Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rangelistvan

4 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utolsó rész következik! Az utolsó hét légi győzelmének leírása, amivel aztán az olasz légierő legnagyobb repülő ászává vált. A háború kezdi lelkileg megviselni Baracca-t, nem bízik már annyira legyőzhetetlenségében, ezért állandó kíséretet kap bevetései során, akiknek az a feladata, hogy védjék…..
A harmadik részben az olasz ászpilóta hét légi győzelmével ismerkedhet meg az olvasó. A légi tevékenység 1917 őszétől fokozódik az olasz hadszíntéren. Szinte darázsfalkaként jelennek meg az égen a különböző bombázók és vadászgépek, ezt Baracca százada és az olasz főparancsnokság is észreveszi. Ez…..
Tovább folytatódik az olasz ászpilóta – Baracca – története. Az előző részben hét légi győzelmével ismerkedhetett meg az olvasó. Megtörtént az ásszá válás is az ötödik légi győzelmével, de az „igaz” légi győzelmek még csak ezután következnek. Még hisz abban, hogy legyőzhetetlen, ezáltal bátrabb,…..
Különleges sorozattal készülök a kedves olvasó számára. Egy I. világháborús olasz ászpilóta légi győzelmeinek történeteit ismerhetjük meg a következő cikksorozatban. A különlegessége pedig ebből fakad, hogy nem egy osztrák-magyar pilóta szemszögéből ismerhetjük meg az I. világháború „légi…..
A Nagy Háború időszakában egyik alapvető gyalogsági fegyver volt a kézigránát, mert mind támadáshoz, mind a védelemhez is kiválóan lehetett használni. A háború kitörésekor az osztrák-magyar hadseregben ismerték a kézigránátot, de annak harctéri használata csak később terjed el a fronton, a háború…..
rangelistvan 2020.07.22 11:59:13
@rszabo.elte: Szia! Azonnal nem tudok választ adni,mert már régen olvastam a könyvet, de hamarosan megteszem és válaszolok. Amúgy a könyv nem egy terjedelmes mű, úgyhogy 1-2 óra alatt kiolvasható.
Hadijátékos Műhely, 2016.09.24. 2016.09.24 10:10:02
Végre újra dolgozhatom a figuráimon! Három év után megint előttem sorakoznak a 20mm-es plasztik PSC szovjetek, a megkezdett Magyar Királyi Honvédség projekt fém figurái, a közben beszerzett Valiant plasztik brit és német gyalogság. Nem is beszélve a hiányos talpalású 28mm-es németekről és K.u.K.…..
rangelistvan 2016.09.24 10:44:30
Az alábbiakban a szerző egy kaposvári műteremben készült egészalakos katonaportrét vesz górcső alá. Nemcsak az egyenruha sajátosságait ismerhetjük meg, hanem azt is, hogyan datálható a fotó, illetve mit tudhatunk meg a kép alapján az egyenruha viselőjéről.       A…..
rangelistvan 2016.09.23 21:16:51
Most már bevallom férfiasan amikor nekikezdtünk a szervezésnek, egy kicsit vakartam a fejem, hiszen egy olyan rendezvényt raktunk itt össze, aminek még a helyszínét sem láttam soha azelőtt, és semmiféle adat vagy becslés sem volt arra, hogy mennyi látogatóra számíthatunk. Ezért nem akartam…..
A Nagy Háború Kép-zavar 2014.01.26 09:26:00
Ha Kosztolányi írt volna versciklust a szegény képszerkesztő panaszairól, bizonyára megörökíti benne az első világháborúval ilyen-olyan kapcsolatban álló könyvek illusztrálásával megbízott szakemberek örök fájdalmának forrását: hogy a szarajevói merényletről nem maradt…..
rangelistvan 2014.01.26 11:51:22
Vajon a XX. században egy vagy két világháborúról beszélhetünk? Az alábbiakban dr. Ravasz István alezredes, hadtörténész-muzeológus írásának közreadásával „kitekintünk a Nagy Háború lövészárkaiból”, és szélesebb összefüggésekbe próbáljuk helyezni az…..
rangelistvan 2012.03.05 22:44:16
@PollmannFerenc:
Így is fel lehet fogni. De, ha a közlekedési lámpa jelzése piros, akkor tilos. Mégis átmegy 1-2 autó rajta, a gyalogos meg lelép. A békeszerződés megköttetett, mert nem volt más lehetőség. És a vesztes fél megnyugodott? Szerintem jobban várták, hogy mikor írhatják alá a szerződést, hogy fel lehessen készülni egy másmilyen háborúra.
rangelistvan 2012.03.23 22:00:52