Regisztráció Blogot indítok
Adatok
narancshej

6 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első magyar vízerőművet a Batthyány család építette 1896 és 1900 között. Napjainkban is működik, a Vas megyei Ikervár mellett, a Rába folyó egy külön csatornáján üzemel. Az erőmű, mely kezdetben 600 kW-os teljesítményű volt, egyenárammal látta el a környező településeket (pl. Szombathely,…..
Pikk-pakk elkészül. Elmondhatatlanul finom. Olyan ropogós, hogy ilyet még nem ettél. Nem igazi rósejbni, de majdnem. Minimális alapanyag, maximális élvezet. Ennél jobb köret nincs is. Ha valaki azt mondja, hogy van, az hazudik. Tőmondatokban ennyit erről a mennyei mannáról. És akkor legeltesd a…..
Elkápráztatnád a vendégeidet? Keress egy gyalult 15 cm széles deszkát a garázsban, csomagold be és tedd az asztalod közepére. Már csak a Pavlova hiányzik róla?Sokan félnek nekiállni a Pavlova torta elkészítésének, pedig az egyik legegyszerűbb és legszebb édesség.Recept:A sütőt beállítjuk 130 C…..
narancshej 2020.08.27 14:50:53
@Így élek én: Köszönöm, ma este próbálokzom ismét, most a te tanácsaidat megfogadva, és írok, hogy mi lett az eredemény! Szép napot!
Lili
narancshej 2020.08.28 10:31:18
@Scanalex: Köszönöm neked is a bátrorítást, tegnap este sikerült!!!! :-)
Ha a világ legegyszerűbb, leggyorsabb, legegészségesebb és legízletesebb ételét akarod elkészíteni, akkor ezt a receptet szívből ajánlom. Nem több mint 10 perc az elkészítési ideje. Egy kezdő is simán meg tudja csinálni. Finom, különleges, egyedi ízvilága mindenkinek be fog jönni. Egészséges, kevés…..
Ha eleged van a tuti tippekből, akkor olvasd el, hogyan fogytam kétszer is több mint 20 kilót.   3 tuti tipp, hogy add le a téli pluszsúlyt. 5 jó tanács, miként tedd hatékonyabbá az edzéseket. 10 étel, amely biztosan segít a fogyásban. A világ legjobb diétája, fogyj ezzel két hét alatt 8-10…..
Kedvenc edzőtermemben gyakran szembesülök azzal, mennyi sóvár és irigykedő pillantást vált ki egy-egy rendkívül hajlékony jógázó kecses mozgása. Nem tagadom, én is szívesen legeltetem a szemem a kígyótestű jógikon, ugyanakkor mozgásterapeutaként legtöbb nőtársamnál jóval árnyaltabban vizsgálom a…..
Ha töltött libanyakról beszélünk, akkor azonnal beugrik róla a Márton-napi libaságok. Ezt a csodás finomságot azonban bármikor elkészíthetjük az év bármely napján és ráadásul semmilyen különleges tudás sem kell hozzá. Amire viszont biztosan szükségünk lesz, az egy jó hentes, aki gyönyörű…..
Felérve a Nagy Hideg-hegy 864 méteres magasságába mosolyogva nézem a tányéros felvonókat, a  hóágyut, sőt még ratrakot is látok. Ugyan még csak október van, tehát hó még nincs, de azt hiszem érdemes lesz idén télen is fellátogatni ide, mert tartogat még izgalmakat ez a táj.  A találkozó…..
Nézett-e mostanában tükörbe oldalról, s ha igen, netán észrevett-e nyaka és háta találkozásánál egy kisebb-nagyobb domborulatot?  Ez a halmocska, amelyet a köznyelvben – micsoda diszkrimináció! – banyapúpnak hívunk, és sajnos napról-napra több embert érint, bizony nem a sors ajándéka. Akár hiszi,…..
  A Visegrádi-hegységben Pilisszentlászló és Visegrád között mintegy 5 km hosszan kanyarog a gyönyörű és kalandos Spartacus-ösvény. Ez az útvonal az 1930-as évek óta létezik,  főként vadászati célokra használták, persze sokan már bejárták azelőtt, hogy hivatalosan is átadták volna. Na valamikor…..
A megfelelő arc tisztítás alap pillére egy Nő esetében a megfelelő smink lemosás. Ám sokaknál nem a mindennapi rutin része ez a folyamat. Ez pedig hiba, hiszen ha rajta hagyjuk a bőrön a sminket, akkor idő előtt öregítjük azt. A szemünk környéke pedig kifejetetten érzékeny terület, mivel ez kapja…..
narancshej 2017.04.20 16:31:24
@Katika Kiss: Éjszaka regenerálódunk, méregtelenít a szervezetünk. A smink + az egész napi rárakódott szennyeződések eltömik a pórusaidat, így nem tud a bőr lélegezni. Ajánatos ettől éjszakára megszabadulni. Ha már nappal sminkben vagyunk, legalább éjszaka hagyjuk pihenni, regenerálódni a bőrönket. Hát ezért. De itt szerintem a rendszerességen van a hangsúly, tehát ha egyszer-egyszer előfordul, nem leszel maradéktalanul ráncos... :-)
Reklámfogás A csúnya valóság 2017.04.12 06:48:00
Oskar T. Brand szétszedett (szó szerint) két népszerű divatmagazint, és megvizsgálta, mi is van bennük. Sokkoló megállapításokra jutott, ezért csak erős idegzetűeknek ajánlott a most következő poszt, amely röviden összefoglalja ezeket a meglepőeredményeket. Oskar maga elé…..
fromJuci Rákóczi túrós torta 2017.03.30 11:11:26
A rákóczi túrós az örök klasszikus nagy kedvencem. Nincs is felemelőbb érzés, amikor a túró, a citrom, a házi baracklekvár és a sült tojásfehérjehab találkozik egy sütiben. Ez maga a mennyország. :) Mivel közeledik a húsvét úgy gondolom, hogy ez, az a bizonyos desszert, ami sehonnan se hiányozhat az…..
A  Wolfgangsee partján állva a szemben magasodó Schafberg csúcsán végre megpillantottam a pontnak tűnő „kis házat”. Nem volt ez más, mint az 1783 méter magasra épült Schutzhaus zum Himmelspforte az Alpok menedékházainak aggastyánja, ahová holnap készülünk! A program meglepetés volt a Mamáéknak, így…..
Valósággal undorodnak a gyalogosok, amikor lemennek a VIII. kerület valamelyik aluljárójába, amiket szinte elleptek a gyakran agresszív, részeg hajléktalanok, akik körül orrfacsaró a bűz, és a saját mocskukban fetrengenek, állítja a TV2 Híradója. És ez még csak a felkonfja volt a hétfő esti…..
Majdnem két teljes napja itthon vagyok, de még most is azon jár az eszem, hogy férhet bele 48 órába ennyi szépség? A hegyek látványa mindig is lenyűgözött, nagy hatással volt rám, de most valami elképzelhetetlen érzés járta át mindenem! Nem tudtam betelni a látvánnyal, és komolyan a sírás…..
Az úgy történt, hogy éppen felfedezi való dolgom akadt a Huszonnégyökrös-hegy környékén. Terepfutáshoz keresgéltem helyet magamnak, mert mint tudjuk a beton nem embernek való dolog.  De hogy miért lett a hegy neve Huszonnégyökrös? Nos, erre Thirring Gusztáv szerint két legenda is létezik. Az egyik…..
Szép idő ígérkezett erre az októberi hétvégére, így böngésztem a Budai-hegység túraútvonalait, hogy hol nem jártunk még? Rémlett egy kilátó, amit már régóta terveztem meglátogatni, ő az a bizonyos Csergezán-Pál kilátó valahol Páty és Budakeszi között. A mai napig úgy tudtam, hogy az Erzsébet-kilátó…..
Természetes formájában a gyümölcsök és zöldségek tartalmaznak fruktózt, más néven gyümölcscukrot, és ebben a formában nem is káros. Létezik viszont egy "további" fruktóz: az ipari körülmények között előállított, sűrített gyümölcscukor. Kémiailag ugyanarról az anyagról beszélünk, ami nem mindegy, az…..
E-betűs adalékban nehéz lenyomni a jégkrémeket, de a Fornettinek ez is könnyedén sikerül. De nem is az a lényeg, hanemhogy az almás-pudingos termékük egyebek közt kén-dioxidot és halat is tartalmazhat. De hogyan? ..
narancshej 2012.12.04 10:51:02
@Peetee: Végre valaki gondolkodik is.

