Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alex Mahone

0 bejegyzést írt és 1441 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmdroid Prometheus 2012.06.14 22:03:00
Minime pozitív írása után érkezzen egy negatív kritika Mráz Zoltán tollából. “Big things have small beginnings.” Ha jól sejtem ezt afféle tagline-nak szánták a készítők, amit majd sokat idéznek a film rajongói (lásd „In space no one can hear you scream.”). Én…..
Joel Edgerton eddig színészként bizonyított, de most már forgatókönyvírói babérokra is tör. Sikeresen eladta első szkriptjét, a One Night Stand címre keresztelt történet a New Regency-nél landolt. A komikus elemekkel tarkított dráma egy nő és egy férfi egyéjszakás…..
Alex Mahone 2012.01.18 16:55:10
@Dean6: szerintem ez az az út, amelyet minden önérzettel rendelkező színésznek követnie kellene, nem pedig tinifilmekben égetniük magukat (gondolok itt a Transformerstől az Alkonyaton át a szuperhősfilmekig minden hasonló szir-szarra).
Filmdroid George Lucas visszavonul 2012.01.18 12:57:15
George Lucas nyugdíjazná magát...megint. Nem ez az első alkalom, hogy bedobja ezt a témát, már a 90-es években is szóba hozta, mielőtt még hozzálátott volna a Star Wars előzménytrilógiának és néhány évvel ezelőtt szintén megemlítette ezt a lehetőséget.Lucas a New York…..
Egyértelmű volt, hogy az Expendables folytatásához Chuck Norrist is megkeresik, azonban az USA inváziót megállító és többször ütközetben eltűnt delta kommandós egy feltétellel írta alá a szerződést: ha a film PG-13-as lesz."Az Expendables 2 forgatókönyvében nagyon sok…..
A 69. Arany Glóbuszon a fekete-fehér The Artist némafilm három kategóriában győzedelmeskedett, de a nagy esélyesként indult Utódok sem távozott üres kézzel, George Clooney legalább ennek örülhetett, hiszen rendezését, A hatalom árnyékában politikai drámája számára nem sok…..
Alex Mahone 2012.01.16 19:25:13
@Atkakukac1989: legyenek olyanok, nincs is ezzel semmi probléma, de az Ides of March, a Carnage, meg a Moneyball ellen elvérzett a Warrior és a Drive? Ugyan, kérem, ez egy semmi.
Alex Mahone 2012.01.17 18:37:10
@Swarm: Oszkár... na az kell még ide.
Filmdroid Csatahajó poszter 2012.01.16 14:42:29
Peter Bergre bízták a Csatahajó sci-fi akciófilmet, ami az itthon is ismert Torpedó (Battleship) társasjátékon alapszik. Legalábbis alapulna, de nem két ellenséges földi flotta ütközik meg egymással, hanem néhány "hajó" és az űrlények csapnak össze a nyílt vízen.…..
Steven Spielberg sem tudott nagyot szakítani a motion capture-rel Amerikában, a francia képregényfigura, Tintin nem tudott korrekt eredményt felmutatni, mindenesetre a nemzetközi terepen nem teljesített rosszul. A folytatás továbbra is be van tervezve, erről beszélt Spielberg a Collider…..
Don Coscarelli filmjében egy teljesen új drog kerül az utcákra, amely egy testen kívüli élményt is ígér. A "felhasználók" másik dimenzióba kerülnek, de lelkük nem mindig találja meg a visszautat, előfordul, hogy valami más érkezik vissza a testbe. Szép lassan megindul…..
Alex Mahone 2012.01.13 19:34:48
