Regisztráció Blogot indítok
Adatok
samuelfisher

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem a brigadérosét, hanem az embermentőét. Durva firkákkal csúfították el Ocskay László, a több ezer zsidó életét megmentő, magyar királyi huszárszázados emlékoszlopát a Városligetben. Hogy alig ismerjük a nevét? Így jár egy nemzet, amely nem gondozza eléggé a…..
samuelfisher 2012.05.12 08:06:01
@ebfül: Bizony. Ja és akkor sem volt demokrácia, rettegni kellett, hogy 1994-ben lesznek-e még szabad választások stb.
A bátor görögök elküldték a francba a megszorításokat, sej. Úzó legyen húzóra, éljen a bátorság, Hermész meg ne ingassa azt a buta fejét odafönt az Olimposzon, ment leváltják őt is egy pillanat alatt. Lássuk be, ha görögök lennénk mi is tiltakoznánk ezerrel: mi az már,…..
samuelfisher 2012.05.09 13:22:09
@Épelméjű:
Meg van az a kapitalista, aki az állammal akar jó üzletet kötni. Persze becsületesen, mi az, hogy!
A magyar "kapitalisták" egy jó része ilyen. Az ún. sikeres vállalkozók nagy része...
samuelfisher 2012.05.09 13:27:22
@hattyú: Nácik? Hát amennyiben a szélsőbal náci...
Azt hiszem, Görögország valószínűleg jobban járna az államcsőddel és az eurozóna, sőt akár az EU elhagyásával, a sok rossz közül hosszabb távon ez lenne nekik a legkisebb rossz.
Persze nagyon fájdalmas lesz, de nem fognak tömegesen éhenhalni meg ilyesmi, amikről egyesek fantáziálnak. Majd kiderül, hogy nocsak, az EU-n kívül is van élet, hiába állítják be ezt a lehetséges katasztrófák legrosszabbikának.
Persze azt se gondolja senki, hogy ami most Görögországban történik, az nem fog hamarosan megismétlődni Spanyolországban, Olaszországban. Az EU-t el lehet temetni, max. marad belőle Németország plisz Luxemburg és Brüsszel...
samuelfisher 2012.05.09 16:55:41
@Squid: Tudom hogy nézett ki Görögország az EU előtt, ja (1990 körül). Nálunk már akkor is kicsit jobban éltek, az idegenforgalom miatt, meg náluk nem volt 40 év kommunista rendszer.
Mondjuk Nyugat-Európához képest csórók voltak.
Szerintem semmiképp nem fogják elkerülni, hogy 20-30 évet essenek vissza életszínvonalban, csak az a kérdés, hogy örökre csicskák lesznek-e, akik a hitelezőiket szolgálják a befizetett adóik 80-90%-ával (mint mi...) vagy sem.
Mandiner blog Ifjúság 2012 2012.05.07 19:01:00
  Nem, ez még nem az Ifjúság 2004, 2008 kutatások folytatása, csak egy kiváló Index-videó arról, hogy is látják a magyar jelent és jövőt, s benne saját helyzetüket egy gimnázium éppen végző diákjai. Az idők szava. Kéretik meghallani...
„S felhasználva az alkalmat, felhívom a család tagjainak becses figyelmét a szükséges óvatosságra, mert adódhatnak bajok, most, hogy én távol vagyok. Mert adódhatnak bajok, most, hogy én távol vagyok.” (Cseh Tamás - Bereményi Géza: Valóság nagybátyám)  …..
samuelfisher 2012.05.06 10:52:35
@tauglich: A negatívokról készült pozitívok ezek szerint talán ma is egy valaki(k)nél otthon őrzött fényképalbumban vannak? Persze az is lehet, hogy azt már elvitte egy korábbi megtaláló a lomok közül(?)

A második és a harmadik kép hol készülhetett vajon?

"gondoljunk például magánképeink ellenőrizetlen internetes felhasználására" - ez azért ironikus volt itt, bár természetesen semmi kivetnivalót nem találok a közlésben, ezek már kordokumentumok, akárcsak a Fortepan képei.
samuelfisher 2012.05.07 09:04:27
@egy_vélemény: A víztornyosról már kiderítette Padilla, hogy Kolozsvár. A margitszigeti víztorony pedig teljesen másképp néz ki mint ez, bár elsőre én is a Margit-szigetre asszociáltam a víztorony+park láttán.