Igen, kötelező a csomagoláson feltüntetni.
Az OÉTI nekünk fogyasztóknak szóló füzetét ajánlom áttanulmányozásra azoknak, akik tényleg informálódni akarnak.

www.oeti.hu/download/amit_az_elelmiszerek_cimkezeserol.pdf
narancshej 2012.12.04 11:02:08
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: nembaj,legalább spekulál, az is vmi. Mindegy mostmár ott az információ, el lehet olvasni, aki akarja. De erre lusták vagyunk általában, hogy hiteles forrásból tájékozódjunk. Tényleg bosszant ez a tudatlanság, ami az emberek fejében van az élelmiszerekkel kapcsolatban..
Pedig csak néhány megállót terveztem megtenni a 206-os busszal, erre tessék, belecsöppentem a semmihez sem hasonlítható haseki világba. Oh, boldog békeidők. Az oldalsó szélvédőn a következő kinyomtatott A/3-as tájékoztatóval szembesültem: "Örömmel tájékoztatjuk TISZTELT…..
Panaszkodnak az X-Faktor szegény, drága mentoremberei. Mert ők hiába mondják, hogy ki jó, meg ki szar, a közönség, az nem foglalkozik ezzel, sőt, direkt ellentétesen küldik az sms-t. Pofára, nem hangra. Mindezt a Like trió kiesése után panaszolta el Nagy Feró a Blikknek, vélhetően…..
narancshej 2012.11.19 16:33:24
@zgabi: ez az ezt jól megmondtad! Amióta ők ilyen jók, nem is nézem a műsort! Erről ennyit...
Eszter azonosíthatatlan úszó tárgyat talált a grapefruitos Hohes Céjében. Szerencsénkre több jó minőségű képen megörökítette. Meg ha már így felmerült, tudja valaki, hogy ki volt a béltisztítás istene? Íme levelem a Sió-Eckes Kft-nak, képekkel érzékeltetve azt a…..