Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drahmathon

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tessék felkészülni, hogy a héten egy egész előzetes-cunamit fogtok kapni. Nagyon sok horrorról ilyen-olyan okból nem volt még szó, ideje bepótolni a hiányosságokat! Annyi gyűlt össze, hogy több posztra kellett vágnom. Kezdjük a legizgalmasabbal, azokkal amik biztosan eljönnek a…..
Movie Tank Trónok harca 2X09 2012.05.29 19:05:00
" A világot a gyilkosok építik fel. " Úgy kezdődött, ahogy mindig. A sorozat rendkívül kreatív introjában láthattuk Westeros a történet szempontjából fontos helyszíneit, és Qarthot kiemelkedni a síkból, miközben hallgattuk a mesteri, középkori hangulatot idéző muzsikát, és…..
Nem olyan régen már volt a blogon pár videó, amelyben a Piranha 3DD megkérdőjelezhetetlen sztárja David Hasselhoff kapta a főszerepet, most pedig egy újabb hasonló pár perces érkezett, egy részt mondjuk a már korábban látottakból összevágva, ám de Hasselhoff "civilben" is…..
2011-ben a 37A járat lezuhant a 407-es körzet felett, amelyet a kormány gondosan elzárt az emberek elől. Akadt néhány túlélő, de nem lehet ráfogni, hogy szerencsések, mivel számukra a neheze még csak most jön.   Dale Fabriger és Evert Wallin dirigáltak a horrort, előbbi már…..
Múlt héten elmaradt a szombati mozi matiné (igaz, nem is hiányoltátok), úgy hogy újfent egy eredeti darabbal kedveskedek. Mint maga a cím is sejteti, ez egy szimpla horror-vígjáték, tele kéjsóvár leszbikus vámpírral. Igazi agymenés, kár hogy a poénok 90%-át a pufi csávó…..
A múltkori egy órányi szenvedés után kapunk egy kifejezetten jó részt. Ugyan erre nem szoktak kitérni, de most direkt szólok, hogy csak az olvasson tovább, aki már látta az epizódot, vagy akit a sorozat nem, de a hogyvolt nagyon is érdekel. Ugyanis most több meglepő dolog is…..
Drahmathon 2012.03.14 09:22:45
Ez a cikk qrva jó lett! Meg a nevek is nagyon ott vannak! ;)
Lehet, hogy átszokok most már csak az itteni írás olvasására, a filmet meg kihagyom, mert legalább megkímélem magam közel 3/4 órányi szenvedéstől. Mert ennek a résznek sikerült alul múlnia az eddigieket. És ha tényleg csak engem zavar, de iszonyatosan az olyan, hogy többek között tök sötétben lazán keresgélnek az erdőben, akkor velem van a baj, vagy a nézők közül életében nem volt még senki erdőben, főleg este.
De ez még hagyján, meg esetleg az is, ami meg is lett említve, hogy a srác (Zseb-Cowboy :D) simán kimegy a házból, de hogy a búsban talál rá pont Rickre és Shane-re? Ha Shane eleve eltervezte, hogy kinyírja Ricket, mi a picsára várt? Mért ment vissza a ház közelébe??? És oké, még ez is lenyelhető, kimagyarázható, de az már nem, hogy a kis srác tökéletes precizitással fejbe lövi a bezombult Shane-t!!!! Főleg, hogy ott volt előtte Rick is, ő maga meg jóval alacsonyabb. Hogy lőtt el Rick válla felett vagy mellett, hogy Shane-t telibe fejbe találja el???? Arról nem is beszélve, hogy laza 1-2 óra leforgása alatt így megemberelte magát? Egy vadidegen zombit nem mert lelőni, de Shane-t, akivel hosszú éveket töltött el, aki szinte családtag volt, simán lepuffantotta...
Ha ezt még sikerül alul múlniuk a készítőknek... Asszem, én maradok a Spartacusnál. Az legalább ténylegesen minden idők legjobb sorozata, és ott is bőven van lelkizés és érzelem, mert sokan azt mondják, hogy a Walking Dead arra épít, hogy az emberek miként is változnak. De biztos velem van a baj, hogy nem érzem át a súlyát, de a Spartacusban sokkal jobban átjön mindez.
De ennek a sz@rnak lesz 3. évada is.... Pedig tényleg, az 1. évad tetszett, és próbálom a jót nézni a másodikban is, de semmi.
Várható volt, hogy a múltkori izgalmak után ismét leülepszik a sztori. Így is lett, az egész epizód egy nagy szenvedés, hogy vajh a foglyul ejtett srácot kivégzik vagy sem? A legidegesítőbb rész evör. Ez két szereplőnek is köszönhető, 40 perc után már betörtem volna a monitor…..
Drahmathon 2012.03.07 10:29:47
Számomra ez a 2. évad, egy hatalmas csalódás. Úgy érzem, mintha valami szappanoperát néznék, csak horrorisztikusabb köntösben. Ez a rész is logikai bakiktól hemzsegett, mint az összes eddigi, az 1. évad varázsa és hangulata pedig szinte fel sem fedezhető egyáltalán. Értem én, hogy kímélni kell a költséget, ezért kevés helyszínre szorítkoznak, meg azt is értem, hogy a hangsúly a jellemfejlődésen van, azon, hogy lelkileg min mennek keresztül az emberek, de ilyenre bőven volt példa már az 1. évadban is, és ott jól oldották meg mindezt. Ráadásul a történet is haladt előre.
