Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PoliticoPithecus

6 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nyirő József újratemetése körül kialakult cirkusz egészen elképesztő mélységekbe jutott. Újabban a román kormány éppen felülvizsgálni szándékozik a székely íróról elnevezett köztereket, mint mondják azért, mert Romániában tilos háborús bűnösökről elnevezni bármit…..
Csak legyen már ebédszünet, baszki – gondoltam, de lehet, hogy ki is mondtam. Ha teljes szívemből kívánok valamit, néha megesik, hogy ki is mondom hangosan. Persze hiú ábránd volt délelőtt fél tízkor az ebédszünetre gondolni. Tudnám, mi a faszért kell nekem nyolcra bejárnom. Ha…..
         Mint azt maroz kolléga észrevételezte, egy bizonyos Nyírő Gyula nevű író újratemetését nem engedélyezték Romániában. Legalábbis a fél magyar internet szerint.    Nem tartják meg Nyirő Gyula író újratemetését vasárnap…..
PoliticoPithecus 2012.05.27 16:20:56
@Intizar: Így van, 56 után. Azonban a Rákosi éra idején majd megfeszül az odaadástól, nagyon akart hinni a rendszerben. Sőt, ha elolvasod a Házastársak című írását, látni fogod, hogy egy igazi szocreál termelési regény. Annyira giccses, komcsi toposzokban úszó valami volt, hogy öröm nézni. Meg a filmet is, amit még ugyanabban az évben (1951) csináltak belőle.

Azonban nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ettől még sem a Tóték, sem az egypercesei nem lettek semmivel sem rosszabbak. Na kérem, ezt kéne megérteni...
PoliticoPithecus 2012.05.27 16:48:14
@tundrazuzmo: De gustibus non est disputandum. Mindazonáltal nem hinném, hogy a székely irodalmat az egy szem Tamási Áronnal lehetne azonosítani.
PoliticoPithecus 2012.05.27 16:58:00
@Müszélia: Legalább elolvastad. Ez a legtöbb, amit megtehetsz. Senki és semmi nem kényszeríthet arra, hogy tetszen valami, te megadtad neki az esélyt és nem jött be. Van ilyen. Ahogy fentebb mondottam: "de gustibus non est disputandum".
Meg egy kiváló magyar író, műveinek minden kérdés nélkül helyük van az irodalmi kánonban. Miért fontos ezt leírni? Azért, mert a NAT változtatás következtében felhördülő baloldal éppen hisztérikusan kéri számon a kormányon Szabó Dezső és Nyirő József tananyaggá…..
Szentesi Zöldi László, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese a Vörös festék című cikkében Dániel Péter legutóbbi akciója kapcsán a jobb- és baloldalról elmélkedik és haditudósításában arra a megállapításra jut, miszerint „Dániel Péter eldöntötte a régóta…..
Itt ez a Gyurcsány-ügy. Már megint. Olybá tűnik, mintha szegény Ferire most rájárna a rúd. Van egy viccpártja, frakció nélkül és jelenleg - nagyon fontos kiemelni, hiszen láttunk mi már karón varjút, bár nem volt szép -  csak a legelvakultabb Gyurcsány hívők gondolhatják…..
ProgBlog Irodalmi zsidózás 2012.05.09 00:34:00
„Én a tökéletesség ostromlásában hiszek – és a jövő mindenképp az enyém!”Richard Attenborough: Tűzszekerek (Harold Abrahams szavai) - 1981 Van abban valami ironikus, hogy párhuzamosan derül ki az egri önkormányzat „büdöszsidózása” és az, hogy a…..
PoliticoPithecus 2012.05.09 13:34:22
@Szamiz67: Nem egészen értem, hogy miről beszélsz. Itt az alapvető probléma az volt, hogy a zsidó értelmiség erőteljesen felül volt reprezentálva a proletárdiktatúra vezető grémiumában. Tehát a népbiztosok tanácsának usque a 70%-a volt izraelita származású. Nem véletlen, hogy alig egy évre rá vezetik be Magyarországon a numerus clausus-t, mert azt sem csak úgy kitalálták, hogy legyen, hanem volt egy kiváltó oka. Mégpedig az, hogy az ellenforradalmi rendszer képviselői, illetve az őket támogató tömegek a Tanácsköztársaságot lényegét tekintve a zsidó értelmiség árulásaként könyvelte el.
PoliticoPithecus 2012.05.09 11:49:41
@t a m á s: "Azzal vádolták, hogy 1940-ben az Észak-Erdélybe bevonuló magyar csapatoknak parancsba adta..." Nem vagyok egy Wass Albert fan, főleg azért mert nálánál komolyabb írók is akadnak abban a táborban, például az éppen terítéken lévő Szabó Dezső. De ez égbekiáltó hülyeség. Hogyan és mi módon ad ki parancsot egy földbirtokos (mer Wass a bevonuláskor az volt, semmi több) a bevonuló katonaságnak? Segítek, sehogy. Mert ilyet még a világ nem látott. Mondjuk nem kizárt, hogy a román népbíróság (röhej) ezen sületlen marhaság alapján hozott ítéletet, azonban ez a tisztelt román népbírósági tanácsot jellemzi...
Legalábbis ezt írja a francia Le Mond a magyar közéletet napok óta izgalomba tartó Jobbikos tiszaeszlározás kapcsán. A magyar Dreyfus-ügyként aposztrofált múlt század végi eseménnyel - amiről csak a tisztánlátás végett megjegyzendő, évekkel előzte meg a francia…..
A magyar közélet képviselőinek bámulatra méltó húzásai arra kényszerítenek bennünket, hogy új rovattal jelentkezzünk. A Sírva röhög a magyar rovatunkban rövid színes, szagos hírekkel fogunk szolgálni az általános turáni agybaj általunk legszembetűnőbbnek minősített…..
Komjaga kolléga írásával, szinte pontról pontra egyet lehet érteni. A börleszkbe illő jelenet, hogy fűszereket ültetünk a városháza elé, és ez majd egy új korszak nyitánya lesz úgy abszurd, ahogyan van. Megértem  én, hogy a Murphy's-ben este a tizedik viszki környékén ez egy…..