Az eltelt pár nap néhány kimaradt híre röviden.Robert Rodatnak adták át a Thor 2 forgatókönyvét, záros határidőn belül ki kell pofoznia azt.2013 július 12-re tűzték ki a Nagyfiúk 2 bemutatóját.Tim Burton is benne lenne a Beetlejuice folytatásában, egy interjúban elárulta,…..
Filmdroid A Vaslady poszter 2012.01.11 10:53:09
Korábban még nagy díjesélyesként emlegették a Meryl Streep főszereplésével készült Vaslady-t (The Iron Lady), ám az imdb-n látott 5,9-es átlag és a Rotten Tomatoes 56 %-a azt mutatja, hogy nem sikerült igazán jól a film. Ennek ellenére a film kiharcolt magának egy Golden…..
Lassan, lassan vége az Alkonyat őrületnek, már úgy tűnt, hogy letudjuk a hulla fickó és a élő csaj románcát, ám kiderült, hogy egy újabb holt-élő romantikus kapcsolat bemutatása van készülőben. Nicholas Hoult egy zombit alakít a Warm Bodies-ba, aki beleszeret egy lányba,…..
A World War Z minden idők legköltségesebb zombifilmje lesz, Marc Forster rendező 125 millió dollárból forgathatta le a produkciót. Brad Pitt, az alkotás főszereplője a Los Angeles Times-nak mondta el, hogy a Paramount és a direktor már összedugták a fejüket, egy lehetséges…..
Filmdroid Bosszúállók részletek 2012.01.03 20:46:00
A Movieweb birtokába jutott néhány fontosabb részlethez, amelyek a Bosszúállók képregényfilmhez kapcsolódik. Tehát aki meg akar lepődni a film alatt az ne olvasson tovább.A bennfentes megerősítette, hogy a Vörös Koponya is benne lesz a produkcióban, Loki utazásai során…..
Alex Mahone 2012.01.03 21:15:15
Alex Mahone 2012.01.03 21:56:06
@doggfather: rájöttem, hogy én már ebből az egész bűvös kesztyűs-varázskockás kalapácsos-pajzsos szuperhős dologból lehetségesen kinőttem. Olyan négy éve láttam az utolsó élvezhető filmet a témából (Vasember).
Minden egyes évben a mozitulajok megszavazzák, hogy mely színész vonzotta a legtöbb embert a mozikba. 2011-ben Brad Pitt áll a lista élén, aki három alkotással is jelen volt, Az élet fája (The Tree of Life), a Pénzcsináló (Moneyball) és a Táncoló talpak 2 (Happy Feet Two) után…..
Filmdroid A Golden Globe jelöltjei 2011.12.15 21:22:00
Kihirdették a Golden Globe jelöltjeit, hatalmas meglepetésre Terrence Malick rengeteg elismerő kritikát begyűjtött alkotását, Az élet fáját úgy ahogy van teljesen teljesen kihagyták, a Drive pedig csak egyetlen jelölést tudhat magáénak. Sok állítják, hogy az Arany Glóbusz az…..
Alex Mahone 2011.12.16 15:58:41
J.C. Chandor első filmjét, a Margin Call-t több kritikus agyondicsérte és máris szép jövőt vizionáltak. Az ismert nevekkel telerakott produkció ugyan kevés bevételt termelt, de máris elismerő véleményeket gyűjthetett be, így Chandor számára kitárult néhány kapu, leforgathatja…..
Sajnos a legutóbbi poszterről kiderült, hogy nem hivatalos, fan made cucc, ennek ellenére veszettül ütős volt. Itt a hivatalos posztere a filmnek, ami közel sem annyira jó, mint a rajongói változat. Későbbre tartogatják a nagy durranást? Miért csak Sylvester Stallone áll a…..
Az Expendables folytatásának első előzetese nem mutat semmit, gyakorlatilag egy névsorolvasásnak is betudható, de mégis iszonyat hangulatos, remek kedvcsináló. A nagy öregek megmutathatják hogyan kell akciózni, a Taylor Lautner-félék meg csak üljenek le elé és tanuljanak. A…..
Alex Mahone 2011.12.15 13:18:03
@bucbuc: egyetértek.

