilendülés után is naponta tudok futni, annak köszönöm, hogy a teljesítményt nem életkorspecifikusan, hanem a feltehető teljes életre "elosztva" tartom fontosnak.

A sport egyedüli értelme az önmagunk feletti győzelem élménye ("akaraterő"- ami a bölcsek köve). De erre csak akkor van remény, ha értelmes cél miatt tartjuk fontosnak.
Szerintem ezért nincs a futásnál jobb sport. Minden nap győztes lehetsz.
          G.Fodor Gáborral kezdeni a posztot határozott bátorságra vall a részemről, hiszen, mint tudjuk egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá, amit nyilván meg is fogok kapni, és nyilván el is fogok engedni a fülem mellett (azt még se írhatom egy kultúrblogban, hogy pont…..
         Tegnap megtapsoltam Lányi Andrást. Ha ezt nekem valaki egy héttel ezelőtt mondja, körbenevetem. Még azt sem állítom, hogy mindenben egyetértettem Lányival, Puzsérral, TGM-mel, de mindhármukat megtapsoltam. Ott álltam a Ligetben, valahol Szigetvári Viktor és Kunhalmi Ágnes között, az…..
    1919. szeptember 10-én a Saint-Germain-en-Laye-i szerződés kimondta a Habsburg-birodalom feloszlását. A szerződést Karl Renner, az osztrák köztársaság szociáldemokrata kancellárja, (1945 után köztársasági elnök) írta alá, Ausztria világbirodalomból egy aránylag kicsi országgá vált. A…..
"Orbán a mai magyar politika egyetlen kiemelkedő tehetsége". (Szelényi Iván)       (Remélhetőleg ez elég provokatív mondat egy megjegyzésnél is megjegyzésebb megjegyzésposzthoz.) Azt gondolom, hogy Szelényinek igaza van, azt is gondolom, hogy ez a legrosszabb, ami történhetett Magyarországgal,…..
sörtelen 2016.05.29 12:07:45
@balmoral:
Gondoljuk tovább.
Nincs "tehetség an sich." A tehetség az idő függvénye. Mivel nincs olyan felismerés, amit csak egy ember ismerhetne fel a történelemben (Bolyai-Gauss), az elsőség elmebéli rangot adó aktus. (Hagyjuk most az óriások vállát.) E fogalomhoz azonban nem csak fizikai feltételek tartoznak, de erkölcsiektől is elválaszthatatlanok. (Oppenheimer, Einstein - Teller). Az időtényező itt kap megkerülhetetlen szerepet - pl. a társadalom felismerőképességének (-helyzetének) időigénye. A tehetség ismeret (ha strukturált, akkor tudás.) Minden ismeret (tudás) értékét felhasználási célja és módja minősít. A "tett" és a "mód" az erkölcs alapkategóriái. Elvileg a jogéi is. A köz joga csak a köz érdekében való cselekvést és a köz-éredekű módot fogadja el.

A néhány tizedmásodperccel gyorsabb torokátvágó nem tehetségesebb gyilkos a másiknál. Egy csaló (időtényező!), tolvaj (jogellenes jogalkalmazással jogosított tevékenység) és hazug (jogellenes információhasználat) kormányfő eszköztárának felhasználásával elért "eredményei" személyes tehetség szempontjából nem ítélhetők meg.

Szelényi és az egyetértők gondolatmenete annál inkább.
       Soros György a háttérhatalom. Háttér György a soroshatalom. Hatalom György a sorosháttér. Én is tudok ilyet.      Orbán Viktor miniszterelnök a tulajdonképpen szokásosnak mondható értelmezhetetlen hülyeségeken kívül azt is elmondta a családi rádióban, hogy Magyarország lesz…..
Aczél Endre végleg meghülyült. Az ámokfutása után szeretném ezt hinni. Kényelmesebb lenne, mint azon gondolkodni, egy épeszű embert mi késztet arra, hogy úgy tegyen, mintha direkt állt volna a szopórollerre, és őszintén hiszi, hogy a vad skírózás után majd valamiféle győzelem várja? Mi kell ahhoz,…..
Most, hogy a Kúria a szocialisták népszavazási kérdését engedte át, lépéskényszerbe kerültek Orbánék. A vasárnapi boltzáras kutyakomédiának nem az lesz a végkimenetele, hogy majd elmegyünk és szavazunk róla, az tuti. A bérplafon és a földárverés mellé került vasárnapról döntő kérdés az, ami akkora…..
sörtelen 2016.04.08 16:16:14
@látjátok feleim szümtükkel:
"„Ma Magyarországon – az EU-ban nem példa nélküli módon – egy olyan ellenzékkel küzdünk nap mint nap, amelynek politikai eszköztárába beletartozik az is, hogy saját hazáját jelenti fel Brüsszelben”,

