Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whah

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol van már a tavalyi hó... Most, hogy blogunk már harmadik éve örvendezteti az olvasót érdemes visszatekinteni lábnyomainkra a hóban (képzavar). Itt volt például Seppi Schluiferer, igazi vitriolos pennájú, nagy munkabírású szerzőnk, rettegte őt a jobbiktól a cionistákig…..
whah 2012.03.05 11:58:03
Antipatikus feltetelezesek a szovegben, amelyek terjedese miatt a szamomra fenteslent lassan kiiktatodott a kovetesre erdemes blogok listajarol:

-"nem szeretjük a színezett szőrzetű, anyányi úrhölgyeket" - a cikkiro azt nem szeret, amit akar, de sem hajfestesert, sem x kilon feluli testsulyert nem erdemli meg senki, hogy ilyen undoritonak irjak le. Embernek haja van (feltetelezem, hogy ennek a szinezeserol volt szo).

-"Két öregurat látunk a felvételen. Ahelyett, hogy fogsorrögzítőt reklámoznának, vagy vizelési zavarokról vallanának őszintén kortársaiknak"... szexrol beszelnek, es elaruljak, hogy van, akit erdekel a tema x even tul is. A cikkiro szerint senkinek sincs joga kivanni sem dolgokat, ha elmult x eves. Igy repul ki az ablakon a lehetseges olvasotabor egy tovabbi resze. (Ha o maga is eler az oregkorig, akkor majd megtapasztalhatja, milyen az, amikor az ember szexualitasarol azt illik mondani, hogy meg viccnek is rossz.)

-"tüdőbeteg, nagytestű, kissé szőrös férfi" - oke, akkor eszerint egeszsegesnek is kell lenni. Vajon allergiasokkal lehet jarni, vagy az is undorito? Hany szorszal/negyzetcenti elfogadhato, mielott valaki kiesik az emberi meltosaggal kezelheto leny kategoriabol a cikkiro szamara? Vagy ebbe eleve nem tartozik bele senki, akit nem talal vonzonak? Ismetlodik a kilok kerdese - aki kover, assa el magat, jo melyre. Az, hogy anorexias modellek kepein es a penzunkbol alig kijovo, egessegtelen eteleken nevelkedunk, nyivlan nem problema, ahogy az sem, hogy a lehetseges olvasok hany szazalekat sikerult ezzel elidegeniteni.

-"Szép látvány volt. Gusztusos, mint a Liptai Claudia… /Mert Liptai Claudia – ő aztán gusztusos. Verebes Istvánnak tán kicsit meg is emelkedik a slicce e mondatra. Vagy mégsem. Túl van már maga azon, István bácsi!" Aki szemelyesen nem vonzza a cikkirot, az gusztustalan, utalnivalo. Aki x even tul szexualis vonzalmat mer erezni valaki fele, az undorito, es megerdemli, hogy kivuallok figyelmeztessek erre az athaghatatlan szabalyra. Ki az, aki rendreutasitja az istvanbacsit? Arrol nem is beszelve, hogy eszerint az ember vaganysaga a fasz kemenysegevel egyenes aranyban all, ami... well, nem erdemli meg a reszletes kritikat.

A vicces az, hogy egyik szereplo se szimpi nekem, de olyan retorikaval szidni oket, ami mellekesen egy csomo mas embert is allati szintre sorol, nem tul hasznos modszer, ha atfogo kozonsegu blogot akartok. Ha a celcsoport csak fiatal, sovany, feltehetoleg teljes testfeluletukon epilalt, termeszetes hajszinu ferfiakbol all, akik megegyeztek, hogy negyveneves korukban onkent kiherelik magukat, otvenesen meg ongyilkosok lesznek (kiveve ha valami kronikus betegseguk lesz, mert akkor hamarabb,vegulis mi lehet szegyenletesebb, mint mondjuk egy tudobaj), akkor a strategia idealis.

Angolul azt mondanam, hogy a fenti cikk fat-shaming, ableist, ageist, misogynist bullshit. Es ezert nem fogok ide visszaterni.