@Vészmadár: a Feláldozhatók esetében másfél óra is annyit mesél a történetről/karakterekről, mint egy fél perces előzetes.

@curby: ezzel magadról állítasz ki bizonyítványt. "Mennyé nézzé szart ha ezt az istencsászár filmet nemtod értékelni!" Gratulálok.

Attól, hogy a kivénhedt eksönsztárok csinálnak egy ugyanolyan filmet, ami már húsz-harminc évvel ezelőtt is szar volt, még az nem lesz önironikus és megmosolyogtató. Csak szar. Az Expendables ugyanis nem nevetett önmagán, a nézők tömegei tették ezt. Viszont ha egy Van Damme/Norris/Sly "klasszikust" raksz be a lejátszódba, azon is ugyanennyit lehet röhögni - s lám, azokat a filmeket (is) komolyan gondolták.
Alex Mahone 2011.12.15 17:43:49
@totorohun: azé' nehogy már ne olvashassak azt, amit szeretnék, mert a pofám még ne adj Isten, le talál szakadni. Egy kurva szóval nem állítottam, hogy az Expendables paródiának készült. Nem, omázsnak készült, viszont a koncepción kívül ez sehol nem látszik. Vérgáz eksönfilm lett a nyolcvanas évek trendjeit összemosva. Izomagyú főhősökkel, akik köbö annyira árnyaltak, mint "a mai nyálas generáció" olyannyira megvetett tinibuzijai. Faék sztorival, ami akkor, abban az időben pont elégnek számított. Viszont a film harminc évet késett, épp ezért mai szemmel szinte élvezhetetlen. Aláírom, hogy múltidézésnek jeles - és itt igazat adok Vészmadárnak -, de akkor ne úgy reklámozzák már, mint a kibaszott megváltót. Csak azért, mert a lassan járókeretes tesztoszteronszörnyetegek gyűjtőhelye az egész cucc.
Amúgy nem azért jöttem ide, hogy beszólogassak a kemény magnak, csupán bátorkodtam Bucbuc mellé állni, ha már elkezdte osztani a krémje. És nehogy már én legyek lebaszva, mikor egy ilyen little2 nevezetű szájkaratés mindenfajta érvelés nélkül küld el a kurva anyámba tvájlájtot nézni!
Alex Mahone 2011.12.15 20:41:50
@little2: csőlátás? Bajom van az akciófilmekkel? You, sir, are an asshole. Ha meg már folytatom a személyeskedést, amit elkezdtél, akkor akár ki is fejtem, hogy te egy pöcs vagy, aki semmit nem fogott fel abból, amit leírtam.
Again: közöm sem volt a fikázás elkezdéséhez, tisztelt fórumozó társam védelmére kelve kapcsolódtam be, mikor a te ártatlan rajongói hadad a torkának esett, mert - teljesen normális hangnemben, minden trágárság nélkül - kifogásolni merte ezt a filmtörténeti csodát.
Again: hülye vagy. Sehol nem kérdőjeleztem meg az akció zsáner létjogosultságát - vannak akciófilmek, amelyeket nagyon szeretek - de még a tisztelt Feláldozhatókét sem, csupán bátorkodtam kifejteni, hogy szerintem (SZERINTEM, te pöcs) megkésett, az általa képviselt eszme varázsa pedig megkopott. Ennyi. Kiemeltem, hogy múltidézés szempontjából jól teljesít. Elismertem, hogy az ellentábor egy tagjának igaza van.
Értelmes társalgás helyett pedig téged, egy igazi pöcsöt kaptam a nyakamba. Aki ráadásul képtelen felfogni, amit írok.
Szívesen megvitatnám a témát egy Expendables-rajongóval is - szociális valamint értelmi képességeimet egyaránt kompatibilisnek érzem erre a feladatra -, azzal az egy feltétellel, hogy ne akarja elvágni a verőereimet, ha a drága filmjét nem tudom vele együtt értékelni. Én szívesen elbeszélgettem volna erről a múviról egyébiránt bárkivel, szerény véleményem szerint az már nem az én hibám, hogy néhányan nem bírják feldolgozni, nem tetszhet mindenkinek minden.

Ja, és félreértés ne essék, akkor sem, ha nem tudod interpretálni a mondandóm, szóval inkább kiemelem a lényeget: ezt nem azért írom, mert a Feláldozhatók tetszett úgy, mint neked (egyébként szerintem a film nem szar. Az akciók kifejezetten ütnek. Csak szimplán nem ugrotta meg azt a bizonyos lécet.), és szerintem aki nem az én véleményemen van, az degenerált. Nem. Azért írok, mert egy személyeskedő, értetlen gyökér vagy, és egészen felidegesítettél, ezt pedig szerettem volna honorálni azzal, hogy lesüllyedek a te szintedre.
Mert minden emberi agynak kell néha egy kis kikapcsolódás.