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Bayer Zsolt (Magyar Hírlap) írását olvashatják.  Amikor megkaptam a felkérést, hogy írjak valamit a magyar jobboldal elmúlt tíz évéről, nem tűnt nagyon bonyolultnak a feladat.…..
samuelfisher 2012.05.04 13:56:49
@sárkányfő: A "másik" oldalon sokkal komolyabb gyűlölködők vannak, pl. ott van Kornis Mihály. Akiről ugye Bayer is megemlékezett pár cikkében. Meg a többi 4999, a kiválasztott génkoktélt hordozó értelmiségi.
Bayer inkább csak egy manírkodó személy, aki időként Krúdy-imitátorként lép fel, mint igazi gyűlölködő. Épp a pálfordulásaiból látszik, hogy mennyire kell komolyan venni. Vagy a szlovák rendszámból. Az persze igaz, hogy a kétségtelenül jó íráskészségét uszító cikkek írására használta fel, amivel hozzájárult a gyűlölet felkorbácsolásához ideát is, odaát is.
samuelfisher 2012.05.04 14:03:02
@Kandeláber: Debreczeni kakukktojás. Sokáig kell még kompenzálnia, de sose lesz egyenlő velük. Felejteni se fognak neki, amiért anno elég csúnyákat írt róluk.
  „Az összes 120 éves rézkilincset ellopták a házból” – írta kollégánk pár perce, hazaérkezve a munkából. „Ráadásul visszacsukták az ajtót, így először szerszám kellett, hogy haza tudjak jönni.” A pesti belváros frekventált és…..
samuelfisher 2012.04.27 18:38:25
@Kettes: Magyarországon (és a szomszédos országokban is ) ettől még jellemzően cigányok szakosodtak rá.
  30, azaz harminc százalék. Kis híján ennyit kaptak a jobb- és baloldali szélsőségesek a francia elnökválasztás első fordulójában. Aggasztó szám. Főleg úgy, hogy a középpártok szavazóinak egy része nyitott a radikális üzenetek felé. Sarkozy elnök például nem…..
samuelfisher 2012.04.27 18:16:57
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Aha, értem, az önkényuralmi rendszer, elnyomás stb. az csak "náci" lehet, tehát "jobboldali". Mert a "baloldali" az per def demokrata. LOL.
Mert ugye ki az alkoholista? Aki ugyanannyit iszik, mint mi, csak nem szeretjük. Nem mellékesen a mai poszt szerzője ismét Brother Love, aki egyre gyanúsabb így A modoros hívő után: akár Bruder Leibowitzból is angolosíthatott volna.     Az antiszemita A vulgár-antiszemita…..
samuelfisher 2012.04.20 17:27:04
@vészmadár (pica pica): A kis feleségedre/párodra, akiről többször megemlékeztél, szexuális előnyeit is taglalva, akkor rányomulhatunk ugye?
Jó persze tudom a válasz, hogy akkora macsó vagy, hogy úgysem esne kísértésbe...
  Több mint fél évezrede győzött a reconquista az Ibériai-félszigeten, amikor az utolsó nyugat-európai muszlim bástya, Granada is újból keresztény kézbe került. Most viszont alighanem El Cid is forog a sírjában.  A világ egyik legjobb futballklubja – a…..
samuelfisher 2012.04.19 21:48:08
@héjakútmácsonya: Lehet, de attól még az emberek 95%-a kő ateista. A vallás meg a templom (ahova nem járnak) nulla jelentőséggel bír az életükben.
Az On The Spot riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András kedd este a Budapesti Corvinus Egyetem zsúfolásig megtelt nagyelőadójában beszélgettek az egyetemistákkal. A két fiatal digitális újságíró a világot járva készíti doktumentumfilmjeit. Most meséltek. A kezdetekről,…..
  Politikai pitschogás a köbön: az Eurovízió nevű plasztik popshow német műsorában a műsorvezetőnő és zsűritag kolleginája a magyari tekintélyuralmi rendszert és annak Eurovízióra gyakorolt hatását elemzik, szomorú hümmögésekkel és aggodalmakkal. Aki azt hiszi, hogy a…..
samuelfisher 2012.04.17 23:40:24
@takács bálint: Vektoriális meg mátrixos? LOL.
A hadseregek azok hierarchiába vannak szervezve, mindenhol, demokráciában is. A német hadsereg és az ellenfelei alapvető szerveződése között nem volt lényeges különbség. Nagyon parasztvakító, hasbaakasztó lila duma ez, amit nyomatsz. Így vegye komolyan az ember a többi véleményedet is?
