Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KisVirag

139 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, tudom, eltűntünk. Köszönhető ez annak, hogy Balázzsal aktív az élet, hogy készülni kellett karácsonyra, hogy futottam, diétáztam, sokat aludtam Balázzsal napközben, szerveztünk, terveztünk, főztem, sütöttem, továbbképzéseken voltam és így tovább. Ja, meg amennyit…..
A mi színes, szagos, szélesvásznú életünk a gyerekkel. Ha nagyon akar valamit, akkor dolby surroundban, természetesen. Viccen kívül: az első szám az eltelt éjszakák száma. A második azon éjszakák száma, amikor Balázzsal legalább egy órát, illetve inkább órákat fentvoltunk.…..
Utoljára akkor bőgtem ennyit, amikor Balázs kiesett az etetőszékből. Most viszont örömömben sírok. Balázs egy éves lett ma. Hihetetlen. Közhelyes, de akkor is így van. Nem gondoltam volna, hogy eljön ez a nap is, irigykedve olvastam Balázs kicsiBogyó korában, hogy másnak 8-10…..
Nagyon régen nem írtam már... Konkrétan másfél hónapja. Nos, ez alatt az idő alatt túllendültünk a kánikulán szerencsére, Balázs ismét alszik éjjel és nem ébred reggel hatkor, utánoz, önállóan jár, ha akar, eszik darabosat, huncutkodik, mutatja, hogyan telefonálunk (há a…..
Az ember élete megváltozik, ha gyereke lesz. Közhely, de nagyon is igaz. Épp ezért nem hiszek a hállivúdi csillivilli képeknek, sztoriknak, mert olyan nincs, hogy minden zökkenőmentes. Esetleg ha az embernek annyi pénze van, hogy szolgálók hada lesi minden kívánságát és legalább…..
KisVirag 2013.08.23 09:43:42
@mireina: Drágám, várom a percet, amikor bejelented, hogy a nagyobbadra rá mered bízni a kisebbet. Na, onnantól együtt nyaralunk. :D
KisVirag 2013.08.23 09:48:22
@mokevar: Képzeld, ma Balázs fél nyolckor kelt. Kialudtam magam, vagy mi a szösz. Amióta nincs kánikula és később világosodik, meg szerintem csillapodott a fogzása is, azóta mintha többet és jobban aludna. Vagy csak mi vagyunk totál kimerültek és fel sem ébredünk a mocorgó gyerekre. :D
Szóval igen, ez jó lecke volt, de szerintem ezen mindenkinek át kell esnie. Egyébként épp arról beszélgettünk, hogy azért egyéves kor után, amikor a gyerek eszi azt, amit mi, egyszer alszik csak napközben és az már néha ki is maradhat, tud járni, bizonyos szinten kommunikálni, az is más lehet, mint így, a kilenc és fél hóssal... :)
Mesélhetnél majd személyesen is a Balcsiról, kereslek majd, ha ráérünk és a városban leszünk. :)
Agyrém, összeveszés, görcsölés, tervezés, szervezés, gondolkodás, hogy mi mivel helyettesíthető, két héttel korábban listaírás, napokkal korábban pakolás, indulás előtt csomagtartó-főpróba (babakocsi, utazóágy, Bőrönd Ödön, na nem a köröndön, hanem az udvaron),…..
Balázs életében először uszodában járt. Manóvári Produkciós kisBalázs megkapta az első csomag úszópelenkáját, apaférjnek előkotortuk az úszósapkáját (szülők szigorúan csak abban mehetnek a vízbe, hehhehehehhe, én nem megyek be!!!) és irány az uszoda! Nagyon…..
...régóta készülök megírni ezt a posztot. Régóta gondolkodom rajta, hogyan is fogjak neki. Manó elmúlt hat hónapos, hurrá! Most már egyre több mindent lehet vele kezdeni, értelmes, napirendje van, eszik sokfélét, nem a hordozóban és nem a mózesben utazik, hanem gyerekülésben…..
Most néztem, hogy az utolsó bejegyzésem - amit még nem is publikáltam - április 4-én íródott. Hajjajjj... Akkor még tél volt, öt és fél hónapos volt Manó, most meg már elmúlt fél éves, fogzik, többet alszik nappal, a tavaszban jövünk-megyünk, Balázs élvezi, Balázs izgága,…..
Ott hagytam abba, hogy a szerda sem volt sokkal jobb, mint a kedd. És a csütörtök sem, Balázs továbbra is bojkottálta az éjszakai alvást. A nappali a Viburcol kúppal megoldódni látszik - vagy a mozgásfejlődés miatt alszik többet, vagy rájött, hogy az jó -, de az éjszakák…..
Bréking! Ha Péter a répafőzelék miatt apasági tesztet kért, akkor én a sütőtök miatt anyaságit is!!! Balázs megette a sütőtököt. Aztán hol megette, hol nem, de a lényeg: répa, sütőtök kipipálva. Viszont a kis hamisnak nem kell a gyümölcs a tápszer után. Először azt…..