A csúnyább szavakért pedig elnézést kérek a gyengébb lelkületűektől. Ezeket kompenzálandó van egy pár egész ügyes mondatszerkezeti fogás, valamint szakszó.
A Sony elindított A csodálatos Pókember hivatalos honlapját (http://theamazingspiderman.com/), amire rákattintva néhány képet tekinthetünk meg a filmből, illetve a karakterekről is láthatunk egy rövid leírást és megerősítik, hogy a stúdió már a folytatáson gondolkodik. Nem is…..
Alex Mahone 2011.12.15 20:20:55
@Bolyhos: az új Superman tökugyanúgy néz ki, mint a régi. Ja bocs, az öv immáron kék és nem piros. A Pók sem változott többet. Három négyzetcenti, ami régen kék volt, most piros, ilyeneken fennakadni...
Filmdroid John Carter IMAX poszter 2011.12.15 10:30:00
Taylor Kitsch az marsbéli arénában próbál elfutni a hegyméretű fehér majmok elől, vajon sikerül neki? Nem kell izgulni, ő a főhős, így nem csak azok dőlnek hátra nyugodtan, akik olvasták Edgar Rice Burroughs regényeit...
Filmdroid Prometheus poszter 2011.12.15 10:32:22
Eddig rendkívül ügyesen adagolják a Prometheus információkat. A Fox nem zúdítja a közönség nyakába az előzeteseket, képeket és posztereket, hanem szépen lassan apránként adagolja az anyagot és továbbra sem derült ki teljes mértékben, hogy az alieneknek mennyi szerepük lesz a…..
Alex Mahone 2011.12.15 13:11:06
Filmdroid The Dictator előzetes 2011.12.14 18:41:00
Sacha Baron Cohen miután a mozikba is elhozta a három általa kitalált alteregóját (Borat, Ali G és Brüno) új karaktert talált ki...vagyis állítólag Szaddam Husszein nagy sikert aratott regénye, a Zabibah and the King ihlette. Egyrészt még jó, hogy sokan megvették a könyvet,…..
  ..
Alex Mahone 2011.12.11 20:19:17
Nem szoktam kommentelni, mert javarészt egyetértek minden szavaddal, aztán most mégis.
Oké, szubjektív a műfaj, de ez egy olyan szinten elfogult videó volt, hogy azt már nem is hiszem el. Interinterinter. Hiába interminden, ha hiába mászkálnak jeges-dzsungeles-sivatagi tájon a háttérben ilyen meg olyan marslakócskák, ha a sztorilájn egy csapat fehér emberről szól, a galaktikus egyenrangúság érdekében az áruló meg feka. Interinter.
Védert szerintem erősen túlmisztifikálod. Az írók szemében egy faék-szintű sablongonosz. Persze ettől függetlenül bele lehet erőszakolni ilyen meg olyan mélyebb értelmet, adhatsz neki jellemet, de az igazság az, hogy feleannyira sem bonyolult, ahogy azt beállítod. Szerintem.
Igényes és mély az univerzuma? Ennek két oka van: á: több mint harminc évük volt lehúzni róla minden bőrt, de ez még nem jelentene semmit, ha nem lenne
bé: George Lucas. Aki - amint azt már mondottad vala - elmehet a kurva anyjába. Persze, hogy mindennek van háttértörténete, mivel amihez odabittyesztik a SZTÁRVORSZ logót, abban pénz van. Lucas barátunk márpedig szereti a pénzt. Nem kicsit, de mocskosul.

Ennek tükrében Top 1 ok amiért a Star Wars eredeti rajongótáborának jó harmada rühelli az egészet: a Lucas által tanúsított gusztustalan és átlátszó pénzéhség, a mindenkori minőség megerőszakolásával karöltve.

De ez már csak az én véleményem. Ettől függetlenül valami veszettül imádom, amit csinálsz. Go on!
Alex Mahone 2011.12.11 20:50:45
@bungics: igaz, hogy a második trilógia az eszetlen látványfilmek kategóriájába sorolható, de ettől függetlenül az eredeti hármas még nem lesz hibátlan. Amit mondtam, tartom.