Egyébként a német hadsereg sokkal hatékonyabb volt, és (bár voltak nagy baklövések) általánosságban sokkal jobban volt vezetve, mint az ellenfelei, legalábbis 1944-ig. A keleti fronton minden elesett német katonára 14 megölt orosz katona jutott (legalábbis egy orosz történésztől ezt hallottam egyszer a TV-ben), lényeg hogy minőségileg végig fölényben voltak, Kurszknál elfőfordult, hogy egy adott nap 100 kilőtt T-34-es jutott minden kilőtt német tankra (pedig a németek támadtak), mégis akkora volt az orosz létszámfölény, hogy felőrölték a németeket.
Egyébként a náci hadseregben sokkal nagyobb döntési önállóságot adtak a harctéri parancsnokoknak, ellentétben pl. a szovjettel.
samuelfisher 2012.04.18 09:23:53
@takács bálint: Ez valami szemle, mégis mit bizonyít ez?:)
Igen nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor a rendszerváltás utáni Magyarország tíz legocsmányabb eseményét próbáltuk rangsorolni, hiszen a Harmadik Köztársaság teljes története nem más, mint ocsmány pillanatok feszes sorozata. Gyalázatos volt a kikiáltása, annak körülményei…..
samuelfisher 2012.04.16 19:10:58
@samuelfisher: + okostojgli is egy ilyesmi fazon. Meg még van jó pár hasonló, főleg megkeseredett, netfüggő 50-esek, nyuggerek, munkanélküliek, félalkeszek. Valószínűleg darabra fizeti őket a Pártközpont (melyik? mikor melyik:))
Sajna volt időm eléggé megutálni az ilyeneket, meg pl. a klubrádió betelefonálóit (kénytelen voltam egy időben rendszeresen hallgatni, mert a kocsi, amiben utaztam, tulajdonosa klubrádió-függő volt), annyira, hogy az amúgy megfontolandó érveiket is hajlamos vagyok elutasítani. Egyszerűen túl tipikusak, egyformák, és gusztustalanok (álszentek, miközben gyűlölködnek, mások gyűlölködését kárhoztatják). A szövegeik, paneljeik, érvelésük annyira ismerős, visszaköszön, hogy én is simán hoznám a figurát.
samuelfisher 2012.04.16 22:04:52
@Aliem: Nem, nem rád értettem...

"Számomra orbán viktor és gyurcsány ferenc egyformán persona non grata"

Ezt el tudom fogadni, szerintem is jobb lett volna ha egyikük sem lép a politikai pályára. Az egyik a jobboldalt hülyítette meg végleg, a másik a balt. :)
  Előbb Pozsgay Imrével, majd Szűrös Mátyással jelent meg interjú a Magyar Hírlapban: mindketten arról vallanak, hogy az előző rendszerben milyen megpróbáltatások érték őket. Az ember csak kapkodja a fejét, ha mindenki ekkora ellenálló volt, Bolgár…..
samuelfisher 2012.04.14 08:08:49
@neoteny: Ne magyarozz, köcsög. Ez nem speciális magyar jelenség, sőt.
Ausztria: 1938-ban extázisban ünnepeljük a bevonuló Führert, 1945 után: "megszálltak minket, áldozatok voltunk".
Szlovákia: 1941. jún. 22.-én együtt indult meg a "hatalmas" szlovák hadsereg a némettel a Barbarossa-terv keretében (mi csak a kassai bombázás után), aztán egy "nemzeti felkelésnek" nevezett levert kiugrási kísérlet után mégis pedigrés antifákká lettek nyilvánítva.
Romániáról meg hát ugye ne is beszéljünk, ahol a végighazudott puccsot forradalomnak nevezik stb.
samuelfisher 2012.04.15 07:34:54
@balfék: Ők aligha voltak ügynökök...
Štiks bácsi a tavalyelőtti húsvéti nosztalgiaposzt után bár a tavalyit elalibizte, idén meglátogattuk pár, immár EU-érett horvát háborús hős ismerősünkkel, így húsz perc alatt gyönyörű dolgozatot hozott össze nekünk némi rábeszélés után. Köszönjük neki…..
samuelfisher 2012.04.10 07:17:34
@De gustibusaut bene, aut nihil: Ja, az olcsó pacsuli szinonimájaként használják (a SZU-ban olyan olcsó volt egy időben, hogy az alkeszek azt itták vodka helyett, mint nálunk a Diana sósborszeszt).
A mátyásföldi repülőtéren fényképeztem ezt a fatörzset. Úgy mellmagasságban látszik rajta egy kék csík. Sőt ha alaposabban körülnézünk a környező fákon is felfedezhetők. Tudjátok, mik ezek? Egykor a szovjet megszállás területein az oroszok mindenhol ezt…..