Olyannyira nem példa nélküli, hogy lám, ő mit követelt 2006-ban az Európai Parlamentben: "Orbán: Európa ne nyújtson segítséget a "hazug és csaló" kormányoknak"

www.vg.hu/kozelet/orban-europa-ne-nyujtson-segitseget-a-hazug-es-csalo-kormanyoknak-146813
Örülünk, Vincent? Godot megvár 2016.03.27 00:15:13
  Az elmúlt négy napban láttam az Ahogy tetsziket és a Hét Asszonyát a Kamrában, ma a Godot-ra várvát a Katonában. És igen, ha minden igaz, meg fogom nézni a Bajnokot is, ami miatt annyit pattognak a rezsimszolgák. Én színházazni jövök Pestre, és a színház igen gyakran jelenti a Katonát. Amit talán…..
Varánusz Gyászhír 2016.03.26 08:57:06
Meghalt Pozsgay Imre.   A halottakról jót vagy semmit elv alapján próbáltam átgondolni mit mondhatnék most, hogy ne legyen ízléstelen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ennyi jó jutott eszembe...
   Kihirdették az ERC Consolidator Grants pályázat végeredményét.  Az alábbi számok azt jelzik, melyik országba, hány nyertes pályázat érkezik a 302-ből.  a nagyok:  Nagy-Britannia: 67    Németország: 45    Franciaország: 31  a kicsik:     Hollandia: 26    Svájc:  25    Izrael: 14    Svédország:…..
sörtelen 2016.02.22 21:31:37
@balmoral: Nagy kunszt.
Végy 32 lapot, mindegyikre írj egy marhaságot. A sajtáj előtt keverd meg, húzz ki hatot és olvasd fel. Havi párszázezerért.
  Azokat a szakokat támogatni és preferálni kell, amelyek valamilyen módon értéktermelők. A mai világban a természettudományok és a műszaki tudományok értéktermelők. A humántudományok, a kultúra nagyon fontos, de nem értéket teremtenek, hanem az embereket gyönyörködtetik, boldogságot adnak.…..
sörtelen 2016.02.15 16:57:12
@balmoral:
Egy pillanat...
A tanárnők kockás blúza oké, de ki ellenőrzi a borotváltságot?
sörtelen 2016.02.16 21:09:09
@Tamáspatrik: Erről a mérnöki (technokrata) észjárásról mindig eszenbe jut Tabi.

