Regisztráció Blogot indítok
Adatok
readoren

113 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újra gyereknek érzed magad és annyira fáj élni. Olyan csalódott vagy. És nem, és nem érted mit keresel itt.  Hirtelen rádöbbensz, hogy minden összeomlott és sötétség van körülötted. Nagyon, nagyon fáj és folyton sírhatnékod van. Üvöltenél és bántanál másokat.…..
vasárnap reggel: Kegyetlen dolog vasárnap reggel felkelni. :( A kávéra gondoltam és sikerült sírás, depresszív hangulat és dühös karcsapások nélkül kikászálódnom az ágyból. Végülis egész hangulatos volt. Mickael nagyon aranyos volt, ahogy nem akart kikelni az…..
Írtam emlékeztető listát, hogy el ne felejtsem ezeket: mozi: Szombat este össze-vissza fetrengtem és már nem voltam tanulós állapotban. Kicsit szenvedtem (látványosan) aztán megkértem Mickaelt csináljunk valami emlékezeteset. És akkor kiválasztatott velem egy filmet. A koreai…..
Napjaim Hajjj :( 2012.10.28 18:37:51
Most nincs kedvem beszámolni az elmúlt napokról. Anya volt nálam és annyi minden történt, hogy össze sem tudom szedni a gondolataimat. Pedig szerettem volna az édes pillanattöredékekről írni. Megkaptam az ösztöndíjat. Hosszú menet volt. Nagy megkönnyebbülés. Most egy hét…..
readoren 2012.11.02 13:52:31
Napjaim Őszi szünet 2012.11.02 11:26:05
Ezt csináltam eddig a szünetben: Kibabáztam magam. Mickael unokahúga két hónapos :) Megetettem, csodáltam órákon keresztül és elaludt rajtam. Az anyai ösztönöm elcsitult. Sokkal jobban érzem magam és megbékéltem a "majd egyszer lesz gyerekünk nekünk is" tervvel. Mickkel sokat…..
Napjaim Fárasztó közélet 2012.10.20 16:43:09
Szombat van. Reggel fel kellett kelnem korán, mert 10-től közdazdaságtan vizsga volt. Végülis nem bántam annyira mert szépen sütött a nap, elmentem a pékségbe, találkoztam kutyasétáltató nénivel és sikerült zsetont vennem a mosógéphez. A vizsga..pff. Előtte olvastam, hogy ne…..
Napjaim Ilyen egy csütörtök 2012.10.18 20:41:17
A csütörtök túl korán kezdődik. Már 8-kor órám van. Most igyekeztem nem gyötörni az agyamat.  Franci órám van ilyenkor, szakszókincsbővítés. A tanár folyton túl nehéz feladatlapokat ad és 10-20 percig hagy minket szenvedni rajta. csak utána modja el a megoldást. Kapóra…..
Napjaim Megvan 2012.10.18 20:23:00
Már tudom. Azért vagyok itt, hogy belefeledkezzek a részletekbe. Lédús szőlőszem roppan ahogy beleharapok és szétfolyik a számban a friss-édes íz. Reggeli szürkületben a háztetőkre vetülő rózsaszín fénynyalábok, a narancssárga utcalámpák kialvása. Egy vidáman…..
Napjaim És most várunk 2012.10.16 23:51:00
Az álmodtam, hogy egy piciny test körvonala üt át a hasamon. Csak bámultunk rá Mickaellel és nem értettük honnan került oda. Mikor felébredtem magamban igazat adtam Mickael azon megállapításának, hogy mániámmá vált a dolog. Egy macit hordok a táskámban, néha már beszélek is…..
Ma reggel a parkba mentem a szokásos óra előtti tanteremben várakozás helyett. Egyedül voltunk. Én és a sápadt reggeli fény. Pirosra fújt, fagyott arccal és dermedt, kékes kezekkel vánszorogtam. Mindegy. Csak ne szóljannak hozzám. És ne vegyenek észre. Nem létezem. Bennem csak a…..
readoren 2012.10.15 22:38:03
Napjaim Pour toi je survivrai 2012.10.15 22:33:48
Búg a telefon. Időbe telik mire beazonosítom. Mickael keres és én nem tudom mit mondjak neki. Hogy vagyok?Sehogy vagyok. A kétségbeesett poénkodás fázisnál tartok épp. Ha már rosszabbul nem is lehetek olyan vicces lesz az egész. Amolyan "nem igaz, hogy már megint itt tartok,…..
Napjaim Mocskos szürke vasárnap 2012.10.14 16:28:42
Hallgatom ahogy az esőcseppek kopognak az ablakon és toccsannak a leveleken. Monoton, dallamtalan zaj. Azt modja: Bújj be a csigaházadba, nem érdemes kijönni! Itt most én uralkodom." Azért is kimegyek. A piszkos fehér, világító felhőkből szakad rám az eső. Felszabadult…..