Február 24-től... Ott hagytam abba, hogy volt egy beteg Péterem hétvégére, bár próbált segíteni, de láttam rajta, hogy nagyon odavan. Amit tudott, megcsinált és ezért hálás is vagyok neki, de persze ez nem volt ugyanaz... Vasárnap a szakadó esőben mentünk sétálni Balázzsal…..
Csütörtökön tehát almareszelőt kellett keríteni. A hipermarketben nem volt, eszembe jutott, hogy van egy százforintos, vagy egy eurós, vagy milyen bolt pár megállónyira, onnét már a bababolt sincs messze. Én üveget akartam, de az nem volt a bababoltban, a műanyag 700,- Ft. A…..
Az új életünk Február 12-15. 2013.03.06 18:46:54
A kedd elég hisztis és hajnalban sokszor ébredős volt, úgyhogy a vasárnapi alvás sajnos csak addig tartott. Kettős fronthatás, hó, szél... Nem részletezem, idegtépő volt. Pedig még látogatóink is voltak, akik szerint Balázs áldott jó gyerek, szerintem meg magához képest elég…..
Nem kell a tél. Elég volt. Elég és kész. Nem akarok több hideget, havat, jeget, mínusz nyolc fokos éjszakákat, hólapátolást, ónos esőt. Tavaszt akarok, balzsamosan-langyosan naposat, nagyokat sétálósat. Addig viszont be kell érnem egy vigyori-kacagós, melegen felöltöztetett…..
Nos, ami a kórházas sztorit illeti: Balázsnak két és fél nap kellett kiheverni a traumát és a nemalvást. Szinte egész csütörtökön aludt, cserébe este másfél órán át sírt, hiába volt fáradt, egy-sze-rű-en nem a-ludt el. Én meg úgy éreztem, szimplán kidőlök mellőle.…..
Balázzsal megkaptuk a beutalót a 24 órás monitorozásra - azaz kivizsgálásra. Elvileg a SOTE I.-hez tartozunk - mondom, nincs az az isten, ha nem akut a probléma, hogy én odavigyem a gyerekemet, ahol nincs ismerősünk. De tényleg. Nem akarok egy darab páciens lenni. Nem és nem és nem.…..
- Az Ön fiának nagy arca van, akárcsak Önnek. - Ezt egy vadidegen, közel nyugdíjaskorú hölgytől kaptuk meg. Pillogtam rá erősen, biztos látta a döbbenetet, gondolom, nem ilyen reakcióhoz szokott a Madarász utcai gyerekkórház csecsemőosztályán, hanem tompa közönyhöz, esetleg…..
Folyamatosan aggódom. Persze csak csöndben, magamban. Ha Balázs alszik, akkor azért, hogy majd éjjel nem fog, ha meg nem alszik, akkor azért, hogy túl nyűgös lesz és meg sem fogjuk tudni nyugtatni. Ha menni kell valahova, akkor azért, hogy nehogy éppen akkor kakáljon egy isteneset, ha…..
Balázs használja a kezeit. Tudom, hogy régebben is használta már, de most kezd tényleg tudatos lenni. Persze még elég furán bánik velük, sokat csapkod, véletlenül talál el dolgokat, de egyre többször meg is fogja azokat. A zümijét még mindig imádja. (Egy elcsigázott nap végén…..
Balázs verziója: Persze, hogy kacagok, mert anya egyszemélyes cirkusz. (Anya: Anya egyszemélyes zombi-cirkusz.) Anya bekapcsolja a gőzös sterilizálót úgy, hogy nem tesz bele vizet. Majd rábámul a vízzel teli adagolóra és elmélázik, hogy az mit keres ott, ha most lett kész a...…..
Az új életünk Kilók... 2013.01.11 18:40:43
A baba-mama tornán kívül hétfőn, január 7-én voltam spinningen is. Féltem, hogy így fogom végezni (nem a karikázásra gondolok, bár a régi helyre csak különösen indokolt esetben mennék vissza): http://www.youtube.com/watch?v=EdjvKT95rz4 De nem ez lett. Igaz, hogy ülve, de…..
Az új életünk Fáradtság 2013.01.08 13:59:36
Akkor most jött el az igazi alvás ideje. Ráleltem, hogy a bookline-on D. Tóth Kriszta ajánl könyveket és én szeretem az írásait. Valami videókat is leltem, és elkezdtem olvasni a "fülszöveget". Ezt olvastam: "Al Ghaoui Hesna tehetséges, talpraesett, BRIT nő. Prima Primissima díjas…..
Olyan napokon, mint amilyen a péntek is volt, az egyik legjobb barátnőm szokta mondogatni, hogy megfojtja / agyonüti a gyerekeit és elássa a hátsó kertben. Gondoltam, hogy milyen lehet hisztis-nyűgös-hasfájós-fognövesztős korában egy gyerek, de a január 4-i péntek, minden…..