users.atw.hu/humoreszk/asszony%20kotelmeirol.html

A virág haszontalan, de a gatyáját nem ő mossa ki...
1000 leütés Befejeztem 2016.02.07 06:34:36
Búcsút mondok a nyilvánosságnak, ideértve a blogolást és a PKP vezetését. Az utóbbi bő három évben sok időt és minden mást áldoztam a polgári, liberális konzervatív gondolat, kultúra, és politika erősítésének, a megelőző húsz évvel együtt ennyire telt, elértem a korlátaimhoz. A pártnak a saját…..
sörtelen 2016.02.14 12:48:26
    "Valódi elitet kell kialakítani, nem az értelmiségre kell kacsintani. Ebben a fiatalokra kell építeni, mert noha tapasztalatlanok, gyakran önhittek és az előző generációk nevelték, átörökítve a hamis vagy téves nézeteiket és gyakorlataikat, mégis a kis elmozdulások elkerülhetetlenek, így a…..
sörtelen 2016.02.06 13:39:03
@Kettes: Újra vagy? Örülök.
       Jogi képviselőnk az intenzív osztályról üzente meg, hogy egyetlen jelzőt sem talált elfogadhatónak azok közül, amelyeket Lánczi Tamással kapcsolatban nyújtottam be neki véleményezésre. Pár nappal ezelőtt a kormány vasökle írta azt, hogy :  "Megsértenek és…..
sörtelen 2016.01.02 17:55:37
           Édes bóbitás Magyarországocskám, úgy áll rajtad az ötvenhat, mint tehénen a gatya.  Tapsolsz te mindennek, ami mozog. Egy ideig csak hazudtad, hogy forradalmár voltál, de ma már hiszed is, mert úgy könnyebb. Pedig hogy beszartál, amikor a Jenőke megtalálta a…..
Vicces csávó ez a mi Viktorunk. Miután Kósa kiesett a potenciális örökösök közül ő tovább versenyezteti a két állva maradtat - Lázárt és Rogánt - hadd hirigeljék egymást az ő szórakoztatására. Miután Lázár cárevics közölte időben, hogy számára Rogán cárevics az…..
sörtelen 2015.09.25 20:18:03
          8.    Az 1945-ös választások győztese Clement Attlee teremtette meg a brit jóléti állam alapjait, a nemzeti egészségügyi szolgálatot, az általános biztosítási rendszert. Miután 1951-ben a Munkáspárt elveszítette a választásokat a párton belül két jelentős…..
            A Kettős Mérce blog elindított egy vitát a baloldaliságról "WTF baloldal" címmel. Ezt a posztsorozatot hozzászólásnak szánom.   1.   1989. augusztus 11.-én érkeztem meg az Indiana állam-béli West Lafayette-be, és azt az őszt a Purdue Egyetem kollégiumában…..
sörtelen 2015.08.21 23:03:14
            Mocsai Lajos edzőként olyan teljesítményt produkált, ami az egész világon ritka. Női és férfi csapattal is világbajnoki ezüstérmet szerzett, Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes lett a női csapattal. A világ egyik legerősebb bajnokságában edzősködött…..
sörtelen 2015.08.20 11:06:16
@vgab:
„Schmitt … a doktori cím megszerzéséhez vezető utat járta végig, nem pedig a teljes rendszert kerülte meg (felülről).”
Dehogynem kerülte. Schmitt nem ollózott össze semmit sehonnan. A bekötött disszertáció aláírásakor látta először az anyagot. A második, és befejező lépése az ügyben az oklevél ezüsttálcáról való átvétele volt. Ennyi.
          Bauer Tamás az Élet és Irodalomban magyarázta el, hogyan kell majd leváltani az Orbán-rendszert, hogyan kell eltörölni az Alaptörvényt és így tovább, és így…..
             Előszó: Harmincezer forintos (ezt inkább ne mutassák meg a fekete ruhás nővérnek, vagy a közmunkásoknak) poszttal jelentkezett be Megadja Gábor a közszolgálati Mozgástér blogon az Orbanisztán-filmről. A dolgozat érdekessége, hogy jelentős egyezéseket mutat…..
sörtelen 2015.08.03 18:16:34
@Rodeo36: Orbán agyi kapacitásai közepesek. Szárazbabiak.
Erkölcstelesége az, amiben minimum európa-bajnoki kvalitás.
Sok tisztességes ember egyszerűen képtelen (Anyukája nem nevelte bele) azon a pályán versenyezni vele, amit magáévá tett. Emiatt tűnhet egyedülállónak.
De a magyar népnemzeti szavazók 20 %-a szintén rendelkezik az ő képességeivel. Ami milliós nagyságrendet jelez.
Mint ismeretes a politikai kékharisnyák számára, egy nyílt levél-váltás eredményeként a miniszterelnök egyszer meghívta Tamás Gáspár Miklóst egy kávéra, aki szerencsére azóta sem élt a lehetőséggel -- feltehetően a jó ízlése volt az, ami nem engedte. Ennek ellenére TGM…..
sörtelen 2015.07.28 23:10:12
@HaFr: Tennék egy javaslatot. Gyere el aug. 28-30-án Horányba ("Balsziget")és vérbeli tudósként (pártvezérként meg nopláne) vezesd le előttük gondolatmenetedet kommunistaságukról.

A Le Goff-i értelemben vett értelmiségiséged - SZVSZ -ezt megköveteli. Ne aggódj, Abelard sorsa nem fenyeget. :-)
sörtelen 2015.07.29 11:20:07
@HaFr: Megértelek. Ha az Orbán besúgók kamaráinak felvételein feltűnnél, még az állásod is elveszthetnéd. Ilyen ez a rothadt kommunista-tempó.

A wiki-szócikkedet frissíteni kellene, nem? Lassan 10 éves lesz.
sörtelen 2015.07.29 14:02:07
@HaFr:
Rosszul fogalmaztam.

Őszintén és jószándékkal írtam mindkét dolgot.