Napjaim Adrenalin 2012.10.13 22:25:52
Tegnap óta az egész belsőm remeg. Minden porcikám. Megállás nélkül. Pizsoma napot tartottam. Reggel el kellett mennem mosógép zsetont venni a házibácsihoz. Felkaptam egy pulcsit a pizsomámra meg felvettem a bakancsom.Jó érzés volt. Viszont nem mostam. A francia papírjaim fölé…..
Napjaim E. néni 2012.10.12 23:43:35
E. néni a jógán örvendezett neki, hogy most időben sikerült érkeznie. E.néni az örvendezés után odafordul a jógaoktatóhoz: -Mert tetszik tudni ha az embernek olyan zsörtölődős az ura mint nekem...! A múltkor is azt mondja: "Pofa be. láb széttár" Most tessék elképzelni, Ezt…..
Napjaim Mon petit prince 2012.10.12 23:32:01
Mérges vagyok Mickaelre. Ha felhívom mert szeretnék megkönnyebbülni és elmesélni neki, hogy fáj, hogy nincs itt azt mondja, hogy magamnak csinálom a problémát és feleslegesen drámázok. Én lennék az egyetlen aki időnként szenved ha messze van tőle a másik fele??? Még csak nem…..
Napjaim Őrület 2012.10.09 20:13:37
Tegnap a buszon egy kisbaba annyira szeretetre vágyóan sírt. Az anyukája egy fiatal cicababa volt és kiült az arcára a "hagyj békén, nem igaz,hogy folyton akarsz valamit" Már annyira kellett egy gyerek, hogy csak ennyire voltam attól, hogy elvegyem az övét. Hogy lehet egy iyen tündéri…..
Napjaim Németül álmodtam! 2012.10.07 12:31:51
A tegnapi német társalgás miatt lehetett, de azért igazán megdöbbentem reggel. Az unokahugaimmal voltam Egerben, sétáltunk a sárgás-narancsos gesztenyefák alatt és németül beszélgettünk. Ráadásul emlékszem, hogy kisReni megkért, hogy tanítsak neki egy angol szót és…..
Marina az újdonsült barátőm. Ukrajnában született, Németországban élt és folyékonyan beszél oroszul, németül, angolul és franciául. Amikor először találkoztam vele négyszemközt, egy szombat délután nem győztem magamhoz térni a megdöbbenéstől, hogy milyen sok a közös…..
Napjaim Itt értetlenkedem 2012.10.06 14:25:45
Most, hogy a hőn vágyott politikai tanulmányaimat végzem bármit szívesebben csinálnék mint ezt. Láttam a buszon postás nőt. Szeretnék postás lenni. Elég korán kezdhetnek és kicsit fárasztó lehet de én érdekesnek találom. Ráadásul ezeken a gyönyörű francia utcákon mennek…..
Napjaim Alvás előtt 2012.10.05 23:42:00
Múlt éjjel lefekvés előtt elképzeltem mindenkit akivel valaha is találkoztam (akárcsak egyszer, futólag) Elképzeltem, hogy hol és hogyan készülődik lefekvéshez (vagy épp máshoz) Érzéseket képzeltem mindenkihez. Hirtelen olyan kicsi lettem és jelentéktelen. Azóta nagyon…..
Napjaim Észrevettem 2012.10.05 23:30:50
Észrevettem, hogy én mindenben képes vagyok meglátni a tragédiát és a fenyegetést. "Fájdalmasan szép a délután" Észrevettem, hogy a yógás bácsi derűs nyugalommal szemlél. "Hosszabbítsd meg a karod gondolatban, egészen a szoba sarkáig...és várj" Észrevettem, hogy anyukám…..
Kiolvastam az első igazi angol nyelvű regényemet!! Ez lenne az: Eva Hoffman:Lost in translation. Az amerikai könyvtárban találtam rá múltkor, mikor csak 10 percem volt zárás előtt és lekaptam a polcról, hogy ez majd jó lesz! Ma elkezdtem az ugyanezen címet viselő filmet nézni és…..
Mickael szerencsésen megérkezett és nem egészen 4 pocsék napot töltöttünk együtt. Csak a pizza meg a szex volt jó. Nem viccelek. Ezen kívül semmi sem jött össze. Az elején meg voltam a fázva, a végén már felfázva és végig hulla fáradt és ingerlékeny. (A doktor néni azt…..
Napjaim Megvilágosodás 2012.09.29 23:21:02
Múltkor jógán voltam és megérintett valami spiritualitás. Kitekeredve feküdtem a földön a "stresszmentesítő  pozícióban" és sírtam megkönnyebbülésemben. Lelki békét éreztem és szeretetet. Valami határtalan boldogságot de nem azt a veszélyeset amit szoktam hanem egy nyugodt,…..
Reggel rémálomra ébredtem fel. Túlontúl korán ahhoz képest, hogy mennyire kimerült vagyok és hogy, mennyire szükségem lenne a pihenésre. Félig megkönnyebbülésből sírtam, hogy csak álom volt, félig az elhagyatottság érzése miatt. Bár Mickael ekkor még nem feküdt le így a…..