2012. június 8-án elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Új sorozatunkban szépen sorba vesszük a résztvevő országokat, és mindenfajta feltétel nélkül gyűlöljük őket. Mert mi ilyenek vagyunk, minden ország utálatunk tárgya, pláne, ha EB-n is szerepelnek a köcsögök!…..
samuelfisher 2012.04.05 11:40:40
@blah: Vujity Trvtko becsületes neve Balogh Szilárd, és sose volt horvát, maximum wannabe horvát. Ugyanolyan kitalált modorosság ez a felvett neve, mint a hülye sapkája.
samuelfisher 2012.04.05 11:49:32
@genyamagyar: Gyakorlatilag odébb tették azért 50-60 kilométerekkel is, ha más szempontok így kívánták, na meg persze a komplett székelyföldet is elcsatolták, ami etnikailag nem volt éppen román.
De a határok mentén is több, akkor még szinte színmagyar rész került a túloldalra más érdekek (vasútvonalak, "hajózható" folyók, a kisantant országai közötti összeköttetés megteremtése) miatt.
- Szervusz Jancsi bácsi! Mesélj, milyen volt a nagy vízen túl? - Szevasz Zolikám! Hát megjöttünk. Nagyon jó volt minden, még a röpülőn is tudtam aludni. - És mesélj, merre voltatok meg mi volt? - Onokaöcséméknél kérlek, Penszilvánia állam, foreszt krík. Hát jó volt meg…..
samuelfisher 2012.04.01 22:34:28
@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

Hát, ilyesmit még a "fag" gyanús gyengébb egyedekkel is elkövetnek a seregben az alfahímek, ettől persze ők nem lesznek melegek, dehogy. Viszont kiszelektálják, -szekálják (pl. öngyilkosságba kergetik) a "nem oda valót". Nem biztos, hogy jó ötlet volt a DADT bevezetése.
  Schmitt Pál egyszerre túl kevés és túl sok köztársasági elnöknek – ezzel a nagyon pontos érveléssel igazolta Kövér László, miért ellenezte olyan makacsul a volt MOB-elnök államfővé választását 2010-ben. Az idő őt igazolta: Schmitt köztársasági…..
samuelfisher 2012.03.28 13:48:18
@is: Na mondd csak, hányan ülnek most is börtönben plágium miatt? Azért ne túlozzunk.
Kétmilliót törlesztett a háromból, visszaadta az autót, a bank eladta egy millióért, és még ő tartozik két millióval. Az autóhitel-károsult portréja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
samuelfisher 2012.03.27 15:24:37
@IQLight: Volt aki látta, csak nem hitt neki senki, még le is ugatták, hogy nem ért hozzá.
Akkor az volt az "okos", aki devizahitelt vett fel mindenre, és mind azokat nézte "lúzernek", akik nem.
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
samuelfisher 2012.03.27 09:28:39
@Dzsoni Kráncs: Korzikaiul (elvileg) ajacciu :)
samuelfisher 2012.03.27 09:39:48
@rikybaba: Szerintem meg mikdáneldsz de gondolom több változata van helyileg is, meg hát az angol magánhangzók amúgy sem felelnek meg 1:1-ben a magyaroknak, egyik sem
(ha kiejtésnácik akarunk lenni).
samuelfisher 2012.03.27 09:54:55
@zzke: Na de hogy ejted ki?:)
   Jaj, úgy élvezem én a pancsot...!  Énekelhette ezt a két orosz szupermodell Miamiban, miközben bomba alakjukat mutogatták az éppen ott strandolóknak. Mostanság Irina Shayk és kimondhatatlan nevű barátnője, Anne Vyalitsyna a legkeresettebb…..
Egy újabb Néma Bob mű, elég rendhagyó írásmóddal. Felülsz a kis helyközi szerelvény egyik kocsijára. Leteszed magad az első szabad helyre, és előveszed az éppen nálad lévő olvasnivalót. Veled szemben leül egy csapzott alak. Kopott nadrág, kardigán, alatta kék ing. Majd…..
„Visszatartásban csapnivaló vagyok, korgó-morgó hasüreg, tekeredő belek, eseményjelző apró pukkanások. Ilyenkor nincs mese, kakilni kell!” A tavasz beköszöntével nincs is jobb hétvégi program, mint stresszes rohanás és különféle munkahelyi elvárások mellőzésével reggel…..