A 2. évadban meg csak egy helyben topogás van és tucatnyinál is több logikai baki. Viszont a nézettségi adatok alapján ez nem zavarja az emberek többségét, de nálam már az kivágta a biztosítékot, hogy a kis csaj véletlenül sem azt csinálta, amit Rick mondott neki, aztán meg fél évadon át keresték marha nagy lelkesen. Igazából egyedül Daryl volt az, aki kereste, a többiek meg csak pofáztak. Persze, a farmon élők meg nem tudták, hogy a pajtában ott a leányzó, Otis nem is említette, hogy talált egy vadidegen gyereket, jahp, és főszereplőink meg nem érezték azt a hatalmas bűzt, aminek a pajtából kellett áradnia... És még sorolhatnám nagyon sokáig az ilyeneket, de lehet, hogy csak engem zavarnak iszonyatosan.
Viszont ebben a részben is, érdekes, hogy senki nem bukkant rá arra a zombira, pont a kis srác! Pedig Daryl elvileg gyakran az erdőt járta... Ő meg nem az a fajta, aki ilyet életben hagyna, de valahogy meg kellett ölni ezek szerint Dale, aki mögé simán odalopózott az élőhalott. Véletlenül sem a tehenet zabálta vlna, mint ahogyan általában a társai szokták zabálni a zsákmányt, főleg, amíg friss. Nem, ez a zombi okos zombi, mint amilyenre már volt példa, amikor 1-1 zombi hátra maradt, és kivárt, hogy hátha elbújt előlük valaki. Lásd, a 2. évad legelső részét, de akár az előző rész is felhozható példának.
Nem kedveltem Dale-t, idegesített hogy örökké elcsodálkozott mindenen, kiguvadó szem, meg tátott száj. Mást nem is lehetett látni tőle, de az elhalálozása szánalmas lett. Meg persze a tehén se bőgött hangosan, mikor fel lett hasítva a hasa... Még a végén többen is meghallották volna...
De be is fejezem, mert így is túl sokat írtam már. De a lényeg, hogy számomra furcsa, hogy oly sok baromság van a filmben, és az embereknek mégis tetszik. Pedig ez a 2. évad eddig meg sem közelíti az elsőt, és nem hiszen, hogy jelentősen változna a vége felé. Viszont ahogy néztem a következő rész előzetesét, úgy tűnik, hogy megint hatalmas fordulat fog bekövetkezni, és a srác, akit páran ki akartak végezni, megszökik! Micsoda váratlan történés! Lehet megint az erdőben bóklászni.
Drahmathon 2012.03.07 13:05:56
@purga: Arra a bakira kíváncsi lennék, mert nekem nem ugrik be. Lehet fel sem tűnt. Bár volt azért az 1. évadban is 1-2 érdekesség, de azok nem voltak annyira idegesítőek és főleg nem hemzsegett tőlük az előző széria. Szal, én nagyon vártam a folytatást, és el sem akartam hinni, hogy csak 6 rész volt az 1. évad, de amit kaptam...
Ellenben a kis csajnak Rick tök egyértelműen megmondta, hogy maradjon elbújva, ne mozduljon, ha ő maga soká térne vissza, nem 2-3 perc, hanem 2-3 óra, akkor meg azt is egyértelműen elmagyarázta, hogy merre menjen. Arról nem is beszélve, hogy a többiek meg mit csináltak addig? Teáztak? Sophie minden tiltás ellenére kinéz a kocsi alól, senki nem mondta neki, hogy előjöhet, de 2 zombi pont ott várakozik, hogy lecsaphasson, erre a kis csaj menekülni kezd, persze hogy az erdőbe, hova máshova??? És egyedül Rick megy utána??? Ne mááár... És akkor erre építeni a 2. évad nagy részét?
Otis meg arról volt szó, hogy a környéken lévő zombikat gyűjtötte, de azok mind az ismerőseik voltak, rokonok és szomszédok! Az összes! Erre felbukkan egy vadidegen zombi leányzó... Persze, mesélhetnék még sok mindent, de inkább nem teszem, mert abból akár egy cikk sorozat is lehetne. :D
De számomra nagyon gyenge és ingatag lábakon áll a történet. Az hittem, hogy menni fognak tovább, többet megismerünk a világból, több zombi lesz, többet megtudunk a vírusról, a kezdetekről, közelebb kerülünk egy esetleges megoldáshoz, stb. stb., de ezzel szemben 7 részen át egy kis csajt keresnek, azt is csak szóban, közben meg szerelmek szövődnek, ellenségeskedések vannak, valaki öngyilkos akar lenni, de jajj, ne legyen, stb. Néha meg bedobnak 1-2 hullát, csak úgy a látszat kedvéért. De ezek szerint erre van kereslet, nekem meg lejjebb kell adnom az igényeimet. Esélyt viszont adok a 3. évadnak, de félek, ha a 2-nak így is ekkora sikere van, akkor nem fogják a készítők magukat nagyon megerőltetni. :(
Amúgy tényleg csak engem zavar ennyire nagyon a 2 évad közötti különbség? Csak én látom a 2. évadot egy nagy rakás trágyának főleg az 1. évadhoz képest? Vagy igazából a többség mindig reménykedik, hogy a következő rész jobb lesz, és végre olyasmit kap, mint az 1. szériában? :)